Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:ech dziewczyny ktos popisal w necie jakies bzdury i wy biedne nie wiecie co zrobic. Jesli robicie wlosy rozjasniaczem pasemka to nic nie ma kontaktu z krwioobiegiem. Farba z amoniakiem czy bez to jedno i to samo, czasem ta bez amoniaku jest gorsza bo zawiera zupelnie inny srodek zasadowy o tym samym dzialaniu, ma tylko inny zapach ale niekoniecznie jest lepsza, delikatniejsza. Mło tego żeby to fakycznie mogło wniknąć w az tak duzych ilosciach do organizmu i jeszcze przejsc do dziecka to umowmy sie bylby kategoryczny zakaz obienia czegokolwiek z wlosami w ciazy. Bardziej chodzi o gospodarke hormonalna, ktora moze spowodowac ze kolor bedzie mniej/bardziej trwały. Zapach tez raz w miesiacu nigdy nikomu nie zaszkodzil. Ja pracuje do dzis wacham te smrody i jeszcze żadna firma fryzjerska produkujaca farby i inne produkty nie odeslala fryzjerki ze pracowac nie moze. Ja robie sobie kolor regularnie raz w miesiacu, uwazam ze dobrze jest fajnie wygladac, malo tego mam naprawde duzo klientek w ciazy ktore normalnie obslugiwalam w okresie calej ciazy. Szanuje strach i wasze decyzje ale mam nadzieje ze to co napisalam pomoze wam podjac decyzje o robieniu wlosow. I zdecydowanie polecam do porodu isc zrobioną bo z kolei po porodzie wlosy wypadaja czesto i wtedy lepiej zadbac o nie inaczej i faktycznie poczekac chwilie z kolorem.
Ja wsunęłam pierogi kupne bo mnie ochota naszła. Wracam do robienia zamówienia w aptece gemini.
LASKI KTORA TO OSTATNIO WYDALA 400 ZŁ, POPROSZE JESZCZE RAZ LISTE ZAKUPÓW PLISSS PLISSSS PLISSS
Ja własnie wróciłam od fryzjera i czuje się jak nowo-narodzona... nie wyobrażam sobie nie roić włosów, paznokci u rąk i nóg(żelowych) , depilacji i henny w ciązy czułabym się poprostu zaniedbana. Chociaż takie podstawowe zabiegi... musimy być ładne w tym wyjątkowym okresie...cath, Patrycja20, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosia aż sprawdziłam w banku. Od jestem za zwolnieniu od 10 czerwca i już 10 lipca miałam większą wypłatę i teraz jest już na podobnym poziomie.
U mnie tak jak mówi Atakasobiejedna ZUS nic nie wylicza. Wszystkim zajmują się babki z księgowości, więc ja bym na Twoim miejscu do nich podjechała aby Ci to dokładnie wytłumaczyły. Zawsze może być jakiś błąd u nas też się tak kiedyś zdażyło, no jesteśmy tylko ludźmi, choć w większości to już komputery liczą.
Nie znam się też kompletnie na tym od czego jest wyliczana składka do Zusu i te wszyskie odciągnięcia. Ja mam miesięcznie zawsze taką pensję jak w angażu, nie mam żadnych dodatkowych premii. 2 razy w roku dostajemy z funduszu socjalnego kasę na remont i w grudniu na święta i raz w roku mam trzynastkę. Więc myślę, że moją pensję podwyższają właśnie te trzy rzeczy które zostały włączone do średniej z ostatnich 12 miesięcy.
Poza tym należę do tej grupy uczciwych polaków, którzy płacą podatek od każdej zarobionej złotówki
A i tak becikowego nie dostanęŚWINIE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:17
-
Octenisept 50 ml
Gaziki jalowex10 Matocomp
Sol fizjologicznax10 unimer baby
Krem na kazda pore bephanten
Krem na odparzenia bepanthen-lepszy
Srodek do kapieli: oilatum
Cazki/male zaokraglone nozyczki tomee tipi
Chusteczki nawilzane mustela
Pieluchy jednorazowe 6 opak
Woda w sprayu do nosa:sterimar baby, merimer, desnimar
Mydelko w kostce mustela,
Mustela do kapieli do ciala i glowy
Srodek na gazy: espumisan
Witaminy ki d vitum
Czopki viburcol
Masc majerankowa
Rumianek
Koper wloski na wzdecia i gazy
Mini termoforek
Podklady na lozko seni soft
Krem na rozstepy elancyl
Krem na sutki bephanten
Majtki do porodu
Wkładki laktacyjne 2 opak: chicco lub johnsons baby ew avent
Tantum rosa+ irygator - opcjonalnie
Wklady poporodowe
Butelka 260 ml antykolkowa-braun
Termometr zblizeniowy microlife
Aspirator/ gruszka do nosa-katarek i frida
Filtry do fridy
Smoczek
Zawieszka do smoczka
Pieluchy tetrowe
Pieluchy flanowe
-
cath wrote:Mam pytanie do dziewczyn biorących luteinę dowcipnie. Czy też miałyście po jakiś czasie stosowania pieczenie i swędzenie? Nie wiem czy sobie przypadkiem nie podrażniłam tych miejsc.
ratuje się clotrimazolum. a w środę wizyta u mojego ginka więc on tam zajrzy i oceni ale może macie jakieś sposoby na to bo nie ukrywam że jest to wkurzające i dyskomfort jest
Cath ja biore luteinę... mój ginekolog powiedział mi od razu, że muszę stosować płyn dezynfekujący ręce na bazie alkoholu (po umycie rąk) , bo zwykłe umycie rąk nie wystarczy. i na szczęście nigdy nic się nie przypałętało... spróbuj może zwykłego Carexa.cath lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Gosia aż sprawdziłam w banku. Od jestem za zwolnieniu od 10 czerwca i już 10 lipca miałam większą wypłatę i teraz jest już na podobnym poziomie.
U mnie tak jak mówi Atakasobiejedna ZUS nic nie wylicza. Wszystkim zajmują się babki z księgowości, więc ja bym na Twoim miejscu do nich podjechała aby Ci to dokładnie wytłumaczyły. Zawsze może być jakiś błąd u nas też się tak kiedyś zdażyło, no jesteśmy tylko ludźmi, choć w większości to już komputery liczą.
Nie znam się też kompletnie na tym od czego jest wyliczana składka do Zusu i te wszyskie odciądnięcia. Ja mam miesięcznie zawsze taką pensję jak w angażu, nie mam żadnych dodatkowych premii. 2 razy w roku dostajemy z funduszu socjalnego kasę na remont i w grudniu na święta i raz w roku mam trzynastkę. Więc myślę, że moją pensję podwyższają właśnie te trzy rzeczy które zostały włączone do średniej z ostatnich 12 miesięcy.
Poza tym należę do tej grupy uczciwych polaków, którzy płacą podatek od każdej zarobionej złotówki
A i tak becikowego nie dostanęŚWINIE
Już dzwoniłam do kadr, jutro babka ma do mnie oddzwonić i mi dokładnie wytłumaczyć co i jak i sobie do tego czasu sprawdzi wszystko. -
A to moja lista:
Termometr bezdotykowy Microlife, IFR 100, skroniowo-uszny
Tummy Tub, wiaderko do kąpieli, zielone
FRIDA Aspirator do nosa
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Bepanthen Baby maść ochronna 100g
MARIMER Baby, spray izotoniczny do nosa, 50ml
Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
Majtki poporodowe oddychające z siateczką, dla kobiet rozmiar 38-40, 2 sztuki
BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar L 2 sztuki
Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów
CANPOL patyczki higieniczne 100 sztuk
CANPOL nożyczki, cążki, pilniczek
CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
Tommee Tippee szczotka do butelek
AVENT, wkładki laktacyjne na dzień 60
sztukmegg lubi tę wiadomość
-
Bella84 a na co ci vitamina d i k, woda w sprayu do nosa, czopki, środki na gazy, termofor na kolki?!?!
Jeśli twojemu dziecku będzie potrzebna vit d i k to zleci Ci to pediatra, i po co obstawiasz kolke? Gorączkę? Nie kupuj takich rzeczy narazie..
-
bella84 wrote:Octenisept 50 ml
Gaziki jalowex10 Matocomp
Sol fizjologicznax10 unimer baby
Krem na kazda pore bephanten
Krem na odparzenia bepanthen-lepszy
Srodek do kapieli: oilatum
Cazki/male zaokraglone nozyczki tomee tipi
Chusteczki nawilzane mustela
Pieluchy jednorazowe 6 opak
Woda w sprayu do nosa:sterimar baby, merimer, desnimar
Mydelko w kostce mustela,
Mustela do kapieli do ciala i glowy
Srodek na gazy: espumisan
Witaminy ki d vitum
Czopki viburcol
Masc majerankowa
Rumianek
Koper wloski na wzdecia i gazy
Mini termoforek
Podklady na lozko seni soft
Krem na rozstepy elancyl
Krem na sutki bephanten
Majtki do porodu
Wkładki laktacyjne 2 opak: chicco lub johnsons baby ew avent
Tantum rosa+ irygator - opcjonalnie
Wklady poporodowe
Butelka 260 ml antykolkowa-braun
Termometr zblizeniowy microlife
Aspirator/ gruszka do nosa-katarek i frida
Filtry do fridy
Smoczek
Zawieszka do smoczka
Pieluchy tetrowe
Pieluchy flanowe
moja lista wyprawkowa bardzo podobnie wyglądała... za pierwsze zamówienie z gemini zapłaciłam ok 750 zł ale zamawiałam tez laktator TT, sterylizator i podgrzewacz TT... ale musze zrobić drugie zamówienie dzisiaj ok 200 zł bo paru rzeczy nie zamówiłam ostatnio... tylko ja tez pieluch żadnych nie zamawiałam i nie zamawiam wiec moze stad tez taka kwota... jest tego troche i wydaje się wszytsko potrzebne -
kasia_1988 wrote:Cath ja biore luteinę... mój ginekolog powiedział mi od razu, że muszę stosować płyn dezynfekujący ręce na bazie alkoholu (po umycie rąk) , bo zwykłe umycie rąk nie wystarczy. i na szczęście nigdy nic się nie przypałętało... spróbuj może zwykłego Carexa.
No trudno
Złapałam coś
-
Hmm ja mam sterylizator Avent. Uwazam ze nie bedzie mi potrzebny. Nie bede go używac na pewno. Jesli uwazacie ze wam sie przyda to chetnie go na cos wymienie.
A do mnie dzis zostal wyslany tez lezaczek bujaczeki zamowilam tez laktator Avent
Pamietacie ze jutro dzien darmowej dostawy?? Ja juz przeszperalam te sklepy i wiem ze na pewno jutro zamawiam ochraniach na łóżeczko bo ten sklep bieże udział w tej akcji i zaraz jeszcze musze poszukać falbanki pod materacyk i przewijak -
AsiaSzw no Twoja lista jest duuuuzo krotsza:p albo to ja mam takiego kolosa,
Asiu nie wiem czy te witaminy sa mi potrzebne, czopki itd... Pojecia nie mam, zasugerowalam sie lista z neta, posklejalam i tak mi wyszla taka wielka lista:/ laktator zamierzam nabyc jak tylko dowiem sie ze moge karmic, wczesniej chyba nie ma sensu zwlaszcza ze zamierzam nabyc elektryczny lovi wiec koszt niemaly wic wole sie upewnic ze nie pojdzie w bloto, sterylizator do butelek nie wiem czy potrzebny jaknsie karmi piersia? A jesli tak to tez pojdzie z zamowieniem po porodzie zaraz... No ja nie mam pojecia czy to sa potrzebne wszystko rzeczy bo tj pisalam nie mam dzieciatych kolezanek wiec nie ma mi kto doradzic... A moja mama rodzila 30 lat temu wiec tez nie na czasie.... -
Wstrzymam sie z zamowieniem do jutra, jesli macie sugestie ze cos wywalic to wywale
tak patrze ze te leki: kidaitum, espumisan, viburcol to ok 55 zl, no i w sumie zamawiam 3 kremy na rozstepy jeszcze - moze za duzo? Ale jak smaruje uda brzuch biust i tylek to mi na 2 msc tuba starcza, a moze po ciazy juz nie sa potrzebne te na rozstepy kremy? Bo w sumie gdzies wyczytalam ze jescze po jrodzeniu sie uzywa ale moze nie? No i poeluchy mam tez na probe ekologiczne w koszykubeaming 3 opakowania(2-6 kg, 20 szt opak)- 110 zl, i 3x bella happy ( opak po 38 sztuk 3-6 kg)- 66 zl, moze za duzo poeluch?
-
Ataasobiejedna mam pytanie chyba zamawiałaś coś na allegro, olej kokosowy od sprzedawcy co miał dużo różnych ziół i takich zdrowotnych specyfików. Masz go jeszcze gdzieś w ulubionych on miał fajne zioła na wątrobę i chciałam teściowej zakupić, ale nie wiem jak go znaleźć