X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, super ta koszulka! :) kupiłabym taka tylko z napisem po angielsku.

Musze Wam się pochwalić ile rzeczy dziś zrobiłam. Normalnie mam tyle energii ze szok. Poodkurzalam całe mieszkanie, zmylam podłogi, zmieniłam pościel, drugie pranie się robi, zupa się gotuje, obiad tez juz wstawiony. Myślę czy by jeszcze nie napiec drozdzowek z serem.
    Ja nie wiem co mi się stało, to chyba przez to słońce dostałam takiego powera w tyłku :D
    A Wam jak mija dzień?

Pia Gizela lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam na ta promocje pampersów ale najmniejsze będą w rozmiarze 2 . Wiec ja nie kupuje bo nie wiem czy młodej będą odpowiadać.
    A w Rossmannie od wczoraj lovella jest za 19.99 :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wiaderko dla dzieciaczka do kąpania to jakieś specjalne? można noworodki kąpać?

LadyDi ja też mam dużo energi wcześniej robiłam pranie śpiworków które kupiłam używane, potem na budowie z mężem. Troszkę pomogłam ogarnąć garaż i z desek wokół fundamentów by było gotowe jak przyjdą na dalsze etapy budowy. Jeszcze mam w planie dokończyć układanie ciuszków małego.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    a to wiaderko dla dzieciaczka do kąpania to jakieś specjalne? można noworodki kąpać?
    Tak, można. http://www.tummy-tub.pl/otummytub.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:44

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po pysznym obiadku teściowej odpoczywamy ;)
    w smyku dostępna jest taka ulotka książeczka z wyprawką dla dzidziusia, nie trzeba męczyć ręki by wszystko spisać, bo tam wszystko jest i odznacza się co się ma ;) ulotka za darmo ;)
    Wczoraj przyszły mi paczuszki z allegro, jedna z tymi stanikami do karmienia, powiem Wam że za tą cenę to super ;) a druga z rajstopami z gatty dla ciężarnych ;)
    A wczoraj zamówiłam jeszcze nożyczki tommee tippee, pojemnik na mleko, nakrętki i śliniak z babyono ;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny tyle tu rzeczy można się dowiedzieć nie słyszałam nigdy o wiaderku jak i o żyrafce którą polecaliście :)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche odpoczelam, ale tez przebieralam ubranka, kupilam poszewki , koszulke do karminia, wieksze staniki i majty ciazowe:) duzo odwiedzin wiec tez sie zbytnio nie odpoczywa.

jutro sie wybieram na glukoze bo mam jeszcze wolne. ciekawe czy dam rade:)

a w ogole teraz od wczoraj jest w Rossmanie taka promocja na kosmetyki do makijazu - jak sie kupi jeden produkt to drugi gratis.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale pędzicie! Doczytałam was, ale jestem tak padnięta, że nie mam siły odpisywać:D
    W pracy u męża zrobiłam sobie drzemkę (powiem wam tam mi się śpi strasznie dobrze, na tej ich biurowej kanapie :D ). Potem był długi spacer, wróciliśmy, zjedliśmy obiad a ja dalej śpiąca.

LadyDi podziwiam twoją pracowitość dzisiaj!

A co do wiaderka to też się zastanawiałam, ale jeszcze myślę nad wanienką wyprofilowaną. Jeszcze się zobaczy, co kupimy.

Ja powiedzmy, że mam zamiar odkurzyć i dalej tworzyć moją potencjalną bibliografię. O ile, że odkurzę to jest realne, to to drugie niekoniecznie.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na glukozę planuję się wybrać dopiero w przyszłym tygodniu. W tym tygodniu jeszcze sobie odpuszczam :D Właśnie zjadłam pół snickersa :D

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja we wt mam wizyte wiec musze zrobic tak, by miec wynik na wizyte. a wole isc jutro bo potem mam wolne- jakbym sie zle czula..

kto pisal o tej loveli w Biedronce? skad wiadomo ze bedzie po 15zl? bo jak cos to bym kupilaw rossmanie poki jest promocja.
    w tesco widze 5 kg za 43,99.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Wy też macie aktywny dzień, bo Was na forum nie ma ;)

My juz po obiadku, bułeczki rosną także będą na deser. Chyba jeszcze sobie ogarnę jedna komodę, a jutro będę prasowala ciuszki.

Ja chyba jednak postawie na ta mała wanienke z Ikei.
    A słyszalyście o tym, że jak się kąpie niemowlaka to nie można dopuścić aby woda dostała się do uszu? Bo mama mi o tym mówiła i nie wiem czy to zabobon czy prawda. Mówiłam o tym koleżance która ma dziecko i się zaczęła śmiać, mówiła ze ona tego nie pilnowala. No i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie, ale jej córeczka miała już 12 razy zapalenie ucha, ma dreny założone, a ma dopiero 2 latka. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) My właśnie po wizycie.
    Mój chłopczyk ma się dobrze :) Niestety jeszcze się nie odwrócił tak jak powinien.
    I ze względu że jestem drobnej budowy nie wiadomo czy i tak nie będzie trzeba cesarki zrobić. A tak chciałam jej uniknąć. Ale jeszcze mam nadzieje ze uda mi się rodzić siłami natury.
    Malutki ważny 1300 gramów . :)

słoneczna 85, Bietka, Sue, Gosiak, megg, Lara 82, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna czy juz zamowilas lozeczko z misiem?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Atakasobiejedna czy juz zamowilas lozeczko z misiem?
    Tak, zamówiłam, wczoraj było wysłane, więc jest szansa że jutro przyjdzie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi
    Ja swoja dwojke dzieci mylam uwazajac na uszka bo moja mama mnie na to uczulila i poki co synek ktory ma 8 lat mial raz zapalenie ucha .Dmucham na zimne wiec ciezko powiedziec czy zabobon czy nie ja po kapieli zakladalam tez czapeczke na parenascie minut

relge6yd0kju1g7d.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Laurka, foteliki Graco są też bardzo dobre, mają testy ADAC na wysokim poziomie, a kuzynka, która wróciła ze stanów właśnie taki tam kupiła z bazą, naprawdę wypasiony.

Kuzynka meza polecila mi wlasnie Graco i powiedziala, zeby koniecznie kupic fotelik z 3-punktowym pasem bezpieczenstwa.

W Internecie pisza, zeby nie kupowac fotelika bez uprzedniej proby zamontowania go we wlasnym samochodzie. Czy Wy tak zrobilyscie? Bo ja nie mam czasu na takie rzeczy, wszystko kupuje online :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna- czy dasz jutro znac jak to wyglada? i czy jest drewniane:)
    bo i ja bym zamowila

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a dlaczego dziecko mialoby Ci sie juz obrocic glowka do dolu w 27. tygodniu??? Ma na to jeszcze ok. 10 tyg.

Angélique89 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nie mogę dźwigać, więc tak jak kurier mi to postawi tak będzie stało, aż mąż z pracy wróci. Jak będzie się dało jakoś podejrzeć jak są wykonane szczebelki, czy nie ma zadziorow itd. to Ci napiszę :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Słoneczna, ja nie mogę dźwigać, więc tak jak kurier mi to postawi tak będzie stało, aż mąż z pracy wróci. Jak będzie się dało jakoś podejrzeć jak są wykonane szczebelki, czy nie ma zadziorow itd. to Ci napiszę :)

ok spokojnie, aby do 16 listopada :)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ