X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Dobranoc!

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zmywam.
    Spokojnej nocy!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tego się nie spodziewałam:) Myślałam dzisiaj o Tobie, że wieczorem już napiszesz jaka płeć :)
    No nic, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!!! :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a juz myslalam ze napiszesz kim jest twoje maleństwo !! :)

Co do pomylek przy plci to moja kuzynka ktora bedzie miała w grudniu 5 lat miala byc chłopcem. Do ostatniego usg byl Leon, wszystko kupowane pod chłopca a tu bach ostatnie usg u innej p. Doktor i mówi ze dziewuszka. Moja ciotka dopiero uwierzyła jak urodzila :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z 4 kartonami i 2 workami ciuszków - nie wiem kiedy ja to przejrzę ;)
    Ale z jednego się bardzo ucieszyłam, kumpela powiedziała, że unikała różowego jak ognia :D Bałam się, że połowa rzeczy będzie różowa ;)

Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Atakasobiejedna, Bietka, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu a moze warto isc do innego lekarza? Dla mnie to az dziwne zeby lekarz ni podal na tylu wizytach plci ;p moze on jakis niedowidzacy czy co? ;)

gratulacje udanych wizyt ;)

Dobranocka :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dlatego my nie chcemy znac plci i sie nie stresuje :) Co by sie nie urodzilo to bede kochala chociaz marzy mi sie corcia. Wazne, zeby dzidzius sie zdrowy urodzil, zeby wszystko bylo dobrze przy porodzie i to bedzie najwieksza radosc.

Moja szefowa tak miala, ze do konca ciazy miala byc dziewczynka, prawie wszystko rozowe, pokoik na rozowo i przy porodzie niespodzianka-chlopiec. No niestety czasem pomylki jeszcze sie zdarzaja.

Laktator kupuje na pewno elektryczny. Zawsze sie przyda, czy to nawal pokarmu, czy zastoj. Ja bede chodzila do szkoly w weekendy to innego wyjscia nie widze jak laktator. W razie CC, jakiegos antybiotyku po porodzie zawsze mozna odciagac, wylewac i nie tracisz pokarmu. Ale to kazdego indywidualna sprawa :)

Dorocia nie wiedzialam, ze jest ktos na forum poza mna, ko nie chce znac plci i sie tym w ogole nie przejmuje. Sie urodzi sie okaze :D Ciuszki mam biale, zielone, zolte, bezowe, brazowe. Na roz czy niebieski jeszcze przyjdzie czas ;] Imiona mamy od dawna wybrane dla obu opcji i jest spokoj :]

Szukalam kombinezonu wczoraj, ale nic mi sie w Internetach nie podobalo.

Laktator dostane w szpitalu, wiec bedzie jaki bedzie (nie zdziwilabym sie gdyby byl reczny).

Marka Recaro tutaj nie wystepuje. Ale powiem Wam (wiem, ze to makabryczne stwierdzenie), ze jak jak wypadek jest powazny, to i najdrozszy fotelik nie pomoze :(

Wiem, ze to nie jest historia, o ktorej przyszle mamusie chca sluchac, ale i tak napisze ku przestrodze. Mielismy wczoraj pacjentow z okropnego karambolu (6 samochodow). Jedna pacjentka byla w 8. miesiacu ciazy z bliznietami! Nie przezyla. Jeden dzidzius zmarl, jednego odratowano. Jest teraz na oddziale intensywnej terapii noworodka. Masakra :(((

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet nie zauwazylam, ze dzisiaj moja 100-dniowka.

Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jeszcze Sylwia nie chce znac płci :)
    U nas jakby sie okazało, ze będzie dziewczynka, to będzie tak samo mocno kochana jak synek. Najwazniejsze, żeby było zdrowe, a reszta jest nieistotna :)
    A historia o karambolu strasznie smutna, biedny mąż tej kobiety, taka tragedia :(

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej chlopak byl kierowca i tylko mial nos rozkwaszony :////

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 niestety ale chodzę do najlepszego lekarza w naszym mieście- ordynator oddziału ;) poprostu mój maluch jest uparty wsadził sobie nóżki tak głęboko w pęcherz i do tego odwrócony jest w strone moich wnętrzności hehe, dzięki temu mam piękne zdjęcie główki i kręgosłupa ;) także jak głaszcze brzuch to teraz wiem że po plecykach i dupce, no i to ułożenie jak się nie zmieni to cesarka będzie ;) z jednej strony to nawet dobrze, bo już mnie paraliżuje sama myśl o naturalnym ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, no to masz dziecko z charakterem ;)
    U mnie też dzieciątko będzie kochane niezależnie od płci. I powiem Wam, że mam dziwne przeczucie że może się właśnie okazać, że zamiast Zoji będzie Borys ;) zobaczymy co mi powiedzą na usg 8 grudnia. Chociaż moja intuicja w ciąży nie działa zbyt dobrze :p

Ja się nad fotelikiem jeszcze nie zastanawiałam. Nosidełko dostane od koleżanki, tak samo jak i laktator - ręczny z aventu .

Leżę w łóżku, ziewam, ale zasnąć nie mogę :/ juz mi się zaczyna chcieć jeść, ale wstać to mi się nie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 07:21

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Asia ale uparciuszek z twojego szkraba :-) pozostaje isc tropem dziewczyn i zaopatrywac sie wckolorach neutralnych.

Ja jeszcze w lozeczku. Ale fajnie bo chociaz w nocy spalam. Cis ostatnio mam problem ze spaniem. Dziewczyny jak sobie radzicie z taka bezsennoscia w nocy. Ja potrafie sie o 2 obudzic wyspana :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie :)
    My też już nie śpimy od jakiegoś czasu.
    Jutro na pewno zrobię Wam fotki ciuszków i pokażę jakie mam cudeńka. Jeszcze nawet 1/4 nie przejrzałam, ale buzia mi się śmieje na widok mikroskopijnych spódniczek i jeansowych spodenek :)
    Wszystkie ciuszki są dobrej jakości, z dobrych firm, w ogóle nie zniszczone. Poprane i poprasowane, ale będę je jeszcze odświeżać na pewno.
    Teraz wszystko stało się jeszcze bardziej namacalne... a te najmniejsze ciuszki są takie mikroskopijne... ;)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

derii84, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja jeszcze w lozeczku. Ale fajnie bo chociaz w nocy spalam. Cis ostatnio mam problem ze spaniem. Dziewczyny jak sobie radzicie z taka bezsennoscia w nocy. Ja potrafie sie o 2 obudzic wyspana :-/
    Ja staram się nie mieć ciśnienia na spanie, budzę się generalnie wcześnie rano - koło 6, czasem wcześniej i sobie czytam albo coś oglądam na tablecie. Potem najwyżej w ciągu dnia się zdrzemnę.
    A jak o 2 mam oczy jak 5zł - bardzo rzadko się zdarza, to też odpalam tablet i czytam forum, coś obejrzę... i zaczynam być śpiąca po jakimś czasie :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Ja już po porannej toalecie, śniadanie na stole, czekam aż mąż dokończy malować drugą warstwę farby w naszym pokoju biurowym i się doprowadzi do używalności. Wtedy zjemy śniadanko i jedziemy na chwilę do pracy jego a potem na spacer :)

AsiaSzw a ja dla odmiany spałabym i spała:/

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tych lubiących spać, chociaż w nocy wstaje po 3-4 razy do łazienki. Przerażające jest to, że zawsze, ale to zawsze pierwsze siku mam o 1:33. Jakaś godzina duchów, czy coś :p a ja dalej w łóżku, ale wstaje juz bo jak napisalyscie o tych śniadaniach to aż mnie skręcać zaczęło ;)

Gosiak, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia probowalam juz tego. Ale zawsze jestem wsciekla bo ja w dzien nie zasne :-/ a rano i tak kolo 7 musze wstac wyprawic chlopakow z domu. No ale widze ze nie ma rady na to.

Pia chcialabym tak spac...

Tez juz glodna jestem. Maly chyba tez bo mnie zaczepia dziubek malutki. Tylko co by tu zjesc...ostatnie 2 sniadania byly pod tytulem jajka sadzone :-) i dzis tez mam ochote :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś chyba jajeczniczkę na cebulce albo na szynce... jeszcze się zastanawiam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jajca maja duzo zelaza wiec nie ma zakazu ich jedzenia codziennie.

Laski a co macie na obiad. Ja chyba pierogi z miesem zrobie. I do tego sosik grzybowy dla chlopakow. Ale moze jakies inne inspiracje?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ