X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz znajdź ciekawa też jestem ;) gin mówił że wporządku także się nie martwie ;) dobre mialyscie przeczucie ;)

Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia! Gratulacje!! I teraz maluszek będzie mógł odziedziczyć imię po dziadku! I to w dodatku jedno z piękniejszych imion :)
    Cieszę się bardzo, waga też przyjemna, aż się boję ile ten mój grubasek będzie ważyć.
    P twierdzi, że mój brzuch jest ogromny! :( No ale jak ja miałam brzuch płaski z wyraźnymi absami, to nic dziwnego ;)

LadyDi, ja jestem trochę od tego uzależniona. Zamierzam pójść po ciąży w tym kierunku i zostać trenerem fitness, żeby połączyć pasję z pracą :) Póki co, wylewam siódme poty na macie w salonie :)
    Tomkowi się chyba podobało, bo się plecami obrócił i śpi sobie :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, z tą waga i u mnie i u Ciebie jest ok. To widzę będę miała ciekawy poród. Zaczynam się obawiać :O

32 tydzień ciąży 1621 1953 2285
    33 tydzień ciąży 1794 2162 2530

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Aaaa! Zgadlam, że chłopak. Super, gratuluję! No to teraz nam przepadniesz w szale zakupowym :D
    Ej, to moja Zoja to jakas wielka jest, bo mamy ten sam tydz ciąży co do dnia a taka różnica w wadze :/ musze znaleźć ta tabele wag, zobaczyć czy moja w ogóle się mieści w jej granicach.

My mielismy usg w 30 + 4 i Kuba wazyl 1950 - duzo ale w normie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dobre przeczucia :) Nareszcie nasz wstydniś się ujawnił :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, ja jestem trochę od tego uzależniona. Zamierzam pójść po ciąży w tym kierunku i zostać trenerem fitness, żeby połączyć pasję z pracą :) Póki co, wylewam siódme poty na macie w salonie :)
    Tomkowi się chyba podobało, bo się plecami obrócił i śpi sobie :)

No to już rozumiem czemu tak ćwiczysz, bo to po prostu jest Twoja pasja! :) dobry pomysł z tym trenerem, warto jest robić to co się kocha i jeszcze moc za to żyć.
    Co do brzucha to ja już siły nie mam. Dziś jak musiałam zdjąć spodnie u lekarza to prawie umarłam, bo nie mogłam do stopy dosięgnąć. Aż jutro z ciekawości zmierze sobie obwód.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!! Kurde ale się cieszę, dziadek napewno z nieba patrzy i już wie że prawnuk będzie obdarzony jego imieniem!! Dziękuję Wam za wszystkie kciuki ;*

Sue, LadyDi, Gosiak, Januszkowa, Penelope, Laurka, Fedra, angelcia, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No to już rozumiem czemu tak ćwiczysz, bo to po prostu jest Twoja pasja! :) dobry pomysł z tym trenerem, warto jest robić to co się kocha i jeszcze moc za to żyć.
    Co do brzucha to ja już siły nie mam. Dziś jak musiałam zdjąć spodnie u lekarza to prawie umarłam, bo nie mogłam do stopy dosięgnąć. Aż jutro z ciekawości zmierze sobie obwód.

Lady, dokładnie tak :) nic mnie tak nie odpręża, jak trochę fizycznego wysiłku. Powiem Ci, że jak wracałam z pracy zdenerwowana, to zakładałam buty i szłam pobiegać. Wszystkie problemy zostawały gdzieś na 2 kilometrze :)

Poza tym, mieszkam na 3 piętrze, więc codziennie kilka razy mam trening :P I powiem Ci, że też jest coraz ciężej wchodzić :/

Też się jutro zmierzę z ciekawości :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc prezentow swiatecznych dzisiaj przyszla, wiec zaraz sie zacznie moja radocha z pakowania ich :]]]

A dla siebie kupilam bagietke, pieczarki i ser, ide sobie zrobic zapiekanki na kolacje :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 23:05

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super ze syn!

Cath piekne fotki

Atakasobiejedna ciesze sie ze po wizycie ok i mozesz wychodzic

mnie dzis Franek kopie chyba po pecherzu i dole bo normalnie mnie pipka od wew dziwie pobolewa, tez tak macie?

dobranoc

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ułożenie miednicowe masz? Ja jak miałam takie to czułam to samo ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Asia super ze syn!

mnie dzis Franek kopie chyba po pecherzu i dole bo normalnie mnie pipka od wew dziwie pobolewa, tez tak macie?

dobranoc

megg - ja od dwóch dni też tak mam, chwilami, to mam wrażenie, że się posikam... tak mnie boli i uciska.

Poza tym dzień dobry wszystkim! Oby dzisiejszy dzień był lepszy niż poprzedni!

Ja tradycyjnie wyprawiłam męża i jeszcze idę na pół godzinki do łóżka, bo mam dziś ambitne plany ogarnięcia domu:)

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    mężu poszedł do pracy, a ja nie mogę zasnąć.
    śniadanko wstępne zjadłam, woda na herbatkę się gotuje...

i pewnie zasnę po 7 ;p

Asia gratuluję chłopczyka! :) Dużo u Nas chłopców.

Macie jakiś przepis na pierniczki? mam ochotę zrobić

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje! :D

Konstancja jest ulozona głową w dole i dzis w nocy czułam jak się ruszała i jak mi na pęcherz napierała! W nocy co chwila do łazienki! Masakra nie wiem czym tak napierała ale aż mąż sie obudził i krzyczał co my tak łazimy w kolko :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - wstałam dziś o piątej, nie wiem po co...

Asi gratuluję Jasia :) :*

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki ;***
    bardzo się cieszę, pomimo tego, że miałam nadzieje na sukieneczki hehe ;)
    Koocham to moje dziecię ;** później Wam wstawie zdjęcia na potwierdzenie moich słów ;)

Ja też pobudka już ból gardła i katar nie odpuszczają ;)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie te nasze dzieciaczki się powoli przekręcają, bo mnie też pęcherz uciska, latam do wc, a tam tylko kilka kropelek :D

No nic, idę się ogarnąć i zabieram za porządki w butach, czas wymienić jesienne na zimowe :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.

Asiu dlugo kazalas nam czekac na wiesci. Moje gratulacje. Witamy kokejnego chlopczyka :-)

Moj maly tez sie ulozyl miednicowo i zupelnie inaczej go czuje. Raz ze zdecydowanie delikatniej i bardziej na dole. Mam wrazenie ze moje flaki w srodku sa obkopane na maxa niekiedy nawet boli.

Moj kochany juz pojechal do pracy, za oknem mroz taki ze wszystkie auta biale, a ja o 9 ide do stolaza i musze jechac do zusu zawiezc to nieszczesne zwolnienie w koncu. Kilka dni byla normalna pogoda to ja kiblowalam w domu, a w ten mroz musze dzis tylek ruszyc. Zalamka :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tyle dobrych wiadomosci az milo czytac!
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt!
    Magiczna waga 2kg zostala przekroczona! Nie moge sie doczekac kiedy uslysze ze moj maluszek juz taki duzy :)

Asiuuu gratulacje synusia :) naczekalas sie hehe ale prezent spozniony na mikolajki matce zrobil i sie ujawnil w koncu :)

no wlasnie ilu u nas chlopakow? lista gdzies przepadla

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale się nie wyspałam dzisiaj przez mojego synka ;) Ten rozbojnik w każdej pozycji kopał, przepychal się, kręcił młynki i nie wiem co jeszcze :) Chyba udzieliły mu się moje wczorajsze emocje, bo już u lekarza w poczekalni szalał ;)

Gosiak, AsiaSzw, Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ