X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna super ze pessar trzyma i do domu wychodzisz, w romciu zawsze najlepiej :)
    To ja tez kupe sobie stopki :p bo wlasnie wole stopki ale jakos nie wiedzialam czy nie bedzie za zimno na takie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak Groszek!

wwymazu nadal nie ma, mam dzwonic

ciagle jestem glodna, naprawde.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

Słoneczna cieszę się, że teraz będziesz odpoczywać w domu:) nawet przymusowe leżenie jest przyjemniejsze :)

Ja tez zrobiłam zamówienie u tego sprzedawcy r_p77, co prawda dopiero wczoraj, więc o jakości pieluch powiem jak dotrą :)

Ja dzisiaj zaczynam prasować ciuszki młodego, bo jak patrze na to to nie wiem kiedy skończę tyle tego jest a to dopiero pierwsza tura;)

Ja torbę do szpitala planowałam spakować przed świętami, ale nie mam jeszcze koszul nocnych, jakoś nie mogę się zebrać do kupna.

asia888 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Co do luteiny to sie nie wypowiem, ale od poczatku ciazy stosuje odpowiednik -duphaston. Nie jest to tania inwestycja. Kolo mnie w aptece 40zl jedno opak, a wiadomo na miesiac schodza 3. To juz 120zl +witaminy+witD+magnez+zelazo+zurawit to na miesiac prawie 300zl wydaje. Znalazlam apteke, w ktorej dupek kosztuje 30zl, a tydzien temu jadac do tesciowej po drodze wstapilam do calodobowej i kosztowal 25zl!! Taka roznica 15zl na opak, to dla mnie oszczednosc 45zl/mies na jednym leku. Tetaz bardzo zaluje, ze nie odkrylam tej apteki wczesniej, bo to byla najprawdopodobniej ostatnia lub przedostatnia recepta. Ale roznice w cenie sa ogromne, az dziwne, bo niby mieli wprowadzic ze marze w aptekach maja byc podobne.
    Mistrzyni, to ja takiego szoku doznałam jak spytałam o moje witaminy Mama DHA w aptece sieciowej (od niedawna u mnie w mieście istniejącej). Ja kupowałam miesiąc wcześniej w aptece przychodniowej, niby promocyjna cena ... 55zł, a w tej sieciowej 33!! :( :/

idę po jakieś 2/3 opakowania do tej sieciowej, nie ma chu chu...

Powiedzcie mi kochane, po porodzie jakiś czas to te same tabletki bierzemy co w ciąży? czy jakieś inne?

ps w tej aptece sieciowej kupiłam NoseFrida za 24zł, ale nie mam porównania do innych aptek jak cenowo stoi frida.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    CO DO SKARPET!

DZIEWCZYNA KTORA MIALA RODZIC MIALA TAKIE WIELKIE GRUBE FROTTY!
    i pytam jej o co chodzi z tymi skarpetami!

to mowi ze jej nogi marzna doslownie!
    moze cos w tym jest?
    ja nie lubie skarpet i chodzilam glownie w japonkach a jak w kapciach to w cienkich skarpetkach bawelnianych.

no ale ja nie rodze:)
    słoneczna może chodzi o to, że krew inaczej przepływa, bo podczas porodu albo dużo chodzisz, albo nogi w górze i wtedy inne krążenie jest i stopy po prostu marzną

Ja mam balerinki po domu z frotty to je chyba spakuję na porodówkę :)

PS czy Wasze maluchy też Was kopią po boczkach jak leżycie na boku? bo od paru dni mój maluch jak się położe na lewym boku to tak niemiłosiernie zasuwa mi jakąś swoją małą częścią ciała, jakby nie chciał, żebym tak leżała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:30

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie do dziewczyn z dzialanoscia.

jak nosicie kolejne zwolnienia do Zusu to za kazdym razem wypelniacie druk Z3b?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam straszną ochotę na placki ziemniaczane! :/ Taki głód mnie trzyma od rana, jednak płatki z mlekiem to nie śniadanie już...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zabieram za tą szafę :P
    Nie chce mi się, ale co zrobić ;)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja mam pytanie do dziewczyn z dzialanoscia.

jak nosicie kolejne zwolnienia do Zusu to za kazdym razem wypelniacie druk Z3b?

Jesli nie ma ani dnia przerwy między l4 to nie wypełnia się drugi raz tego druku. Słoneczna, Twoja ksiegowa nie mówi Ci takich rzeczy, za co jej płacisz? ;) Nie zapomnij sobie zostawiać ksero l4.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAM WSZYTSKO,

NIE CHCIALAM ZNOWU PISAC DO NIEJ, BO PISZE Z KAZDA PIERDOLA:)
    TAK bede miec ciaglosc.

to spoko:) dzieki.

wole wszystko sprawdzac :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna super wiesci :)

Lady MK ja mam to samo jak klade sie na boku, maly mi piastki chyba wciska wtedy w boki w biodra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:10

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg czekam teraz na usg. I normalnie zemdlalam im na łóżku jak siedziałam. :/ masakra. Ktg w granicach normy. Ale osluchowo serduszko brzydko bije i nie słychać aby to zanikalo.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co boje sie i zastanawiam czy te wszystkie usg nie szkodzą jak bylam w szpitalu mialam dwa usg potem dwa dni później nastepne, potem tydzień później jeszcze jedno dzis bedzie nastepne jutro tez i wtedy za tydzień. Kurde nie wiem co o tym myśleć :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Witamy sie i my....w tę paskudną pogode :)

a wiecie co...ja wczoraj pierwszy raz gadałam do Syna zeby przestał mnie kopać. Zmasakrował mi wnetrzności, boki mam poobijane, pęcherz ledwo zyje...to co wczoraj wyprawiał przez cały dzien to przeszło wszystko. Myslałam ze mi z brzucha wyskoczy...w Nocy i nad ranem było to samo. Ja nie wiem kiedy to dziecko śpi....ooo moze teraz bo poki co cisza, nic sie nie dzieje! :)
    To dziecko moje ma ADHD jak nic....juz to stwierdzam :)
    Zobaczymy jak bedzie dzis, mam nadzieje ze da mi żyć...bo wczoraj mnie sponiewierał solidnie :)

Aagnieszkaa, agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! Niestety nie mam czasu nadrabiać, bo lecę się ogarniać na wizytę i wioo do szpitala na 13.
    Miałam sen, że się koleżanka w morzu utopila i jej ciała nie można było znaleźć, bo była mega mgła. A na sekretarce na jej tel nagrała jak się modli, bo wiedziała że umrze. Masakra. To tylko spotegowalo mój stres.

Trzymajcie kciuki za moje dziecko i łożysko i żebym nie została tam w tym szpitalu!

Boże, oszaleje :/
    Odezwę się po wizycie, jak będę już w domu czyli jakoś po 15 pewnie.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wiecie co boje sie i zastanawiam czy te wszystkie usg nie szkodzą jak bylam w szpitalu mialam dwa usg potem dwa dni później nastepne, potem tydzień później jeszcze jedno dzis bedzie nastepne jutro tez i wtedy za tydzień. Kurde nie wiem co o tym myśleć :/
    cath kochana ja myślę, że usg 3d/4d są bardziej szkodliwe niż te zwykłe.
    Muszą Ci malutką kontrolować. Najważniejsze, że wiesz już w ciąży, że jest coś nie tak. Dzięki temu wiadomo co robić i planować po porodzie. Wiadomo gdzie rodzić.

U mnie w rodzinie w zeszłym roku urodził się chłopczyk, w terminie i... dopiero po porodzie wykryli, że z serduszkiem coś nie tak, wtedy akcja szybka, podejmowanie decyzji przez rodziców co dalej, do którego szpitala przewozić. Oni z mazur, więc nie mieli pojęcia, który szpital wybrać czy w Gdańsku czy w Warszawie...
    Wszystko na wariackich papierach. Mały w trzeciej dobie, jeśli dobrze pamiętam, miał operacje.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi powodzenia!

Rudasek, ja do swojego syncia często mówię, np co Ty tam robisz? Gdzie tak biegniesz? itp itd
    w zeszłym tygodniu był bardziej ruchliwy, od kilku dni jest troszkę spokojniejszy. Ruchy są bardziej skoordynowane tzn to takie wypychanie się pojawia.
    Ja się z nim bawię tzn potrząsam brzuchem, żeby go obudzić, wciskam sobie palce w brzuch i szukam go. On po chwili w tym samym miejscu wypycha. Dla nieciężarnych osób wygląda to dziwnie, są przerażeni, mówią, że krzywdę mu robię hehehe Tłumaczę im, że małemu nic nie robię, wręcz jak ja naciskam to on potem odwzajemnia. Nie wiem jak on to odbiera, przecież nie widzi, ale może jakieś wibracje po wodach płodowych idą, bo nie wciskam "jego", tylko brzuch w miejscu gdzie jest miękki :) Może jemu jakieś fale idą, nie mam pojęcia, ale reakcja jest :D

3523x2t.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez odpowiada :) ale mówie CI wczoraj to dał taki popis...smiałam sie ze ma padaczke, to oczywiscie przenosnia, bron boze takiej choroby!
    Normalnie całą mną trzesło jak sie wiercił, w kosciele tanczył az sie za bok chwytałam bo mi to sprawia ból...a to Małe ma pewnie ok 1,5-2 kg...nie wyobrazam sobie tego parcia na skóre jak bedzie miał ponad 3 :)
    chyba sie przebije :):)
    Dzis tez juz zaczyna ale spokojniej niz wczoraj :)

LadyMK lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe :D te jego wybryki nazywam bieganiem po trampolinie :D

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też miałam czas, gdzie wykonywano mi dużo USG (no może 3-4 w tygodniu) i nikt nie mówił mi o tym, że to szkodzi dziecku. Skoro są wskazania to trzeba robić, niestety. Przynajmniej będziesz widziała Konstancje częściej.

Ja ostatnio prawie zemdlałam w aptece, tragedia...

Jak narzekałam na zaparcia tak teraz spotkały mnie rozwolnienia... Brak mi już słów do mojego organizmu.

Jestem tylko ciekawa jak ogarnę mój tyłek (dosłownie!!! :/) do 16:00, bo jadę z Psem do fryzjera... Nie chce mi się już nawet płakać, a śmiać.

‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ