Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No chyba zartujecie? Ja pojutrze bede miala skonczonych 29. tyg. To znaczy, ze za tydzien wejde w 8. miesiac?? Toz to szalenstwo!
Zgadzam sie z AsiaSzw. Pod warunkiem, ze nie pijecie tych farb i nie spozywacie kosmetykow, to nie trzeba zamieniac tego, czego uzywalyscie przed ciaza na nowe o zupelnie innym skladzie. Ja dla wlasnego komfortu zakladam maske u fryzjera, zeby nie wdychac oparow i juz.
Od ostatniego farbowania pojawil mi sie juz 1 cm odrost i chetnie bym zrobila kolor przed Bozym Narodzeniem, ale ze wzgledu na budzet pewnie bede musiala wytrzymac do stycznia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Fedra to dobrego masz meza
moj plywa wiec wszystko na mojej glowie i cale szczescie jest internet a poza tym nie mam ciazy zagrozonej wiec biegam i zalatwiam jeszcze wszystko
ten tydzien mam urwanie glowy
przychodza mebelki zamowie materac i zloze zamowienie z apteki, i biegam po cala reszte ktora mi zostanie a wiec wanienka kocyk czapeczki rozki i wszystko co mi do szpitala potrzebne
Fedra lubi tę wiadomość
-
Gosiak, ale zasiłek chorobowy jest placony od tej samej podstawy co wynagrodzenie chorobowe, czyli pierwsze 33 dni, nie wylicza się podstawy na nowo... Powinnaś teraz dostać za dzień chorobowego tyle samo co za dzień chorobowego w październiku.
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, ale zasiłek chorobowy jest placony od tej samej podstawy co wynagrodzenie chorobowe, czyli pierwsze 33 dni, nie wylicza się podstawy na nowo... Powinnaś teraz dostać za dzień chorobowego tyle samo co za dzień chorobowego w październiku.
Bo ja myślałam, że już na L4 właśnie po 33 dniach. Tak tu zresztą dziewczyny pisały niektóre, że siedzą na L4 i jeszcze więcej kasy dostają niż gdyby chodziły do pracy. -
Bella ja mam 2 duze kocyki poofi jeden polarowy a drugi z wypelnieniem. I jeszcze jeden maly cienki z Kapp Ahl. Te poofi sa obledne, moja znajoma ma dla synka juz rok zaraz bedzie nic sie z nimi nie dzieje. Ja kolderki miec nie bede do roczku wiec ten gruby kocyk bedzie w sam raz, na cieplejsze dni ten cienszy. Zawsze na podloge rzucisz i malego polozysz.
ATAKASOBIEJEDNA dzieki za liste.
Gosia za pierwsze 33 dni placi pracodawca a nie zus, dopiero kolejna bedzie od zusu. -
Bella mój świruje od samego początku przezywał każde plamienia i krwawienia a ostatnio nie najlepiej się czułam do tego skurcze i twardnienie brzucha i jeszcze ostatni brak ruchów Młodej...
On mocno przeżył stratę Nasza z zeszłego roku dlatego teraz tak chucha i dmucha na Nas ale cieszę się bo wiem przynajmniej ze o Nas myśli i ze mu na Nas zależy
Dziewczyny powodzenia na wizytach
Ja w końcu muszę wstać i zrobić zupkę...Penelope lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Angelciu u mnie dzisiaj belly pokazało 8 miesiąc, 31 tydz. rozpoczęty.
Zaraz biorę się za prasowanie dzidziusiowych ubranek. Pierwsza tura wyprana i wysuszona. W tym tyg. zrobię jeszcze jedną z białymi rzeczami.
Zamówiłam łóżeczko, będzie do odbioru w sklepie w ten piątek, jest szansa, że mąż złoży je w sobotę i już będzie sobie dumnie stałoZamówiłam łóżeczko z funkcją bujania, białe.
Fedra, angelcia lubią tę wiadomość
-
Fedra dzięki za aktualne info dotyczące szpitala na Kopernika. Też będę tam rodzić. Rodziłam tam 4 lata temu, ale to wieki temu
Ja termometr mam zwykły elektroniczny z giętką końcówką, przy dziecku malutkim się sprawdził i mierzyłam normalnie pod pachą (przytrzymałam delikatnie rączkę
Jak dla mnie ubranka w pierwszym miesiącu (czy dwóch pierwszych) tylko najdelikatniejsze, nieuwierające, takie maleństwo, ja bym nie mogła zakładać sukienek, dżinsików itp.Fedra lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Hm, to ja w takim razie tego kompletnie nie zrozumiałam. Od kiedy się w takim razie wylicza podstawę na nowo? Dopiero po urodzeniu dziecka?
Bo ja myślałam, że już na L4 właśnie po 33 dniach. Tak tu zresztą dziewczyny pisały niektóre, że siedzą na L4 i jeszcze więcej kasy dostają niż gdyby chodziły do pracy.
Podstawę wylicza się na nowo w przypadku gdy masz przerwę między zwolnieniami czy macierzyńskim więcej 3 miesiące, przy zmianie typu zasiłku podstawa nie jest przeliczana jeśli między nimi nie ma takiej przerwy. Dziewczyny mogły dostać więcej jeśli weszły im do podstawy jakieś premie czy dodatki z ostatnich 12 mies, a poza tym od zasiłku nie są potracane składki społeczne, tylko od podstawy no i z zaokraglen może wyjść trochę więcej. -
Gosia hmm a moze zadzwon do zusu, teraz masz infolinie tam i jak polaczysz sie z zasilkami to pani uprzejmie wszystko ci wytlumaczy i odpowie na kazde pytanie. Moze chyba nawet wejsc na twoje konto.
Ja dopiero sie kapnelam ze to co u mnie na pue zus sie wyswietla do wyplaty to kwota brutto i niestety jeszcze mi podatek chyba od tego zabrali zlamasy prawie 1400 zł
Moj koszyk w aptece gemini juz ponad 300 .... -
Atakasobiejedna wrote:Podstawę wylicza się na nowo w przypadku gdy masz przerwę między zwolnieniami czy macierzyńskim więcej 3 miesiące, przy zmianie typu zasiłku podstawa nie jest przeliczana jeśli między nimi nie ma takiej przerwy. Dziewczyny mogły dostać więcej jeśli weszły im do podstawy jakieś premie czy dodatki z ostatnich 12 mies, a poza tym od zasiłku nie są potracane składki społeczne, tylko od podstawy no i z zaokraglen może wyjść trochę więcej.
Napiszę PW.
-
Gosiak poza tym u Ciebie zus niczego nie wylicza, bo firma jest płatnikiem zasiłków jeśli zatrudnia więcej niż 20 osób, więc pytaj w kadrach jak masz wątpliwości. Jeśli nie byłaś w tym roku na l4, a dokładniej 3 mies przed pazdziernikiem 2014 to Twoja średnia z ostatnich 12 mies powinna być wyliczona za miesiące od października 2013 do września 2014 dla wszystkich l4 i macierzynskiego.
-
Fedra juz jestes w zasadzie w 8 mscu wiec juz teraz z gorki bedzie
Asia ja wlasnie jeszcze patrzylam na kocyki naf naf minky, ale sa drozsze duzo od tych poofi, pytanie czy warto? Mysle ze z 1 kocyk kupie a tak to inwestujemy w kolderkedo wozka mam posciel bo dostalam w gratisie
Fedra lubi tę wiadomość
-
Fedra dobrze, że mąż dba o Ciebie i się martwi
my zawsze wiemy,że damy radę , a bo to nie jest ciężkie, a bo to, bo tamto a jednak niech ktoś ma na nas oko
mój też często pyta o małą, ja to uwielbiam bo wiem,że dorósł do tego wszystkiegowięc się nie denerwuj tylko korzystaj z leniuchowania
dziewczyny a jak np.koleżanka podpisała umowę od dzisiaj na nieokreślony czas a jest w ciąży i chce iść na l4 to po jakim czasie może? I po tym przedłużyć jej muszą umowę? Bo u nas spory na forum ..Fedra lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak poza tym u Ciebie zus niczego nie wylicza, bo firma jest płatnikiem zasiłków jeśli zatrudnia więcej niż 20 osób, więc pytaj w kadrach jak masz wątpliwości. Jeśli nie byłaś w tym roku na l4, a dokładniej 3 mies przed pazdziernikiem 2014 to Twoja średnia z ostatnich 12 mies powinna być wyliczona za miesiące od października 2013 do września 2014 dla wszystkich l4 i macierzynskiego.
-
Przedszkolanko ja się nie denerwuje tylko już jestem tak rozleniwioną ze szok nawet jak głodna jestem to mi się gotować niechęć
No tak już 8 miesiąc ale ten czas zleciał choć przez cały czas miałam wrażenie ze się wlecze a tu 51 dni do porodu
O matko co Wy w tej aptece kupujecie ze tyle Was to wynosi...
Ja się cieszę teraz ze kupowałam na ratyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:46
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi