Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
sloneczna, ja miałam wymazy robione, on tam nie wkłada, bo to dokładnie jest z ujścia odbytu
nawet się nie zorientujesz, że już po.
a ja dziś zaczęłam 31tydzień
ps ja się dowiem w poniedziałek ile to moje maleństwo maWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:12
angelcia lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Widze ze chlopaki maja to do siebie ze juz na tym etapie po 2 kg
ciekale ile moja niunka bedzie miala za tydzien na badaniu 3 trym
mi sie tez AsiaSzw strasznie te poofi podobaja i jak mi sie zuzyje albo cokolwiek od razu zamowie taki sam bo jest extra
sloneczna co do pacjorkowca wymazu to sie chyba jakos inaczej tobi niz standardowy bo w tabelce z rozpiska mam wpisane posiew z przedsionka pochwy i okolic odbyty w kietunku paciorkowca...wiec chyba tego nie mialas.. I to sie robi jakos od 35 tc
-
Hej wróciliśmy
Jeszcze M1 w Czeladzi zaliczone :-)Fajne przeceny są w Smyku
No ale tak, z naszym mistrzem wszystko w porządku. No nie jest tak rosły jak niektóre dzieciaczki na forum ma 1650 gr., ale jak to pani doktor stwierdziła, absolutnie w normie i wcale nie jest mały i może nawet mieć 3600 przy porodzie:-)
No ale jeśli chodzi o szyjkę to dołączam do grona skracających się
Dlaczego uśmieszek, bo bo pani doktor jak zobaczyła moją minę to się przeraziła dlaczego ja się tak tym martwięmiała 3 tyg temu 36mm, a teraz ma 29mm do 31mm w zależności od pomiaru i mojego położenia. Powiedziała, że na tym etapie to już zaczną się skracać, mam się tym absolutnie nie przejmować bo poza tym jest absolutnie szczelnie zamknięta, bez lejkowatości i do tego jest twarda, więc ona nie widzi tam żadnych cech mogących świadczyć o przedwczesnym porodzie. I żadnych leżących zaleceń nie dostałam.
No ale jak powiedziałam, że ja się właściwie bardzo oszczędzam i właściwie to tylko po domu urzęduję i z 2 razy w tyg. gdzieś wyjdę, to aby mnie uspokoić we wtorek przed Wigilią mam przyjechać na IP do szpitala i sprawdzimy szyjkę jak się ma i KTG podłączymy.
Poza tym zastój w miedniczkach się nie powiększa. Przepływy w normie. Łożysko OK w bardzo dobrej formie bez zwapnień, przepływy też OK. Położenie główkowe więc napierai dupeczkę ma pod moim prawym żebrem, a plecki po prawej stronie dlatego czasem taki krzywy brzuch mam
No więc ogólnie jest OK no to teraz 17 czyli za tydz. na ostatnie prenatalne
Aha mój ma często czkawkę ale to absolutnie w porządku. Starsze dziecko mojej gin. również miało nawet kilka razy dziennie. To jest absolutnie normalne
Gosiak, justta, agaaa28, LadyMK, Bietka, Sue, Januszkowa, Fedra, sebza, LadyDi, Penelope, megg, Patrycja20, asia888 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny po ile te Dady w pudelku sa pakowane i po ile sa? Bo wyslalam meza i znalazl tylko dwupak bez pudelka wiec mowie ze nie chce. Chce w pudelku. Dajcie znac. To sa chusteczki cotton lub sensitive?
teraz są dady pieluszki i dady chusteczki - czy w promocji - ciężko określić. Opakowanie chusteczek posiada 72sztuki, ta niby promocyjna to 3 paczki + oddzielnie pudełko plastikowe - koszt 17zł, same chusteczki kupowane pojedynczo to koszt 4,50 jakoś, więc w sumie za to plastikowe pudełko się płaci. Ja przy opiece nad dziećmi rzadko korzystałam z tych pudełek
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Bella, niekoniecznie po 35tyg się robi ten wymaz, myślę, że ten termin jest podany jako ostatni sygnał i w przypadku, gdy wcześniej robione wymazy były ujemne, więc do tego 35tygodnia można jeszcze gdzieś załapać paciorkowca.
W przypadku takim jak mój (badanie w 28tyg), gdzie wyszedł mi dodatni wynik, nie będę musiała mieć powtarzanego badania, bo się z tego nie leczę. Przy porodzie dostanę antybiotyk.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
bella84 wrote:foch po czesaniu:
! :o
Laurka lubi tę wiadomość
-
A jeszcze odnośnie ZZO przypomniało mi się co mówił lekarz. Często czekając na wyniki krwi rozwarcie robi się za duże, żeby podać znieczulenie. Dlatego on zawsze respektuje badanie krwi z ostatniego tygodnia. Po 36 tygodniu warto robić sobie raz w tygodniu morfologię, żeby w razie czego mieć przy sobie aktualny wynik. I wtedy można szybciej zadziałać.
-
ejjj
ja nie wiedzialam, belly mi mówi, że weszłam w 8 miesiąc !!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
aaaaaaaaaaaaaa!~!!!agaaa28, Gosiak, bella84, słoneczna 85, Laurka, Sue, angelcia, Januszkowa, Fedra, LadyDi, Penelope, megg, Katiś, justta, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość