X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Mamusie mam pytanko :) Czy zaczelyscie moze juz cos tyc ??bo ja nie ukrywam ze boje sie ze bede wygladala jak wieloryb :/ do szczuplych nie naleze ale jeszcze dluga droga przede mna
    Ja jeszcze nie :) Nie zmieniłam swoich nawyków żywieniowych - przed ciążą zdrowo się odżywiałam i teraz też się staram :) Przede wszystkim nie jedz słodyczy, jedz dużo warzyw, nie jedz smażonego (potrawy mogą być pieczone, grilowane czy gotowane na parze), pij dużo wody i będzie dobrze ;)

• juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym nie bedzie problemu :) na slodycze rzadko mam chec ale za to moglabym jesc salatke z pomidorow 3 razy dziennie :P

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w pierwszej ciazy jadlam wszystko na co mialam ochote i przytylam tylko 9kg za to druga ciaza uwazalam co jem i niestety przytylam 15 kg brzuch mialam jak wielka pilka wiec ciekawe jak bedzie teraz

relge6yd0kju1g7d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właściwie przytyłam około kilogram, mam nadzieję, że się nie roztyję;) aczkolwiek boję się tego. Wszyscy mi mówią, że akurat w moim przypadku nie boją się o roztycie. jestem generalnie szczupła i staram dbać o siebie( ćwiczenia, zdrowe posiłki) ale na początku ciąży nie myślałam o tym, bo mdłości nie pozwalały... Już zaczynam wracać do starego trybu:)

Witam nową mamusię:)

Vel proszę o usunięcie mnie z listy( termin nie mieści się w lutówkach ;)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie troche martwie bo dzis znowu mialam troche ciemniejszego sluzu:(

truskawka a jak U Ciebie???
    mam nadzieje ze sie nei rozwinie......

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna na pewno będzie wszystko dobrze ;) może sobie trochę odpocznij.

U mnie na razie spokój wieczorem się męczyłam z mdłościami swoją drogą to dziwne bo mówi się o porannych mdłościach a ja teraz wieczorami się mecze ;) a o 6 rano obudził mnie taki głód jakbym wieczność nie jadła ;) a Tobie słoneczna jak służy opaska? ;)

Witam nowe dziewczyny na forum :)
    Też się boje ze przybiore na siebie. Zawsze miałam plan w ciąży dobrze się odżywiać, ale tak jak Gosiak u Ciebie jem to na co mam ochotę bo inaczej bym nic nie zjadła tzn też białe pieczywo, warzyw w ogóle nie przyjmuje . Ostatnio tylko bułka z nutella mi najlepiej smakuje i jem i na śniadanie i na kolacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 12:11

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj nad ranem wymiotowalam ( pierwszy raz po 4 sie obudzialam z mdlosciami) potem po 7 .. potem juz lepiej i bylam w pracy i nic sie nei zdarzylo

dzis wymitowalam po 7- teraz jestem w rpacy i zyje.martwie sie tym ciemniejszym sluzem- boje sie.

opaski chyba troche dzialaaja
    nie mdli mnie strasznie caly dzien

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Co do płynów ja używam coś takiego
    http://www.doz.pl/apteka/p12710-PLIVAfem_F_zel_do_higieny_intymnej_100_ml
    na zmianę właśnie z białym jeleniem ogólnie z tej serii żel pod prysznic nie wysusza mi skóry jak inne nawet mydło do rąk zmieniłam na białego jelenia w płynie bo zapach mi odpowiada. Przy mdlosciach musiałam zrezygnować z plynu do płukania tkanin bo wszystkie mi śmierdzą.
    Czy któraś z was miała stan zapalny w ciąży ? Ja na 3 dni dostałam globulki Pimafucin i krem :/

Też używam tego żelu. Stany zapalne i grzybicze są bardzo częste w ciąży z tego co czytałam.
    Mnie po szpitalu i po luteinie dopochwowej strasznie piekło... i w szpitalu powiedziałam o swoim problemie to mi zmienili na doustne ale dalej piekło to podawali mi nystatyne dopochwowo teraz jestem natamycytynie dopochwowo miałam brać co drugi dzień ale jak nie wezmę to od razu czuje pieczenie wiec biorę codziennie.
    Posiewu niestety mi nie zlecił ;/ Podobno w ciąży trudno się wyleczyć bo nie można wszystkich leków przyjmować .

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a Ty nie powinnaś jeszcze leżeć czy już kosmówka się skleiła ? Bo mi kazał aż do 7 sierpnia leżeć...
    A miałaś jakiegoś krwiaczka ? Bo podobno jak pęka krwiaczek to wtedy pojawia się krew bo tam się wyczyszcza ten krwiaczek czy coś, ale ja się nie znam niestety . Jak śluz jest brązowy to może lepiej skontaktować się z ginekologiem i się zapytać :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko truskawka jesli masz bakterie jakies to natamycyna nie podziala- jesli candida to tak

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowil ze nie musze juz lezec- nie mowil nic o krwiaaku.

zobaczymy jak bedzie- teraz niby czysto

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę sobie do laboratorium zrobić posiew i z wynikami już do swojego ginekologa... bo po co mam brać stos leków które nie wiadomo czy w ogóle działają...

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kosmówka sklejona ? Żeby też u mnie tak było:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymaz poporstu- ale w laboratorium to nei wiem czy pobiora-
    jak bedziesz na wizycie to zapytaj !

bo widzisz, mi np wyszla E coli a wczesniej mi babaka na NFz kazala smarowac Pimafucinem a sie okazuje ze nie i teraz gin przepisal mi Mac miror
    tam jest Nystatyna i Nifuratel

napsiane ze dizala na candide, rzesistka i bakterie

czyli na wszytsko:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robią u nas już sobie sprawdziłam ;) a już pójdę 7 sierpnia z wynikami to lekarz juz może mi coś przepisać :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam. Jak tam samopoczucie w ten sobotni upalny dzien? U mnie dobrze. Choc noc mialam zla. No ale relaks teraz. Mam nadzieje ze nie doskwiera wam gorac.

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wrote:
    Czesc Wam. Jak tam samopoczucie w ten sobotni upalny dzien? U mnie dobrze. Choc noc mialam zla. No ale relaks teraz. Mam nadzieje ze nie doskwiera wam gorac.

U mnie samopoczucie dobrze tylko jak u Ciebie noc była zła... gorąc mi doskwiera ale ja w domu i tak siedzę z przeziębieniem...

• Aha Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję przeziębienie w lecie to straszne. I jeszcze nie wiadomo co zarzywac. Bylam chora tydzien temu. Koszmar. Teraz jest ok. Po naturalnych witaminkach temperatura spadla ale gardlo bolalo jeszcze dlugo. Teraz siedze na lonie natury i mam wrażenie ze tu wirusow brak! Pozdrawiam cieplutko albo moze lekkim podmuchem wiatru. :)

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wrote:
    Współczuję przeziębienie w lecie to straszne. I jeszcze nie wiadomo co zarzywac. Bylam chora tydzien temu. Koszmar. Teraz jest ok. Po naturalnych witaminkach temperatura spadla ale gardlo bolalo jeszcze dlugo. Teraz siedze na lonie natury i mam wrażenie ze tu wirusow brak! Pozdrawiam cieplutko albo moze lekkim podmuchem wiatru. :)

W lecie jest okropnie chorować :( ja biore prenalen, ja mialam temperature 37,5 ale juz nie mam, gardlo bolalo i przeszlo tylko katar mi zostal, dostalam antybiotyk ale boje sie go brac w ciazy :( mam nadzieje ze przejdzie mi to jak najszybciej... oj wiaterek sie przyda :)

• Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ślubny też dzisiaj posprzątał w obejściu, mi tylko został balkon i podłogi. ;)
    W nocy mieliśmy podobne sny i zastanawiam się czy powstała jakaś kolejna pępowina, bo kto to widział, żeby mąż i żona śnili, że jeżdżą ciężarówkami po autostradzie i szukają miejsca do zawracania ;) Różnica tylko taka, że jemu się śniło, że jedzie po załadunek na kopalnie a mnie na hutę :P Rewelacja!

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ