Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba standardowe to 120x60, są jakieś inne? Ja mam właśnie takie i jest duże, chyba spokojnie do 2 lat dziecko może w takim spać, tylko lepiej kupić z wyciaganymi dwoma albo trzema szczebelkami.
-
HEJ:*
Dzisiaj zaczynam 32 tydz.13 kg na +. Trochę mnie to martwi. Wydaje mi się bardzo dużo, a do porodu jeszcze zostało 2 miesiące.
Bella- ja kupiłam skarpetki bawełniane, białe w rossmanie. Takie za kostkę (nie stopki).
Słoneczna- super wiadomości!
Angelciu ja po płatkach z mlekiem jestem głodna za pół godz.
Kasiu współczuje bardzo sytuacji życiowych, ale wierzę, że wszystko się jeszcze ułoży. Moja babcia też złamała kilka lat temu staw biodrowy, ma endoprotezę, wydawało się, że z tego nie wyjdzie, a dzisiaj jest dobrze, ma 80 lat i trzyma się. Wózek- piękny!!! A tata jaki dumny
Łóżeczko mam 120x60Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:10
kasia_1988, Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
Asiaa nie mam pojęcia, na necie pewnie znajdziesz zdjęcia czopa, ja wolę nie oglądać. Czasem jakaś drobinka materialu gdzieś się może zaplatac, może to nie była krew?
-
nick nieaktualnyLadyMK Ja mam taki dzień dzisiaj "na nie" bo wstałam wcześnie
Też muszę jechać do Rossmanna, Lidla... A pogoda taka niefajna
Weź może standardowe łóżeczko 120x60? W niektórych modelach można wyciągnąć cały boczek, a nie tylo szczebelki (na później) ewentualnie weź najprostszy model, a później kupisz takie rozsuwane, które rośnie razem z dzieckiem.
Kasiu trzymam kciuki za Twoich bliskich, oby wydobrzeli w szybkim tempie. Oszczędzaj się i nie bierz zbyt wiele na swoje barki.
Żeby nie było, że u mnie też jest kolorowo - babcia mojego Męża złamała sobie kręgosłup. Co prawda jest kobietą po udarze, ale chodziła, była samodzielna.. a teraz? Opieka, opieka i jeszcze raz opieka. Operacji by nie przeżyła, w szpitalu jej nie chcą (!!!) a środowiskowa może przychodzić dopiero po nowym roku
Sue koniecznie pokaż wyniki końcowe sesji!
CIEKAWE CO U SURI???
Słoneczna te mikrofibrowe kocyki bardzo chwali sobie moja koleżanka, mówi, że nie ma lepszych od nichI to poduszka klin, ale zamiast niej (bo może być niepotrzebna) pod nogi łóżeczka można podłożyć ksiązki - jesli szkoda Ci kasy to moze warto sprobowac jak zajdzie taka koniecznosc.
Januszkowa ja już mam ok 9,8kg na plusietez wydaje mi sie to kosmiczną wagą.. no coz..
Asiu trzymam kciuki, na pewno nic Ci nie będzie!! -
Wróciłam już od lekarza. Mam zapalenie gardła. Na razie dalej leczymy domowymi sposobami plus tantum verde do psikania i paracetamol.
Cath, nie martw się o ilość usg. Ja miałam swego czasu bardzo często i też ciągle o to pytałam i zawsze słyszałam, że nie jest to szkodliwe. Zresztą lepiej mieć sytuację pod kontrolą już teraz!
To samo z lekami rozkurczowymi - podobno dzieci mogą mieć na początku problemy z napięciem mięśniowym, a ja od 14 tygodnia to jestem nimi mega faszerowanaAle cóż. Wolę to niż urodzenie wcześniej. I tak zawsze sobie tłumaczyłam - wcześniaki są mega faszerowane lekami więc może lepiej leki rozkurczowe póki jest jeszcze w brzuchu.
A co do łóżeczka, to też kupiliśmy 120 na 60 -
dziękuję Angelcia za rady
bardzo pomocne i już mam jakiś obraz tego łóżeczka.
Januszkowa, ja też mam 13kg na plusale się nie stresuje
Januszkowa, megg lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a dokładnie te które są "tarczycowe" - ile kosztuje badanie w takim kierunku i jak to się nazywa zebym sie nie zmarała w laboratorium? Czy w ciązy wyniki wyjdą takie jak powinny, czy też zakłamane (jak np w przypadku poziomu żelaza). Chciałabym sobie to pobadać, bo ostatnio często się spotykam z dziewczynami, które urodziły bobaski i mają nadczynność tarczycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:51
-
Dobry tez się witam w nowym 32 tyg
A ja mam dziś bardzo dobry dzień, nastawiłam kolejne pranie Natki w tym tyg chciałabym wszystko poprac i poprasować...
Pokoik gotowy mamy łóżeczko 120x60 i materac kokos pianka - Januszkowa widzę ze Nasze Natki bedą spać na takich samych materacach
Fotelik zamontowany w samochodzie, porodówka obejrzana, torba prawie spakowana
A od kilku dni mam tak ze nie śpię do 2-3 i wstaje o 12 w południe
Słoneczna cieszę się ze wieści dobre i idziesz do domu...
Cath trzymaj się dzielnie...
EDIT: na wadze mam prawie plus 13 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:58
megg, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
angelcia wrote:Dziewczyny, a dokładnie te które są "tarczycowe" - ile kosztuje badanie w takim kierunku i jak to się nazywa zebym sie nie zmarała w laboratorium? Czy w ciązy wyniki wyjdą takie jak powinny, czy też zakłamane (jak np w przypadku poziomu żelaza). Chciałabym sobie to pobadać, bo ostatnio często się spotykam z dziewczynami, które urodziły bobaski i mają nadczynność tarczycy
http://www.tlustezycie.pl/2014/01/euthyrox-eltroxin-czego-nie-wiesz-o.html -
Hejka kochane
Cath badania usg nie są szkodliwe, a lepiej kontrolować malutką, głowa do góry
Angelcia ja biorę w ciąży euthyrox na tarczycę bo miałam podwyższony poziom tsh, zbadaj sobie tsh, ft3 i ft4 to starczy i jeśli wyniki nie były by w normie to bierzesz hormony i jest ok, ja dzisiaj właśnie miałam usg tarczycy czy wszystko ok z nią i jest dobrze, po prostu mam bardzo małą tarczycę i przez to ona produkuje za mało hormonów, taka moja uroda, cieszę się że nic nie wyszło nieprawidłowego -
Nie zgadniecie co ogladam, filmiki z zumby, uwielbiam
Jak tylko polog się skończy to wbijam na zajęcia, pewnie płuca wypluje po takim czasie leżenia, ale co tam
Juz mam plan ze na porodowce będę słuchać muzyki z zumby, żeby mi się lepiej na piłce skakalo
-
Hej dziewczyny.
Ja tez juz bylam u lekarza bo naprawde nie dawalo mi spokoju ze maly sie nie rusza. Ale wszystko jest okej. Przekrecil sie cwaniak pupa w dol i podobno dlatego go inaczej czuje. Ukzylo mi bo jak mowilam ginowi ze go nie czuje tu juz ryczalam.
Zobaczcie co do mnie przyszlohttp://www.iv.pl/images/73071985570248135627_thumb.jpg
Atakasobiejedna, Gosiak, agaaa28, justta, Fedra, angelcia, Penelope, megg, kasia_1988, Januszkowa, Lara 82, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Hej
my juz po zakupach w weekend kupilam wszystko co potrzebne a w następnym tyg. Będzie fura misia
a dzisiaj wstawilam pierwsze pranie trzeba się zebrać bo czas tak szybko leci
w sobotę urodziła moja znajoma i jest tak zadowolona cala akcja trwała 2godziny Kubuś wazy 3600 i mierzy 57cm. Ale jej zazdroszcze ze juz ma małego przy sobie
Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
A ja juz wracam, pocalowalam klamkę. Asystentka tej dentystki nie zapisała mojej wizyty albo zapisała, że ją niby odwolalam. Zapytałam dentystki czy ma mnie za idiotke, że specjalnie jechalabym z drugiego końca miasta, ze miałam miec dzis robiony komplet z piaskowaniem, a ta mi na to, ze ja gabinety mylę,
Bo ona jest wrogiem piaskowania. A mnie chodziło o to, ze miałam miec ściągana płytkę, to jej mówię, jak zwał tak zwał, nie nazwa najważniejsza. Nienawidzę jak ktoś mi cos próbuje wmawiać i jeszcze robi ze mnie debila!! Sama sie osobiście ze mną umawiała a i tak mam wrazenie, że ona mysli, ze to ja pokręciłam.
Nawet nie mam siły sie denerwować, umówiłam się na środę na 13, gdyby nie to, że to dobra dentystka, to poszlabym gdzieś indziej.