X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath piękne zdjęcia, bosko wyglądasz ;-) a z Konstancją będzie dobrze, zobaczysz

Sue super są jeszcze świetni ludzie na tym zwariowanym świecie ;-)

Sue lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Widzisz, Sue, miałaś jednak zostać obdarowana ubrankami, tylko nie przez tą osobę, na którą liczyłaś ;D

Gosiak,
    To sobie pomyślałam, chciałam tak powiedzieć nawet do mojego P. ale się powstrzymałam.
    Ponoć bratowa P. jest trochę zła, że nie chcieliśmy jej wózka! A on był strasznie wielki i ciężki, a tu mamy za 700zł nowy wózek 3 w 1 do tego jeszcze leżaczek i ubranka. Normalnie tyle radości.
    Ponoć powiedziała, że ten wózek wcale nie jest lżejszy od jej wózka, ale moja teściowa stwierdziła, że to tak trochę chyba po złości powiedziała;)

Muszę teraz teściowej sprawić piękny prezent pod choinkę, bo to wszystko dzięki niej!
    Macie jakieś pomysły?

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Sue spotkała Cię nagroda za ostatnie rozczarowanie. Czy teraz Tomeczek dostanie kocyk z la millou ? :)

Taaaaak! :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja juz wracam, pocalowalam klamkę. Asystentka tej dentystki nie zapisała mojej wizyty albo zapisała, że ją niby odwolalam. Zapytałam dentystki czy ma mnie za idiotke, że specjalnie jechalabym z drugiego końca miasta, ze miałam miec dzis robiony komplet z piaskowaniem, a ta mi na to, ze ja gabinety mylę,
    Bo ona jest wrogiem piaskowania. A mnie chodziło o to, ze miałam miec ściągana płytkę, to jej mówię, jak zwał tak zwał, nie nazwa najważniejsza. Nienawidzę jak ktoś mi cos próbuje wmawiać i jeszcze robi ze mnie debila!! Sama sie osobiście ze mną umawiała a i tak mam wrazenie, że ona mysli, ze to ja pokręciłam.
    Nawet nie mam siły sie denerwować, umówiłam się na środę na 13, gdyby nie to, że to dobra dentystka, to poszlabym gdzieś indziej.

Sue rozumiem Twoj wnerw. Mi tez by wszytskie witki opadly :-/ Ja to juz w ogole nie powinnam byc wsrod ludzi, bo mnie bardzo szybko wkurzaja.

Wczoraj mialam ciezki dzien, tragiczna noc i okropny poranek. Myslalam, ze z domu nie wyjade tak wszystko bylo oblodzone i kola mojego samochodu przymarzniete do podjazdu :-/ Jak juz w koncu dojechalam do pracy i zaparkowalam, jakis parkingowy ch*j podszdl mi do okna i zaczal swiecic latarka w twarz i mi mowi, ze ominelam trzy miejsca parkingowe i ze mam parkowac tuz obok ostatniego samochodu. Powiedzialam mu, ze niczego nie ominelam, tylko zaparkowalam tam gdzie chcialam. Skad on sobie wzial te zasade parkowania, to ja nie wiem, ale nie bedzie mi cham swiecil w twarz latarka! Nie jest gliniarzem, tylko parkingowym cieciem! Szczerze nie cierpie tych chamow!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaka jest różnica między białymi pampersami a zielonymi?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny wiecie jaka jest różnica między białymi pampersami a zielonymi?

Tu ktos wyczerpal temat http://wronek.pl/dlaczego-w-polsce-sa-trzy-rodzaje-pampersow-a-na-zachodzie-tylko-jeden/

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wróciłam z wizyty, pessar założony, nie będę Wam juz marudzić :) Na bakterie dostałam antybiotyk doustny, uff. Dodatkowo coś na grzybki profilaktycznie dopochwowo. Tak jak myślałam, dziecka nie widziałam, miałam tylko usg szyjki, przez 1.5 tyg skróciła z 32 mm na 23 mm :O Nawet nie chce myśleć co by się stało gdyby mój lekarz tak szybko nie zadziałał. M się ze mnie śmiał ze coś fajnego mi ten gin chyba zrobił, bo taka zadowolona wyszłam z gabinetu haha. To mu powiedziałam ze tak, pozwolił mi wychodzić na małe spacery :P A samo zakładanie pessara nie było zbyt przyjemne, bo ciężko było mi się rozluznic, na szczęście trwało tylko chwilę, ale ręce miałam cały czas zacisniete heh ;)

AsiaSzw, Gosiak, Sue, słoneczna 85, Januszkowa, Fedra, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Groszku, świetnie, że możecie odpoczywać w domu! Co w domu, to w domu!

Sue a widzisz, ktoś inny zaskoczył cię i podarował ciuszki, bez obiecywania!

Lara, nie mam pojęcia jaka jest różnica. Zaciekawiło mnie to :)

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna widzisz mowilam zebys byla spokojna. Bardzo sie ciesze ze jestes spokojniejsza.

Ja z rozpedu jeszcze kopytka zrobilam na jutro. Padam na pysk

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, dzięki za link, przeczytałam, jestem mądrzejsza :D

Atakasobiejedna, to możesz teraz spokojnie odetchnąć. I oszczędzać się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 20:55

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziś jest jednak dzień pozytywnych zdarzeń :)
    Atakasobiejedna, u Ciebie też - mimo tej bakterii jest ok, bo masz pessar i teraz może będziesz spokojniejsza. Uważaj na siebie ;)

My wrociliśmy ze spacerku, ja zabieram się za ćwiczenia, bo mi nocy zabraknie :P

Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, cieszę się, że jesteś już spokojniejsza, teraz już będzie tylko lepiej!
    A ja wzięłam prysznic, zaraz mnie M. nasmaruje tybetańskim olejkiem i kładę się do łóżeczka. Obejrzę jeszcze może coś na dobranoc albo przeczytam rozdział o dzieciach w Paryżu i lulu ;)
    Spokojnej nocki Wam życzę!

justta, Atakasobiejedna, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna no i super! Wszystko się u nas na forum zaczyna układać jak należy :)

Asia, czekam i czekam na info od Ciebie :p ciekawa jestem :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Asia nie kaz nam czekac do rana przypadkiem :-/

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy mamusie ;-)

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Asia :) My tutaj czekamy :) Mam przeczucia na chłopca :)

Asiaa1201, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, nie chwal dnia przed zachodem słońca! ;)

Ja też jestem ciekawa jak tam Asia po wizycie :) I czy nasz wstydniś się pokazał ;)

Ja już poćwiczyłam, dziś wzięłam trochę trudniejszy zestaw i muszę przyznać, że się zmęczyłam :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!! Dziewczyny wszystko wporzadku!! Szyjka wysoko zamknięta, maluch zdrowy jak ryba, waży 1740g i uwaga uwaga!!!!! SYN!!!
    Odkrecony już główką w dół ;)

Bardzo proszę na liście wpisać Syn - JAŚ ;)

mala_mi1982, LadyDi, Sue, agaaa28, Gosiak, Januszkowa, Patrycja20, MoniaP, juska19, LadyMK, Penelope, słoneczna 85, Laurka, Fedra, Atakasobiejedna, megg, AsiaSzw, asia888, kasia_1988, przedszkolanka:), Lara 82, Angélique89, justta lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, nie chwal dnia przed zachodem słońca! ;)

A tfu tfu, nie chce tym ściągnąć żadnych złych rzeczy! Broń Boże!

Asia się pewnie dowiedziała jaka płeć i świętują, dlatego nie pisze. ;) swoją drogą tez obstawiam chłopca ;)

Sue! Podziwiam Cię, że chce Ci się ćwiczyć. Mi nawet przez myśl to nie przeszło. Nawet +20kg nie jest mnie w stanie do tego zmusic... Chyba nie lubię sportu wychodzi na to :p

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Jestem!! Dziewczyny wszystko wporzadku!! Szyjka wysoko zamknięta, maluch zdrowy jak ryba, waży 1740g i uwaga uwaga!!!!! SYN!!!
    Odkrecony już główką w dół ;)

Bardzo proszę na liście wpisać Syn - JAŚ ;)

Aaaa! Zgadlam, że chłopak. Super, gratuluję! No to teraz nam przepadniesz w szale zakupowym :D
    Ej, to moja Zoja to jakas wielka jest, bo mamy ten sam tydz ciąży co do dnia a taka różnica w wadze :/ musze znaleźć ta tabele wag, zobaczyć czy moja w ogóle się mieści w jej granicach.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ