X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to niewiedzialam, kurdee na pudełku nie było nic napisane

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz skorzystałam z "przywileju", czyli kasy pierwszeństwa :) jak wół jest napisane, że kasa pierwszeństwa, a i tak nienawistne spojrzenia poszły w naszą stronę:) ludzie....

bella84, Januszkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Młode podobno mogą teraz przybierać po 200g na tydzień.

Sue ciąza to nie choroba, po co pchałaś się do tej kolejki? Haha :) żart oczywiście! Ja ostatnio w Ikei stanęłam w tej kasie i co? Po pierwsze nikt mi nie ustąpił, po drugie wyraźnie jest tam napisane, że NALEŻY PODEJŚĆ DO KASJERA I POINFORMOWAĆ i co? Dowiedziałam się, że po mnie nie widać abym była w ciązy, ani na przeciążoną! :/ CHAMY!!!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na codzień się z tym spotykam :( ludzie są żałośni!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue aaaa witaj w klubie. Ja wale prosto do takiej kasy. Reakcje ludzi sa nieprawdopodobne. Ostatnio w ikea kobieta jak mnie zobaczyla to wchodzila miedzy mnie tak aby kasjer mnie nie zauwazyl. Ale nie udalo jej sie. Pinda.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio tezjak byłam w ikei i czekałam żeby odebrac fakturę - wszytskie fotele zajęte. Ludzie sie na mnie gapili i nikt nie ustapił miejsca. A po mnie naprawde widać, że jestem w ciazy. Po prostu chamstwo.... A ja juz ledwo stała tak mi brzuch ciazył..... beznadzieja

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do stanikówto teraz w c&a mają 20% na wszystkie majty i staniki. Ja kupiłam dzisiaj taki dokarmienia za niecałe 50zł. Dobrze trzyma cycki.Fakt, że ja nie mam jakiegos wielkiego biustu bo 75C/80B

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym nie ustala - jak długo stoję, to od razu kręci mi się w głowie i jest mi słabo. Ale co najzabawniejsze, kolejka do kasy pierwszeństwa była najdłuższa!
    Nigdy nie korzystam z przywilejów, ale teraz to było przegiecie!
    W strasznie schamialym społeczeństwie żyjemy!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja to też wykorzystuję - zwłaszcza w laboratorium kiedy jest najwięcej ludzi-wyobrażacie sobie reakcję? :P
    a z kasy raz skorzystałam, a raz oberwałam od kasjerki czemu się nie pchałam, bo mam do tego prawo ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy w kolejce udaje, że nie widzi. Też mnie to wkurza strasznie. Mnie do tej pory przepuściła tylko kasjerka z H&M, pani w okienku w ZUSie i jeden młody pan w kolejce w sklepie (a miał tylko 1 rzecz, a ja pół wózka więc mu podziękowałam i wpuściłam przed siebie :)) A cała reszta spojrzy na brzuch i odwraca wzrok. Dramat. Ja normalnie w ciąży nie będąc wpuszczam kobiety w ciąży, z maleńkimi dziećmi.
    Ale teraz takie czasy że każdemu się spieszy i każdy ma wytłumaczenie dla siebie czy innych dlaczego on też ma swoje przywileje :/

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No ja bym nie ustala - jak długo stoję, to od razu kręci mi się w głowie i jest mi słabo. Ale co najzabawniejsze, kolejka do kasy pierwszeństwa była najdłuższa!
    Nigdy nie korzystam z przywilejów, ale teraz to było przegiecie!
    W strasznie schamialym społeczeństwie żyjemy!

to prawda, ja dzisiaj "na kucaka" stałam 30min. w kolejce na pocztę, nawet nikt nie zaproponował aby przepuścić!!
    ostatnio za to kobitka mnie przepuściła- po raz pierwszy- i jeszcze przepraszała że nie zauważyła, kochana...

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w oddziale banku, duszno, pełno ludzi w malutkim pomieszczeniu, na fotelach porozkladane za przeproszeniem "kwoki", które chamowato patrzyły na brzuch, ale żadna dupska nie ruszyła by ustąpić!! Zauważyła mnie Pani obsługująca, zaprosiła do siebie a im kopary poopadaly!!

Sue lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kolejce do zabiegowego to jakbym chciała pierwszeństwa to stare i schorowane baby (bardzo przepraszam za uogólnienie;)) by mnie chyba zjadły. Ja nie ryzykuję :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi na początku ciąży usłyszałam od baby : a co,może w ciąży jeszcze Pani jest? i taki wredny śmiech! suka i tak weszłam przed bo mnie młoda dziewczyna puściła..
    teraz juz litości dla takich nie mam o nie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:40

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    to prawda, ja dzisiaj "na kucaka" stałam 30min. w kolejce na pocztę, nawet nikt nie zaproponował aby przepuścić!!
    ostatnio za to kobitka mnie przepuściła- po raz pierwszy- i jeszcze przepraszała że nie zauważyła, kochana...

To już szczyt wszystkiego żebyś musiała na kuckach czekać, a te pindy z poczty nie widziały Cię?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba na starość łagodnieję, bo się nie upominam, a jeszcze 4 lata temu prawie w każdej kolejce się upomniałam :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    A w kolejce do zabiegowego to jakbym chciała pierwszeństwa to stare i schorowane baby (bardzo przepraszam za uogólnienie;)) by mnie chyba zjadły. Ja nie ryzykuję :)

U mnie w laboratorium to samo! Zjadły by mnie żywcem!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    A ja chyba na starość łagodnieję, bo się nie upominam, a jeszcze 4 lata temu prawie w każdej kolejce się upomniałam :)

Ja też się nie upominam, bardziej stoję i wyczekuje czy ktoś zauważy mój nadbagaz hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,ale macie takie prawo. Stajecie pod drzwiami a jak ktoś się czepia, pokazujecie brzuch i tyle (ostatnio tak miałam z dziadkiem jakimś).
    To są starsi ludzie,ale oni tam są dla rozrywki, codziennie tam z nudów mogą siedzieć a my jednak nie mamy sił np.być na czczo...

Asiaa a gdzie tam widziały...wszyscy odwracali głowę... a na kucaka często stoję (bazar, market) bo niestety często słabnę i serce mi zaczyna wariować ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wylane na tych wrednych ludzi, postanowiłam, że też będę wredna na swój sposób i za każdym razem będąc w sklepie i stojąc w kolejce mówię do Mamy (bo zazwyczaj z nią chodze, sporadycznie sama na większe zakupy w swoim stanie): Popatrz, nawet umierającemu by miejsca nie ustąpili. Ewentualnie mówię w zgryźliwy sposób, że przecież ciąża to nie choroba, wyjscie do kosciola tym bardziej. Wiec niech sie STARUCHY nie domagają przepuszczenia, ustąpienia i Bóg wie czego jeszcze... Bo u mnie na poczcie taka kultura, że nawet jak sie przeprosi to się nie nastąpią żeby wziąć druczek na paczkę, bo od razu mają wizję, że chce im się w kolejke wepchać..

‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ