X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope i Ataasobiejedna, życie to życie i w ogóle się nie przejmujcie.
    A zawsze możecie powiedzieć, że większość macie pożyczone od wyimaginowanej koleżanki :-) no kto Wam udowodni :-)
    Ja to rozumiem, szczególnie tak jak mówiła Mistrzyni jedni będą szanować a inni zniszczą i ups no stało się i nic nie zostanie. Wasza kasa, wasze plany więc trzeba tylko dobrze taktykę przemyśleć :-)

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A teraz jeszcze część praktyczna, szczególnie do mam. W jakiej temperaturze trzeba prać takie ciuszki dla dzidziusia?
    Pytam no bo w rękach prać ciężko, a w automacie to już muszę mieć troszkę więcej tego wszystkiego na jedno pranie.
    No i teraz zastanawiam się nad kolorystyką garderoby syncia (wiem też jestem mega praktyczna). No jak zrobię jakiś rozstrzał kolorystyczny to jak ja to potem wypiorę np. w90 stopniach.To mi wszystko się zrobi jednego koloru :-(

Jak wy to robicie doświadczone mamuśki? :-)

Ja nie doswiadczona ale odpowiem jak robiłam ;) Pralam normalnie w 40 st, osobno ciemne i jasne, później prasowalam, jakoś nie czuję potrzeby gotowania tych ciuchów, większość by się pewnie zniszczyła. Do bębna wkladalam chusteczki do prania wylapujace kolor, nic się nie zafarbowalo :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wszystkiego najlepszego! I żeby czas szybciej płynął do porodu ;)

Lara gratuluję 3 trymestru :) co do prania ciuszków to ja podzieliłam na białe + ciuszki z większą ilością białego, i na kolorowe. Wszystko piore na programie dziecięcym, bo takowy posiada moja pralka. No i tam jest 40 stopni i wirowanie 800. Także ja wszystko piore w taki sposób. Jedyne co to pościel wyprałam w 50 stopniach na programie bawełna.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratuluję 3 trymestru!

Penelope pierwsza otwierasz 30 Tydzień na lutówkach !!! Gratuluję ! :)

My też planujemy mieć kolejne dziecko, więc rzeczy zostawiamy sobie, chyba że coś nam się odwidzi ;) Poza tym nie mamy nikogo kto by spodziewał się lub planował dziecko, więc żadnego dylematu nie będzie .

Pia mi też bardzo podoba się imię Bartek- Bartłomiej, ale mąż oczywiście nie toleruje tego imienia ;)

Ja będę kupować kombinezon o rozmiarze 62, mniejszego nie planuję.

Dziewczyny dziękuję za życzenia!!! Mąż już mi zrobił z rana najlepszą niespodziankę ever, a podobno to nie koniec ;)

Szkoda, że go nie ma w domu, ale może wypatrzę go w tv ;) Wraca po południu, więc zrobię się na bóstwo, żeby wiedział, że w ciąży mogę wyglądać seksi !!! bo osttnio ciągle w rozciągniętych dresach chodzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:05

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podzielę na jasne i kolorowe, będę prać w 60 stopniach na programie bawełna. Później wyprasuję i po wszystkim :)

Powiedzcie mi swoje rzeczy też zaczniecie w dziecięcym proszku prać?

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja absolutnie nie mam problemu z tym żeby komuś powiedzieć ze czegoś nie dam, zresztą raczej nikt nie będzie na tyle bezczelny żeby wypytywac co jeszcze dostanie, no chyba że moja siostra :P Ale że ona jest z tych co jej rzeczy się same psują, więc nie ma opcji ;) Nie będę sciemniac że od kogoś miałam pożyczone, bo kłamstwo ma krótkie nogi :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka 100 lat!

i gratuluje dziewczyny rozpoczetych tygodni :)

ja czekam az zaczne 7 mc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:07

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, jeszcze z łóżka, do godziny 3 w nocy nie mogłam usnąć ;( już któryś raz z kolei...
    Komoda wczoraj zamówiona, będzie do odbioru w piątek ;)
    Aha no i 8 grudnia mam te ostatnie badanie prenatalne na 18:30 ;) a wy już macie ustalone daty?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja też mam 8 grudnia, ale kurcze zapomniałam o której godz :O musze poszukać.

Chyba ugotuje sobie ogorkowa... Albo nie. Szczawiową!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:14

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą że polowałam kilka tygodni na eBay, że udało mi się kupić naprawdę fajne rzeczy, zabawki, bujaczek i że mam wszystko co potrzeba na wyprawkę. To były takie aluzje niby w żartach ale wiem że te osoby by zapytały. No nic, czekamy, u jednej na okazanie płci u drugiej na ciążę :) nie stresuje się, tak tylko w już zaistniałym temacie się wypowiwdziałam.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie jestem w stanie Was dzis nadrobic. Jutro pedze na glukoze i inne badania. Powiedzcie mi ile placilyscie za ta glukoze w aptece? Bo ja zapomnialam kupic i jutro musze z rana jeszcze apteke odwiedzic i nie wiem ile to moze kosztowac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIETKA:A co robi Twoj mąż ze będzie w tv?

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia2324 ja dawałam za glukoze 5,20 zł..i weź cytryne że sobą seriooo ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Powoli rzeczy które pożyczyłam innym do mnie wracają, jeszcze na stanie u koleżanki są wiaderko do kąpieli tummytub i chusta lennylamb. Ale obiecała, że odda przed moim porodem :)
    O, Mistrzyni, cieszę się, że też będziesz używała wiaderka :) Używałaś z synkiem? Jak wrażenia?

A co plamienia ubranek i śliniaków, to wczoraj u tych znajomych widzieliśmy jak zakładają córci takie całe śliniaczkowe ubranko - ponoć do kupienia w Ikei - to wygląda jak strój hutnika, ale dziecko się nie poplami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:27

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kolorowe prałam na 40 a białe na 40 i w ^0,tzn pieluchy tetrowe i flanelowe prałam w 60. Pościel także prałam w 60,wszystkie programy na bawełnę nastawione miałam.

Bietka,no właśnie,a co on w tv będzie robił??? ;)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, no fakt kłamstwo ma zawsze krótkie nogi, ale w razie wyższej konieczności :-)
    No ja jestem z tych osób, że nie potrafię się zapytać czy mi coś dadzą, a nawet jak mam teraz coś dostać to tak jakoś chce za to zapłacić, nawet z pożyczaniem mam nie lada problem bo potem jak zniszczę czy coś to jak to oddać będzie zonk.No ale zobaczymy :-)

Atakasobiejedna, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka na razie jest zwykłym żołnierzem ( pracuje w kompanii reprezentacyjnej, więc obstawia wszystkie ważne święta państwowe), ale kiedyś będzie uznanym generałem ;)

Ja też za glukozę płaciłam około 5 zł.

Lara 82, Penelope, Sue, megg, derii84, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkę z programem baby, także ulatwiona sprawa ;)

derii84 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane dzisiaj piękna pogoda :-)

Dorocia ja płaciłam coś koło 10 zł w aptece, powodzenia jutro:-)

Penelope gratki z powodu rozpoczecia 30 tc :-) ale to leci

Gosiak ty to zawsze coś pysznego masz do jedzenia, zaraz sobie zrobie tosty z dżemem mniam

Asia super że wszystko ok na wizycie, a co do płci to tak jak u mnie ostatnio, mam nadzieję że na następnej wizycie już się okaże co ma między nóżkami :-) my za dwa tygodnie dopieeo idziemy mam nadzieję, że wszystko ok z maluszkiem i może poznamy płeć w końcu, już raz był niby chłopczyk ale na następnej wizycie nie dało się potwiwerdzić ze względu na ułożenie :-)

Miłego Dnia Niepodległości mamuśki

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja kupiłam za 6.50 jakąś wypasioną wersje z cytryną i im zaniosłam, a one wzięły położyły i i tak przyniosły mi już gotową rozrobioną jakaś swoją :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ