Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:Aha no i pytanka mam, ktoras z Was pisala o tym ze mysli nad zakupem tiny love bujaczkan:) wczoraj bylam w mama i ja i w sumie zdecydowana bylam na hstawke graco sweetpeace, ale babka w sumie tak zachwalala ten tiny love ze juz sama nie wiem
hustawka graco to swietna hustawka sama buja i wogole oh ah, ale podobno starcza do 8-9 mscy i dziecko nie powinno w niej przebywac dluzej niz 2 h, natomiast tiny love ma w sobie tez lozeczko w ktorym dziecko moze wygodnie spac a nawet moze podobno sluzyc jako lozeczko do sypialni na te pierwsze msce( i to mnie zacheca bo nie musialabym przemeblowywac wszystkiego) a dodatkowo w salonie tez moze dzidzia zalegac tam kiedy ja cos robie czy ogladam tv, jedynie forma bujaczka jest manualna.. Jak nie pchniemy to nie pobuja... I teraz tak sobie nad tym dumam... Jakie Wasze zdanie? Lepszy taki bujaczek z opcja lozeczka- czy wogole takie lozeczko ma warunki dla dzidzi? Czy typowa hustawka automatyczna?
To ja np. jestem zdecydowana na leżaczek bujaczek tiny love:D
Miała go moja koleżanka i on z nimi jeździł do rodziców i jak gdzieś szli. A ja go chcę ponieważ Brzuszkowy będzie mógł sobie leżeć w nim/ spać jak będę w kuchni, czy coś na komputerze robić. Ma wibracje, melodyjki, zabawki, bujać w nim też można.
Buty posprzątane! Obiad naszykowany. Jem drugie śniadanko i zabieram się za prasowanie. -
Widzialyscie Kożuchowska po porodzie?
http://m.plotek.pl/plotek/1,109530,17099751,Kozuchowska_pierwszy_raz_publicznie_2_miesiace_po.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=najpopularniejsze
Ciekawe ile przytyla w ciąży, bo pućki jej niezle zostałyAle myślę że skoro tyle lat czekała na dziecko to się tym specjalnie nie przejmuje
-
słoneczna 85 wrote:kupujecie wszystkie laktatory?
bo ja chce kupic w razie czego- taki reczny, z pompka, jakis niedrogi.
czy ktos tez taki kupuje?
http://asplaneta.pl/pl/babyono-laktator-reczny-z-systemem-odpowietrzania-048.html
słoneczna ja ten kupilam..poki co próbowalam na brzuchu, ciagnie ostro...zobaczymy jak sie sprawdzi na cycu:)
dzien dobry:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Bella, osobiście myślę, że nocne spanie będzie w łóżeczku właściwym
Ale wiem, że ta moja koleżanka, 4 tygodnie po porodzie na 3 tygodnie nad morze pojechała i mały w nim spał, u rodziców jak nocowała, to też w tej kołysce spał. Najlepiej w sklepie zapytać, nie rozważałam takiej możliwości jak ty.
-
Ja to w ogóle nie chciałam na początku laktatora, bo trochę poczytałam w poradnikach dla eko mam i pisali, że dziecko to najlepszy laktator, było wiele wskazówek i to do mnie przemówiło. No i ja nie muszę wracać na uczelnię ani nie planuję na początku jakichś dłuższych wyjść bez dziecka. A że ostatnio zmieniłam szpital, w którym będę rodzić i oni wymagają, to coś kupić muszę. Zgłębię temat jak odzyskam internet.
-
Dzień dobry:)
Zasnelam po 3, już nie śpię. A wszyscy mówią wyśpij się teraz, bo juz potem spania nie będzie. Tak, jakby teraz było łatwo spać!
Katiś, masz gdzieś listę? Bo u Asi naszej wstydniś się pokazał w końcu
Co do laktatora, to ja chyba na początek kupię ręczny, a w razie potrzeby - dokupię elektryczny.
Bella, ja myślę, że skoro masz takie wskazanie do Cc, to raczej nie będą ryzykować Twojego i dziecka zdrowia. Jeśli przyszedłby im tak głupi pomysł to po prostu poproś o uzasadnienie na piśmie - raczej nikt sie pod tym nie podpisze.
-
Pia wlasnie babka w klepie twierdzila ze czesto rodzice wykorzystuja ten bujaczek tez jako lozeczko... Bo ma twarda podstawe w zwiazku z tym moze miec takie zastosowanie
i czytalam w opiniach na bangli ze niektore mamy tez tak korzystaly... Wiec to mnie baaardzo zacheca na zmiane zdania i zakup wlasnie tego... A nawet gdyby jednak nie, to i tak moze popoludniami sobie ucina. Dluzsze drzemki w tym wlasnie bujaczku.. Oj nie wiem nie wiem teraz
-
A wogole to juz mam prawie wszystko kupione! Yeeeaah
zostaly mi drobiazgi i dekoracje czyli:
- karuzela do lozeczka
- klapki pod prysznic
- bujaczek
- dywan i zaslony
- laktator jak dobrze pojdzie
- wanienka
- przewijak miekki na komode z przewijakiem
Tadami koniec
a najlepsze w tym wszytkim jest to ze w pokoju w sumie nie mam nic :p mam zlozone nascie zamowien i teraz leze i czekam na tych kurierow dobijajacych sie :p
Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dlatego mówię Ci - nam położna mówiła, że jeśli mamy wskazanie do cc a będą nas chcieli zmuszać do porodu naturalnego, to mamy prosić o uzasadnienie pisemne. Jakby nie patrzeć - u Ciebie to nie jest widzimisię, tylko coś co uniemożliwia Ci poród naturalny, bo mogłoby to zaszkodzić i Tobie i dziecku. Nie sądzę, żeby ktoś tak ryzykował!
We Wrocławiu też jest jeden szpital, w ktorym poród naturalny mimo wszystko, ale ja tam rodzić nie będę (z innych względów).
Dobrze, żebyś wcześniej tam po prostu poszła, porozmawiała z anestezjologiem, bo oni to czasami jak królowie sie zachowują! Będzie dobrze :*
bella84 lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna, Kożuchowska wygląda na szczesliwa bardzo, choć zmęczoną
Ale trochę lat jej ta ciąża dodała, mam wrażenie, że wygląda starzej! I tak piękna i mądra kobieta, nie zrobiła z ciąży, porodu czy swojego dziecka medialnej szopki. Bardzo mi się to podobało!
Ja czekam na wypłatę i zaczynam szaleństwo:)
Fedra, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Pia wlasnie babka w klepie twierdzila ze czesto rodzice wykorzystuja ten bujaczek tez jako lozeczko... Bo ma twarda podstawe w zwiazku z tym moze miec takie zastosowanie
i czytalam w opiniach na bangli ze niektore mamy tez tak korzystaly... Wiec to mnie baaardzo zacheca na zmiane zdania i zakup wlasnie tego... A nawet gdyby jednak nie, to i tak moze popoludniami sobie ucina. Dluzsze drzemki w tym wlasnie bujaczku.. Oj nie wiem nie wiem teraz
No to masz odpowiedź sprzedawcy;) Ja go będę mieć na pewno, albo tak jak pisałam dostanie go Brzuszkowy od siostry mojej, a jak nie to sama kupię
-
Ja internetu mieć nie będę co najmniej do 15:00, bo właśnie dzwoniłam. A że mdłości dzień drugi, to dołączam do Słonecznej, kładę się z książką i czekam na kurierów
Prać zaczniemy razem od przyszłego tygodnia, co?
Atakasobiejedna, bella84, słoneczna 85, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Juz pierzecie ?????
no to pewnie ja też zaczne...no i jutro cos tam jeszcze pozamawiam, tak na prawde dla siebie bo nie mam wkładek do stanika, majtek siateczkowych itd
i tez bede czekać na kurierów ale w przyszłym tygodniu
ale mam dziś lenia...musze jechać "tesciom" cosik kupić pod choinke, ehhhhhhhh...takie zimno i ponuro ze sie z chałupy nie chce wychodzić