X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia, główka do góry :*
    widzę, że nie tylko ja mam taki słaby dzień. Dziś leżenie mi w głowie tylko, choć muszę jechać do rossmanna i biedroneczki w kropeczki...

Dziewczyny brakuje mi tylko nosidełka i łóżeczka :)))
    ale nie wiem jakie łóżeczko kupić czy mniejsze czy większe, bo mamy kawalerkę, czyli pokój z aneksem kuchennym i małego wyznaczone miejsce to 2x3m

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dzis kiepski dzien....
    nie wyspałam sie przez kopniaki Małego, cała obolał jestem, prawy bok to mnie tak boli, jakby mi ktoś zebro złamał...
    za oknem śnieg a bardziej ciapa....ehhhhhhhhhhhh
    siedze w domu i sie nie ruszam!
    ale niestety jutro musze wyjść i już mi sie nie chce :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje Was regularnie, ale nie mam czasu się odezwać... u mnie w rodzinie szpitalnie... najpierw moja babcia miała operacje stawu biodrowego po upadku i była w szpitalu 6 tyg., Jakieś 4 tyg. temu moj dziadziuś miał udar, który spowodował wielkie spustoszenie w organizmie i od 3 dni jest w domu... wymaga ciągłej opieki... nie chodzi, nie mówi... ze zdrowego faceta, który robił wszystko...aj szkoda gadać... az mi serce pęka... to jeszcze 5 dni temu moja mama wylądowała w szpitalu jak to określono z lekkim zawałem... i leży do dnia dzisiajeszego i ciągle ekg zle wychodzi.... musiałam się wyżalić... mam nadzieje, że to koniec czarnej serii w naszej rodzinie...
    Mama chyba za duzo na siebie wzieła to codzienne wyjazdy raz do jednego raz do drugiego szpitala i opieka nad swoja mama i nad dziadkiem - swoim teściem.... Rany gdybym mogła i miała to serce bym jej oddała...

z radosnych wiadomości to odebraliśmy wózek w sobote... jest cudowny.... wstawie zdjecia moze jeszcze dzisiaj....

Dziewczyny trzymam kciuki za pomyśle dzisiajesze wizyty....
    słoneczna ciesze się ze u Ciebie wsztsrko ok....
    Mistrzyni ubranka słodkie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:14

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, faktycznie niezbyt pozytywnie się dzieje, czarna seria na pewno mija!
    Zdrówka dla wszystkich i Ty się trzymaj dzielnie :*

kasia_1988 lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja pospalam do 10, normalnie szaleństwo:)

Sloneczna, cieszę się, że wychodzisz do domu. Nawet jak musisz leżeć, to jednak dom to dom.

Mam nadzieję, że u Groszka też lepiej!

Mistrzyni, ciuszki są śliczne! W ogole nie widać, że używane!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.
    Cath, mam nadzieję, że z małą będzie dobrze, cały czas trzymam za Was kciuki!

Kasiu, nieszczęścia chodzą parami normalnie!! Trzymaj się dzielnie, żebyś Ty nam jeszcze w szpitalu nie wylądowała! :*

Ja dziś na 14 idę do dentysty, ble. Ściągam kamień tez i piaskuje, akurat na sesje ciążową będą ładne białe ząbki :)

Dziś we Wro tak nieśmiało widac promienie słońca, powiem Wam, że brakuje mi słońca!

słoneczna 85, kasia_1988 lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a skarpetki do szpitala to bierzecie jakies dluuugie , nodmalne czy stopki? Zwykle baelniane czy jakies grube? W sumie nigdy w szpitalu nie lezalam to nie wiem :p
    Moja położna powiedział. Mi że w zimie na odziale jest jak w saunie. Poradzila żeby tata wziął ze sobą krotkie spodenki i t-shirt, bo w grubym swetrze zwarjuje. Miały tam sytuacje ze tatusiowie biegali w samych slipach :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9fdec78863f2267em.jpg

e73dd85b211a659bm.jpg

e09860a072a11f0cm.jpg

to jest fura naszej Lili...

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82, Aagnieszkaa, angelcia, Bietka, Fedra, Patrycja20, megg, Angélique89, juska19 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mi dziś wybija 50 dni do porodu, nie pakuję się jeszcze, w sumie to już sama nie wiem kiedy jest na to odpowiedni moment. Może na 4 tygodnie przed terminem?
    Gosiak wrote:
    Aaaa, a do porodu zostało mi 59 dni.
    M. ostatnio prosił, żebym spakowała już torbę. Wczoraj znowu o to pytał, więc mu powiedziałam, że zrobię to na początku stycznia, że czuję, że jak już ją spakuję, to mogę lada chwila urodzić, a że jeszcze rodzić nie chcę, to nie pakuję.
    Zapytał: a Twoje koleżanki już mają spakowane?
    Powiedziałam, że jeszcze nie ;) Przyznać się - która ma już torbę spakowaną? :D

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wózek piękny! Co to za firma?
    To Ty na zdjęciach? Ślicznie wygladasz:)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super wózek :)

ale dumni rodzice :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani torby, ani rzeczy, ktore mogłabym spakować.
    A powiem Wam, jaki fajny patent pokazała nam położna na sr.
    Pakujemy nie jedna a 3 torby:) 1 to torba dla nas na pobyt w szpitalu (koszule, majtki itd) plis jesli trzeba, to kilka dzidziowych rzeczy. 2 to torba dla dziecka a 3 dla nas na wyjście. I jak maz/facet nas odwiedza to wymienia torby i zabiera rzeczy, ktore są nam już niepotrzebne/brudne:)
    Dzieki temu nie jedziemy do szpitala zapakowane jak wielbłądy i wychodzimy z jedną małą torbą i dzieckiem:)
    Bardzo mi sie to spodobało, na pewno zastosuje :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    słoneczna może chodzi o to, że krew inaczej przepływa, bo podczas porodu albo dużo chodzisz, albo nogi w górze i wtedy inne krążenie jest i stopy po prostu marzną

Ja mam balerinki po domu z frotty to je chyba spakuję na porodówkę :)

PS czy Wasze maluchy też Was kopią po boczkach jak leżycie na boku? bo od paru dni mój maluch jak się położe na lewym boku to tak niemiłosiernie zasuwa mi jakąś swoją małą częścią ciała, jakby nie chciał, żebym tak leżała
    LAdy, ja tak mam. Mój Mały jest już w pozycji główka w dół, i leży ułożony w przecinek, raz w jedna raz w drugą stronę.
    Obstawiam że to co czujemy to są jego małe nóżki. Czasem jak staje na głowie i prostuje nóżki to dostanę pod zeberko. Uwielbiam to!
    Wczoraj aż się poryczalam jak go nie czułam z rana przez jakieś cztery godziny. A codziennie się ze mną budzi i mnie wita kopniakami, a tu taką cisza z jego strony. W końcu po torturach brzucha, blaganiach, zalaniu go slodkosciami i zimna woda, obudził się..ufff.
    Także teraz cieszę się z każdego kopniaczka!

Mąż i Żona od 31 maja
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja! Dołączam do klubu złego dnia :/ Tylko mój zaczął się już wczoraj wieczorem - tak mnie jelita bolały, brzuch twardniał, Brzuszkowy kopał. No masakra, ale teraz jest ok. Niestety zachciało mi się rano czyli o 8,30 porządków w szafce z kosmetykami męża i stłukłam mu perfumy od Armaniego ! :/ W całym domu aż śmierdzi, ręce moje też :D Jedyny sukces - zaszłam do fryzjera i w końcu wyglądam :D Ale nie wiem, czy to mężowi coś zrekompensuje ;P
    Muszę ogarnąć dom, obiad zrobić, a nie chce mi się!

Cath,jestem zdania jak Angelcia - to dla dobra dziecka, zresztą gdyby to było w jakiś sposób niebezpieczne lekarze, by tego nie robili.

Kasia wózek cuuuudo!!!!! Uwielbiam biel!

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak to ja... troche roztrzepana... ale dziekuje bardzo...

firma Junama moto style... a fotelik cybex atton 3 (chyba dobrze pamietam)

co do pakowania to ja mam zamiar spakować się dzień przed swiętami i włożyć walizkę do samochodu... tylko nie mam pojęcia ani pomysłu jeszcze jak się spakować....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:50

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja się zabieram za tą szafę :P
    Nie chce mi się, ale co zrobić ;)
    Powodzenia!
    Ja też siedzę nad kupą nie posegregowanych ubranek, i innych klamotow. Muszę zrobić sobie listę co mam, co mi jeszcze potrzeba bo zgine.
    I też muszę zabrać się za szafy. Mój Mały będzie z nami w naszej sypialni więc muszę mu tutaj wygospodarować miejsce.
    Dziś przychodzi facet z wielkim odkurzaczem do prania, i zrobi porządek z kanapa w sypialni, z dywanem, i z wykładzina w sypialni.
    Potem zabiorę się za firany...jak juz to wszystko pisze to mi się odechciewa.

Mąż i Żona od 31 maja
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/babyono-miekki-koc-kocyk-z-mikrofibry-dwustronny-i4820753487.html

chyna zamowie taki kocyk- granatowy zamiast minky, fajny?

a klin to ktory? cos takiego?

http://allegro.pl/oryginalna-poduszka-dla-niemowlat-klin-40x36-matex-i4826298310.html

http://allegro.pl/sensillo-poduszka-klin-37x59-ulatwia-oddychanie-i4811665221.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    to jest fura naszej Lili...
    Wózek przepiękny, sama się niedawno zapatrzyłam na bardzo jasne, bardzo mi się podobają, zastanawiałam się tylko jak zimą i wiosną sobie radzić jak będzie chlapa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest fajny i nieproblematyczny podobno i jeszcze łatwieszy w utrzymaniu niżeli materiałowe... ale zobaczyny w zime czy wiosne...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam, że lepiej łóżeczko 120x60, bo potem i tak lepiej wymienić na zwykly tapczanik :)

a wy jakie macie łóżeczka?

3523x2t.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kolory-poduszka-klin-poduszeczka-do-lozeczka-hit-i4842599941.html

słoneczna ja mam cos takiego... a kocyk barfdzo fajny

ja łózeczko mam 120x60 bo pozniej chce kupić normalne łóżko aby to zostało dla kolejnej pociechy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:07

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ