X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni mnie się podobają oby dwie, więc sorry nie mogę być obiektywna :-) Na pierwszym taki pluszowy miś z niego :-), a na drugim super minka :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem za zdjeciem 3 :):)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O teraz mi się dwójka pokazała :-)
    NO ale chyba 3 :-) ta minka jest super :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni minsie 3 ka podoba :)
    Gosiak a czemu posciel nie wskazana do 6 msca? Czyli tak jakby na caly czas uzytkowania gondoli? Czy chodzi o sama podusie i ulozenie glowki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie.... choc mieszkam tak bardziej na poludniu w regionie górskim- sniegu jest tak malutko ze nawet nie mam po co sanek kupowac ;p

Lubie snieg i czekam na niego z utesknieniem! A najlepsze jest to ze jak pojade 20km w góry to sniegu jest po kolana;) Tylko ja w takiej dziurze mieszkam hahahah

U mnie piosenki swiateczne jeszcze nie graja, za wczesnie;) Ale za to widziałam dzis jak Pani u fryzjera stroiła choinke wiec czas sie zbliza! Od poczatku grudnia chyba wezme sie za porzadki co by pozniej na szybko nie robic... ale mycie okien zostawiam w tym roku mezowi!

U nas tez byly w Lidlu te zabawki drewniane. Z tym ze my na 6 grudnia na Mikołaja nie dajemy prezentow , tylko slodycze. A prezenty dopiero na 24 gudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:49

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samej spacerowki to tam bede miala szpiworek specjalny do wozka wiec to akurat luzik :) zastanawiam sie tylko nad ta gondola bo proponuja mi rabat 5% przy zakupie wozka lub szpiworek specjalny do tej gondoli lub komplet poscieli :) no wiec mysle i mysle co tu wybrac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    We wtorek idę ponownie (po zwolnienie) i wtedy lekarz mi zrobi wymaz z pochwy i z ujścia odbytu (brzmi przerażająco!)
    A to nie za wcześnie na to badanie? Słyszałam, że robi się je w okolicach 36 tygodnia. Wtedy jest w miarę aktualne do porodu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra leżałam od rana w łóżku, a teraz mam 30 min. i wyjeżdżamy do gin. Trzymajcie kciuki :-)
    Mam zamiar się dziś nieźle pożalić na te moje twardnienia i spinania się brzuch zobaczymy co powie. Jak będzie chciała mnie w szpitalu na obserwacji położyć to choć nie lubię szpitali idę bez gadania. Tak nie może być musi mi potwierdzić co jest normą a co patologią, bo ja osiwieję od tego.
    Trzymajcie kciuki za mojego żabka aby duży był, a miedniczki się zmniejszyły no i żeby się do nas dupką nie wypiął bo chcę buźkę zobaczyć :-)

Sue, Gosiak, przedszkolanka:), megg, Pia Gizela, bella84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam pytanie z natury drażliwych :)
    Jak z Waszą wagą? Bo moja ostatnio zwolniła - od ostatniej wizyty 02.11 przytyłam 200g. Zastanawiam się czy teraz już tak będzie, czy coś jest nie tak?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za szyjkę :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Mistrzyni numer 3 jak dla mnie;)
    Ja też stawiam na trójeczkę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • laureczka25 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni wszystkie super :) ja bym wybrała 3.

Co do teściowej to ja swojej nie znoszę kiedy tam nie pojedziemy to wiecznie chora, wiecznie nie ma pieniędzy, w domu brud i masakra..ma dopiero 55lat a zachowuje się jak staruszka..nie dba o siebie, waży ze 120kg i jest obrzydliwa..jedyne co ja interenie to jedzenie,kościół i plotki..tragedia..rozumiem ze jest ze wsi ale moja prababcia która miała 80 lat była bardziej pracowita i zadbana.
    Musiałam się wywalić bo jak o niej tylko pomysle to ciśnienie mi skacze

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Mistrzyni minsie 3 ka podoba :)
    Gosiak a czemu posciel nie wskazana do 6 msca? Czyli tak jakby na caly czas uzytkowania gondoli? Czy chodzi o sama podusie i ulozenie glowki?
    Tak, o poduszkę mi chodziło. Kocyk czy kołderka są ok.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam tak samo :) 6 tyg temu waga była +7kg....teraz to samo co u CIebie, nie całe pół kg :) mysle ze cos jeszcze nam przybedzie ale pewnie tylko co malenstwo, wiec pewnie jeszcze z 2 kg :) bo wód bedzie tyle ile jest, nic sie nie zmieni, tylko Malenstwa beda rosły :) wiec to chyba tyle :)
    ja bym sie cieszyła :)

powiem Wam ze laski na SR niektore maja takie ogromne brzuchy i tyle na plusie ze ja wczoraj czułam sie jak patyk z ledwo wystajacym brzuszkiem :) nawet moj R mi mowił na ucho " One CI chyba zazdroszcza" hahahah :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Możecie mnie zjeść ale ja nie chcę śniegu jak najdłużej i najlepiej jakby tej zimy go w ogóle nie było. Po pierwsze będę już całkiem uziemiona mimo, że i tak już jestem. To jeszcze będziemy mieli problemy z wyjazdem. Także może być błoto, deszcze byle nie śnieg. W tym roku dla mnie najważniejsze względy logistyczne nie estetyczne :-):-):-)
    Oj, to ja tak samo. Nie chcę śniegu jak najdłużej, bo to się u nas na osiedlu dzieje, to dantejskie sceny, wszędzie mamy pod górkę, wystarczy, że jedna osoba stanie i już koniec. Mamy nawet tekstylne skarpety na opony - ale weź to zakładaj z takim brzuchem. Więc ja się modlę, żeby śnieg spadł jak najpóźniej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to nie za wcześnie na to badanie? Słyszałam, że robi się je w okolicach 36 tygodnia. Wtedy jest w miarę aktualne do porodu.
    Gosiu, szczerze to nie wiem..
    może on mi robi to badanie teraz ze względu na te kłucia i twardnienia brzucha + to dziwne moczenie się. Nie umiem tego określić czy to mocz popuszczam, czy co...
    ps ale właściwie to jaki sens jest robienie wymazu z pochwy skoro będę brała luteinę dopochwowo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:54

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue...przyszła CI sukienka w końcu???
    chyba TY o niej wczoraj pisałas, mam nadzieje, ze nie pomyliłam osob :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie z natury drażliwych :)
    Jak z Waszą wagą? Bo moja ostatnio zwolniła - od ostatniej wizyty 02.11 przytyłam 200g. Zastanawiam się czy teraz już tak będzie, czy coś jest nie tak?
    Mi też stanęła - przez 2 tyg. nic mi nie przybyło, ba, nawet spadło o 500g, ale spoko - myślę, że to chwilowe :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Gosiu, szczerze to nie wiem..
    może on mi robi to badanie teraz ze względu na te kłucia i twardnienia brzucha + to dziwne moczenie się. Nie umiem tego określić czy to mocz popuszczam, czy co...
    ps ale właściwie to jaki sens jest robienie wymazu z pochwy skoro będę brała luteinę dopochwowo??
    A, to możliwe, że są jakieś dodatkowe wskazania. Tak czy siak, pamiętaj, żeby je powtórzyć później.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, to ja pisałam. I nie przyszła!!! cały czas widzę na shwrm, że nawet jej nie wysłali jeszcze mendy! Minęło 7 dni, chyba, że chodziło o 7 dni roboczych. Nie wiem czy oni ją szyją dopiero, czy wysyłają konno, ale mam nadzieję, że dojdzie do końca listopada :(

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ