X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, foteliki Graco są też bardzo dobre, mają testy ADAC na wysokim poziomie, a kuzynka, która wróciła ze stanów właśnie taki tam kupiła z bazą, naprawdę wypasiony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:02

Laurka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Atakasobiejedna,czytam Twój post i jestem pełna podziwu, co do Waszych przemyśleń.
    My z mężem nie byliśmy tak rozsądni,wszystko się rozeszło.Fakt,nie myśleliśmy o potomku jednym po drugim,bo byliśmy jeszcze młodzi,no i zapewne wózek teraz także byśmy kupili nowy,bo po Tymku już nie modny,ale cała reszta była ok.
    Teraz już nie planujemy kolejnych dzieci,myślę,że dwójka nam wystarczy,chyba,że coś się nam odwidzi po narodzinach Olafka,w co wątpię oczywiście :)

Jak to moja koleżanka stwierdziła jestem praktyczna do bólu :D a tak serio to i tak chcemy mieć dwójkę dzieci, chociaż M. gada coś o trójce, tia :P i wolimy je odchowac na raz, żeby później móc gdzieś pojeździć, a nie do emerytury dzieci nianczyc ;) Oczywiście nie krytykuje późnego macierzyństwa, każdy dojrzewa do tej decyzji w innym wieku :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak coś muszę takich poszukać bo na takie zwykłe na bank się nie zdecyduję. Może później jak już będę pewniejszą mamą, ale po wczorajszym jak zobaczyłam ten rozmiar jestem w szoku.
    I najgorsze jest to, że ja już widziałam i takie ubranka i takie dzieci, ale jak teraz pomyślałam, że to ja i tylko ja mam ubierać, rozbierać, ooooo to jakoś inaczej do mnie dotarło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:03

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wszystkiego najlepszego i spokojnej ciąży :)

Lara82 gratuluje III trymestru, teraz to już z góreczki :)

Z Mają wszystko wporządku, nasz wątek norweski odżył i tam dzielimy się informacjami :)

Lara 82, Sue, derii84 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuze tak czytam Was i fajnie macie ze dostajecie ciuszki, bo jednak tyle wydatkow teraz a taka wyprawka nowa ciuszkow i to na 3 miechy to z 1000 zl.. Nie mowiac o mebelkach wozku i innych gadzetach, u nas teraz fopiero znajomi jedni mysla o dzieciach inni zaciazyli po nas, wiec takich z odchowanymi nie mamy zbytnio wiele a jak mamy to cos dawac tez nie sa skorzy.. Jeden kolega ok 2 msce temu dzwonil do nas bo robi wyprzedaz garazowa i czy cos chcielibysmy kupic, ale wtedy bylo za wczesnie jakos wg nas...i to byly glownie mebelki wanienki itp, a to akurat chcielismy nowe bo na dluzej troche... No nic :) mam nadzieje ze po tym roku od porodu trafi nam sie rodzenstwo to nam te rzeczy posluza troche :)
    Co do sniadania ja tez dzis jajecznice mialam :) ja robie taka ala oklet, z kielbaska cebulka pomidorkiem papryka i szczypiorkiem :)
    Jutro lece do pracy i mysle ze na niedlugo bo czas juz chyba na l4 :) chociaz z drugiej strkny mam dulemat bo moj maz wyplynal dzis, do tego na dluzej, przedluzyl sobie ze wzgledu na porod i potem jak dzidzia bedzie wiec zamiast na 5 tyg teraz poplynal na 7 i jakos mi smutno, nie chce wiec w domu siedziec sama i smutkowac:/ praca mnie oderwie od lamentowania :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść :)
    Co do zrobienia dziecku krzywdy, mój T ostatnio stwierdził:
    "Wiesz co kiedyś mówiłem, że nigdy nie wezmę na ręce takiego małego dziecka, bo zrobię mu krzywdę. Ale teraz tak myślę, że jak dziecko wychodzi przez tak małą dziurę :D i nic mu się przy tym nie dzieje, to myślę, że i ja mu nic nie zrobię :) Pamiętać tylko trzeba o trzymaniu główki, nie?"

No laski jaka ja dumna z niego byłam, że w czasie 7 miesięcy tak sie zmienił, dojrzał :)

Lara 82, Aagnieszkaa, Sue, Penelope, Bietka, LadyDi, AsiaSzw, Asiaa1201, Gosiak lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też zaczynam powolutku kupować, na szczęście dla mojego męża to zupełnie kolory obojętne i zostawia to całkowicie dla mnie.
    Jedyne to to, że ma być albo unisex albo męskie kolory.
    Nie jak on to powiedział jakieś mięty nie mięty, będzie chłopiec to ma być chłopięce, nie jakieś babskie :-):-) Tożsamość płci ma mieć od małego :-) Samochodziki mile widziane :-)
    No ale kolor czerwony, niebieski, żółty czy zielony może być :-)
    No po prostu ma czuć się jak chłopczyk od początku :-)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - super, że tyyyyle dostałaś. Masz w czym wybierać i przede wszystkim zaoszczędzisz kupę kasy :)

Bietka - wszystkiego najlepszego i oczywiście szczęśliwego rozwiązania o czasie :)

Lara - dlatego dla młodych rodziców stworzone zostały body kopertowe, koniecznie się w nie zaopatrzcie.

Co do ciuszków, ja po Franku oddałam wszystkie ciuszki szwagierce. Ona niestety o nie w ogóle nie dbała, większość oddała poplamionych po soczkach, marchewkach itp lub wyciągniętych. Jakby od razu włożyła w wybielacz to by się doprało, ale po takim czasie to już niestety nie. Szkoda, że dziecku nigdy śliniaczka nie zakłada (a wiem co mówię, bo jestem częstą bywalczynią:)), ale trudno. Ja też dostałam sporo ubranek i pewnie jeszcze dostanę. Oczywiście będę bardzo o nie dbać, bo zawsze oddaje co nie moje właścicielowi, a nie mam zamiaru świecić oczami za zniszczone rzeczy. Jak się dopilnuje dziecka, żeby jadło w śliniaku to taki maluch ubranek sam z siebie nie zniszczy :)
    Powoli rzeczy które pożyczyłam innym do mnie wracają, jeszcze na stanie u koleżanki są wiaderko do kąpieli tummytub i chusta lennylamb. Ale obiecała, że odda przed moim porodem :)

Lara 82, derii84, Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka Stóweczka z okazji urodzin :D Szybkiego porodu :)
    Lara gratuluję III trymestru :)
    Ale u nas piękne słoneczko <3

W sobotę byliśmy z moim T na zakupach a Auchan. Zakupiliśmy podkłady higieniczne, klapki dla mnie,pieluchy tetrowe białe, szczotkę do włosków i główki, gruszkę ( póki co nie kupuję aspiratora, gruszka tak w razie W), obcinacz do paznokci, termometr do wody ect. I doszłam do wniosku, że 3/4 rzeczy już mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:19

Gosiak lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Lutowki.

Ale dziś będzie leniwy dzień ;-)
    Mogłabym cały przelezec w łóżku. Nie mam dziś nastroju na nic. Ale dziwnie mi z tym humorem. Hmmmm...mam nadzieję że to ciążowe wahania nastroju, a nie permanentny stan ;-)

Bietka, sto lat!!!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim podpisie na Belly jest napisane żeby liczyć ruchy dziecka. Robicie to?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam się pochwalić, że na allegro i olx kupiłam ochraniacz na szczebelki, kocyk Makaszki i poduszkę do karmienia używaną z Motherhood w stanie idealnym :)i pieluchy tetrowe kolorowe :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, megg lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka sto lat!! Wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, dużo miłości i przede wszystkim - zdrowej końcówki ciąży i szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzidziusia :* <3

Wlasnie w ddtvn mówią o zaręczynach, strasznie to na pokaz było :) podoba mi się, że mój P. zrobił to tak kameralnie:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, zapomnialam!! Gratulacje z okazji 3 trymestru, już coraz bliżej do spotkania z naszymi bąbelkami :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Gosiak ja kiedyś wproszę się na obiad do Ciebie! ;) zawsze takie smakołyki robisz ! :D ja też mam grupę 0, mięso lubię, ale na prawdę dobrze zrobione :)

No i dzielę się urodzinowym tortem !!!
    Zapraszam, szczególnie, że w tygodniu robię obiad tylko dla siebie i Janeczki, mój M. jada w pracy, wraca 17-18 i wtedy jemy obiadokolację, ale zwykle już tylko zupę. Ale teraz dla siebie chce mi się gotować :)

Wszyskiego naj, najlpeszego! Spokojnej końcówki ciąży i szybkiego, bezproblemowego porodu! :)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,przepraszam,że nie pogratulowałam,już staram się nadrobić i z całego serducha gratuluję III trymestru :)

Dzisiaj mamzamiar iść nakursnorweskiego,muszęsię zmotywować do nauki,bo tak dłużej być nie może

Lara 82 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jeszcze część praktyczna, szczególnie do mam. W jakiej temperaturze trzeba prać takie ciuszki dla dzidziusia?
    Pytam no bo w rękach prać ciężko, a w automacie to już muszę mieć troszkę więcej tego wszystkiego na jedno pranie.
    No i teraz zastanawiam się nad kolorystyką garderoby syncia (wiem też jestem mega praktyczna). No jak zrobię jakiś rozstrzał kolorystyczny to jak ja to potem wypiorę np. w90 stopniach.To mi wszystko się zrobi jednego koloru :-(

Jak wy to robicie doświadczone mamuśki? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:39

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wszystkiego najlepszego i miłego świętowania :)

Lara, wiem jak dumnie być w trzecim trymestrze, wiec z Tobą się cieszę :)

GOSIAK, zazdroszczę wyciągania z pak każdej z rzeczy i oglądania. :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Jak to moja koleżanka stwierdziła jestem praktyczna do bólu :D a tak serio to i tak chcemy mieć dwójkę dzieci, chociaż M. gada coś o trójce, tia :P i wolimy je odchowac na raz, żeby później móc gdzieś pojeździć, a nie do emerytury dzieci nianczyc ;) Oczywiście nie krytykuje późnego macierzyństwa, każdy dojrzewa do tej decyzji w innym wieku :)
    Ja mam taki sam zamiar, a bardzo dużo ubranek z tego co do tej pory obejrzałam to unisexy, więc na pewno zostawimy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, no a ja rozpoczęłam dziś 30 tydzień, jak ja już się nie mogłam doczekać tej 3... Już mi się 2 z przodu trochę ciągnęła :)

Co do ubranek to też właśnie wczoraj z moim rozmawiałam, jedna przyjaciółka spodziewa się dziecka a młodsza siostra stara się o drugie. I mówię do niego że pewnie (bo juz wspominki były) będą pytania żeby przesłać pakę z wyprawką do PL. I tak, powiem że mi szkoda będzie. Nic nie dostałam z ciuchów, wszystko kupowaliśmy, fakt że na eBay ale wszystko dobrych firm w większości Next i Mothercare, właśnie po to żeby potem np dobrze sprzedać pakę z ciuszkami. Więc, będę miała zagwozdkę jak się okaże że spodziewają się chłopców. Ehhh

Lara 82, Sue, PatrycjaP, megg, Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ