Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Dobranoc!

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zmywam.
    Spokojnej nocy!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tego się nie spodziewałam:) Myślałam dzisiaj o Tobie, że wieczorem już napiszesz jaka płeć :)
    No nic, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!!! :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a juz myslalam ze napiszesz kim jest twoje maleństwo !! :)

Co do pomylek przy plci to moja kuzynka ktora bedzie miała w grudniu 5 lat miala byc chłopcem. Do ostatniego usg byl Leon, wszystko kupowane pod chłopca a tu bach ostatnie usg u innej p. Doktor i mówi ze dziewuszka. Moja ciotka dopiero uwierzyła jak urodzila :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z 4 kartonami i 2 workami ciuszków - nie wiem kiedy ja to przejrzę ;)
    Ale z jednego się bardzo ucieszyłam, kumpela powiedziała, że unikała różowego jak ognia :D Bałam się, że połowa rzeczy będzie różowa ;)

Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Atakasobiejedna, Bietka, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu a moze warto isc do innego lekarza? Dla mnie to az dziwne zeby lekarz ni podal na tylu wizytach plci ;p moze on jakis niedowidzacy czy co? ;)

gratulacje udanych wizyt ;)

Dobranocka :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dlatego my nie chcemy znac plci i sie nie stresuje :) Co by sie nie urodzilo to bede kochala chociaz marzy mi sie corcia. Wazne, zeby dzidzius sie zdrowy urodzil, zeby wszystko bylo dobrze przy porodzie i to bedzie najwieksza radosc.

Moja szefowa tak miala, ze do konca ciazy miala byc dziewczynka, prawie wszystko rozowe, pokoik na rozowo i przy porodzie niespodzianka-chlopiec. No niestety czasem pomylki jeszcze sie zdarzaja.

Laktator kupuje na pewno elektryczny. Zawsze sie przyda, czy to nawal pokarmu, czy zastoj. Ja bede chodzila do szkoly w weekendy to innego wyjscia nie widze jak laktator. W razie CC, jakiegos antybiotyku po porodzie zawsze mozna odciagac, wylewac i nie tracisz pokarmu. Ale to kazdego indywidualna sprawa :)

Dorocia nie wiedzialam, ze jest ktos na forum poza mna, ko nie chce znac plci i sie tym w ogole nie przejmuje. Sie urodzi sie okaze :D Ciuszki mam biale, zielone, zolte, bezowe, brazowe. Na roz czy niebieski jeszcze przyjdzie czas ;] Imiona mamy od dawna wybrane dla obu opcji i jest spokoj :]

Szukalam kombinezonu wczoraj, ale nic mi sie w Internetach nie podobalo.

Laktator dostane w szpitalu, wiec bedzie jaki bedzie (nie zdziwilabym sie gdyby byl reczny).

Marka Recaro tutaj nie wystepuje. Ale powiem Wam (wiem, ze to makabryczne stwierdzenie), ze jak jak wypadek jest powazny, to i najdrozszy fotelik nie pomoze :(

Wiem, ze to nie jest historia, o ktorej przyszle mamusie chca sluchac, ale i tak napisze ku przestrodze. Mielismy wczoraj pacjentow z okropnego karambolu (6 samochodow). Jedna pacjentka byla w 8. miesiacu ciazy z bliznietami! Nie przezyla. Jeden dzidzius zmarl, jednego odratowano. Jest teraz na oddziale intensywnej terapii noworodka. Masakra :(((

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet nie zauwazylam, ze dzisiaj moja 100-dniowka.

Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jeszcze Sylwia nie chce znac płci :)
    U nas jakby sie okazało, ze będzie dziewczynka, to będzie tak samo mocno kochana jak synek. Najwazniejsze, żeby było zdrowe, a reszta jest nieistotna :)
    A historia o karambolu strasznie smutna, biedny mąż tej kobiety, taka tragedia :(

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej chlopak byl kierowca i tylko mial nos rozkwaszony :////

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 niestety ale chodzę do najlepszego lekarza w naszym mieście- ordynator oddziału ;) poprostu mój maluch jest uparty wsadził sobie nóżki tak głęboko w pęcherz i do tego odwrócony jest w strone moich wnętrzności hehe, dzięki temu mam piękne zdjęcie główki i kręgosłupa ;) także jak głaszcze brzuch to teraz wiem że po plecykach i dupce, no i to ułożenie jak się nie zmieni to cesarka będzie ;) z jednej strony to nawet dobrze, bo już mnie paraliżuje sama myśl o naturalnym ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, no to masz dziecko z charakterem ;)
    U mnie też dzieciątko będzie kochane niezależnie od płci. I powiem Wam, że mam dziwne przeczucie że może się właśnie okazać, że zamiast Zoji będzie Borys ;) zobaczymy co mi powiedzą na usg 8 grudnia. Chociaż moja intuicja w ciąży nie działa zbyt dobrze :p

Ja się nad fotelikiem jeszcze nie zastanawiałam. Nosidełko dostane od koleżanki, tak samo jak i laktator - ręczny z aventu .

Leżę w łóżku, ziewam, ale zasnąć nie mogę :/ juz mi się zaczyna chcieć jeść, ale wstać to mi się nie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 07:21

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Asia ale uparciuszek z twojego szkraba :-) pozostaje isc tropem dziewczyn i zaopatrywac sie wckolorach neutralnych.

Ja jeszcze w lozeczku. Ale fajnie bo chociaz w nocy spalam. Cis ostatnio mam problem ze spaniem. Dziewczyny jak sobie radzicie z taka bezsennoscia w nocy. Ja potrafie sie o 2 obudzic wyspana :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie :)
    My też już nie śpimy od jakiegoś czasu.
    Jutro na pewno zrobię Wam fotki ciuszków i pokażę jakie mam cudeńka. Jeszcze nawet 1/4 nie przejrzałam, ale buzia mi się śmieje na widok mikroskopijnych spódniczek i jeansowych spodenek :)
    Wszystkie ciuszki są dobrej jakości, z dobrych firm, w ogóle nie zniszczone. Poprane i poprasowane, ale będę je jeszcze odświeżać na pewno.
    Teraz wszystko stało się jeszcze bardziej namacalne... a te najmniejsze ciuszki są takie mikroskopijne... ;)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

derii84, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja jeszcze w lozeczku. Ale fajnie bo chociaz w nocy spalam. Cis ostatnio mam problem ze spaniem. Dziewczyny jak sobie radzicie z taka bezsennoscia w nocy. Ja potrafie sie o 2 obudzic wyspana :-/
    Ja staram się nie mieć ciśnienia na spanie, budzę się generalnie wcześnie rano - koło 6, czasem wcześniej i sobie czytam albo coś oglądam na tablecie. Potem najwyżej w ciągu dnia się zdrzemnę.
    A jak o 2 mam oczy jak 5zł - bardzo rzadko się zdarza, to też odpalam tablet i czytam forum, coś obejrzę... i zaczynam być śpiąca po jakimś czasie :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Ja już po porannej toalecie, śniadanie na stole, czekam aż mąż dokończy malować drugą warstwę farby w naszym pokoju biurowym i się doprowadzi do używalności. Wtedy zjemy śniadanko i jedziemy na chwilę do pracy jego a potem na spacer :)

AsiaSzw a ja dla odmiany spałabym i spała:/

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tych lubiących spać, chociaż w nocy wstaje po 3-4 razy do łazienki. Przerażające jest to, że zawsze, ale to zawsze pierwsze siku mam o 1:33. Jakaś godzina duchów, czy coś :p a ja dalej w łóżku, ale wstaje juz bo jak napisalyscie o tych śniadaniach to aż mnie skręcać zaczęło ;)

Gosiak, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia probowalam juz tego. Ale zawsze jestem wsciekla bo ja w dzien nie zasne :-/ a rano i tak kolo 7 musze wstac wyprawic chlopakow z domu. No ale widze ze nie ma rady na to.

Pia chcialabym tak spac...

Tez juz glodna jestem. Maly chyba tez bo mnie zaczepia dziubek malutki. Tylko co by tu zjesc...ostatnie 2 sniadania byly pod tytulem jajka sadzone :-) i dzis tez mam ochote :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś chyba jajeczniczkę na cebulce albo na szynce... jeszcze się zastanawiam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jajca maja duzo zelaza wiec nie ma zakazu ich jedzenia codziennie.

Laski a co macie na obiad. Ja chyba pierogi z miesem zrobie. I do tego sosik grzybowy dla chlopakow. Ale moze jakies inne inspiracje?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ