X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara trzymam kciuki

Sue moja waga rośnie min pół kg na tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:58

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Rudasku, to ja pisałam. I nie przyszła!!! cały czas widzę na shwrm, że nawet jej nie wysłali jeszcze mendy! Minęło 7 dni, chyba, że chodziło o 7 dni roboczych. Nie wiem czy oni ją szyją dopiero, czy wysyłają konno, ale mam nadzieję, że dojdzie do końca listopada :(

a nie mozesz tam zadzwonić i po prostu zapytac jak to wyglada :)
    rozumiem Cie ze sie kwurzasz..ja tez jak cos zamawiam to chce miec juz :)
    dzis tez czekam na pake :) ale juz dostalam info ze bedzie u mnie dzis, tylko nie wiem kiedy :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka zdobyła najwięcej głosów i wygrywa :) dzięki ! :D :D

Gosiak, megg, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a dzisiaj porada dnia na belly dotycząca pasów bezpieczeństwa.
    Szkoda, że nie można jej skopiować i wkleić, ale piszą, żeby zawsze zapinać pasy a dolny odcinek musi być pod brzuchem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ja głosuję na 1neczkę :)

Lara powodzenia! Trzymam kciuki za dużo gram szczęścia!

A ja dopiero w połowie 2 trymestru zaczęłam tyć szybko. Ale i tak mam nadzieję, że 3ci trymestr mi oszczędzi kilogramów!

MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę po korę do storczyków i Michałki z Hanki :D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pewnie niemiaridajne przez biegunki ale waga jakby sie cofnela o 500 g i waze 57,9 teraz a wiec jakies 5,5-6 na +

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymam kciuki, daj znać ile urosło maleństwo :)

Ja idę do biedry, może coś wymyślę na obiad, bo nie chce mi się robić tego spaghetii chyba :D

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu mialam 7kg na plusie. A teraz nawet nie chce myslec;) Jem jak opetana!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie chwilke a tutaj tyle nowych avatarków więc też zmieniłam :D

A ja mam coś dla Katiś:
    Christmas-Baby-Pictures-Ideas-With-Deer-Horn-Costume.jpg <3

Gosiak, Sue, słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, update :) Moja przesyłka jutro zostanie przekazana kurierowi :) Czyli dostanę ją w poniedziałek, co daje nam 9 dni roboczych a prawie 13 dni ogólnie!
    Zamawiałam już wcześniej na shwrm.pl i nawet jak projektant podawał taki długi czas oczekiwania, to paczka była szybko. Mam nadzieję, że przynajmniej wejdę w tę sukienkę :)

Idę do biedry, bo nie wylezę z tego domu :P

• justta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka piękne awatarki, ale świątecznie się zrobiło :-)

Kciuki za wizyty

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Słoneczna, ja lub mój mąż podrzucamy moje zwolnienie do zakładu pracy. A oni robią z tym co trzeba, bo to oni mi pensję płacą, a potem wyrównują z ZUSem.

Możecie mnie zjeść ale ja nie chcę śniegu jak najdłużej i najlepiej jakby tej zimy go w ogóle nie było. Po pierwsze będę już całkiem uziemiona mimo, że i tak już jestem. To jeszcze będziemy mieli problemy z wyjazdem. Także może być błoto, deszcze byle nie śnieg. W tym roku dla mnie najważniejsze względy logistyczne nie estetyczne :-):-):-)

u mnie tak nie ma bo ja mam dzialanosc i szefowa sie tym nie zajmuje- wiec bede sama wozic do zusu lub wysylac nastepne.
    ja jem mleczko z tubki

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pamietnikmamy.pl/2014/10/urlop-wychowawczy-nowelizacja-przepisow/

tutaj macie ta dokladnie wszystko o urlopie wychowawczym :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy planujecie zakup mleka modyfinkowanego w razie gdyby były problemy z karmieniem?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie idziecie do sklepu, a ja właśnie z niego wróciłam. :p Nawet nie wiecie jak się zmeczylam. Zawsze dupe wiozlam autem, a teraz się przeszłam. Masakra, zero kondycji. Jak ja będę w tym Szczecinie po sklepach maszerowac to nie wiem :O

A co do pasów, to my wczoraj o mało nie mieliśmy wypadku. Jechaliśmy autostrada 120km/h i nagle wszyscy zaczęli hamować do zera. Mokro było, pedał hamulca na maksa i zatrzymaliśmy się jakies 10 cm od samochodu przed nami. Juz miałam przed oczami koguty karetek i siebie w szpitalu. Co się stresu najadlam w tamtej chwili to sobie nie wyobrażacie. Kraksa by była niezła, ale na szczęście wyszliśmy cało z tego całego zdarzenia.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonto lady dobrze ze sie udalo, ja za to dzisiaj mialam taka sytuacje, 3 pasy - ja na skrajnym lewym, wyprzedzam auto obok mnie na srodkowym pasie i co? Babcia wybiegla do cholery, tamten obok zaczal hamowac a ja hamowalam tylko dlatego bo zauwazylam dojezdzajac do niego ze on hamuje, gdyby nie to to bym ja zmiotla.... Bo babci 300 m do pasow bylo daleko...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah mówicie o takich sytacjach i o babciach :d One są the best. Kiedyś jechałam z moim tatą i babcia weszła na jezdnie nie tam gdzie pasy tylko gdzieś miała no 100m do pasów i ona sobie wolno idzie podpierając się swoją laską a mój tata zaczął hamować i zatrąbił a babcia laske pod pache i biegiem :D Byliśmy w takim szoku że dopiero w domu ogarneliśmy co ta babcia zrobiła :D do tej pory pamiętam tą sytuację :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie wróciłam z wycieczki po sklepach - zmęczyłam sie przeokrutnie. Wszędzie jest juz światecznie. Az korciło mnie żeby cos kupić :-)

jak są dodatkowe wskazania to wymaz robi sie wcześniej, natomiast jeśli wcześniej w wymazie wyjdzie paciorkowiec to nie trzeba powtarzac bo on tam juz będzie. A jak nie wyjdzie to trezb apowtórzyc w 37tc

Włąsnie wciagnęłam całą paczkę katarzynek :-) taka miałam ochotę. No ja sie waga nie przejmuję. Mma juz dobre +13kg

LadyDi lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Auchan - a tam cała półka świątecznych ubranek dla dzieci - mniejszych i większych, bodziaki, śliniaczki, pajace, czapeczki, skarpetki :)
    Dziś będę jeść galaretkę truskawkową i smakiję karmelową :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ