X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni mnie się podobają oby dwie, więc sorry nie mogę być obiektywna :-) Na pierwszym taki pluszowy miś z niego :-), a na drugim super minka :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem za zdjeciem 3 :):)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O teraz mi się dwójka pokazała :-)
    NO ale chyba 3 :-) ta minka jest super :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni minsie 3 ka podoba :)
    Gosiak a czemu posciel nie wskazana do 6 msca? Czyli tak jakby na caly czas uzytkowania gondoli? Czy chodzi o sama podusie i ulozenie glowki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie.... choc mieszkam tak bardziej na poludniu w regionie górskim- sniegu jest tak malutko ze nawet nie mam po co sanek kupowac ;p

Lubie snieg i czekam na niego z utesknieniem! A najlepsze jest to ze jak pojade 20km w góry to sniegu jest po kolana;) Tylko ja w takiej dziurze mieszkam hahahah

U mnie piosenki swiateczne jeszcze nie graja, za wczesnie;) Ale za to widziałam dzis jak Pani u fryzjera stroiła choinke wiec czas sie zbliza! Od poczatku grudnia chyba wezme sie za porzadki co by pozniej na szybko nie robic... ale mycie okien zostawiam w tym roku mezowi!

U nas tez byly w Lidlu te zabawki drewniane. Z tym ze my na 6 grudnia na Mikołaja nie dajemy prezentow , tylko slodycze. A prezenty dopiero na 24 gudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:49

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samej spacerowki to tam bede miala szpiworek specjalny do wozka wiec to akurat luzik :) zastanawiam sie tylko nad ta gondola bo proponuja mi rabat 5% przy zakupie wozka lub szpiworek specjalny do tej gondoli lub komplet poscieli :) no wiec mysle i mysle co tu wybrac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    We wtorek idę ponownie (po zwolnienie) i wtedy lekarz mi zrobi wymaz z pochwy i z ujścia odbytu (brzmi przerażająco!)
    A to nie za wcześnie na to badanie? Słyszałam, że robi się je w okolicach 36 tygodnia. Wtedy jest w miarę aktualne do porodu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra leżałam od rana w łóżku, a teraz mam 30 min. i wyjeżdżamy do gin. Trzymajcie kciuki :-)
    Mam zamiar się dziś nieźle pożalić na te moje twardnienia i spinania się brzuch zobaczymy co powie. Jak będzie chciała mnie w szpitalu na obserwacji położyć to choć nie lubię szpitali idę bez gadania. Tak nie może być musi mi potwierdzić co jest normą a co patologią, bo ja osiwieję od tego.
    Trzymajcie kciuki za mojego żabka aby duży był, a miedniczki się zmniejszyły no i żeby się do nas dupką nie wypiął bo chcę buźkę zobaczyć :-)

Sue, Gosiak, przedszkolanka:), megg, Pia Gizela, bella84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam pytanie z natury drażliwych :)
    Jak z Waszą wagą? Bo moja ostatnio zwolniła - od ostatniej wizyty 02.11 przytyłam 200g. Zastanawiam się czy teraz już tak będzie, czy coś jest nie tak?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za szyjkę :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Mistrzyni numer 3 jak dla mnie;)
    Ja też stawiam na trójeczkę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • laureczka25 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni wszystkie super :) ja bym wybrała 3.

Co do teściowej to ja swojej nie znoszę kiedy tam nie pojedziemy to wiecznie chora, wiecznie nie ma pieniędzy, w domu brud i masakra..ma dopiero 55lat a zachowuje się jak staruszka..nie dba o siebie, waży ze 120kg i jest obrzydliwa..jedyne co ja interenie to jedzenie,kościół i plotki..tragedia..rozumiem ze jest ze wsi ale moja prababcia która miała 80 lat była bardziej pracowita i zadbana.
    Musiałam się wywalić bo jak o niej tylko pomysle to ciśnienie mi skacze

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Mistrzyni minsie 3 ka podoba :)
    Gosiak a czemu posciel nie wskazana do 6 msca? Czyli tak jakby na caly czas uzytkowania gondoli? Czy chodzi o sama podusie i ulozenie glowki?
    Tak, o poduszkę mi chodziło. Kocyk czy kołderka są ok.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam tak samo :) 6 tyg temu waga była +7kg....teraz to samo co u CIebie, nie całe pół kg :) mysle ze cos jeszcze nam przybedzie ale pewnie tylko co malenstwo, wiec pewnie jeszcze z 2 kg :) bo wód bedzie tyle ile jest, nic sie nie zmieni, tylko Malenstwa beda rosły :) wiec to chyba tyle :)
    ja bym sie cieszyła :)

powiem Wam ze laski na SR niektore maja takie ogromne brzuchy i tyle na plusie ze ja wczoraj czułam sie jak patyk z ledwo wystajacym brzuszkiem :) nawet moj R mi mowił na ucho " One CI chyba zazdroszcza" hahahah :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Możecie mnie zjeść ale ja nie chcę śniegu jak najdłużej i najlepiej jakby tej zimy go w ogóle nie było. Po pierwsze będę już całkiem uziemiona mimo, że i tak już jestem. To jeszcze będziemy mieli problemy z wyjazdem. Także może być błoto, deszcze byle nie śnieg. W tym roku dla mnie najważniejsze względy logistyczne nie estetyczne :-):-):-)
    Oj, to ja tak samo. Nie chcę śniegu jak najdłużej, bo to się u nas na osiedlu dzieje, to dantejskie sceny, wszędzie mamy pod górkę, wystarczy, że jedna osoba stanie i już koniec. Mamy nawet tekstylne skarpety na opony - ale weź to zakładaj z takim brzuchem. Więc ja się modlę, żeby śnieg spadł jak najpóźniej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to nie za wcześnie na to badanie? Słyszałam, że robi się je w okolicach 36 tygodnia. Wtedy jest w miarę aktualne do porodu.
    Gosiu, szczerze to nie wiem..
    może on mi robi to badanie teraz ze względu na te kłucia i twardnienia brzucha + to dziwne moczenie się. Nie umiem tego określić czy to mocz popuszczam, czy co...
    ps ale właściwie to jaki sens jest robienie wymazu z pochwy skoro będę brała luteinę dopochwowo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:54

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue...przyszła CI sukienka w końcu???
    chyba TY o niej wczoraj pisałas, mam nadzieje, ze nie pomyliłam osob :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie z natury drażliwych :)
    Jak z Waszą wagą? Bo moja ostatnio zwolniła - od ostatniej wizyty 02.11 przytyłam 200g. Zastanawiam się czy teraz już tak będzie, czy coś jest nie tak?
    Mi też stanęła - przez 2 tyg. nic mi nie przybyło, ba, nawet spadło o 500g, ale spoko - myślę, że to chwilowe :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Gosiu, szczerze to nie wiem..
    może on mi robi to badanie teraz ze względu na te kłucia i twardnienia brzucha + to dziwne moczenie się. Nie umiem tego określić czy to mocz popuszczam, czy co...
    ps ale właściwie to jaki sens jest robienie wymazu z pochwy skoro będę brała luteinę dopochwowo??
    A, to możliwe, że są jakieś dodatkowe wskazania. Tak czy siak, pamiętaj, żeby je powtórzyć później.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, to ja pisałam. I nie przyszła!!! cały czas widzę na shwrm, że nawet jej nie wysłali jeszcze mendy! Minęło 7 dni, chyba, że chodziło o 7 dni roboczych. Nie wiem czy oni ją szyją dopiero, czy wysyłają konno, ale mam nadzieję, że dojdzie do końca listopada :(

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ