X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja nie bede robic pierogow. moje plecy nie dadza rady. Zrobie tylko farsz po swojemu i zawioze go do mojej znajomej ktora na garmaz robi catering i ona mi ulepi. Nie mam serca prosic mamy aby lepila a ja serio wymieklam ostatnio przy 40szt. Ide na latwizne. Wole zaplacic komus za jego prace

Cath bedzie dobrze.

Ja dzis jade do mojeho gina aby poprawil moje zwolnienie i tez poprosze o jakies 5 min usg albo ktg bo maly od wczoraj jakis leniwy, prawie caly dzien sie nie ruszal jak juz to bardzo delikatnie potem wieczorem dal czadu ale dzis od rana tez sie nie rusza. Troche sie martwie :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a ta znajoma dobre robi te pierogi? Bo wlasnie szukam jakiegos dobrego garmazu... Poki co mysle nad hala w gdyni tak jest 1 stoisko gdzie maja dobre rzeczy :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz ciasta do pierogow zle nie mozna zrobic ;-) a ja poprostu chce swoj farsz. Podobno robi bardzo dobre. Wogole prowadzis kuchnie w szkole w przywidzu i jeszcze jakies takie.
    Ja generalnie nie kupuje nigdy na garmazu bo zawsze mi cos nie pasi dlatego tak robie

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My dziś od 6 na nogach. Psy wyprowadzone, kawa zaliczona. Teraz śniadanko :) Cath ładne zdjęcia :) Mistrzyni super ciuszki !!! Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.

Co do torby to musze kupić rzeczy do niej, ale chcę mieć ją już spakowaną przed świętami ;) NIECH LEŻY I CZEKA :)
    Pozdrawiamy Was serdecznie

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wrocilam z moczu, morfologii i poziomu glukozy :) Na szczęście były tylko cztery osoby przede mną.

Mistrzyni na prawdę śliczne ubranka, gdybyś nie napisała, że są używane to nawet bym nie powiedziała! Co do twardnień brzucha to Młode pewnie chciały pokazać ojcu kto tu rządzi! W kupie siła, nieprawdaż? Uważaj na siebie! Jak tam Franuś po Mikołaju?

Gosiak ja spakuję po najbliższej wizycie u mojego doktorka - jak mi powie co trzeba do tego szpitala. Ewentualnie jak tam zadzwonię/pojadę. Generalnie przed świętami będzie już leżakować pełna i nabierać mocy urzędowej :D

Zjadłam płatki na śniadanie i Ada fisiuje, co za dziecko :) Najgorsze jest to, że "przykleiła" się do mojej prawej strony brzucha, zabunkrowała i nie ma opcji żeby ją stamtąd wypędzić.

Mój plan na dziś:
    -poszperać po necie i może coś sobie w końcu kupić, ewentualnie Adzie, bo taką mam ochotę
    -poprzeglądać gazetki supermarketów w poszukiwaniu złotego środka do jedzenia :P
    -umówić się na wizytę u fryzjera z moim Pieseczkiem :) musi być elegancki na świeta!!!

Wszystkim wizytującym życzę udanych wizyt i gratuluję rozpoczetych tygodni :* Cath Tobie szczególnie życzę pozytywnych wieści i mało stresów!

Dziewczyny w środę 10 grudnia w NETTO będą pieluchy PAMPERS za 29,99zł (mini 72szt, mii 62szt) - cena jak dady z biedronki więc może warto. Promocja obowiązuje do 3 opakowań, później już po 38zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 08:11

AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia - na szczescie skurcze ustaly, ale juz od malego "tatus" zachodzi za skore corkom :-P a Franek Mikolajem zachwycony, bo narysowal list z pociagiem i dostal kolejke drewniana :-) mozna robic kilka tras, juz mi od rana wola -mama ciuchcia! Prezenty od dziadkow raczej praktyczne, wiec wielkiej uciechy nie bylo ;-)

Szkoda, ze w Lublinie nie ma Netto... zrobilabym zapasy.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) witam sie i ja. Nadal chora :( ide dzis do lekarza i zobaczymy co na to powie. Jeden plus mojej choroby to ze w koncu normalnie spie :)
    Od jutra zaczynam 31 tydzien. To juz tak powaznie brzmi :)
    Mistrzyni piekne te ubranka. Uwielbiam tak samo ubrane blizniaki :)
    Dzis przyjdzie chyba fotelik i sukienka dla mamy :)
    MILEGO DNIA I POWODZENIA NA WIZYTACH!!!

megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    U mnie na sniadanie sledz w oleju i grejfrut ;)

Groszku trzymam kciuki, i przede wszystkim duzo spokoju zycze!Na szczescie u Cidbie jest juz dosc pozna ciaza wiec napewno wszystko bedzie oki! Szczescie w nieszczesciu ze zrobilas ktg przy okazji odwiedzin! Ktos nad wami czuwa!

Lara ja kupowalam pieluchy i wiekszosc rzeczu u r_p77 na all, ma dobre ceny i duzo rzeczy. Jeszcze nie doszly, ale u mnie to dluga podroz, najpierw tesc odbiera w PL, a potem wysle dopiero do nas :)

http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-60x80-polskie-podwojnie-tkane-i4836091933.html
    http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-flanelowe-mega-obnizka-ceny-i4809566247.html

Powodzenia na wizytach dzis!!!!

U nas dzis wielki strajk nic nie jezdzi, wiec chyba z domu sie nie rusze, w planach mam tylko spacer, a pozniej gotowanie i sprzatanie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aaaa, a do porodu zostało mi 59 dni.
    M. ostatnio prosił, żebym spakowała już torbę. Wczoraj znowu o to pytał, więc mu powiedziałam, że zrobię to na początku stycznia, że czuję, że jak już ją spakuję, to mogę lada chwila urodzić, a że jeszcze rodzić nie chcę, to nie pakuję.
    Zapytał: a Twoje koleżanki już mają spakowane?
    Powiedziałam, że jeszcze nie ;) Przyznać się - która ma już torbę spakowaną? :D
    Ja nie mam jeszcze spakowanej. Czekam na przesyłki.
    Hehe...u mnie była wczoraj dokładnie ta sama rozmowa z moim M. Czy ja mam już torbę spakowana? Dlaczego, nie! I że mam natychmiat sie tym zająć. :-)

Chyba się za to zabiorę, bo ten nasz pobyt w szpitalu coraz mniej przypomina mglista przyszłość, a odliczanie nabiera tempa.
    59 dni...fju, fju!

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pospalam do 9.30, nie wiem co się dzieje ostatnio :O Ale snily mi się takie głupoty ze szkoda gadać... Co się budziłam to miałam twardy brzuch heh, ale myślę że to przez pepsi która mi się wczoraj zachciało wypić :/ Dziękuję za kciuki, bo już zaczynam swirowac, wizyta dopiero na 19.

Mistrzyni śliczne ciuszki, będziesz miała w co stroić swoje kobiety :)

Aaa no i zapomniałam o najważniejszym, dzisiaj zaczynam 32 tc +0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 09:51

megg, Sue, Aagnieszkaa, Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni Księzniczki jeszcze ustawią tatusia do pionu :) Szczęście w oczach dziecka to najpiekniejszy prezent - mówię o Franiu :)

U mnie jszcze teoretycznie 64 dni, a dopiero co byłam, ale w 64 dniu ciązy! :o

Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skarpetki do szpitala to bierzecie jakies dluuugie , nodmalne czy stopki? Zwykle baelniane czy jakies grube? W sumie nigdy w szpitalu nie lezalam to nie wiem :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netu prawie nie mialam, przerywa mi.

juz po badaniu! macica sie uniosla, glowka tez, szyjka sie trzyma i pessar dobrze lezy!

wychodze do domu:)

mam glownie lezec ale i tak sie ciesze:)

po 14 do domku:D

przed swietAMI kontrola!

Atakasobiejedna, Gosiak, agaaa28, Lara 82, Bietka, megg, AsiaSzw, angelcia, bella84, asia888, LadyDi, Aagnieszkaa, Penelope, Januszkowa, Fedra, Patrycja20, ash, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO DO SKARPET!

DZIEWCZYNA KTORA MIALA RODZIC MIALA TAKIE WIELKIE GRUBE FROTTY!
    i pytam jej o co chodzi z tymi skarpetami!

to mowi ze jej nogi marzna doslownie!
    moze cos w tym jest?
    ja nie lubie skarpet i chodzilam glownie w japonkach a jak w kapciach to w cienkich skarpetkach bawelnianych.

no ale ja nie rodze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis z rana przed ktg zjadlam pare pierniczkow bo bylam glodna- to tak maly szalal na ktg ze nie nadazalam wciskac guzika od ruchow:) no i cisnienie mial wyzsze.

pani stwierdzila ze chyba lubi mprzyprawe korzenna :) <3

agaaa28 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się co prawda nie z rana :-) Wstaję codziennie razem z mężem o 6, ale jak wychodzi zasypiam ponownie :-) i wstaję ok. 9 :-)

Dzięki dziewczyny za pieluszkowe info.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące mamusie (Asia, Atakasobiejedna, nie wiem kto jeszcze), za KTG Cath aby wyszło super i za dziewczyny w szpitalu, z tego co pamiętam Słoneczna ma mieć dziś badanie.

Miłego dnia :-)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, super wieści, obym ja też takie kiedyś uslyszala! Też słyszałam o skarpetkach do porodu, ja mam zawsze zimne stopy, ale nie lubię grubych skarpet ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna! Super wieści! :D :D :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super!

A wszystkim wizytujacym zycze udanych wizyt!
    moj maly szaleje od rana:)

dzis moze wkoncu se wezme za czytanie ksiazki wiec znikam milego dnia

Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja noszę tylko i wyłącznie stopki także nic innego nie wchodzi w grę. W szpitalach raczej jest ciepło więc nie brałabym jakiś grubych :)

Słoneczna no widzisz!!! Tyl szczęścia, odpoczywajcie w domku :)

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ