Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny.
Powiedzcie mi jak to z tym laktatorem bo już sama nie wiem czy będzie potrzebny czy nie. Jeżeli zamierzam karmic piersią i zamierzam z małym być długo, to potrzebuję laktator czy to zbędny wydatek.
Jakie są "za" laktatorem? Co myślicie? -
Gosiak wrote:Wszystkie rodzimy zimą
No i są do tego specjalne kurtki - polarkikilka razy już podsyłane były - jak wrócę do domu mogę jeszcze raz podesłać
Wiem, że są, tylko zastanawiam się na ile są praktyczne
Angelique ja myślę, ze to zależy od Ciebie i tego czy np będziesz chciała wyjść gdzieś beż dziecka jak będziesz karmin, bo wtedy będziesz musiała ściągnąć pokarm.
Druga kwestia jest taka, że może Ci się zdarzyć nawał pokarmu i wtedy musisz go jakoś ściągnąć.
Ja jeszcze nie zdecydowałam czy kupię i jak tk to jaki. Na razie dla mnie to kwestia otwartaAngélique89 lubi tę wiadomość
-
Ja kupie laktator, bo bede chciała wychodzić i odciągać pokarm, zeby P. mógł małego nakarmić. Jeszcze nie wiem czy elektryczny czy ręczny
Niektóre dziewczyny sobie napędzają tak laktacje, ale lepsze jest przestawianie dziecka, bo ten mały ssaczek najlepiej rozpędzi nam laktacje
Sloneczna, do kiedy jest ten rabat ważny z hm? Jaka kupilas tę kurtkę? Puchową czy parkę? Bo ja się zastanawiam, którą kupićAngélique89 lubi tę wiadomość
-
Sue te kupony za newsletter HM narazie sa caly czas nie ma chyba okreslonego konca
ja juz pare razy go uzylam (mozna wycofac newsletter)
ja mam puchowa i jest ok tylko wygladam w niej jakbym byla wieksza niz jestem
ide robic placek
laktatory mam od siostry elektr wiec nie kupuje
a kombinezony dwa na 62 bo dziecko z 56 raczej szybko wyrosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:08
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja też laktator kupię. Nie wiem jaki ale jakiś mieć trzeba. Chociaż żeby wyskoczyć do fryzjera/lekarza/kosmetyczki/krótkie zakupy. Przecież nie będę dziecka ciągnąć. Nawet jeśli miałabym wrócić zanim dziecko zgłodnieje, to lepiej być ubezpieczonym
-
Dzięki Megg:)
Miałam jechać dziś na zakupy, ale mi sie straaaaassznie nie chce:)
Sprzatałam dzis całe mieszkanie, myłam podłogi, robiłam obiad i już mi sił zabrakło
Pojadę sobie w środę
Dziś może kupię kocyk minky:)megg, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Atakasobiejedna narobilas mi smaka i chyba tez zrobie ten placek dzis:)
Asia daj znac jak maluszek, i obys poznala plec
ide dalej leniuchowac z mezem
Podobno najlepszy jest na drugi dzień, robi się bardziej wilgotnyJa właśnie mój oblalam czekoladą i jutro wezmę do teściów
Laktator na pewno kupię, tak jak już pisałam mój typ to Lovi Prolactis, 2 w 1, elektryczny i ręczny, jest drogi, ale planuję drugie dziecko, więc kupię od razu jeden porządny. Często jest tak ze nie można rozkręcić laktacji, bo np dziecko nie umie dobrze ssać, albo brodawki są tak poranione ze karmienie sprawia ból, wtedy laktator to wybawienie. Uważam że nie szaleje z zakupami, na ciuszki wydalam może 50 zł, resztę dostałam, więc mogę się szarpnac na laktator za 300 złGosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Oki, to tez kupie cos na te 4 tygodnie pierwsze
ale malo bo i tak wtedy sie z domu nie wychodzi
kombinezon juz zamowilam ze str nexta roz 62 jak radzicie, szkoda ze az 3 tyg sie czeka
mysle by jeszcze od nich jakies body i pajacyki zamowic
megg lubi tę wiadomość
-
Ja tez zakupie laktator. I tez borykam soe z decyzja czy reczny czy elektryczny. Mi bedzie potrzebny na pewno bo po cc ciezko z laktacja jest wiec coby rozkrecic ja troche, no i zdrcydowanie jestem za aby tatus czasem zostal z synkiem
I stawiam na Avent. -
megg wrote:Jaki kolor?
Żeby to było takie proste
http://allegro.pl/zimowy-kocyk-minky-75x50cm-bawelna-100-do-wozka-i4730337174.html
Waham się pomiędzy sówkami z niebieskim i sówkami z turkusem
Jeszcze podoba mi się niebieskie sowy z pomarańczowym - nie wiem, 39zł, może dwa zamówię?
Mam granatowy wózek, więc chyba ten ciemniejszy lepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 18:32
megg lubi tę wiadomość