X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    GOSIAK, zazdroszczę wyciągania z pak każdej z rzeczy i oglądania. :)
    Jest nawet strój kąpielowy na 0-3 miesiące - jutro obiecuję foty :)

derii84, Bietka, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi :) No wezme cytrynke. Dzis mam gosci, ciasto i ciastka ale musze zjesc tylko troche bo jutro ta glukoza i zeby przez to wynik nie wyszedl za wysoki. Moj P sie ze mnie smial.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jest nawet strój kąpielowy na 0-3 miesiące - jutro obiecuję foty :)

Ooo, to musi być mega wypasiony strój! :D Ja mam gdzieś majteczki, jak znajdę to wstawię zdjęcie :D tak mnie śmieszą te małe "dorosle" ciuszki, że szok.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIETKA:jesteście z wawy? Mój też jest dziś na tych obchodach i zapowiedział ze wroci około 1 w nocy ale mój pracuje w tych mniej lubianych sluzbach mundurowych a na 111tego listopada zawsze są jakieś rozboje :(

Laureczka25
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na z gazetki biedronki i tam nie widzę, żeby Lovela była taniej od czwartku, skąd wy to wiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 11:50

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś widziałam w tv, że ma być jakaś promolka w lidlu na pampersy :)

Co do rozdawania ubranek. Ja nie miałabym tyle śmiałości, żeby zapytać czy coś od kogoś dostanę. Każdy kupuje to za swoje pieniądze i myślę, że nawet jeśli dostałabym jakiś prezent, to jakiś sposób chciałabym się zrewanżować. Już myślę, co kupić tej koleżance, od której dostałam ubrania. Ale już się umówiłyśmy, że po mojej ciąży ja dołożę swoje ciążowe ubrania i przekażemy następnej ciężarówce.

A co do ubranek, to wolałabym dać komuś, kogo na to nie stać - np. jakiejś biedniejszej rodzinie albo do szpitala czy domu dziecka.

Jeśli ktoś dałby mi coś w prezencie, sam by się zaofiarował, to świetnie, ale sama w życiu bym nie zapytała!

Penelope, rozpoczęłaś 30 tydzień na lutówkach, teraz się reszta posypie :))))

Penelope, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Patrzę na z gazetki biedronki i tam nie widzę, żeby Lovela była taniej od czwartku, skąd wy to wiecie?

podaje link http://www.opiniodajnia.pl/gazetka-promocyjna/inspiracje-tygodniowe-i-domowe-sprzatanie-od-13-listopada/

Lara 82 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    BIETKA:jesteście z wawy? Mój też jest dziś na tych obchodach i zapowiedział ze wroci około 1 w nocy ale mój pracuje w tych mniej lubianych sluzbach mundurowych a na 111tego listopada zawsze są jakieś rozboje :(

Tak, mieszkamy w Warszawie. Mój po defiladzie wraca do domu na szczęście, zazwyczaj jest około 16.

Lula dzięki za ulotkę :) ja też nie mogłam jej wcześniej znaleźć

c7hyim7.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, Mistrzyni, cieszę się, że też będziesz używała wiaderka :) Używałaś z synkiem? Jak wrażenia?

A co plamienia ubranek i śliniaków, to wczoraj u tych znajomych widzieliśmy jak zakładają córci takie całe śliniaczkowe ubranko - ponoć do kupienia w Ikei - to wygląda jak strój hutnika, ale dziecko się nie poplami ;)

Tak i byłam bardzo zadowolona :) nie wiem co to znaczy kolka, bo Franek pięknie sobie sam nóżkami w wiaderku masował brzuszek i często przy tym gazy wypuszczał (ze dwa razy nawet kupkę zrobił). Był baaaardzo zadowolony, cieplutko, poziom wody do ramionek zapewniało ciepełko, jak go chwilę potrzymaliśmy to prawie zasypiał. Oto dowód:
    http://iv.pl/images/73434575502495600209.jpg
    tu akurat mąż nie trzyma go tak jak w instrukcji, ale Frankowi to nie przeszkadzało :)

Bietka, Sue, Gosiak, Penelope, Pia Gizela, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bo ja też właśnie kupuję wiaderko :) Czytałam wiele opinii ale nikt znajomy nie używał...

Laurka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zastanawiam nad wiaderkiem - mam trochę mało miejsca, a wiadomo - wanienka mała nie jest ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    ja też się zastanawiam nad wiaderkiem - mam trochę mało miejsca, a wiadomo - wanienka mała nie jest ;)
    Ja na bank kupię - na allegro albo w Gemini, tylko się jeszcze zastanawiam nad kolorem ;)
    Zielone mnie kusi :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Gratulacje 100dniowek i 3trym ;) !

Asiu bedzie uparciuszek u Ciebie :)))

ja wlasnie lece na spotkanie z inna ciezarowka :)
    milego dnia zajrze wieczorkiem :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja kupie laktator, bo bede chciała wychodzić i odciągać pokarm, zeby P. mógł małego nakarmić. Jeszcze nie wiem czy elektryczny czy ręczny :)
    Niektóre dziewczyny sobie napędzają tak laktacje, ale lepsze jest przestawianie dziecka, bo ten mały ssaczek najlepiej rozpędzi nam laktacje :)

Sloneczna, do kiedy jest ten rabat ważny z hm? Jaka kupilas tę kurtkę? Puchową czy parkę? Bo ja się zastanawiam, którą kupić:)

Sue ja mialam ten kupon 25% ZAPISZ SIE DO NEWSTSELLERA- I WTEDY WYSKAKUJE cI DATA - ALE MI jak druknelam pare dni temu to chyba wyznaczylo do 27 listopada.

kupilam ta czarna parke z futerkiem na kapturku. nie jest ona jakos bardzo ciepla- ale w zimie bede nakladac jeszcze polar pod to.

w tej pikowanej czarnej wygaldalam jakos smiesznie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja za glukoze placilam niecale 5 zl i chyba tez sie jutro wybiore;)

a promocje z proszkami itd sa zawsze wypisane na promobaby.pl

http://promobaby.pl/

wczoraj widzialam lovele w rossmanie za 18,9 ( 1,8 kg)
    ale w BIedronce nei widze zeby bylo wypisane na ofercie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:01

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie się ta pikowana podobała bardziej, ale Megg też pisała, że wygląda w niej na większą niż jest.

W środę pojadę i przymierzę. Póki co mieszczę się jeszcze w swój zimowy płaszcz, poza tym, mogę w nim poprzesuwać guziki i jeszcze na grudzień posłuży ;)
    Dziś może ogarnę te guziki, może kurtka nie będzie potrzebna ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie dopinalam ledwo. a w tej czarnej parce wygaldam ladnie- sciaga sie scigaczem i jest taka bombka. nie widac nawet ze jestem w ciazy w niej:)

a tej w paski wygladlaam jak z reklamy Michelin:D

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, jak na wyjeździe? Odpoczęłaś trochę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam sobie koszulkę:

http://www.shwrm.pl/ona/odziez/t-shirty/43929_trudno-tak.-przytylam.-so-what-p.html

hahahaha :D

megg, LadyDi, Pia Gizela lubią tę wiadomość

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ