WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - byłas w wojewódzkim? To spotkanie było organizowane specjalnie czy co tydzień w czwartek jest?

Ja bym powtórzyła wymaz na paciorkowca przed porodem tj w okolicach 36-38tc. Najlepiej miec najświeższe wyniki. 31tc to troche wcześnie i wszytsko moze sie wydarzyć.

Zastanawiam sie czy pod koniec nie powtórzyc toxo... czy jest sens

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra masz racje Gbs musi być "świeżym" wynikiem..

Ja się męczę z tym okropnym kaszlem i katarem! Idę do rodzinnego dziś, niech mnie zbada, bo boję się ze wkoncu zapalenia płuc dostane..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - byłas w wojewódzkim? To spotkanie było organizowane specjalnie czy co tydzień w czwartek jest?

Zastanawiam sie czy pod koniec nie powtórzyc toxo... czy jest sens
    Ja też myślałam, żeby zrobić toxo jeszcze raz...
    Byłam w Wojewódzkim. Teoretycznie w każdy czwartek o 13:00 jest spotkanie z anestezjologiem. W praktyce dziewczyny mówiły, że od 3 tygodni próbowały się umówić, ale tych spotkań nie było. To było pierwsze po prawie miesiącu przerwy. Moja ginka mówiła, żeby dzień przed zadzwonić i upewnić się, że będzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Dzień Dobry wszystkim :)
    Dziś będę ogarniać mieszkanie, poza tym czytać i oglądać seriale, no, może się przejdę do piekarni :P

Asiaa1201, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś belly pokazuje mi 8 miesiąc. Cudnie!

Tradycyjnie mąż wyprawiony, kuchnia ogarnięta, zmywarka opróżniona, obiad mam ze wczoraj (hura!). Idę sobie z Norką i Brzuszkowym poleżeć, trzeba korzystać póki czas!

Moje spanie to jakiś sajgon, od . oczy mi się same zamykały, a snu ni widu ni słychu i tak do .

Lara super, że z małym wszystko dobrze! Mam nadzieję, że i ja usłyszę jakieś dobre wieści dziś!

Lady - gratuluję 8-go miesiąca!

Ciekawe co dziś uda mi się zrobić. Bo już od teraz mam lenia :D

Gosiak, megg, Januszkowa, Sue, LadyMK, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja tez mam takie skoki ciśnienia do tego uderzenie gorąca i twardniejąca brzuch niestety u mnie tez są skoki pulsu do ponad 110... W pierwszej chwili gin zlecił zrobienie tsh bo czasem przez tarczyce mogą być takie jaja ale wynik jest ok, drugie podejrzenie to tzw stany przedrzucawkowe ale oprócz wysokich skoków ciśnienia musiało by się np pojawić białko w moczu czyli białkomocz u mnie tego nie ma ale trzeba to kontrolować mam nadzieje ze gin Cię uspokoi i będzie to tylko taka Nasza uroda nie związana z niczym złym...

Co do cisnienia to gin mi mowil ze niepokojące jest takie powyzej 140 na 90 ale ja mam generalnie dosc wysokie wiec problemem by bylo jakby nagle zrobilo sie ze 160.
    Co do tetna to tez mi skacze i jest wysokie - czesto okolo 100-105. Mam dac znac jak bedzie przekraczalo 120. I tez mam powtorzyc tsh.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie z rana. Jestem przeszczesliwa bo druga noc z rzedu przespalam tylko z 1 pobudka :) jeszcze z pol godzinki i ide robic sniadanko bo kiszki zaczynaja grac mi marsza :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam spanie!! Od 21:30!! W sen zimowy zapadam bez dwóch zdań :)

My dzis zaczynamy nowy tydzień 34!! Bliżej niż dalej :D

Gosiak, Asiaa1201, megg, agaaa28, Katiś, słoneczna 85, angelcia, sebza, Januszkowa, Sue, LadyMK, LadyDi, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath gratuluję nowego tygodnia :) ja w poniedziałek zaczynam 34 tc i jestem coraz bardziej wydygana ;)

cath, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie boje porodu wg. :) bardziej tego co bedzie po. Całego pologu jak ja go bede przechodzić. Itp. No i co z młodą bedzie tego sie boje. A tak to nawet chciałabym miec juz to za sobą :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana mamuski :) dzis poza jednym wypadem do sklepu zamierzam siedziec w domu :p
    Pytanko do wspolzyjacych :) jak dlugo zamierza ie wspolzyc? Czy moze np w 9 miesiacu robicie sobie przerwe jakas do tego okresu donoszenia? Zastanawia mnie to bardzo bo maz wraca 7 stycznia i pewnie chcielibysmy sobie cos niecos :p ale to bedzie poczatek 9 miesiaca :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja tez ja uwielbiam :D ale podpowiem ze hodowla z ktorej ja wzielam ma terac 2 kociaki, 1 urodzony jakos w maju a drugi jakos we wrzesniu :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Witam z lozka podlaczona do KTG od teraz co tydzien mam sie stawiac. Fajnie tak sobie posluchac serduszka malucha.

Gratuluje 8 miesiaca. Ja zaczynam w poniedzialek <3

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) Właśnie zjadłam śniadanko, a Pola zaczyna się przeciągać :)

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)

A ja sie rozchorowalam;/ Najpierw moj synek był chory, potem maz a od przedwoczraj przeszlo na mnie;( Czuje sie jakby mnie walec przejechal.

Wstawiłam pranie i juz wyschlo takze musialabym sie wziac za prasowanie Lenkowych ciuszków i synka tez...ale nie chce mi sie...

Moje USG w srode tez bylo ostatnim. Chociaz teraz nie wiem jak bedzie i czy mi nie zrobia jeszcze jednego ze wzgledu na to ze mala sie nieobrocila.

Sprawdzałam moje USG jak bylam w pierwszej ciazy to o tym samym czasie co teraz moj Alex wazyl 1790gr a mala wazy teraz 1802gr. Wiec wiecej. I boje sie ze bede miala kolejne ponad 4kg szczescia;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, których partnerzy/narzeczeni/mężowie itp. chodzą w koszulach. Chciałam mojemu kupić jakąś fajną koszulę. Ale nie wiem jaką firmę wybrać. Może mi ktoś coś polecić. Bo ja znam tylko Bytom i Wólczankę :D Bo mój to taki mało elegancki był zazwyczaj, ale powiedział, że ojcostwo go zobowiązuje do zmiany charakteru stroju :D

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, których partnerzy/narzeczeni/mężowie itp. chodzą w koszulach. Chciałam mojemu kupić jakąś fajną koszulę. Ale nie wiem jaką firmę wybrać. Może mi ktoś coś polecić. Bo ja znam tylko Bytom i Wólczankę :D Bo mój to taki mało elegancki był zazwyczaj, ale powiedział, że ojcostwo go zobowiązuje do zmiany charakteru stroju :D

Ja bardzo lubię Wólczankę, zwłaszcza wersję slim

Pia Gizela lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po śniadaniu. Kubuś też już podkopuje mi prawe żebro, no i oczywiście miał też już czkawkę.
    Muszę się ogarnąć trochę, ale mam takiego lenia ...
    I na szczęście już zdrowieję - gardło nie boli, kaszlu prawie już nie ma, no i katar też już mniejszy.
    Zamówiłam kilka ubranek w next, c&a i f&f i już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą :D
    Ja zbankrutuję!!!!! Ale nie mogę się powstrzymać.

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubranka chyba mam, dobrze ze mama jest krolowa lumpka:D

naprawde mam super rzeczy i mieciutkie bardzo.

ja leze dzis caly dzien, w sobote wstawiwimy pranie jasne dla Dzidzi. i od wtorku jak dr pozwoli bede po pare sztuk prasowac.

wczoraj ciagle plakalam, wiem ze nikt do nas nie przyjedzie ani na swieta ani po....

zaczynam chyba wpadac w depresje przez to ze leze. dobrze ze mam internet!

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja ubranka chyba mam, dobrze ze mama jest krolowa lumpka:D

naprawde mam super rzeczy i mieciutkie bardzo.

ja leze dzis caly dzien, w sobote wstawiwimy pranie jasne dla Dzidzi. i od wtorku jak dr pozwoli bede po pare sztuk prasowac.

wczoraj ciagle plakalam, wiem ze nikt do nas nie przyjedzie ani na swieta ani po....

zaczynam chyba wpadac w depresje przez to ze leze. dobrze ze mam internet!

Słoneczna, my też zostajemy sami i też już płakałam z tego powodu.
    Pomyśl o tym pozytywnie - będziecie mogli we dwoje cieszyć się Maciusiem w brzuchu :) No i tylko sobą :) Tak też może być miło :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ