Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Doberek
Mnie Jasia dziś obudziła o 4 i tak się wierciła, że ho ho. Ale po 5 jeszcze zasnęłam i właśnie wstałam.
Śmieję się, że to chyba z tej ekscytacji, że będzie miała imiennika - Jasia
Ja dziś chyba dalej akcja szafaAtakasobiejedna, AsiaSzw, Asiaa1201, Sue, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
a ja juz leze przed tv, sobie poogladam zalegle seriale.
dzis nastawie tylko pomidorowke- bo nie chce przesadzac.
denerwuje mnie balagan i to ze moglabym zaczac prac , itd.
ale jeszcze z tydzien sie wstrzymam z praniem.
we wt wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 08:20
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Witajcie z rana mamuski
Asiu gratuluje synusia
A ja wczoraj bylam na szkole rodzeniA, byl temat porodu i oddychania ktore teoretycznie mnie nie dotyczy... To co mnie zaniepokoilo to tonze polozna mowila ze bardzo czescto w szpitalach mimo wskazan proboja naturalnie wywolac porod... Szczerze mnie to strasznie martwi i stresuje... Bo mam deformacje i to powazna kosci ogonowej a gdyby ona jeszcze w naturalnym porodzie pekla i cos zrobila dziecku lub mi to tragedia... I tak od wczoraj wokol tego moje mysli kraza
A z ciekawych rzeczy to mowila ze ostatnio urodzil im sie w szpitalu dzieciaczek w 31 tc i zdrowiutkityle ze malusi
wiadomo ze musimy donosic do konca ale nest to pewien komfort psychiczny ze juz jestesmy na takim etapie ciazy gdzie maluszek juz zdrowy bedzie z duzym prawdopodobienstwem
-
Myślę, że za tą cenę jak najbardziej spełni swoją rolę. Ja generalnie chciałam się obejść bez, więc pewnie kupię ten co Ty a później ewentualnie nędę inwestować w coś innego o ile będzie taka potrzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 08:51
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny laktator powinien byc porządny. nie mowie o jakim cudzie techniki za full kasy, ale na poczatku bedziecie zaiwaniac z laktatorem bo bedzie nawał, a potem zawsze jest chwilowy przestoj i laktator niekiedy ratuje tylek. Ja kupilamod tego sprzedajacego taki tylko z zamiast butelki pojemniki VIA ale tez z kosmetyczka i z kuponem za 20 zl zaplacilam niecala 100. I to jest dobra cena.
http://allegro.pl/laktator-reczny-philps-avent-natural-super-prezent-i4847117592.html
Gosia ja bardzo chcialabym wiosenny grudzień -
Aha no i pytanka mam, ktoras z Was pisala o tym ze mysli nad zakupem tiny love bujaczkan:) wczoraj bylam w mama i ja i w sumie zdecydowana bylam na hstawke graco sweetpeace, ale babka w sumie tak zachwalala ten tiny love ze juz sama nie wiem
hustawka graco to swietna hustawka sama buja i wogole oh ah, ale podobno starcza do 8-9 mscy i dziecko nie powinno w niej przebywac dluzej niz 2 h, natomiast tiny love ma w sobie tez lozeczko w ktorym dziecko moze wygodnie spac a nawet moze podobno sluzyc jako lozeczko do sypialni na te pierwsze msce( i to mnie zacheca bo nie musialabym przemeblowywac wszystkiego) a dodatkowo w salonie tez moze dzidzia zalegac tam kiedy ja cos robie czy ogladam tv, jedynie forma bujaczka jest manualna.. Jak nie pchniemy to nie pobuja... I teraz tak sobie nad tym dumam... Jakie Wasze zdanie? Lepszy taki bujaczek z opcja lozeczka- czy wogole takie lozeczko ma warunki dla dzidzi? Czy typowa hustawka automatyczna?
-
Mialam podobny do tego Babyono ale z Medeli 15 lat temu jak mlodego udodzilam. Dramat. Piersi mnie tak bolaly ze myslalam ze umre i odciagalam w koncu recznie. Ale jestem nastawiona na dluzsze karmienie i na mrozenie mleka swojego tez wiec chce wygode i brak bolu. Auć az sobie przypomnialam
-
Ja od razu zainwestowalam w porządny, bo ręczny tez za darmo nie jest, a nawet jak się wypozyczy ze szpitala elektryczny to za części wymienne trzeba zapłacić plus za każdą dobę. Jak to policzylam to mi wyszło ze za ta wydatki juz będzie połowa ceny laktatora który sobie upatrzylam, więc nie chciałabym później czekać jak na szpilkach na przesyłkę z neta, albo przepłacać w sklepie stacjonarnym.