X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara trzymam kciuki

Sue moja waga rośnie min pół kg na tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:58

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Rudasku, to ja pisałam. I nie przyszła!!! cały czas widzę na shwrm, że nawet jej nie wysłali jeszcze mendy! Minęło 7 dni, chyba, że chodziło o 7 dni roboczych. Nie wiem czy oni ją szyją dopiero, czy wysyłają konno, ale mam nadzieję, że dojdzie do końca listopada :(

a nie mozesz tam zadzwonić i po prostu zapytac jak to wyglada :)
    rozumiem Cie ze sie kwurzasz..ja tez jak cos zamawiam to chce miec juz :)
    dzis tez czekam na pake :) ale juz dostalam info ze bedzie u mnie dzis, tylko nie wiem kiedy :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka zdobyła najwięcej głosów i wygrywa :) dzięki ! :D :D

Gosiak, megg, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a dzisiaj porada dnia na belly dotycząca pasów bezpieczeństwa.
    Szkoda, że nie można jej skopiować i wkleić, ale piszą, żeby zawsze zapinać pasy a dolny odcinek musi być pod brzuchem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ja głosuję na 1neczkę :)

Lara powodzenia! Trzymam kciuki za dużo gram szczęścia!

A ja dopiero w połowie 2 trymestru zaczęłam tyć szybko. Ale i tak mam nadzieję, że 3ci trymestr mi oszczędzi kilogramów!

MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę po korę do storczyków i Michałki z Hanki :D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pewnie niemiaridajne przez biegunki ale waga jakby sie cofnela o 500 g i waze 57,9 teraz a wiec jakies 5,5-6 na +

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymam kciuki, daj znać ile urosło maleństwo :)

Ja idę do biedry, może coś wymyślę na obiad, bo nie chce mi się robić tego spaghetii chyba :D

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu mialam 7kg na plusie. A teraz nawet nie chce myslec;) Jem jak opetana!

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie chwilke a tutaj tyle nowych avatarków więc też zmieniłam :D

A ja mam coś dla Katiś:
    Christmas-Baby-Pictures-Ideas-With-Deer-Horn-Costume.jpg <3

Gosiak, Sue, słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, update :) Moja przesyłka jutro zostanie przekazana kurierowi :) Czyli dostanę ją w poniedziałek, co daje nam 9 dni roboczych a prawie 13 dni ogólnie!
    Zamawiałam już wcześniej na shwrm.pl i nawet jak projektant podawał taki długi czas oczekiwania, to paczka była szybko. Mam nadzieję, że przynajmniej wejdę w tę sukienkę :)

Idę do biedry, bo nie wylezę z tego domu :P

• justta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka piękne awatarki, ale świątecznie się zrobiło :-)

Kciuki za wizyty

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Słoneczna, ja lub mój mąż podrzucamy moje zwolnienie do zakładu pracy. A oni robią z tym co trzeba, bo to oni mi pensję płacą, a potem wyrównują z ZUSem.

Możecie mnie zjeść ale ja nie chcę śniegu jak najdłużej i najlepiej jakby tej zimy go w ogóle nie było. Po pierwsze będę już całkiem uziemiona mimo, że i tak już jestem. To jeszcze będziemy mieli problemy z wyjazdem. Także może być błoto, deszcze byle nie śnieg. W tym roku dla mnie najważniejsze względy logistyczne nie estetyczne :-):-):-)

u mnie tak nie ma bo ja mam dzialanosc i szefowa sie tym nie zajmuje- wiec bede sama wozic do zusu lub wysylac nastepne.
    ja jem mleczko z tubki

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pamietnikmamy.pl/2014/10/urlop-wychowawczy-nowelizacja-przepisow/

tutaj macie ta dokladnie wszystko o urlopie wychowawczym :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy planujecie zakup mleka modyfinkowanego w razie gdyby były problemy z karmieniem?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie idziecie do sklepu, a ja właśnie z niego wróciłam. :p Nawet nie wiecie jak się zmeczylam. Zawsze dupe wiozlam autem, a teraz się przeszłam. Masakra, zero kondycji. Jak ja będę w tym Szczecinie po sklepach maszerowac to nie wiem :O

A co do pasów, to my wczoraj o mało nie mieliśmy wypadku. Jechaliśmy autostrada 120km/h i nagle wszyscy zaczęli hamować do zera. Mokro było, pedał hamulca na maksa i zatrzymaliśmy się jakies 10 cm od samochodu przed nami. Juz miałam przed oczami koguty karetek i siebie w szpitalu. Co się stresu najadlam w tamtej chwili to sobie nie wyobrażacie. Kraksa by była niezła, ale na szczęście wyszliśmy cało z tego całego zdarzenia.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonto lady dobrze ze sie udalo, ja za to dzisiaj mialam taka sytuacje, 3 pasy - ja na skrajnym lewym, wyprzedzam auto obok mnie na srodkowym pasie i co? Babcia wybiegla do cholery, tamten obok zaczal hamowac a ja hamowalam tylko dlatego bo zauwazylam dojezdzajac do niego ze on hamuje, gdyby nie to to bym ja zmiotla.... Bo babci 300 m do pasow bylo daleko...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah mówicie o takich sytacjach i o babciach :d One są the best. Kiedyś jechałam z moim tatą i babcia weszła na jezdnie nie tam gdzie pasy tylko gdzieś miała no 100m do pasów i ona sobie wolno idzie podpierając się swoją laską a mój tata zaczął hamować i zatrąbił a babcia laske pod pache i biegiem :D Byliśmy w takim szoku że dopiero w domu ogarneliśmy co ta babcia zrobiła :D do tej pory pamiętam tą sytuację :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie wróciłam z wycieczki po sklepach - zmęczyłam sie przeokrutnie. Wszędzie jest juz światecznie. Az korciło mnie żeby cos kupić :-)

jak są dodatkowe wskazania to wymaz robi sie wcześniej, natomiast jeśli wcześniej w wymazie wyjdzie paciorkowiec to nie trzeba powtarzac bo on tam juz będzie. A jak nie wyjdzie to trezb apowtórzyc w 37tc

Włąsnie wciagnęłam całą paczkę katarzynek :-) taka miałam ochotę. No ja sie waga nie przejmuję. Mma juz dobre +13kg

LadyDi lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Auchan - a tam cała półka świątecznych ubranek dla dzieci - mniejszych i większych, bodziaki, śliniaczki, pajace, czapeczki, skarpetki :)
    Dziś będę jeść galaretkę truskawkową i smakiję karmelową :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ