X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz znajdź ciekawa też jestem ;) gin mówił że wporządku także się nie martwie ;) dobre mialyscie przeczucie ;)

Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia! Gratulacje!! I teraz maluszek będzie mógł odziedziczyć imię po dziadku! I to w dodatku jedno z piękniejszych imion :)
    Cieszę się bardzo, waga też przyjemna, aż się boję ile ten mój grubasek będzie ważyć.
    P twierdzi, że mój brzuch jest ogromny! :( No ale jak ja miałam brzuch płaski z wyraźnymi absami, to nic dziwnego ;)

LadyDi, ja jestem trochę od tego uzależniona. Zamierzam pójść po ciąży w tym kierunku i zostać trenerem fitness, żeby połączyć pasję z pracą :) Póki co, wylewam siódme poty na macie w salonie :)
    Tomkowi się chyba podobało, bo się plecami obrócił i śpi sobie :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, z tą waga i u mnie i u Ciebie jest ok. To widzę będę miała ciekawy poród. Zaczynam się obawiać :O

32 tydzień ciąży 1621 1953 2285
    33 tydzień ciąży 1794 2162 2530

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Aaaa! Zgadlam, że chłopak. Super, gratuluję! No to teraz nam przepadniesz w szale zakupowym :D
    Ej, to moja Zoja to jakas wielka jest, bo mamy ten sam tydz ciąży co do dnia a taka różnica w wadze :/ musze znaleźć ta tabele wag, zobaczyć czy moja w ogóle się mieści w jej granicach.

My mielismy usg w 30 + 4 i Kuba wazyl 1950 - duzo ale w normie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dobre przeczucia :) Nareszcie nasz wstydniś się ujawnił :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, ja jestem trochę od tego uzależniona. Zamierzam pójść po ciąży w tym kierunku i zostać trenerem fitness, żeby połączyć pasję z pracą :) Póki co, wylewam siódme poty na macie w salonie :)
    Tomkowi się chyba podobało, bo się plecami obrócił i śpi sobie :)

No to już rozumiem czemu tak ćwiczysz, bo to po prostu jest Twoja pasja! :) dobry pomysł z tym trenerem, warto jest robić to co się kocha i jeszcze moc za to żyć.
    Co do brzucha to ja już siły nie mam. Dziś jak musiałam zdjąć spodnie u lekarza to prawie umarłam, bo nie mogłam do stopy dosięgnąć. Aż jutro z ciekawości zmierze sobie obwód.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!! Kurde ale się cieszę, dziadek napewno z nieba patrzy i już wie że prawnuk będzie obdarzony jego imieniem!! Dziękuję Wam za wszystkie kciuki ;*

Sue, LadyDi, Gosiak, Januszkowa, Penelope, Laurka, Fedra, angelcia, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No to już rozumiem czemu tak ćwiczysz, bo to po prostu jest Twoja pasja! :) dobry pomysł z tym trenerem, warto jest robić to co się kocha i jeszcze moc za to żyć.
    Co do brzucha to ja już siły nie mam. Dziś jak musiałam zdjąć spodnie u lekarza to prawie umarłam, bo nie mogłam do stopy dosięgnąć. Aż jutro z ciekawości zmierze sobie obwód.

Lady, dokładnie tak :) nic mnie tak nie odpręża, jak trochę fizycznego wysiłku. Powiem Ci, że jak wracałam z pracy zdenerwowana, to zakładałam buty i szłam pobiegać. Wszystkie problemy zostawały gdzieś na 2 kilometrze :)

Poza tym, mieszkam na 3 piętrze, więc codziennie kilka razy mam trening :P I powiem Ci, że też jest coraz ciężej wchodzić :/

Też się jutro zmierzę z ciekawości :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc prezentow swiatecznych dzisiaj przyszla, wiec zaraz sie zacznie moja radocha z pakowania ich :]]]

A dla siebie kupilam bagietke, pieczarki i ser, ide sobie zrobic zapiekanki na kolacje :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 23:05

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super ze syn!

Cath piekne fotki

Atakasobiejedna ciesze sie ze po wizycie ok i mozesz wychodzic

mnie dzis Franek kopie chyba po pecherzu i dole bo normalnie mnie pipka od wew dziwie pobolewa, tez tak macie?

dobranoc

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ułożenie miednicowe masz? Ja jak miałam takie to czułam to samo ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Asia super ze syn!

mnie dzis Franek kopie chyba po pecherzu i dole bo normalnie mnie pipka od wew dziwie pobolewa, tez tak macie?

dobranoc

megg - ja od dwóch dni też tak mam, chwilami, to mam wrażenie, że się posikam... tak mnie boli i uciska.

Poza tym dzień dobry wszystkim! Oby dzisiejszy dzień był lepszy niż poprzedni!

Ja tradycyjnie wyprawiłam męża i jeszcze idę na pół godzinki do łóżka, bo mam dziś ambitne plany ogarnięcia domu:)

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    mężu poszedł do pracy, a ja nie mogę zasnąć.
    śniadanko wstępne zjadłam, woda na herbatkę się gotuje...

i pewnie zasnę po 7 ;p

Asia gratuluję chłopczyka! :) Dużo u Nas chłopców.

Macie jakiś przepis na pierniczki? mam ochotę zrobić

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje! :D

Konstancja jest ulozona głową w dole i dzis w nocy czułam jak się ruszała i jak mi na pęcherz napierała! W nocy co chwila do łazienki! Masakra nie wiem czym tak napierała ale aż mąż sie obudził i krzyczał co my tak łazimy w kolko :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - wstałam dziś o piątej, nie wiem po co...

Asi gratuluję Jasia :) :*

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki ;***
    bardzo się cieszę, pomimo tego, że miałam nadzieje na sukieneczki hehe ;)
    Koocham to moje dziecię ;** później Wam wstawie zdjęcia na potwierdzenie moich słów ;)

Ja też pobudka już ból gardła i katar nie odpuszczają ;)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie te nasze dzieciaczki się powoli przekręcają, bo mnie też pęcherz uciska, latam do wc, a tam tylko kilka kropelek :D

No nic, idę się ogarnąć i zabieram za porządki w butach, czas wymienić jesienne na zimowe :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.

Asiu dlugo kazalas nam czekac na wiesci. Moje gratulacje. Witamy kokejnego chlopczyka :-)

Moj maly tez sie ulozyl miednicowo i zupelnie inaczej go czuje. Raz ze zdecydowanie delikatniej i bardziej na dole. Mam wrazenie ze moje flaki w srodku sa obkopane na maxa niekiedy nawet boli.

Moj kochany juz pojechal do pracy, za oknem mroz taki ze wszystkie auta biale, a ja o 9 ide do stolaza i musze jechac do zusu zawiezc to nieszczesne zwolnienie w koncu. Kilka dni byla normalna pogoda to ja kiblowalam w domu, a w ten mroz musze dzis tylek ruszyc. Zalamka :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tyle dobrych wiadomosci az milo czytac!
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt!
    Magiczna waga 2kg zostala przekroczona! Nie moge sie doczekac kiedy uslysze ze moj maluszek juz taki duzy :)

Asiuuu gratulacje synusia :) naczekalas sie hehe ale prezent spozniony na mikolajki matce zrobil i sie ujawnil w koncu :)

no wlasnie ilu u nas chlopakow? lista gdzies przepadla

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale się nie wyspałam dzisiaj przez mojego synka ;) Ten rozbojnik w każdej pozycji kopał, przepychal się, kręcił młynki i nie wiem co jeszcze :) Chyba udzieliły mu się moje wczorajsze emocje, bo już u lekarza w poczekalni szalał ;)

Gosiak, AsiaSzw, Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ