X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczne teraz brac ;) juz mam skompletowane zamowienie z apteki :) jutro je puszcze, jutro tez ambitnie jade kupic kapcie koszule do karmienia ( jak nie dostane tanio to z allegro kupie), i moze kocyk kupie i cebuszke :) kocyk jesCze patrze na naf naf minky :) bo wyglada przyjemnie :p ale musze zobaczyc w realu, wiec zakupowy dzien :)
    A w kolejnym tygodniu poszukam zaslonek do pokoiku malej i dywanika, wstepnie dywanik mysle ze z leroy merlin, zaslony zobacze :) i nie wiem czy firanke tez czy rolete lepiej? Mamy podwieszane sufity wiec zamiast karnisza bedzie szyna :) tanio i fajnie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna byłaś na SR? Jak tak to opowiedz mniej więcej i czy źle zrobiłam, że nie poszłam :)

mój młody w 30 tyg ważył około 1400 g, więc po środku ;)

Cath ja też od 25 tyg biorę luteinę dowcipnie i do tej pory nie czuję żadnego dyskomfortu. Mam nadzieję, że to się utrzyma :)

Ja nie biorę żadnych suplementów za to osobno witaminy : żelazo, DHA, kwas foliowy, magnez, b12, jod. chyba tyle;)

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i uwaga mamy imie :) Liliana :)

Gosiak, agaaa28, przedszkolanka:), Patrycja20, megg, angelcia, Januszkowa, justta, Lara 82, AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Penelope, Asiaa1201, kasia_1988, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella my mamy firankę i zasłonki. Wg mnie jest bardziej przytulnie w pokoju, ale to kwestia gustu:)
    Dywan też mam z Leroy- jest mega mięciutki :)

U nas córeczka też miła mieć na imię Lilianka :) wg mnie piękne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:19

bella84, Penelope lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Nie było mnie tu trochę. Mąż był w domu, to skorzystałam z okazji i mnie trochę powoził także mogłam w końcu do ludzi.

Co do luteiny, to ja biorę od 13 tygodnia i bywa, że jestem po niej podrażniona - swędzi i zwiększa się ilość wydzieliny. Już wiele razy słyszałam od lekarza, że to luteina tak mnie podrażnia. Przy czym te dolegliwości nie są bardzo uciążliwe.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kubuś w 29+1 ważył 1470 gram. Chyba taki średniaczek

megg, Fedra, Penelope, kasia_1988 lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIetka bylismy. jakos wiecej osob bylo.

Opowiadala o porodzie- fazy poszczegolne- no i w wielkim skrocie:

mowila zeby nie brac znieczulenia jesli wszystko idzie zgodnie z planem, mozna sobie zahamowac akcje porodowa.
    mowila zeby sluchac poloznej i wspolpracowac a bedzie dobrze;)

mowila ze najgorsza pozycja do rodzenia to na lezaco, w Praskim ( ona tam pracuje) to namawia na pozycje na boku lub na kucaka:)

i zeby nie jesc w trakcie porodu i nie pic ( ukradkiem tez nie:))

w srode bedzie kapanie lalek i beda grupy- 1 grupa ma byc na 17 a druga 18,30.

wiec przyjdz jak Ci pasuje a potem sie wpiszesz na kotra grupe bedziesz chodzic bo pare zajec ma byc w grupach

Bietka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja czytałam, żeby właśnie mieć coś do jedzenia i jeść, bo jak poród trwa długo a Ty nie przyjmujesz żadnych pokarmów, to dziecku spada tętno.
    Tutaj też coś na ten temat: http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Czy-rodzace-moga-pic-i-jesc-w-czasie-porodu-doniesienia-z-badan.html

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=AFvRf8PfpKw

Niech już będą święta <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Słoneczna, ja czytałam, żeby właśnie mieć coś do jedzenia i jeść, bo jak poród trwa długo a Ty nie przyjmujesz żadnych pokarmów, to dziecku spada tętno.
    Tutaj też coś na ten temat: http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Czy-rodzace-moga-pic-i-jesc-w-czasie-porodu-doniesienia-z-badan.html

Nam też położna mówiła na SR, że nie można jeść

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a moge wiedziec o co chodzi z ta Twoja waga? Tzn, ze nie dajesz sie zwazyc poloznej? Za szybko tyjesz? Wybacz, ze pytam, ale ciekawi mnie to.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Witam się dziś z ranka :-)

Asiu bardzo dziękuję, mnie też się podoba ten wózek. Tak widziałam go na żywo bo byłam w sklepie tej firmy i moim zdaniem jest dosyć lekki i naprawdę dobrze mi się go prowadziło. Jeszcze tu na tej stronie internetowej jest stara spacerówka bo nowa jest troszkę ulepszona, jeśli chodzi o siedzisko.
    Ale wiesz jak to jest to moja subiektywna ocena, ja go porównywałam np. z Bebetto Luca, Jedo, Camarello czy X-lander. Nie porównywałam z tymi dużo droższymi, bo nawet nie chciałam aby mi się spodobały :-) No i ten wózek ma opcję dodatkowych adapterów do fotelika Maxi Cosi.
    Ja myślę, że będę zadowolona, jest dobrze doszyty, wózki te są w dużej mierze wysyłane do Niemiec, Słowacji, Czech na Węgry, ale zawsze najlepiej jest samemu zobaczyć bo każdy ma swój gust :-) Mówię tak żebyś potem niebyła na mnie wkurzona jak np. z czymś by nie trafił w Twój gust ten wózek :-):-):-)
    Mnie się podoba :-):-):-) (wiem skromna jestem :-))

czy kupujac przez internet dostanie sie wersje z ta nowa spacerowka czy stara?
    ja wlasnie tez chce wybrac wozek z tej polki, niestety mozliwosci ogladania w sklepie nie mam, wiec bede musiala troche strzelac ;) ten poki co spodobal mi sie najbardziej :)

Z tym rozjasniaczem sie nie zgodze, to jest szkodliwy i duzo silniejszy syf niz farby. U mnie w salonie fryzjerki odradzaly klientkom ciezarnym farbowanie rozjasniaczem.
    Ja tez odradzalam klientkom w ciazy rozne zabiegi, no ale u nas w salonie takie mielismy zasady. Zgodze sie ze farby bez amoniaku to w wiekszosci pic na wode bo zawieraja inne substancje zamienne czesto tak samo szkodliwe jak amoniak :) Jednak farbowanie z dwojga zlego jest napewno lepsze niz rozjasnianie w ciazy

ale kazdy robi jak uwaza

Bella jak ty doszlas do tego 1200 :):) niesamowite hehe :)

Cath tak przy luteinie dowcipnej latwo niechcacy sie zadrapac i infekcja niestety gotowa :( ja tak mialam

dziewczyny do czego jest ta masc majerankowa bo widze ze duzo z Was zamawia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Nam też położna mówiła na SR, że nie można jeść
    No bo wiele jeszcze trzyma się starych zasad. Gdzieś nawet była dyskusja, nie wiem czy nie na listopadowych, żeby koniecznie mieć coś do jedzenia, bo dziecku może bardzo spaść tętno jak matka wiele godzin nie je.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Fedra a czemu mieliby mnie nie przyjąć na Kopernika (nie licząc sytuacji, gdy nie mają miejsca, ale to wszędzie jest takie ryzyko). Ja najprawdopodobniej będę rodzić naturalnie i nic mi nie wiadomo o tym, żeby mieliby nie przyjąć. Ale mogę nie mieć wszystkich info?

To nie Fedra pisała, tylko ja :) Moja lekarka pracuje na Kopernika, ja chodzę do niej prywatnie. Na ostatniej wizycie rozmawiałyśmy o przyjęciu do szpitala. Ten szpital jest po remoncie, tak jak pisała Fedra jest bardzo ładnie, no i to uniwersytecki szpital, wszystko na najwyższym poziomie, jest porównywany z prywatnymi klinikami jeśli chodzi o wygląd, dlatego teraz najwięcej kobiet chce właśnie tam rodzić i jest to szpital bardzo oblegany. Nawet leżąc tam na patologii ciąży w momencie gdyby zaczął się poród, a nie ma miejsca mogą przewieźć na Ujastek. Moja lekarka powiedziała, że w czerwcu miała swoje 4 pacjentki, które nie zostały przyjęte z powodu braku miejsc, chociaż jako ich prowadząca, pracując w tym szpitalu powinny być przyjęte. Moja znajoma nie została przyjęta we wrześniu. Ja liczę tylko na szczeście, że będzie miejsce. Wiem, że nic nie pomoże, nawet pieniądze.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 ja maść majerankową używam jak mam katar w nocy ułatwia oddychanie i regeneruje troszkę skórę wokół nosa jak podrażniona :)
    AAAAA i uwielbiam jej zapach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:07

asia888 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak staram się jeść często rybki, dzisiaj miałam łososia :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dzięki za informacje:) Czyli jednak jest czego żałować, no ale już za późno, teraz będę systematycznie chodzić:)

c7hyim7.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Was nie doczytałam, ale rano pisałyście o termometrach, ja przeszłam przez te z miękką końcówką i przez microlife, tyle że nie nc100, a nc120. Z tego drugiego jestem zadowolona i będę korzystać przy dziewczynkach, także polecam ogólnie microlife :)
    i znalazłam na niego promocję. Tylko nie wiem czy u Was też są apteki "zyskaj zdrowie". To gazetka, termometr na stronie 4 za 90zł.
    http://www.stowarzyszeniezyskajzdrowie.pl/sites/default/files/ulotka_informacyjna.pdf
    A te z miękką końcówką u nas się nie sprawdziły. Na opakowaniu jest napisane, że są 10 sekundowe. Myślałam, że po 10 sekundach wynik jest miarodajny, szczególnie że pika, że to niby już. Nic bardziej mylnego, trzeba pod paszką trzymać tyle ile normalny rtęciowy, aż po kilku minutach zobaczymy, że temp już nie przyrasta. Maluszek się rusza, wierci itp dlatego przy pierwszej poważnej chorobie wysłałam męża po ten microlife, a tym z miękką końcówką używałam później tylko do mierzenia swojej temp w czasie owulacji :P

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc! mam nadzieję, że usnę :D

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Słoneczna dzięki za informacje:) Czyli jednak jest czego żałować, no ale już za późno, teraz będę systematycznie chodzić:)

nic dzis tez nie dawala:)
    najpierw ludzie opowiadali o porodach znajomych.

fazy porodu mozesz poczytac w ksiazce lub w necie, spokojnie.

:)

no i mowila ze nowy oddzial mial byc oddany w grudniu a bedzie oddany w pierwszym kwartale ale kiedy niewiadomo.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ