X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Podobno jajca maja duzo zelaza wiec nie ma zakazu ich jedzenia codziennie.

Laski a co macie na obiad. Ja chyba pierogi z miesem zrobie. I do tego sosik grzybowy dla chlopakow. Ale moze jakies inne inspiracje?
    Ja dziś słodką kapustkę z koperkiem na ciepło, ziemniaczki puree i pieczeń z szynki w sosie własnym :)
    Ja generalnie nie lubię mącznych dań - pierogów, pyz, kopytek, makaronów, naleśników... tylko 2 I trymestrze miałam kilka odchyłów od normy i jadłam ;)
    Dla mnie kawał mięsa + ziemniaki/kasza/quiona i najlepiej jakieś warzywko na ciepło :)
    Kiedyś słyszałam, że to zależy od grupy krwi, ja mam 0, najstarsza, grupa krwi myśliwych, którzy jak nie zjedzą mięsa, to zaraz są głodni. A mój M. AB - uwielbia pierogi, kluski, makarony...

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu wszyscy mamy grupe 0 ale mimo to uwielbiam wszystkie kluchy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na śniadanko owsianka z bananami, do tego kromki na słodko i słono z serem białym.

Obiad mam ufundowany przez mamę: ciasto francuskie nadziane kurczakiem z fetą i brokułami. Zrobię tylko do tego sosik czosnkowy i będzie. Zupy nie chce mi się gotować ;P Zresztą Poślubiony mówi, żeby nie gotować :D

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłyście mi smaka na jajeczniczkę z szyneczką. Zjem innym razem :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Gosiak, to możemy się wymienić partnerami ;) mój W. bez mięsa żyć nie potrafi. Jak nie ma mięsa na obiad, to dla niego nie obiad. A ja za to mogę jeść makarony, kluski, pierogi i sałaty non stop. Przeżyłabym bez mięsa spokojnie. ;)

U nas dzisiaj kurczak pieczony z ziemniakami - również pieczonymi i do tego marchewka z groszkiem.

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :)
    Ja na poczatku tez nie chcialam znac płci ale ciekawość mnie zjadla :)

Co do grupy krwii ja mam 0 i mięsa nienawidzę ale kluski, makarony, kasze i ryze uwielbiam. Mogłabym tylko to jesc <3 dla mnie obiad bez ziemniaków jest obiadem wymarzonym :D a moja mama ma A i bez mięsa nie ma obiadu Np. Uwielbia mięcho i bez miecha żyć nie moze :D

Moj mąż dzis biegnie 10 km w Gdyni zastanawiam sie czy jechac boje sie ze mnie brzusio bedzie pobolewal :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 08:40

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Zrobiłyście mi smaka na jajeczniczkę z szyneczką. Zjem innym razem :D
    Zdecydowałam się na szyneczkę a na deser tost z dżemem jagodowym :)

maja35 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po sniadaniu. Jajka sadzonie wymiataja ;-)
    Mieso na farsz do pierogow juz sie pitrasi.
    Moje chlopy spia :-/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Synek już w szkole,a ję pod nosem :)
    U mnie na śniadanko jajka 2 na miękko(jedno nie starczy) i kanapeczka z szyneczka i żółtym serkiem,a na drugie śniadanie zjem sobie budyń,od wczoraj za mną chodzi.

Gosiak,to znaczy,że jestem jakimś odmieńcem,ponieważ do mięsożernych nie należę,bardziej jestem makaronowa,kaszowa.

Na obiadek robię ogórkową,ale z ryżem,jakoś lepiej nam wchodzi wszystkim,a na drugie sphagetti. Nie mam weny do gotowania....

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, fajnie że dostałaś tyle ubranek, to bardzo miłe jak ktoś bezinteresownie nas obdarowuje :) Z M. stwierdziliśmy że nie będzie opłacało nam się długo czekać z drugim dzieckiem jak kupimy teraz tyle drogich rzeczy jak wózek, łóżeczko, bujaczek, fotelik, chustę czy nosidelko ergonomiczne, bo jest szansa że reszta rodzeństwa z dwóch stron tez zacznie myśleć o dzieciach jak się nasze urodzi ;) A ciężko dawać coś rodzinie i oczekiwać w zamian pieniędzy czy że oddadzą niezniszczone, tym bardziej że większość z nich uważa za fanaberie nosidelko ergonomiczne za 400 zł, skoro za 100 zł tez można kupić, czy fotelik za 800 zl... Dlatego uzgodnilismy że ubranka będziemy oddawać, bo to zawsze można w lumpie tanio kupić, a resztę trzymamy i nikomu nie dajemy, może to egoistyczne ale trudno, to w końcu nasze pieniądze.

derii84, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna,czytam Twój post i jestem pełna podziwu, co do Waszych przemyśleń.
    My z mężem nie byliśmy tak rozsądni,wszystko się rozeszło.Fakt,nie myśleliśmy o potomku jednym po drugim,bo byliśmy jeszcze młodzi,no i zapewne wózek teraz także byśmy kupili nowy,bo po Tymku już nie modny,ale cała reszta była ok.
    Teraz już nie planujemy kolejnych dzieci,myślę,że dwójka nam wystarczy,chyba,że coś się nam odwidzi po narodzinach Olafka,w co wątpię oczywiście :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie !!!

Ja ostatnio zaczęłam mieć problemy ze snem...Wcześniej nie budziłam się w nocy i wstawałam nawet około 10. teraz nie mogę zasnąć, jak wstaję na siusiu to znowu zasnąć nie mogę i tak leże i wsłuchuję się w chrapanie męża, co mnie rozdrażnia i dłużej spać nie mogę ;) no i wstaję 7-8 nie później.

Gosiak zazdroszczę Ci przeglądania ciuszków. U mnie wszystko w komodzie leży i czeka na pranie i prasowanie, wtedy pochwalę się kolekcją, którą zresztą też dostałam :D

Gosiak ja kiedyś wproszę się na obiad do Ciebie! ;) zawsze takie smakołyki robisz ! :D ja też mam grupę 0, mięso lubię, ale na prawdę dobrze zrobione :)

Dzisiaj na leniwo czyli kluski leniwe ;p m.im. dlatego, że nie robiliśmy zakupów bo w czwartek wyjeżdżamy do rodziców i jest pucha w lodówce ;)

Ja jajecznicę jadłam wczoraj na śniadanie, dzisiaj postanowiłam w końcu zrobić owsiankę :)

No i dzielę się urodzinowym tortem !!!

Pozdrawiam! :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Penelope, LadyDi, Pia Gizela lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń i spokojnego porodu o czasie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w nowym 28 tyg i tym samym rozpoczynającym się 3 trymestrze :-):-):-)

kafabi, Sue, Gosiak, megg, asia888, Januszkowa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wszystkiego najlepszego,szczęśliwego oraz szybkiego rozwiązania :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja coś się nie odzywa ostatnio ?

A ja chyba kupię detektor bo mnie to moje dziecko wykończy, no on się tak mało rusza, że dostanę świra :-( a podobno mam już od tego tyg. zacząć liczyć ruchy, ja już nie wiem jak go obudzić czasami :-(
    I oczywiście schiz, ze to nie jest normalne :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:48

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela mój brat jest Bartłomiej :-)
    A czy Bartosz czy Bartłomiej i tak wszyscy mówią Bartek lub Bartuś :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylismy w sklepie i oglądałam body 56 i 62. Sorry dziewczyny ale ja chyba zainwestuję w kaftaniki i śpiochy takie mega rozpinane. No jak wczoraj to zobaczyliśmy z moim mężem, to zaczęliśmy się śmiać.
    Jak ja mam to założyć dziecku przez głowę i jeszcze wsadzić w to rączki i ich nie połamać :-(
    Jestem przerażona :-(
    Moje dziecko będzie chodzić w za dużych ubraniach bo inaczej to boję się, że zrobię mu krzywdę.
    Bodziaki chyba kupię jak już będzie miał z 3 miesiące i będzie sztywniejszy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a kombinezon to na bank 62 ten pierwszy, ale mam dostać więc zobaczymy co mi dadzą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:11

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mozesz spokojnie kupic body rozpinane z boku i nie bedziesz miala problemu. Sam kaftanik i spiochy to troche malo a jeszcze jak kaftas sie podwinie to plecki beda gole i bedzie dziecku chlodno. Ja mam sporo takich bodziakow rozpinanych naprawde fajna sprawa

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ