X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu bardzo ładny gryzaczek :)

Dzisiaj odwiedziła mnie kuzynka ze swoimi córeczkami (5 lat i 3 lata)
    Ta starsza mówi do mnie- Wiesz ciociu chyba już niedługo będziesz mieć dziecko, bo masz już taki duży brzuch :)
    Wszystko obejrzały w pokoju, pozaglądały do szuflad, ubranka im się podobają.
    A młodsza pobiegła do swojej mamy z krzykiem- Mamoooo ciocia będzie miała DZIECZYNKĘ :d
    Kochane są :)

AsiaSzw, Fedra, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue rampers to taki pajac tylko bez stopek bardzo fajne. skerpetki ubierzesz i jest git, ja mam kilka rampersikow.

Atakasobiejedna mam nadzieje ze to co tam masz nie bedzie przeciwwsskazaniem do pessara. Trzymam kciuki. O ktorej masz wizyte?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, na 19 jadę... Miałam rację, to bakteria szpitalna z tego co czytam :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem ile będzie wazyc na koniec. Ja jak się urodziłam ważyłam 3800 i 60cm długa. A mój W. nie wiem ile miał długości ale ważył 2900g. Jak się okazało niedawno jego mama popalala w ciąży, wiec to pewnie przez to. Teraz ma 188cm,wiec wysoki jest to i córa duża :)
    Mowie Wam jaka jestem szczęśliwa!

Asia czekam na wieści z wizyty. No i niech pokaże co ma między nóżkami! :)

Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak przepadla, wciagnela ja szafa i orzechy do prania :-)
    Ja nigdzie nie przepadłam a już na pewno nie w szafie... dzisiaj wyobraźcie sobie mam dzień mdłości i wymiotów.
    Zabrałam się za szafę i zrobiło mi się słabo i poszłam wymiotować i tak sobie leżę dziś i dogorywam...
    Janeczka musiała mnie pokopać w żołądek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ja też ważyłam 3800, ale miałam 54cm :) Więc mała i kluska :P Mój P. miał 59cm i ważył 3850 ;) Więc też spodziewam się takiej wagi :)
    Oboje jesteśmy drobnej budowy, P. jest wysoki, ale szczupły (niektórzy faceci są tacy "zbici", on jest raczej z tych drobniejszych), więc przewiduję, że Tomek będzie podobny ;)

Atakasobiejedna, mam nadzieję, że to szpitalne cholerstwo nie będzie przeszkodą dla pessara. Co za cholerstwo i to jeszcze w szpitalu!

Asia, kciuki za wizytę, może maleństwo nam pokaże czy jest Jasiem czy Małgosią :)

Fajny blog - http://yourbabyproject.pl.tl/Nowy-%26%23347%3Bwiat.htm

Dużo rzeczy mi rozjaśnił, tym bardziej, że ja mam tylko łóżeczko i wózek :P

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ojej co ci sie stało. Wspolczuje. Moze to ta szafa tak na ciebie podzialala??

Ja nadal leze,ale zbliza sie godzina kiedy musze wstac i zaczac produkowac kolacje...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam tu parę dni zaległości, ale się pochwalę :) Byłam dziś na USG, z moim synusiem wszystko dobrze, waży 1850 g. Pozdrawiam cała szczęśliwa :)

Lara 82, Sue, kasia_1988, Januszkowa, justta, Patrycja20, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Fedra, megg, asia888 lubią tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lady, ja też ważyłam 3800, ale miałam 54cm :) Więc mała i kluska :P Mój P. miał 59cm i ważył 3850 ;) Więc też spodziewam się takiej wagi :)
    Oboje jesteśmy drobnej budowy, P. jest wysoki, ale szczupły (niektórzy faceci są tacy "zbici", on jest raczej z tych drobniejszych), więc przewiduję, że Tomek będzie podobny ;)

No to urodzisz prawie 4 kilogramowe dziecko :) u mnie pewnie będzie podobnie. Chociaz ja mam 171 cm waga w granicach 60kg normalnie, wiec jestem taka w sam raz ;) a W. Tez jest taki normalnej budowy. No zobaczymy jak to będzie z tymi naszymi dziećmi :)

A w ogóle taka znajoma urodziła dziś rano, a z bólami chodziła od czwartku. I ta jej mala to dopiero klucha - 4200g!

Gosiak,czyli z prania nici? U mnie druga pralka dziecięcych się właśnie kręci.

Ciekawe co u Cath... Mam nadzieje, ze wszystko ok, bo chyba nie pisała jak po usg czy przegapiłam?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Zobaczcie jakie słodziaki ;-) Są też czapeczki, takie jak Wam kiedyś pokazywałam ;-)
    Chyba sprawię synkowi kolejny prezent bo aż nie mogę się powstrzymać ;-)
    Zbankrutuję niedługo przez ten ebay ;-)

http://www.ebay.com/itm/1-Pair-Baby-Wool-Infant-Girl-Handmade-Crochet-Knit-Flower-Socks-Crib-Shoes-/191324976045?pt=US_Baby_Toddler_Shoes&var=&hash=item2c8bdb73ad

http://www.ebay.com/itm/Baby-Girls-Boy-Newborn-24M-Knit-Crochet-Clothes-Photo-Prop-Hat-Cap-Outfits-Set-/201008889903?tfrom=381080299524&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal

Kochana jak bedziesz zamawiać to zamów i mnieeeeeeee :) a ja CI przesle kasiurke na konto w pln :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana jak bedziesz zamawiać to zamów i mnieeeeeeee :) a ja CI przesle kasiurke na konto w pln :):)

Kochana to powiedz mi na priv co konkretnie chcesz i podaj mi adres do wysyłki.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Kochana to powiedz mi na priv co konkretnie chcesz i podaj mi adres do wysyłki.

Zapraszam Cie na priv :):)

przyjmuj :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło infoooo :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po usg no co ja mogę powiedzieć :( Skurcze dalje są serduszka i niewłaściwie bije :( Teraz do poradni patologii ciąży będę musiałą stawiać się co tydzień. Waga mojego dziecka na dzis to 2056g <3 No i pisałam wam ze zemdlałam. Okazuje się ze Konstancja na żyłę główną musiała mi ucisnąc i tyle. :/

No a tu mu z wczoraj :)
    3c332ce8157172f1med.jpg
    7158f6fd69c469bfmed.jpg
    6e0a49197b58e26amed.jpg
    fcbec0c83b615ab5med.jpg

dorocia2324, Lara 82, kasia_1988, Sue, Angélique89, juska19, Bietka, AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu, derii84, Asiaa1201, Fedra, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, może to się unormuje jeszcze. Trzeba mieć nadzieję. Będę trzymać kciuki! Zdjęcia śliczne! :)
    To moja córa narazie wygrywa jesli chodzi o wagę.

Ciekawe jak tam Asia.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam kolejną zagwozdkę - co to jest rampers? Takie jakieś nazwy wymyślają na te dziecięce ubranka, a ja potem zachodzę w głowę co to :)

Polecam wyszukiwarke Google Grafika.

Ja to nie wiem jak wytrzymam do lutego. Spac juz w ogole nie moge, bo zadna pozycja nie jest wygodna. Zadne poduszki mi nie pomagaja. Na lewym boku zdycham, na prawym boku zdycham, tylko na plecach mi wygodnie, ale sie boje tak zasypiac przez te ostrzezenia o ucisku na zyle glowna :-///// Przy okazji gorne konczyny mi dretwieja jak usiluje spac na boku :-[[[

Cath trzymaj sie. Jestem pewna, ze Konstancja to silna dziewczyna! Dacie rade.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

właśnie dzwoniła moja Teściowa - odebrała dziś nasz wózek :) Mówi, że jest przepiękny a do niego.. tamta pani dodała jeszcze taki leżaczek bujaczek chicco relax&play i 3 wory ubrań, w tym są też rzeczy z metkami! Dziecko mam ponoć ubrane do 6 msc życia :)
    30 par body w rozmiarach 56-68, kombinezony - dostałam parę mmsów, to zaraz wstawię ;)

I teraz powiem, że to niesamowite, że obcy ludzie tak chętnie innych obdarowują :)
    Jeszcze ta babeczka pytała mojej teściowej, czy się nie obrazi, jak jej da te rzeczy!!

Póki co, wstrzymuję się z kupowaniem ubrań, zajmę się inną częścią wyprawki. Ależ jestem przeszczęśliwa!

Lady, mam nadzieję, że moje dziecko mnie oszczędzi, bo ja raczej jestem drobna, nie wiem jak wypchnę z siebie 4 kg!! Auć:)

Gosiak, Januszkowa, LadyDi, Bietka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Atakasobiejedna, Fedra, megg, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, Sue, miałaś jednak zostać obdarowana ubrankami, tylko nie przez tą osobę, na którą liczyłaś ;D

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, piękne zdjęcia, podoba mi się zwłaszcza to ostatnie! Piękna z Ciebie kobieta, a w ciąży promieniejesz. Teorię, że dziewczynki zabierają mamie urodę można między bajki włożyć ;)

Laurka, tak też zrobiłam, ale rozwaliła mnie nazwa kompletnie. Już myślałam, że wszystkie znam :P

Co do spania na boku, u mnie tak samo. Niby zalecają spać na lewym - moje dziecko ewidentnie tego nie lubi. Jak tylko się położę na lewym boku to się przeciąga, kopie mnie i czuję, że mu nie wygodnie po prostu. Po chwili takiego leżenia nie dość, że nie mogę złapać oddechu (tak jakby mi coś uciskało przeponę w takiej pozycji) to jeszcze twardnieje mi brzuch od razu i to tak boleśnie. Na prawym boku mi najwygodniej, albo na plecach jak taka powykręcana jestem :/

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue spotkała Cię nagroda za ostatnie rozczarowanie. Czy teraz Tomeczek dostanie kocyk z la millou ? :)

Sue lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ