Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope i Ataasobiejedna, życie to życie i w ogóle się nie przejmujcie.
A zawsze możecie powiedzieć, że większość macie pożyczone od wyimaginowanej koleżankino kto Wam udowodni
Ja to rozumiem, szczególnie tak jak mówiła Mistrzyni jedni będą szanować a inni zniszczą i ups no stało się i nic nie zostanie. Wasza kasa, wasze plany więc trzeba tylko dobrze taktykę przemyślećPenelope, Sue lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:A teraz jeszcze część praktyczna, szczególnie do mam. W jakiej temperaturze trzeba prać takie ciuszki dla dzidziusia?
Pytam no bo w rękach prać ciężko, a w automacie to już muszę mieć troszkę więcej tego wszystkiego na jedno pranie.
No i teraz zastanawiam się nad kolorystyką garderoby syncia (wiem też jestem mega praktyczna). No jak zrobię jakiś rozstrzał kolorystyczny to jak ja to potem wypiorę np. w90 stopniach.To mi wszystko się zrobi jednego koloru
Jak wy to robicie doświadczone mamuśki?
Ja nie doswiadczona ale odpowiem jak robiłamPralam normalnie w 40 st, osobno ciemne i jasne, później prasowalam, jakoś nie czuję potrzeby gotowania tych ciuchów, większość by się pewnie zniszczyła. Do bębna wkladalam chusteczki do prania wylapujace kolor, nic się nie zafarbowalo
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Bietka wszystkiego najlepszego! I żeby czas szybciej płynął do porodu
Lara gratuluję 3 trymestruco do prania ciuszków to ja podzieliłam na białe + ciuszki z większą ilością białego, i na kolorowe. Wszystko piore na programie dziecięcym, bo takowy posiada moja pralka. No i tam jest 40 stopni i wirowanie 800. Także ja wszystko piore w taki sposób. Jedyne co to pościel wyprałam w 50 stopniach na programie bawełna.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara gratuluję 3 trymestru!
Penelope pierwsza otwierasz 30 Tydzień na lutówkach !!! Gratuluję !
My też planujemy mieć kolejne dziecko, więc rzeczy zostawiamy sobie, chyba że coś nam się odwidziPoza tym nie mamy nikogo kto by spodziewał się lub planował dziecko, więc żadnego dylematu nie będzie .
Pia mi też bardzo podoba się imię Bartek- Bartłomiej, ale mąż oczywiście nie toleruje tego imienia
Ja będę kupować kombinezon o rozmiarze 62, mniejszego nie planuję.
Dziewczyny dziękuję za życzenia!!! Mąż już mi zrobił z rana najlepszą niespodziankę ever, a podobno to nie koniec
Szkoda, że go nie ma w domu, ale może wypatrzę go w tvWraca po południu, więc zrobię się na bóstwo, żeby wiedział, że w ciąży mogę wyglądać seksi !!! bo osttnio ciągle w rozciągniętych dresach chodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:05
megg lubi tę wiadomość
-
Lara, ja absolutnie nie mam problemu z tym żeby komuś powiedzieć ze czegoś nie dam, zresztą raczej nikt nie będzie na tyle bezczelny żeby wypytywac co jeszcze dostanie, no chyba że moja siostra
Ale że ona jest z tych co jej rzeczy się same psują, więc nie ma opcji
Nie będę sciemniac że od kogoś miałam pożyczone, bo kłamstwo ma krótkie nogi
-
I ja się witam, jeszcze z łóżka, do godziny 3 w nocy nie mogłam usnąć ;( już któryś raz z kolei...
Komoda wczoraj zamówiona, będzie do odbioru w piątek
Aha no i 8 grudnia mam te ostatnie badanie prenatalne na 18:30a wy już macie ustalone daty?
-
U mnie wiedzą że polowałam kilka tygodni na eBay, że udało mi się kupić naprawdę fajne rzeczy, zabawki, bujaczek i że mam wszystko co potrzeba na wyprawkę. To były takie aluzje niby w żartach ale wiem że te osoby by zapytały. No nic, czekamy, u jednej na okazanie płci u drugiej na ciążę
nie stresuje się, tak tylko w już zaistniałym temacie się wypowiwdziałam.
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
Witam. Nie jestem w stanie Was dzis nadrobic. Jutro pedze na glukoze i inne badania. Powiedzcie mi ile placilyscie za ta glukoze w aptece? Bo ja zapomnialam kupic i jutro musze z rana jeszcze apteke odwiedzic i nie wiem ile to moze kosztowac.
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Powoli rzeczy które pożyczyłam innym do mnie wracają, jeszcze na stanie u koleżanki są wiaderko do kąpieli tummytub i chusta lennylamb. Ale obiecała, że odda przed moim porodem
Używałaś z synkiem? Jak wrażenia?
A co plamienia ubranek i śliniaków, to wczoraj u tych znajomych widzieliśmy jak zakładają córci takie całe śliniaczkowe ubranko - ponoć do kupienia w Ikei - to wygląda jak strój hutnika, ale dziecko się nie poplamiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:27
-
Lara kolorowe prałam na 40 a białe na 40 i w ^0,tzn pieluchy tetrowe i flanelowe prałam w 60. Pościel także prałam w 60,wszystkie programy na bawełnę nastawione miałam.
Bietka,no właśnie,a co on w tv będzie robił??? -
Atakasobiejedna, no fakt kłamstwo ma zawsze krótkie nogi, ale w razie wyższej konieczności
No ja jestem z tych osób, że nie potrafię się zapytać czy mi coś dadzą, a nawet jak mam teraz coś dostać to tak jakoś chce za to zapłacić, nawet z pożyczaniem mam nie lada problem bo potem jak zniszczę czy coś to jak to oddać będzie zonk.No ale zobaczymyAtakasobiejedna, derii84 lubią tę wiadomość
-
Laureczka na razie jest zwykłym żołnierzem ( pracuje w kompanii reprezentacyjnej, więc obstawia wszystkie ważne święta państwowe), ale kiedyś będzie uznanym generałem
Ja też za glukozę płaciłam około 5 zł.Lara 82, Penelope, Sue, megg, derii84, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane dzisiaj piękna pogoda
Dorocia ja płaciłam coś koło 10 zł w aptece, powodzenia jutro:-)
Penelope gratki z powodu rozpoczecia 30 tcale to leci
Gosiak ty to zawsze coś pysznego masz do jedzenia, zaraz sobie zrobie tosty z dżemem mniam
Asia super że wszystko ok na wizycie, a co do płci to tak jak u mnie ostatnio, mam nadzieję że na następnej wizycie już się okaże co ma między nóżkamimy za dwa tygodnie dopieeo idziemy mam nadzieję, że wszystko ok z maluszkiem i może poznamy płeć w końcu, już raz był niby chłopczyk ale na następnej wizycie nie dało się potwiwerdzić ze względu na ułożenie
Miłego Dnia Niepodległości mamuśkiGosiak, Penelope lubią tę wiadomość