Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu bardzo ładny gryzaczek
Dzisiaj odwiedziła mnie kuzynka ze swoimi córeczkami (5 lat i 3 lata)
Ta starsza mówi do mnie- Wiesz ciociu chyba już niedługo będziesz mieć dziecko, bo masz już taki duży brzuch
Wszystko obejrzały w pokoju, pozaglądały do szuflad, ubranka im się podobają.
A młodsza pobiegła do swojej mamy z krzykiem- Mamoooo ciocia będzie miała DZIECZYNKĘ :d
Kochane sąAsiaSzw, Fedra, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem ile będzie wazyc na koniec. Ja jak się urodziłam ważyłam 3800 i 60cm długa. A mój W. nie wiem ile miał długości ale ważył 2900g. Jak się okazało niedawno jego mama popalala w ciąży, wiec to pewnie przez to. Teraz ma 188cm,wiec wysoki jest to i córa duża
Mowie Wam jaka jestem szczęśliwa!
Asia czekam na wieści z wizyty. No i niech pokaże co ma między nóżkami!Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Gosiak przepadla, wciagnela ja szafa i orzechy do prania
Zabrałam się za szafę i zrobiło mi się słabo i poszłam wymiotować i tak sobie leżę dziś i dogorywam...
Janeczka musiała mnie pokopać w żołądek. -
Lady, ja też ważyłam 3800, ale miałam 54cm
Więc mała i kluska
Mój P. miał 59cm i ważył 3850
Więc też spodziewam się takiej wagi
Oboje jesteśmy drobnej budowy, P. jest wysoki, ale szczupły (niektórzy faceci są tacy "zbici", on jest raczej z tych drobniejszych), więc przewiduję, że Tomek będzie podobny
Atakasobiejedna, mam nadzieję, że to szpitalne cholerstwo nie będzie przeszkodą dla pessara. Co za cholerstwo i to jeszcze w szpitalu!
Asia, kciuki za wizytę, może maleństwo nam pokaże czy jest Jasiem czy Małgosią
Fajny blog - http://yourbabyproject.pl.tl/Nowy-%26%23347%3Bwiat.htm
Dużo rzeczy mi rozjaśnił, tym bardziej, że ja mam tylko łóżeczko i wózek
-
Hej. Mam tu parę dni zaległości, ale się pochwalę
Byłam dziś na USG, z moim synusiem wszystko dobrze, waży 1850 g. Pozdrawiam cała szczęśliwa
Lara 82, Sue, kasia_1988, Januszkowa, justta, Patrycja20, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Fedra, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Lady, ja też ważyłam 3800, ale miałam 54cm
Więc mała i kluska
Mój P. miał 59cm i ważył 3850
Więc też spodziewam się takiej wagi
Oboje jesteśmy drobnej budowy, P. jest wysoki, ale szczupły (niektórzy faceci są tacy "zbici", on jest raczej z tych drobniejszych), więc przewiduję, że Tomek będzie podobny
No to urodzisz prawie 4 kilogramowe dzieckou mnie pewnie będzie podobnie. Chociaz ja mam 171 cm waga w granicach 60kg normalnie, wiec jestem taka w sam raz
a W. Tez jest taki normalnej budowy. No zobaczymy jak to będzie z tymi naszymi dziećmi
A w ogóle taka znajoma urodziła dziś rano, a z bólami chodziła od czwartku. I ta jej mala to dopiero klucha - 4200g!
Gosiak,czyli z prania nici? U mnie druga pralka dziecięcych się właśnie kręci.
Ciekawe co u Cath... Mam nadzieje, ze wszystko ok, bo chyba nie pisała jak po usg czy przegapiłam? -
Angélique89 wrote:Zobaczcie jakie słodziaki
Są też czapeczki, takie jak Wam kiedyś pokazywałam
Chyba sprawię synkowi kolejny prezent bo aż nie mogę się powstrzymać
Zbankrutuję niedługo przez ten ebay
http://www.ebay.com/itm/1-Pair-Baby-Wool-Infant-Girl-Handmade-Crochet-Knit-Flower-Socks-Crib-Shoes-/191324976045?pt=US_Baby_Toddler_Shoes&var=&hash=item2c8bdb73ad
http://www.ebay.com/itm/Baby-Girls-Boy-Newborn-24M-Knit-Crochet-Clothes-Photo-Prop-Hat-Cap-Outfits-Set-/201008889903?tfrom=381080299524&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal
Kochana jak bedziesz zamawiać to zamów i mnieeeeeeeea ja CI przesle kasiurke na konto w pln
-
Kochane po usg no co ja mogę powiedzieć
Skurcze dalje są serduszka i niewłaściwie bije
Teraz do poradni patologii ciąży będę musiałą stawiać się co tydzień. Waga mojego dziecka na dzis to 2056g
No i pisałam wam ze zemdlałam. Okazuje się ze Konstancja na żyłę główną musiała mi ucisnąc i tyle.
No a tu mu z wczoraj
dorocia2324, Lara 82, kasia_1988, Sue, Angélique89, juska19, Bietka, AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu, derii84, Asiaa1201, Fedra, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Dziewczyny, mam kolejną zagwozdkę - co to jest rampers? Takie jakieś nazwy wymyślają na te dziecięce ubranka, a ja potem zachodzę w głowę co to
Polecam wyszukiwarke Google Grafika.
Ja to nie wiem jak wytrzymam do lutego. Spac juz w ogole nie moge, bo zadna pozycja nie jest wygodna. Zadne poduszki mi nie pomagaja. Na lewym boku zdycham, na prawym boku zdycham, tylko na plecach mi wygodnie, ale sie boje tak zasypiac przez te ostrzezenia o ucisku na zyle glowna//// Przy okazji gorne konczyny mi dretwieja jak usiluje spac na boku :-[[[
Cath trzymaj sie. Jestem pewna, ze Konstancja to silna dziewczyna! Dacie rade.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny,
właśnie dzwoniła moja Teściowa - odebrała dziś nasz wózekMówi, że jest przepiękny a do niego.. tamta pani dodała jeszcze taki leżaczek bujaczek chicco relax&play i 3 wory ubrań, w tym są też rzeczy z metkami! Dziecko mam ponoć ubrane do 6 msc życia
30 par body w rozmiarach 56-68, kombinezony - dostałam parę mmsów, to zaraz wstawię
I teraz powiem, że to niesamowite, że obcy ludzie tak chętnie innych obdarowują
Jeszcze ta babeczka pytała mojej teściowej, czy się nie obrazi, jak jej da te rzeczy!!
Póki co, wstrzymuję się z kupowaniem ubrań, zajmę się inną częścią wyprawki. Ależ jestem przeszczęśliwa!
Lady, mam nadzieję, że moje dziecko mnie oszczędzi, bo ja raczej jestem drobna, nie wiem jak wypchnę z siebie 4 kg!! AućGosiak, Januszkowa, LadyDi, Bietka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Atakasobiejedna, Fedra, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
Cath, piękne zdjęcia, podoba mi się zwłaszcza to ostatnie! Piękna z Ciebie kobieta, a w ciąży promieniejesz. Teorię, że dziewczynki zabierają mamie urodę można między bajki włożyć
Laurka, tak też zrobiłam, ale rozwaliła mnie nazwa kompletnie. Już myślałam, że wszystkie znam
Co do spania na boku, u mnie tak samo. Niby zalecają spać na lewym - moje dziecko ewidentnie tego nie lubi. Jak tylko się położę na lewym boku to się przeciąga, kopie mnie i czuję, że mu nie wygodnie po prostu. Po chwili takiego leżenia nie dość, że nie mogę złapać oddechu (tak jakby mi coś uciskało przeponę w takiej pozycji) to jeszcze twardnieje mi brzuch od razu i to tak boleśnie. Na prawym boku mi najwygodniej, albo na plecach jak taka powykręcana jestem