Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też już czas na farbowanie, w tym tygodniu zrobię, i tym razem już mają normalną farbą (ostatnia bez amoniaku wcale mi prawie odrostow nie chwyciła). Wczoraj kupiłam ta co zwykle i czekam na wenę
W końcu grudzień, Uffffff to mój wyznaczony termin na zabranie się za pranie, prasowanie wszystkiego dla młodego. Nie mogłam się doczekać tego grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:05
Fedra, megg, słoneczna 85, Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Fedra, ja też odpukać wyniki moczu mam ciągle dobre, może i w tym braku seksu przez okres ciąży coś jest, bo my w ogóle w ciąży.
Wczoraj byłam na zakupach i też widziałam piękne ozdoby świąteczne i też do męża stwierdziłam że za rok zrobimy piękne święta, na tyle co dla nas dwojga jeszcze w tym roku to mam coś tam w kartonach.
[QUOTEG=Fedra]Aha gdyby któraś miała tętno około 120 to mi gin zalecił zrobienie tsh...
Mocz mam książkowy jak to gin powiedział zadko się to zdarza, ale powiedział ze tak może być kiedy się nie współżyjea co do morfologi powiedział ze nawet jeśli jest trochę poniżej normy ale się utrzymuje na stałym poziomie to jest ok
Co do choinki to My już dawno postanowiliśmy ze pojawi się w Naszym domu wtedy gdy pojawi się dzidzia czyli choinka pojawi się w przyszłym roku[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:10
Fedra lubi tę wiadomość
-
Co do zabiegów kosmetycznych to ja się nie maluje ale w planie mam pomalowanie paznokci bo szykuje się impreza a przed świetami chce zafarbować włosy robię to dwa razy w roku żeby poprawić ich kondycje... W ciąży mam piękne mocne paznokcie ale włosy wychodzą garściami ale cóż może się to poprawi po porodzie...
Januszkowa popytam giną na wizycie jak to wyglada ale mówił ze w weekendy jest tam mega spokojnie pokazał Nam pokój do którego się trafia po przyjęciu na oddział pokój jednoosobowy dla kobiet którym rozpoczął się poród wszystko tam było co trzeba...Januszkowa, justta lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja tez planuje zacząć w tym tygodniu pranie i prasowanie rzeczy dla Małej bo już najwyższy czas
Na razie wszystko dla mnie jest takie nierealne no może po wczorajszej wizycie w szpitalu to tak poczuliśmy ze to blisko już
Najbardziej rozbawił mnie mój gin który wczoraj był mega zakręcony przywitał się z Nami i pyta no to który to tydzień 36 a ja oczy na niego ze 30 i rozumiem ze mam wielki brzuch ale bez przesady biedny się zawstydziłmegg, słoneczna 85, Gosiak, Sue, Januszkowa, justta, Penelope lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
LadyMK, z tego co kiedyś czytałam to rozjasniacz nie ma kontaktu ze skórą,wiec jest bezpieczny, można ubrać maseczkę żeby nie wdychac oparow. Ja jestem zapisana do fryzjera za 2 tyg, mam nadzieję że za tydzień mi gin założy ten pessar i będę mogła iść, bo nie chce zostać na święta z mega odrostami...
słoneczna 85, AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Penelope wrote:
Ja dziś o godz 15 czasu polskiego mam ostatnie USG, ostatni raz Zdziebąda widziałam 11 tygodni temu. Ciekawe czy nadal jest Zdziebądem czy może Zdziebadówną, ciągle mam taką myśl. Teraz już bym wolała żeby Zdziebąd zostałdziś ostatnie pomiary, orientacyjnie waga i oby wszystkie wieści były pozytywne
Powodzenia Penelope! Ja mam dzisiaj wizyte o mojej 16:00 (22:00 czasu polskiego, 21:00 czasu Twojego) i jesli lekarz nic nie powie na temat wyznaczenia terminu III USG, to sama bede musiala zaczac.
Dzisiaj w nocy miedzy 3 a 3:30 dziecko wyrwalo mnie ze snu, bo sie tak energicznie zaczelo obracac! Czegos takiego to ja sie nie spodziewalam. Uczucie jakby wszystkie organy wewnetrzne sie przemeiscily. I jak jeszcze wczoraj caly wieczor kopniaki czulam nisko w podbrzuszu, to tak po tym obrocie zaczelo mnie kopac tak ze 3cm nad pepkiem!Normalnie bym byla zla, ze mnie cos wybudzilo na godzine przed budzikiem, ale bylam tak w szoku i zafascynowana, ze znioslam to dzielnie ;]
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Penelope wrote:W końcu grudzień, Uffffff to mój wyznaczony termin na zabranie się za pranie, prasowanie wszystkiego dla młodego. Nie mogłam się doczekać tego grudnia
Fedra, AsiaSzw, Penelope lubią tę wiadomość
-
no i ciekawe jak u mnie wyjdzie, czy bedzie pessar czy nie?
ciekawe cyz pojade na swieta w ogole.
ja wlosy rozjasnie po porodzie bo rozjasniacz to rozjasniacz a farba to spokojnie mozna- najlpiej bez amoniaku a nawet jak z amoniakiem to i tak nei trwa to tyle co pasemka -
dzień dobry
Penelope kciukamy za wizytę
już coraz bliżej niż dalej, widzę że większość kończy wyprawki i zaczyna się odliczaniejuż styczniowe mamusie zaczęły więc wiadomo kto następny
my dzisiaj idziemy zobaczyć jak nasza malutka, co mnie ostatnio tak straszyła
mówi się,że dzieci są bardziej aktywne jak mama leży- moja uwielbia za to zakupy i jak się dużo chodziale w nocy daje spać
łącze się w bólu z tymi co spać nie mogą...mamy tak samo...
miłego dnia!Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
Hejka!
Penelope, Lurka powodzenia na wizytach!
My choinki w tym roku też nie będziemy mieć, ale w następnym młody będzie miał już prawie rok, więc będzie na pewno!
Ja termometr też planuję kupić zwykły z miękką końcówką.
Z tym praniem rzeczy młodego to się właśnie zastanawiam kiedy zacząć, bo chce to zrobić na spokojnie żeby nie na ostatnią chwilę a z drugiej strony chciałabym żeby były świeże i pachnące. Ehhh te dylematy ;p
Ja dzisiaj sama w domu jestem, bo się okazało, że mąż ma służbę i wróci dopiero jutro rano...Kurcze mam dylemat czy jechać na SR. Z jednej strony nie chce bujać się wieczorem autobusem ( na szczęście tylko jednym), ale z drugie dzisiaj ma być temat o porodzi i chciałabym posłuchać i dowiedzieć się czegoś ciekawego. Mam jeszcze czas na zastanawianie, ale zając mnie to pojadę
Słoneczna SR zaczynamy o 18 prawda?
Zdążyłam już obejrzeć powtórki Lekarzy i Masterchefa teraz chyba zagram sobie w literaki
Pozdrawiam mamusie!
Penelope lubi tę wiadomość
-
ech dziewczyny ktos popisal w necie jakies bzdury i wy biedne nie wiecie co zrobic. Jesli robicie wlosy rozjasniaczem pasemka to nic nie ma kontaktu z krwioobiegiem. Farba z amoniakiem czy bez to jedno i to samo, czasem ta bez amoniaku jest gorsza bo zawiera zupelnie inny srodek zasadowy o tym samym dzialaniu, ma tylko inny zapach ale niekoniecznie jest lepsza, delikatniejsza. Mło tego żeby to fakycznie mogło wniknąć w az tak duzych ilosciach do organizmu i jeszcze przejsc do dziecka to umowmy sie bylby kategoryczny zakaz obienia czegokolwiek z wlosami w ciazy. Bardziej chodzi o gospodarke hormonalna, ktora moze spowodowac ze kolor bedzie mniej/bardziej trwały. Zapach tez raz w miesiacu nigdy nikomu nie zaszkodzil. Ja pracuje do dzis wacham te smrody i jeszcze żadna firma fryzjerska produkujaca farby i inne produkty nie odeslala fryzjerki ze pracowac nie moze. Ja robie sobie kolor regularnie raz w miesiacu, uwazam ze dobrze jest fajnie wygladac, malo tego mam naprawde duzo klientek w ciazy ktore normalnie obslugiwalam w okresie calej ciazy. Szanuje strach i wasze decyzje ale mam nadzieje ze to co napisalam pomoze wam podjac decyzje o robieniu wlosow. I zdecydowanie polecam do porodu isc zrobioną bo z kolei po porodzie wlosy wypadaja czesto i wtedy lepiej zadbac o nie inaczej i faktycznie poczekac chwilie z kolorem.
Ja wsunęłam pierogi kupne bo mnie ochota naszła. Wracam do robienia zamówienia w aptece gemini.
LASKI KTORA TO OSTATNIO WYDALA 400 ZŁ, POPROSZE JESZCZE RAZ LISTE ZAKUPÓW PLISSS PLISSSS PLISSScath, Laurka, Fedra, Lara 82, Patrycja20, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wlasnie musze zabrac sie za rozjasnienie moich niby czekoladowych (prawie czarnych
) wlosow i nalozyc jakiś jasny brązik, lekką rudość - nie powiem, bo nie moge sie doczekac tego zabiegu, ale obiecalam sobie, ze zrobie go przed swietami, zeby juz nie odswiezac.
Farby bez amoniaku nie polecam nikomu, bo po czasie (tak, dopiero po czasie) strasznie niszcza wlosy - cholerstwa jedne!
Zaraz jade do Tesco na jakies wielkie przedswiateczne zakupy z Mamuśkąniestety musialysmy zaangazowac w to tez mojego Meza, bo mi ciezko jest prowadzic ten wozek sklepowy, zwlaszcza jak jest pełny (a wolalabym zeby brzuch mi sie nie stawial!)
Musze kupic sobie cos na mikolaja (od rodzicow) i dla mojego Pieska - my chyba jako rodzina jestesmy srednio normalni, ze nawet pies cos dostaje, ale tak go wszyscy kochaja, ze nie dajemy rady inaczej!
Pewnie kupie biustonosz, albo koszulę, bo już 7-8 miesiac zobowiązuje!
Od kiedy belly liczy 8 miesiac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:56
-
Haha, AsiaSzw to chyba o mnie chodzi
Zaraz Ci wkleję moje zamówienie, ale nie wszystko to były zakupy stricte wyprawkowe
1 Magne B6, 50 tabletek
10,55 8 % 11,39 3 szt. 34,17
2 LIRENE Folacyna 60+, krem regenerująco-wygładzający na dzień + krem na noc + mleczko
26,01 23 % 31,99 1 szt. 31,99
3 KATAREK Plus aspirator do nosa
37,03 8 % 39,99 1 szt. 39,99
4 OCTENISEPT, Płyn, 50ml
16,47 8 % 17,79 1 szt. 17,79
5 Tantum Rosa irygator 500ml
6,94 8 % 7,49 1 szt. 7,49
6 Bepanthen Baby maść ochronna 100g
20,89 23 % 25,69 1 szt. 25,69
7 MARIMER Baby, spray izotoniczny do nosa, 50ml
12,31 8 % 13,29 1 szt. 13,29
8 FRIDA Aspirator do nosa
18,32 8 % 19,79 1 szt. 19,79
9 FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk
2,31 8 % 2,49 1 szt. 2,49
10 Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
1,19 8 % 1,29 5 szt. 6,45
11 Altacet, żel, 75g
8,14 8 % 8,79 1 szt. 8,79
12 Zioła fix Koper Włoski, ApteoNatura, 30 saszetek
2,59 23 % 3,19 1 szt. 3,19
13 DR BROWN woreczki do przechowywania pokarmu 25 sztuk
16,90 23 % 20,79 1 szt. 20,79
14 Esputicon, krople, dla dzieci od urodzenia, 5g
7,77 8 % 8,39 1 szt. 8,39
15 Bioaron Witamina K+D, dla dzieci od 2 tygodnia życia, 75 kapsułek twist-off
13,60 8 % 14,69 1 szt. 14,69
16 Propolki z dziką różą i sokiem malinowym 16 pastylek do ssania
4,46 23 % 5,49 1 szt. 5,49
17 PregnaPLUS, 30 kapsułek
22,95 8 % 24,79 2 szt. 49,58
18 Herbatka dla kobiet karmiących, ApteoNatura, 20 saszetek
4,63 23 % 5,69 1 szt. 5,69
19 Pregnofer Immuno, płyn, 150ml
7,23 5 % 7,59 1 szt. 7,59
20 Inofem, 60 saszetek
57,77 8 % 62,39 1 szt. 62,39
21 Termometr szklany, bezrtęciowy Geratherm, Classic
11,84 8 % 12,79 1 szt. 12,79
22 Majtki poporodowe oddychające z siateczką, dla kobiet, rozmiar 40-44, 2 sztuki
4,79 23 % 5,89 1 szt. 5,89
23 Tantum Rosa, 10 saszetek
16,10 8 % 17,39 1 szt. 17,39
24 Maltan maść 10ml
7,31 23 % 8,99 1 szt. 8,99
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
8 msc to chyba od skonczonego 30 tc belly liczy
wiec u mnie w czwartek :p
Asia a te poofi to masz sprawdzone? Widzialam ze w smyku saa do czego w sumie kocyk potrzebny? Potrzebny wogole jesli ma sie np kolderke w lozeczku i wozeczku? I jest maly i duzy, ktory polecasz? Czy moze oba
-
Bietka wrote:Hejka!
Penelope, Lurka powodzenia na wizytach!
My choinki w tym roku też nie będziemy mieć, ale w następnym młody będzie miał już prawie rok, więc będzie na pewno!
Ja termometr też planuję kupić zwykły z miękką końcówką.
Z tym praniem rzeczy młodego to się właśnie zastanawiam kiedy zacząć, bo chce to zrobić na spokojnie żeby nie na ostatnią chwilę a z drugiej strony chciałabym żeby były świeże i pachnące. Ehhh te dylematy ;p
Ja dzisiaj sama w domu jestem, bo się okazało, że mąż ma służbę i wróci dopiero jutro rano...Kurcze mam dylemat czy jechać na SR. Z jednej strony nie chce bujać się wieczorem autobusem ( na szczęście tylko jednym), ale z drugie dzisiaj ma być temat o porodzi i chciałabym posłuchać i dowiedzieć się czegoś ciekawego. Mam jeszcze czas na zastanawianie, ale zając mnie to pojadę
Słoneczna SR zaczynamy o 18 prawda?
Zdążyłam już obejrzeć powtórki Lekarzy i Masterchefa teraz chyba zagram sobie w literaki
Pozdrawiam mamusie!
ja chyba pojde pomalu, jakos moze dotrwam do konca chociaz nei chce mi sie i boje sie chodzic jak jeszcze nie wiem na czym stoje z ta moja szyjka. aby do jutra -
Hm, a mi przyszła pensja, na zwolnieniu jestem od 09.10 - więc już minęły 33 dni i według mnie ZUS jeszcze mi nie wyliczył średniej z premiami i nagrodami, tylko tak jakbym dostała gołą pensję (a w moim przypadku jest to znacząca różnica).
Atakasobiejedna, pytać pewnie laski z kadr zajmującej się płacami? -
Angelice u Nas pies tez dostaje zawsze prezen na gwiazdkę a nawet jak znajomi do Nas przychodzą to zawsze jakieś psie ciastka dla niego maja
Ja to bym pochodziła po sklepach ale mój maź kategorycznie mówi nie w ogóle to by chciał bym z łóżka nie wychodziła , krzyczy kiedy się po coś schylam nic nie pozwoli podnosić nawet pranie sam robi bo stwierdził ze wieszanie prania nie jest dla mnie wskazane, nawet mi pochował proszki dzieciowy bym sama nic nie robiła powiedział ze On wszystko zrobi ja mu mam tylko powiedzieć co z czym i ile, a jak jest w pracy to co godz potrafi się pytać czy u Nas wszystko dobrze i czy Mała się rusza...
Tak wiec leżę i nic nie robięLara 82, megg, Penelope lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi