WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja dzisiaj mam dzień kiszonego ogórka ;) na śniadanie kanapki z nim a na obiad zupka ;p

Sue ja kupowałam pieluchy tetrowe podwójnie tkane i jestem z nich zadowolona, co prawda nie wiem jak zachowają się po praniu, ale wyglądają na naprawdę solidne :)
    oto link: http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i4854865357.html

Ja też zaczynam dzisiaj 34 tydzień, już tylko miesiąc do donoszonej ciąży ;)

Bella my co prawda teraz mamy zakaz współżycia, ale jak tylko gin zdejmie mi pessar to już zapowiedziałam mężowi, że go zbałamucę ;) To będzie już końcówka bo 9 miesiąc.

Pia ja niestety Ci nie pomogę, bo ja nie kupuje sama ubrań mojemu mężowi z prostego względu on musi wszystko najpierw przymierzyć. Jest szczupły i wysoki, więc ciężko jest mu coś dopasować... Raz sama kupiłam mu kurtkę i musiałam zwrócić, bo była za szeroka a wydawała się idealna w sklepie... ;)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Adrianna wg tego przedpotopowego USG ma 31t5d - no i dobrze :) Lekarz przepisał mi jakieś żelazo z kwasem foliowym, ale na necie czytałam, że przyjmuje się to godzinę przed posiłkiem i niby ma nie powodować zaparć, zobaczymy.

Na cukier nic nie powiedział, bo jak krzywa wyszła okej to będzie okej, reszta wyników też spoko.

Co do szpitala to porozmawiam z nim o tym na następnej wizycie czyli 12.01.2015!Kurde! To już będzie 8 dni przed ciązą donoszoną :o

Dzisiaj na obiadek rybka i suróweczka z kapusty kiszonej (mniam!) Muszę się zabrać za ogarnianie tego, bo o 13 jadę po Mamuśkę do pracy i po powóz Adulca <3 - zdjęcia oczywiście będą! :D

Patrycja20, Bietka, Januszkowa, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15ed5c1a553cec92med.jpg

Witamy się i my :)

agaaa28, Bietka, słoneczna 85, Sue, Januszkowa, sebza, angelcia, megg, dorocia2324, Gosiak, Angélique89, Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja ubranka chyba mam, dobrze ze mama jest krolowa lumpka:D

naprawde mam super rzeczy i mieciutkie bardzo.

ja leze dzis caly dzien, w sobote wstawiwimy pranie jasne dla Dzidzi. i od wtorku jak dr pozwoli bede po pare sztuk prasowac.

wczoraj ciagle plakalam, wiem ze nikt do nas nie przyjedzie ani na swieta ani po....

zaczynam chyba wpadac w depresje przez to ze leze. dobrze ze mam internet!

Ja przez to leżenie tyle miesięcy przynajmniej nacieszyłam się Brzuszkowym - już rytm tego nam się zrobił. Nigdzie się nie spieszę, nic nie muszę to pobudka i leżakowanie z kopniakami, śniadanko i cieszymy się kopniakami i tak dalej :)
    A tak wg to moim zdaniem szlaban zostanie z Ciebie ściągnięty już we wtorek. Zobaczysz :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    15ed5c1a553cec92med.jpg

Witamy się i my :)

Patrycja, śliczny brzusio.
    Może i ja pochwalę się później moim bębenkiem

Patrycja20 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa do mnie po siwetach chyba tez nikt nie przyjedzie bo nie chca zebym cos robila i wstawala...

moze w styczniu?

nie wiem

Bietka idziesz na SR? denerwuje mnie ta pani troche, a Ciebie? to Ty sie ostatnio spoznilas?:) mysle ze To Ty. ja bylam na samym koncu.

moj maz tylko pytal: ktora to ta z Belly?:) ktora?:) dzis chce isc sam na to kapanie lalek ale powiem szczerze ze ja czekam zeby wyjsc gdzies z domu......

z drugiej strony bym musiala stac 1,5 godz a mam lezec wiec nie wiem .
    ostatnio troche mi sie brzuch napial.

nie chce ryzykowac tez

atdcqtkf2affvuei.png
  • Patrycja20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czekam na zdjęcie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, jak mnie wypisywal to mowil ze mam lezec.

ta szyjka byla krotka.

mam nadzieje, ze to sie tam dobrze trzyma.

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ja bym powtórzyła wymaz na paciorkowca przed porodem tj w okolicach 36-38tc. Najlepiej miec najświeższe wyniki. 31tc to troche wcześnie i wszytsko moze sie wydarzyć.

Wiadomo, że się wszystko może zdarzyć, np. poród w 35 czy 36 tc. :)
    No w każdym razie przed wymazem.. Ja gadałam o tym z gin moja i drugą, która kontroluje moją szyjkę i obie powiedziały, żeby się tym nie przejmować. Pewnie jak dojadę do 40 tc to mi powtórzą, ale nie wiem czy zrobią to wcześniej, bo nie widzą takiej potrzeby. Wy w PL możecie sobie o to poprosić i zrobić prywatnie. U mnie to lekarze decydują o badaniach.
    Co innego jak są jakieś nieprzyjemne objawy..

atdci09k89ytpjkc.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    agaa do mnie po siwetach chyba tez nikt nie przyjedzie bo nie chca zebym cos robila i wstawala...

moze w styczniu?

nie wiem

Bietka idziesz na SR? denerwuje mnie ta pani troche, a Ciebie? to Ty sie ostatnio spoznilas?:) mysle ze To Ty. ja bylam na samym koncu.

moj maz tylko pytal: ktora to ta z Belly?:) ktora?:) dzis chce isc sam na to kapanie lalek ale powiem szczerze ze ja czekam zeby wyjsc gdzies z domu......

z drugiej strony bym musiala stac 1,5 godz a mam lezec wiec nie wiem .
    ostatnio troche mi sie brzuch napial.

nie chce ryzykowac tez

Powiem szczerze, że jestem rozczarowana SR, do której chodzimy :( Za dużo informacji na raz, pani mówi jak z karabinu. Jedyne co mi się podoba, to poducha, na której mogę leżeć

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Na śniadanko zjadłam płatki z mlekiem, pewnie zaraz będę głodna. Noc była koszmarna, co 2 godz. pobudka na siku, po której nie mogłam zasnąć.

Koszule dla męża kupuję zawsze w Willsoorze http://willsoor.pl/o-firmie/
    W Krakowie jest kilka sklepów, nie wiem jak w innych miastach.

Wczoraj odebrałam wynik na toxo, robiłam go ponownie, wyszedł prawidłowo. Fedra też teraz powtarzała i Sue chyba też.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

wczoraj ciagle plakalam, wiem ze nikt do nas nie przyjedzie ani na swieta ani po....

My też będziemy sami , 1500 km od rodzin i ze mną póki co nadal leżącą. Dodatkowo w kraju, gdzie trudno dostać produkty na typowe wigilijne potrawy... :) Więc pewnie przeleżę Wigilię w łóżku w piżamie z Mikołajem, słuchając kolęd w TV i jedząc z talerza postawionego na brzuchu kupnego śledzia w śmietanie :)
    Ale i tak się będę cieszyć, jeśli Maks będzie dalej w brzuch, bo to najważniejsze.. Za rok sobie obijemy :)

słoneczna 85, agaaa28, Sue, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Powiem szczerze, że jestem rozczarowana SR, do której chodzimy :( Za dużo informacji na raz, pani mówi jak z karabinu. Jedyne co mi się podoba, to poducha, na której mogę leżeć

u nas moze i dobrze mowi ale denerwuje mnie ze ona jest taka jakby troche starej daty, jak sie ktos spozni to juz OJEJ

o cesarce to juz w ogole- samo zlo.

a ja coraz czesciej mysle czy nie wolalabym miec cesarki,
    boje sie na kogo trafie ( z poloznych) jak to bedzie

ze natna mnie duzo ( bo mowila ze kiedys to nawet do posladka jak trzeba bylo)

aj nie wiem, narazie nie chce sie denerwowac

DZIEWCZYNY!!!!!!!!!! ktos kiedys pisal u nas o becikowym ( chyba Atakasobiejedna) ze my- pokazujemy dochody za 2013? jak to jest? bo na drugim forum ktos w US powiedzial ze jak niesiemy dokumenty do becikowego w stycnziu w 2015 to juz dochody za 2014.

chcialam sprawdzic ifnormacje:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ale pospałam, obudzilam się 30 min temu:)
    We Wrocławiu słonko, więc pewnie trochę cieplej:)
    P. dziś wyjeżdża, ale w niedziele wraca i następne duże granie ma w sylwestra:) więc w końcu będę go miała trochę w domu, bo ostatnio raczej był gościem.

Bietka, dzięki za linka, mam już 3 wiec na pewno coś wybiorę. Teraz mi się przypomniało, że wlasnie Ty pisalas, że masz takie grube.

Słoneczna, te święta będą wyjątkowe, bo ostatnie tylko we dwoje. Jestem pewna, że będzie pięknie!
    No i mam nadzieję, że lekarz pozwoli Ci na trochę ruchu, bo lezenie na pewno humoru nie poprawia!
    Zakupy mozna zrobic online, szkoda, że prac i prasowac już nie :)

Ja dziś wybieram się na zakupy - smyk, tk maxx i mothercare, może jakiś lumpek:)

A moja mama robi wnusiowi na drutach sweterek!! Ale będzię miał pamiątkę :)

słoneczna 85, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Witam z rana mamuski :) dzis poza jednym wypadem do sklepu zamierzam siedziec w domu :p
    Pytanko do wspolzyjacych :) jak dlugo zamierza ie wspolzyc? Czy moze np w 9 miesiacu robicie sobie przerwe jakas do tego okresu donoszenia? Zastanawia mnie to bardzo bo maz wraca 7 stycznia i pewnie chcielibysmy sobie cos niecos :p ale to bedzie poczatek 9 miesiaca :)
    z tego co wiem to w 9tym miesiącu już na luzie można współżyć :)
    w 8mym miesiącu trochę gorzej, nie zalecają.
    ja niestety nie współżyję już od... hu hu chyba 3miesiące?
    ee chwila... 3mce temu była jedna próba, więc to nie było współżycie. Trochę dalej...
    dzień dobry w ogóle :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:26

Fedra lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    u nas moze i dobrze mowi ale denerwuje mnie ze ona jest taka jakby troche starej daty, jak sie ktos spozni to juz OJEJ

o cesarce to juz w ogole- samo zlo.

a ja coraz czesciej mysle czy nie wolalabym miec cesarki,
    boje sie na kogo trafie ( z poloznych) jak to bedzie

ze natna mnie duzo ( bo mowila ze kiedys to nawet do posladka jak trzeba bylo)

aj nie wiem, narazie nie chce sie denerwowac

DZIEWCZYNY!!!!!!!!!! ktos kiedys pisal u nas o becikowym ( chyba Atakasobiejedna) ze my- pokazujemy dochody za 2013? jak to jest? bo na drugim forum ktos w US powiedzial ze jak niesiemy dokumenty do becikowego w stycnziu w 2015 to juz dochody za 2014.

chcialam sprawdzic ifnormacje:)

Ja się wcale nie bałam porodu, ale teraz to zaczynam schizować. Nawet nie chodzi o ból tylko boję się, żeby wszystko poszło bez komplikacji i tego, jak będą nas traktować. Wiele razy byłam na IP, w szpitalu i jest naaaprawdę bardzo różnie w tym samym miejscu i wszystko zależy od otaczającego personelu. No i druga rzecz to kompetencje...

951c9e183b.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny, przedwczoraj kupiłam sukienkę na święta:D tzn na Wigilię w szkole i na Święta
    i nawet się zmieściłam w rozmiar M, co jest bardzo pocieszające, bo to znaczy, że po porodzie też będzie do użytku.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim miesiącu to współżycie jest nawet wskazane :)

LadyMK lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim miesiącu to współżycie jest nawet wskazane :) Wydziela się prostaglandyna, która powoduje skurcze mięśni gładkich i wzmaga pracę macicy. Tak ostatnio mówiła nam położna.

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa mój leżaczek (Tzn Ady:P) jest już w doręczeniu! A Pani wysłała wczoraj więc ekspresowo! Jednak firma Siódemka, a przynajmniej moja filia to wielki pic na wodę i mogę czekać cały dzień i nawet nie zadzwonią.

Też wstawię swoje zdjęcie i Ady, a co by nie! :) Tylko sobie pojemy :D

Patrycja20, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ