Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak mozna miec takie majtki. Jednorazowe i wielorazowe przepuszczajace powietrze takie z siateczki.
No no Gosiak to bedziesz przebadana w zdłóż i w szerz
Ja juz postanowiłam i to termometr który kupie:
http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-ifr-100-skroniowo-uszny.htmlGosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak tak pytam, bo u mnie w szpitalu jest kategoryczny zakaz zakładania majteczek...
(( co dla mnie jest bez sensu, bo przecież to niewygodnie poruszać się z samym podkładem...
http://allegro.pl/munchkin-organizer-na-lozeczko-pieluchy-wysylka24-i4839276921.html
co myslicie o takim organizerze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:34
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Penelope trzymam kciuki no daj Nam znać jak tam Twój zdziebąd i jaki duży
Lady MK tak naprawdę to w każdym szpitalu w pierwszej dobie po porodzie jak zobaczą majtki to się buntują, wiem bo mi koleżanki mówiły. Mamy je wziąć, ale na kolejne doby. No ale jak wstać do łazienki z samym podkładem między nogami, mówię oczywiście o SN bo przy CC to z wstawaniem i tak problemPenelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBietka ja widziałam już masę różnych filmów porodowych i niekoniecznie było tak sielankowo jak na tych iplowskich programach. Myśl o cesarce przyprawia mnie o dreszcze, to jest operacja, ja nie chcę. Wolę drzeć się w nieboglosy i "wypluć" dziecko sama.
LadyMK ślicznie wyglądasz, a tak w ogóle masz fajną koszulkę!
Megg ja ostatnio często miewam takie bóle jak posiedze za długo w jednej pozycji.
Mistrzyni, ale z Ciebie laska z Twixami!Jak na bliźnięta to wyglądasz bardzo szczupło
Co do choinki - nie będę miała w tym roku, jakoś nie mam ochoty się w to bawić. Rodzice będa miec w pokoju małą i wystarczy. Ja zawieszę moje kule z koralikami i oświetleniem LED do okna, ot co. Wystarczy.
ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DNIA I UDANYCH WIZYT! Pozdrawia Was również moja mała Ada, która robi sobie z moich żeber pole bitwy... :*megg, Gosiak, Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
angelciu dziękuję
bluzeczka jest z Maternity, wyszukałam w lumpie za całe 3,50 heheh
ja również się zastanawiam nad choinką, ale chyba kupimy, choć w naszym tycim mieszkanku nie wiem gdzie ją postawimy:P
co do allegro, to weszłam wczoraj w aplikacje na telefonie i w kuponach znowu mam 20zł do wykorzystania przy zakupach za 50złi tak myślę o tym organizerze, bo fajna sprawa, każde miejsce w kawalerce jest ważne przy wykorzystaniu
Gosiak lubi tę wiadomość
-
To ciekawe, u mnie w szpitalu pozwalają mieć majtki siateczkowe, byle nie flizelinowe. Położna mówiła ze jak mamy wolną chwilę to warto sobie je ściągnąć i wietrzyc krocze, to szybciej się zagoi. Zobaczymy jak będzie w praktyce; )
-
Lara 82 wrote:Penelope trzymam kciuki no daj Nam znać jak tam Twój zdziebąd i jaki duży
Lady MK tak naprawdę to w każdym szpitalu w pierwszej dobie po porodzie jak zobaczą majtki to się buntują, wiem bo mi koleżanki mówiły. Mamy je wziąć, ale na kolejne doby. No ale jak wstać do łazienki z samym podkładem między nogami, mówię oczywiście o SN bo przy CC to z wstawaniem i tak problem
mi jak sąsiadka powiedziała, że nie można tych majteczek to potem mi się śniło jak wstaje z tym podkładem do toalety, jak się z nim poruszam. Wszystko przeżywam w śnie
Sąsiadka, która niedawno rodziła mówi, że dopiero w domu można sobie nosić... w szpitalu ma się siuśka wietrzyć, ale przecież może się wietrzyć... wystarczy, że leżąc obniży się majtochy..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Witam sie z rana
dziewczyny ktore maja cc- gaalam dzis z kumpela ktora miesiac temu rodzila w karturach przez cc ( ona podplacula bo nie miala wskazan) i mowila ze po 2 dobach wyszla do domu, po 1 szej byla najwieksza masakra, a po 4 dniach podlogi umyla w domu po tygodniu juz po zakupach latala :p mowila ze jest super i nie sluchac tych strasznych historii o cc, zreszta moja szwagierka tez mowila ze cc jest super i zona kolegi tez za lapowke miala 2 ke dzieci przez cc i mowila ze jak rodzic to tylko cc , wiec jako ze mam wskazanie to mam sie cieszyc niby
troche mi ulzylo bo ze znanych mi osob nikt nie narzekal na cc
kiedys bylam u okulistki mowila ze miala 3 cesarki i tez super
A moj malz dostal zadanie- wyczytac o materacykach i kolderkach i wzial sie do zadania od wczoraj i dzis zdal mi pierwsze relacje- materac z pianki wysokoelastycznej ( rozwazamy traumeland) a kolderka z naturalnego wypelnienia, poszycie ma byc 100% bawelna a wypelnienie fajnie jakby tez bylo, poki co nie znalazlam z takim wypelnieniem, znalazlam za to wypelnienie 100% jedwab wiec niby tez ma byc superwczesniej myslalam by z puchu gesiego kupic- w smyku jest, ale mowil ze bedzie za bardzo grzac i ryzyko ze sie dziecko przegrzeje...
-
Cześć
Witamy się po leniwym weekendzieNic mi się nie chcę, a jeszcze na dodatek drapie mnie w gardle i mam taka "suchość" w nosie czyli za chwilkę katar się zacznie ;/ . Jutro mam wizytę u gina i endo.
Tak sobie myśle, że mam ochotę coś w sobie zmienić i padło na włosyTylko zastanawiam się czy teraz czy po porodzie. Mam ochotę na ombre. Upatrzony mam już efekt
No nic pomyślę jeszczesłoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś ja za włosy się biorę po porodzie...ale robię to co zwykle czyli rozjaśniam pasemkami. Teraz mam już ochotę, bo ostatnio to robiłam w kwietniu i włosy mi się już strasznie przetłuszczają..
ale mężu na mnie krzyczy, że teraz mam syna nie trućKasia_10.02 lubi tę wiadomość
-
Hejka
Penelope będę trzymać kciuki o tej 15 za was i czekam na relacje
My dziusiaj poo kontroli u endo tsh 2,11 jest ok, tylko muszę się umówić do szpitala na usg tarczycy bo jeszcze nie miałam, a w gabinecie brak, prywatnie sie chodzi a sprzetu i tak nie ma, w szpitalu też zabulę, no i kontrola za 3 tygodnie, euthyrox 50 a środę i sobotę 37,5 , ale już niedługo
Ale zimnica u nas, w górach śnieg to i zimniejPenelope lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Jaki termometr kupujecie? Ja zastanawiam sie nad tym do ucha albo na podczerwien.
Megg ja kupowalam kocyki z firmy Poofi bo wiem ze beda służyć latami i wolałam zapłacić ciut wiecej i mieć super jakosc.
Ja zamowilam termometr-smoczek. Nie wiem czy jest dobry, ale majatku nie kosztuje, a pomysl mi sie spodobal ;] Ale normalny tez kupie. Bo nieraz slyszalam jak tu lekarze mowili do technikow, ktorzy malemu dziecku zmierzyli temperature inaczej niz w pupie, zeby powtorzyli pomiar. Bo do ktoregos roku zycia to jest zalecana metoda ze wzgledu na wiarygodnosc pomiaru. Ale dlaczego dokladnie to nie wiem
Butelki nie kupuje w ogole przed przyjsciem dzidziusia na swiat, bo chce karmic piersia. A jak sie okaze, ze bedzie potrzebna szybciej niz bym planowala, to jaki problem skoczyc gdzies i kupic? Po co mi teraz tyle tych gratow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:33
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzień dobry witamy się w nowym tygodniu i 8 miesiącu...
Czytałam Was codziennie ale nie miałam siły się odzywać... Kiedyś pisałam ze nie doświadczyłam zgagi no niestety już od tyg ja mam
Do tego Młoda od piątku słabo lub wcale się nie ruszała ale czekałam do niedzieli bo i tak mieliśmy wizytacje na porodówce... Okazało się ze Mała ułożyła się bokiem stad brak czucia ruchów... Gin mówił ze wszystko jest ok ale mnie trochę niepokoi waga do tej pory zawsze była w 90 centyla a teraz spadła do 50 nie wiem jaka miała wagę na wizycie we wtorek bo zapomniałam zapytać...
Info dla rodzących w Krakowie na Kopernika oddziały są bardzo ładne widać ze po remoncie panowała tam taka cisza ze zastanawiałam się czy jestem na porodówce a wszystkie pokoje były zapelnione
Do szpitala prócz koszuli, kapci i kosmetyków dla siebie nic nie trzeba wszystko maja
Po Cc wypuszczają po 3 dobach czyli jeśli mnie zrobią Cc w środę w sobotę wypiszą do domu jeśli z dzidzia jest wszystko ok
Co do pomocy rodziny to większość rzeczy mam w spadku od szwagierki, moja mam chciałaby coś kupić chodź wiem ze finansowo jest u niej kiepsko wiec mowię żeby odkładała po prostu a potem da małej jakaś sumęmój ojciec przez cała ciąże zadzwonił do mnie dwa razy zapytać jak się czuje nic o kupnie czegokolwiek nie wspomniał... Teść chce kupić wózek ale nie dociera do niego ze wózek bierzemy od szwagierki no cóż teścia pozostawiam mojemu mężowi
Obecnie maź policzył wydaliśmy na Mała jakieś 1600 zł i jakoś o wiele więcej się ta kwota nie zwiększy bo już praktycznie wszystko mamy prócz drobiazgów
Nie kupiłam termometru i czegoś na katarek bo mówiłam mężowi ze Nam dziecko chorować nie będzie
Penelope trzymam kciuki za wizytę...
Miałam coś dodać ale jak zwykle zapomniałamPenelope, Januszkowa, Patrycja20, megg, słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
E tam. Ja mam inne zdanie co do zabiegów w ciąży
Maluje paznokcie, ba zrobiłam żele. Farbowałam włosy (bez amoniaku oczywiście)
Ale każdy ma swój rozum i robi to co uważa
Ja tylko boję się na ile włosy i paznokcie zmienią się po porodzie.
Fedra, Patrycja20, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś chodzi o to, że Ty farbujesz, to nie jest złe, ale ja rozjaśniaczem robię i w sumie nie orientowałam się jak to jest..
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja również witam się dzisiaj w 8 miesiącu ciąży
Fedra jeśli mnie nie przyjmą do tego szpitala to się załamięWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:04
Fedra, Patrycja20, megg, Gosiak, Sue, justta lubią tę wiadomość
-
Aha gdyby któraś miała tętno około 120 to mi gin zalecił zrobienie tsh...
Mocz mam książkowy jak to gin powiedział zadko się to zdarza, ale powiedział ze tak może być kiedy się nie współżyjea co do morfologi powiedział ze nawet jeśli jest trochę poniżej normy ale się utrzymuje na stałym poziomie to jest ok
Co do choinki to My już dawno postanowiliśmy ze pojawi się w Naszym domu wtedy gdy pojawi się dzidzia czyli choinka pojawi się w przyszłym rokuAsiaa1201 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi