WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Dopadła mnie ciążowa bezsenność. Chodzę po ścianach, oczy na zapałki a zasnąć nijak nie mogę:/
    Ma ktoś jakiś pomysł na zaśnięcie. Bo muzyczka spokojna i ciemność nie działają, melisa też nie:/

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    ech dziewczyny ktos popisal w necie jakies bzdury i wy biedne nie wiecie co zrobic. Jesli robicie wlosy rozjasniaczem pasemka to nic nie ma kontaktu z krwioobiegiem. Farba z amoniakiem czy bez to jedno i to samo, czasem ta bez amoniaku jest gorsza bo zawiera zupelnie inny srodek zasadowy o tym samym dzialaniu, ma tylko inny zapach ale niekoniecznie jest lepsza, delikatniejsza. Mło tego żeby to fakycznie mogło wniknąć w az tak duzych ilosciach do organizmu i jeszcze przejsc do dziecka to umowmy sie bylby kategoryczny zakaz obienia czegokolwiek z wlosami w ciazy. Bardziej chodzi o gospodarke hormonalna, ktora moze spowodowac ze kolor bedzie mniej/bardziej trwały. Zapach tez raz w miesiacu nigdy nikomu nie zaszkodzil. Ja pracuje do dzis wacham te smrody i jeszcze żadna firma fryzjerska produkujaca farby i inne produkty nie odeslala fryzjerki ze pracowac nie moze. Ja robie sobie kolor regularnie raz w miesiacu, uwazam ze dobrze jest fajnie wygladac, malo tego mam naprawde duzo klientek w ciazy ktore normalnie obslugiwalam w okresie calej ciazy. Szanuje strach i wasze decyzje ale mam nadzieje ze to co napisalam pomoze wam podjac decyzje o robieniu wlosow. I zdecydowanie polecam do porodu isc zrobioną bo z kolei po porodzie wlosy wypadaja czesto i wtedy lepiej zadbac o nie inaczej i faktycznie poczekac chwilie z kolorem.

Ja wsunęłam pierogi kupne bo mnie ochota naszła. Wracam do robienia zamówienia w aptece gemini.

LASKI KTORA TO OSTATNIO WYDALA 400 ZŁ, POPROSZE JESZCZE RAZ LISTE ZAKUPÓW PLISSS PLISSSS PLISSS

Ja własnie wróciłam od fryzjera i czuje się jak nowo-narodzona... nie wyobrażam sobie nie roić włosów, paznokci u rąk i nóg(żelowych) , depilacji i henny w ciązy czułabym się poprostu zaniedbana. Chociaż takie podstawowe zabiegi... musimy być ładne w tym wyjątkowym okresie...

cath, Patrycja20, megg, Fedra lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia aż sprawdziłam w banku. Od jestem za zwolnieniu od 10 czerwca i już 10 lipca miałam większą wypłatę i teraz jest już na podobnym poziomie.
    U mnie tak jak mówi Atakasobiejedna ZUS nic nie wylicza. Wszystkim zajmują się babki z księgowości, więc ja bym na Twoim miejscu do nich podjechała aby Ci to dokładnie wytłumaczyły. Zawsze może być jakiś błąd u nas też się tak kiedyś zdażyło, no jesteśmy tylko ludźmi, choć w większości to już komputery liczą.
    Nie znam się też kompletnie na tym od czego jest wyliczana składka do Zusu i te wszyskie odciągnięcia. Ja mam miesięcznie zawsze taką pensję jak w angażu, nie mam żadnych dodatkowych premii. 2 razy w roku dostajemy z funduszu socjalnego kasę na remont i w grudniu na święta i raz w roku mam trzynastkę. Więc myślę, że moją pensję podwyższają właśnie te trzy rzeczy które zostały włączone do średniej z ostatnich 12 miesięcy.

Poza tym należę do tej grupy uczciwych polaków, którzy płacą podatek od każdej zarobionej złotówki :-):-):-)
    A i tak becikowego nie dostanę :-( ŚWINIE :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:17

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept 50 ml
    Gaziki jalowex10 Matocomp
    Sol fizjologicznax10 unimer baby
    Krem na kazda pore bephanten
    Krem na odparzenia bepanthen-lepszy
    Srodek do kapieli: oilatum
    Cazki/male zaokraglone nozyczki tomee tipi
    Chusteczki nawilzane mustela
    Pieluchy jednorazowe 6 opak
    Woda w sprayu do nosa:sterimar baby, merimer, desnimar
    Mydelko w kostce mustela,
    Mustela do kapieli do ciala i glowy
    Srodek na gazy: espumisan
    Witaminy ki d vitum
    Czopki viburcol
    Masc majerankowa
    Rumianek
    Koper wloski na wzdecia i gazy
    Mini termoforek
    Podklady na lozko seni soft
    Krem na rozstepy elancyl
    Krem na sutki bephanten
    Majtki do porodu
    Wkładki laktacyjne 2 opak: chicco lub johnsons baby ew avent
    Tantum rosa+ irygator - opcjonalnie
    Wklady poporodowe
    Butelka 260 ml antykolkowa-braun
    Termometr zblizeniowy microlife
    Aspirator/ gruszka do nosa-katarek i frida
    Filtry do fridy
    Smoczek
    Zawieszka do smoczka
    Pieluchy tetrowe
    Pieluchy flanowe

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja lista, moze cos jest niepotrzebne? Bo cholera nie wiem juz nic:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn biorących luteinę dowcipnie. Czy też miałyście po jakiś czasie stosowania pieczenie i swędzenie? Nie wiem czy sobie przypadkiem nie podrażniłam tych miejsc. :/ ratuje się clotrimazolum. a w środę wizyta u mojego ginka więc on tam zajrzy i oceni ale może macie jakieś sposoby na to bo nie ukrywam że jest to wkurzające i dyskomfort jest :/

Cath ja biore luteinę... mój ginekolog powiedział mi od razu, że muszę stosować płyn dezynfekujący ręce na bazie alkoholu (po umycie rąk) , bo zwykłe umycie rąk nie wystarczy. i na szczęście nigdy nic się nie przypałętało... spróbuj może zwykłego Carexa.

cath lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosia aż sprawdziłam w banku. Od jestem za zwolnieniu od 10 czerwca i już 10 lipca miałam większą wypłatę i teraz jest już na podobnym poziomie.
    U mnie tak jak mówi Atakasobiejedna ZUS nic nie wylicza. Wszystkim zajmują się babki z księgowości, więc ja bym na Twoim miejscu do nich podjechała aby Ci to dokładnie wytłumaczyły. Zawsze może być jakiś błąd u nas też się tak kiedyś zdażyło, no jesteśmy tylko ludźmi, choć w większości to już komputery liczą.
    Nie znam się też kompletnie na tym od czego jest wyliczana składka do Zusu i te wszyskie odciądnięcia. Ja mam miesięcznie zawsze taką pensję jak w angażu, nie mam żadnych dodatkowych premii. 2 razy w roku dostajemy z funduszu socjalnego kasę na remont i w grudniu na święta i raz w roku mam trzynastkę. Więc myślę, że moją pensję podwyższają właśnie te trzy rzeczy które zostały włączone do średniej z ostatnich 12 miesięcy.

Poza tym należę do tej grupy uczciwych polaków, którzy płacą podatek od każdej zarobionej złotówki :-):-):-)
    A i tak becikowego nie dostanę :-( ŚWINIE :-(
    Ja też becikowego nie dostanę.
    Już dzwoniłam do kadr, jutro babka ma do mnie oddzwonić i mi dokładnie wytłumaczyć co i jak i sobie do tego czasu sprawdzi wszystko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach dzisiaj... ja mam jutro III badanie prenatalne...

megg, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja lista:

Termometr bezdotykowy Microlife, IFR 100, skroniowo-uszny
    Tummy Tub, wiaderko do kąpieli, zielone
    FRIDA Aspirator do nosa
    OCTENISEPT, Płyn, 50ml
    Bepanthen Baby maść ochronna 100g
    MARIMER Baby, spray izotoniczny do nosa, 50ml
    Kompresy MATOCOMP jałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12 warstwowe, 5 sztuk
    Majtki poporodowe oddychające z siateczką, dla kobiet rozmiar 38-40, 2 sztuki
    BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar L 2 sztuki
    Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów
    CANPOL patyczki higieniczne 100 sztuk
    CANPOL nożyczki, cążki, pilniczek
    CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
    Tommee Tippee szczotka do butelek
    AVENT, wkładki laktacyjne na dzień 60
    sztuk

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84 a na co ci vitamina d i k, woda w sprayu do nosa, czopki, środki na gazy, termofor na kolki?!?!

Jeśli twojemu dziecku będzie potrzebna vit d i k to zleci Ci to pediatra, i po co obstawiasz kolke? Gorączkę? Nie kupuj takich rzeczy narazie..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Sewerynka właśnie mi przypomniała że ja dziś z moim mężem świętuje 5 lat naszego związku <3

AsiaSzw, Lara 82, juska19, megg, Fedra, justta, Penelope, Sue, słoneczna 85, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Octenisept 50 ml
    Gaziki jalowex10 Matocomp
    Sol fizjologicznax10 unimer baby
    Krem na kazda pore bephanten
    Krem na odparzenia bepanthen-lepszy
    Srodek do kapieli: oilatum
    Cazki/male zaokraglone nozyczki tomee tipi
    Chusteczki nawilzane mustela
    Pieluchy jednorazowe 6 opak
    Woda w sprayu do nosa:sterimar baby, merimer, desnimar
    Mydelko w kostce mustela,
    Mustela do kapieli do ciala i glowy
    Srodek na gazy: espumisan
    Witaminy ki d vitum
    Czopki viburcol
    Masc majerankowa
    Rumianek
    Koper wloski na wzdecia i gazy
    Mini termoforek
    Podklady na lozko seni soft
    Krem na rozstepy elancyl
    Krem na sutki bephanten
    Majtki do porodu
    Wkładki laktacyjne 2 opak: chicco lub johnsons baby ew avent
    Tantum rosa+ irygator - opcjonalnie
    Wklady poporodowe
    Butelka 260 ml antykolkowa-braun
    Termometr zblizeniowy microlife
    Aspirator/ gruszka do nosa-katarek i frida
    Filtry do fridy
    Smoczek
    Zawieszka do smoczka
    Pieluchy tetrowe
    Pieluchy flanowe

moja lista wyprawkowa bardzo podobnie wyglądała... za pierwsze zamówienie z gemini zapłaciłam ok 750 zł ale zamawiałam tez laktator TT, sterylizator i podgrzewacz TT... ale musze zrobić drugie zamówienie dzisiaj ok 200 zł bo paru rzeczy nie zamówiłam ostatnio... tylko ja tez pieluch żadnych nie zamawiałam i nie zamawiam wiec moze stad tez taka kwota... jest tego troche i wydaje się wszytsko potrzebne

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Cath ja biore luteinę... mój ginekolog powiedział mi od razu, że muszę stosować płyn dezynfekujący ręce na bazie alkoholu (po umycie rąk) , bo zwykłe umycie rąk nie wystarczy. i na szczęście nigdy nic się nie przypałętało... spróbuj może zwykłego Carexa.
    No mi nic takiego nie powiedział. chociaż zawsze przed i po zaaplikowaniu luteiny myję ręce to tak jak mówisz może to nie wystarczyć. :( No trudno :( Złapałam coś :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja brałam Luteinę 2xdziennie do 16 tyg. i gin mi powiedziała, że może być grzybica, na szczęście mnie to nie dotknęło tak porządnie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mam sterylizator Avent. Uwazam ze nie bedzie mi potrzebny. Nie bede go używac na pewno. Jesli uwazacie ze wam sie przyda to chetnie go na cos wymienie.

A do mnie dzis zostal wyslany tez lezaczek bujaczek :) i zamowilam tez laktator Avent :)

Pamietacie ze jutro dzien darmowej dostawy?? Ja juz przeszperalam te sklepy i wiem ze na pewno jutro zamawiam ochraniach na łóżeczko bo ten sklep bieże udział w tej akcji i zaraz jeszcze musze poszukać falbanki pod materacyk i przewijak :) :) ;)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw no Twoja lista jest duuuuzo krotsza:p albo to ja mam takiego kolosa,
    Asiu nie wiem czy te witaminy sa mi potrzebne, czopki itd... Pojecia nie mam, zasugerowalam sie lista z neta, posklejalam i tak mi wyszla taka wielka lista:/ laktator zamierzam nabyc jak tylko dowiem sie ze moge karmic, wczesniej chyba nie ma sensu zwlaszcza ze zamierzam nabyc elektryczny lovi wiec koszt niemaly wic wole sie upewnic ze nie pojdzie w bloto, sterylizator do butelek nie wiem czy potrzebny jaknsie karmi piersia? A jesli tak to tez pojdzie z zamowieniem po porodzie zaraz... No ja nie mam pojecia czy to sa potrzebne wszystko rzeczy bo tj pisalam nie mam dzieciatych kolezanek wiec nie ma mi kto doradzic... A moja mama rodzila 30 lat temu wiec tez nie na czasie....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath na poczatku ciazy bralam dowcipnie luteine i czylam pieczenie i swedzenie i lekar zmienil mi na podjezykowa, a ze wtedy mialam wymioty to potrm zmienil znowu na duphaston i z nim zostalam do 14 tc :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymam sie z zamowieniem do jutra, jesli macie sugestie ze cos wywalic to wywale :) tak patrze ze te leki: kidaitum, espumisan, viburcol to ok 55 zl, no i w sumie zamawiam 3 kremy na rozstepy jeszcze - moze za duzo? Ale jak smaruje uda brzuch biust i tylek to mi na 2 msc tuba starcza, a moze po ciazy juz nie sa potrzebne te na rozstepy kremy? Bo w sumie gdzies wyczytalam ze jescze po jrodzeniu sie uzywa ale moze nie? No i poeluchy mam tez na probe ekologiczne w koszykubeaming 3 opakowania(2-6 kg, 20 szt opak)- 110 zl, i 3x bella happy ( opak po 38 sztuk 3-6 kg)- 66 zl, moze za duzo poeluch?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lacznie mam 180 pieluch na dziecko do 6 kg, moze za duzo? Ale w tej liscie w necie bylo 6 opakowan :p doradzcie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataasobiejedna mam pytanie chyba zamawiałaś coś na allegro, olej kokosowy od sprzedawcy co miał dużo różnych ziół i takich zdrowotnych specyfików. Masz go jeszcze gdzieś w ulubionych on miał fajne zioła na wątrobę i chciałam teściowej zakupić, ale nie wiem jak go znaleźć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ