X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8-smy miesiac,a ja dalej nic dla siebie nie mam do szpitala... i tak tu rodzić :)

Nic fajnego na zakupach z ciuchów nie wyhaczylam.. Ba, przymierzylam treginsy i stwierdzilam, ze wygladam jak wielka bomba i się obraziłam sama na siebie i wyszłam :/ Co do zakupów spożywczych to już nigdy nie pojade na nie z tym moim CUDOWNYM MEZEM, bo to jest jakies totalne nieporozumienie.. Ciagle sie darł, wkurwiał i Bog wie co jeszcze mu nie pasowalo - ciul wie o co ma pretensje, pewnie do Boga o to, że żyje :/ Juz nie wspomne, ze byl oburzony, ze bede musiala kupic chrzesnicy i jej bratu jakis prezent pod choinke.. Stwierdzil, ze co on bedzie cudze dzieci sponsorowal i ze nasze od nikogo nic nie dostanie!!! ALE MNIE TYM WKURWIL!!! Znalazl sie zasrany bogacz, ktory da dziecku wszystko... Nie moge na niego patrzec...

Cath gratuluję rocznicy :)

Bella ja odrzuciłabym wszystkie witaminy, czopki i leki. Krem jak tak bardzo chcesz to weź jeden - wystarczy Ci! Ja sie smaruje masłem kakaowym i to tylko jak sobie przypomnę i póki co nic.

Kupiłam sobie jedynie wyprawkowo dzisiaj chusteczki do higieny intymnej i płyn.

Ciągle brakuje mi:
    -dwóch koszul
    -tantum rosa
    -dwóch biustonoszy
    -herbata laktacyjna

Ciągle niezbędne Adriannie:
    -wózek
    -bujaczek/huśtawka
    -sól fizjologizna
    -octenisept
    -chusteczki nawilżane
    -herbata koprowa

• megg Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostawil pod bramka ;/ dobrze ze tesciu byl w domu bo ciezkie to pudlo

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chcialam o cos zapytac zwiazanego z BECIKOWYM.

OTÓŻ:
    W obecnym mieszkaniu jestem zameldowana ja, mama, tata no i będzie Ada. Mój mąż zameldowany jest u swoich rodziców.
    W związku z tym w jednym mieszkaniu znajdują się dwie osobne rodziny. Dobrze to rozumiem?

I teraz do sedna - podstawowe becikowe to 1000zł, a jeszcze niektórym należy się dodatkowy tysiąc, ze względu na ciężką sytuację finansową czy jakos tak. I stad moje pytanie - czy zarobki moich rodzicow beda sie tez liczyc, ze wzgledu na to ze mieszkamy pod jednym dachem czy nie?

• justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Angelcia ja nie pomogę, bo się na tym nie znam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 18:17

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z kosmertyków babydream to co konkretnie kupujecie, żel do mycia czy mleczko, mydełko, oliwkę czy balsam po kąpieli, a puder? Nie woem co mam kupoć, mam tylko z tej serii krem na mróz :-)
    A z promocji rosnee kupiłam sobie zestaw na przeziębienie, taka pogoda :-) i chusteczki kindi

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podono od pudru lepsza jest maka ziemniaczana- taka rada od połoznej mojej

justta lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a ta paczka z apteki gemini to kurier ja przynosi do drzwi? Czy jak wazy np ok 18 kg to pod blok? Orientujecie sie?
    Kurierzy mają obowiązek wnieść do domu paczkę do 30kg. Może jeszcze zależy jaki to kurier.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u mnie nigdy nie bylo sytuacji aby kurier nie wniósł pod drzwi paczki ile by nie wazyla. Ostatnio nawet w przedpokoju na szafce postawil. Ja bym poprosiła uprzejmie jesli chcialby zrobic inaczej. Ale wpuszczam chlopa domofonem i on idzie do mnie nie ja do niego.

Ja wlasnie koncze prasować. Nie powiem jest tego cale mnóstwo, a jeszcze jedna cala suszarka schnie. OMG

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia powiem tak najlepiej zapytaj u źrodła bo ja przestałam ogarniać becikowe bo jedni mówią ze liczy się mama tata i dziecko i nie ważne czy mieszkają razem a inni ze liczy się to kto tworzy gospodarstwo domowe...

JuStta ja kupiłam płyn do mycia z pompka niebieski jest do całego ciała i włosków, balsam po kąpieli, pudru nie kupuje bo w sumie nie wiem czy trzeba... A no i mydełko mam bambino bo sama je lubię ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kurier przyniósł paczkę z Gemini aż za próg :D Do salonu popchnęłam ją :) I moja ważyła 5 czy 6 kg.

Właśnie myślę jak rozplanować ogarnięcie domu do świąt.I nie mam pomysłu! Wydaje mi się, że nie zdążę :D

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurier wnosi pod drzwi ale ja mieszkam w bloku bez domofonu wiec i tak wejść musi ;) a teraz jak paczki są ciężkie to wnoszą na przedpokój jak ładnie poproszę zreszta mam taki wielki brzuch ze sami pytają czy wnieść....

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferda dzięki właśnie się dzisiaj zastanawiałam nad tym płynem z pompką, ale w takim razie kupię i balsam po kąpieli, bo oliwek nie znoszę

Megg to kupię ten puder z babydream a wsypię makę ziemniaczaną do niego, bede miala fajne opakowanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 18:22

Fedra lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziebąd jest Zdziebądem. Prawie 2 kilogramy. Wszystkie pomiary powyżej średniej (oby kolos nie był). Wody i wszystko inne bardzo dobrze. Za "dobre sprawowanie" dali mi jeszcze jedno USG 5 stycznia :) no niespotykane w UK. Można odetchnąć znowu :)

Laurka, trzymam kciuki za wizytę :)

megg, Fedra, Pia Gizela, LadyDi, Gosiak, Bietka, justta, AsiaSzw, bella84, Laurka, Lara 82, Atakasobiejedna, Januszkowa, angelcia, kasia_1988, przedszkolanka:), Sue, słoneczna 85, Asiaa1201, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe to wszystkim przysługuje czy są jakieś finansowe widełki? I czy ten dochód dzieli się na mamę, tatę i dziecko czy mamę i tatę?

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope super wieści :)

Penelope lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś wszyscy dostawali teraz są widełki i liczy się dzidzie tez :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penenlope, piękna waga Zdziebąda! Dobrze, że wszystko dobrze!

Fedra dzięki! Tak mi się wydawało, że jest jakaś określona kwota na osobę, zdaje się 1900 czy coś koło tego. Więc znając życie znów nam przekroczy niewiele od tego pułapu.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela tak coś koło 1900 na osobę razem z dzidziusiem

Penelope gratuluje wizyty i jaki wielkoludek ci rośnie :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia dokładnie 1922 nie można przekroczyć. Liczy się to razem z dzieckiem. JAk jest z rodzicami to nie wiem, ale wydaje mi się, ze bardziej chodzi o gospodarstwo domowy czyli mąż żona i dziecko

Penelope faktycznie duże to twoje dziecię !:)

Ja jednak nie pojechałam na szkołę rodzenia, bo jest zimno, ciemno i w nieciekawej okolicy bym się znalazła, bo bym jechał autobusem...

Mi kurierzy też wszystkie paczki przynoszą do domu.

Młody tak mi pod żebrami jeździ, że nie wiem jaką pozycje przybrać... W każdej niewygodnie. Czuje normalnie jak którąś kończynę tam wepchnął drapie mi żebra ;)

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope super wiesci :)

Ja nie ukrywam ze mam w nosie ich becikowe, jak sobie pomysle o szarpaninie to dziekuje uprzejmie nawet nie zamierzam składać papierów!

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ