X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, muszę przyznać, że to trochę straszne. Wierzę, że ból po stracie dziecka jest silny, ale wątpię, żeby taka lalka działała terapeutycznie.

A tak w ogóle, to witam się niedzielnie ;) Piękny dzień się szykuje, trzeba iść na basen :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o instytucji douli?
    Wczoraj się dowiedziałam, że moja znajoma tak rodziła i była bardzo zadowolona. W państwowym szpitalu, ale właśnie z taką babką, która się zna, pomaga, jest cały czas przy Tobie, kontaktuje się z położną, lekarzami, itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)
    U mnie pada wiec moze bedzie chlodniej:)
    ja za to dzisiaj nie moge nic zjesc :/ nie wiem czemu...

Gosiak ze mna przy porodzie chce byc maz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 09:51

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Czesc:)
    U mnie pada wiec moze bedzie chlodniej:)

Gosiak ze mna przy porodzie chce byc maz :)
    To jest osoba niezależna od męża. Mąż pewnie nie zna się na wszystkich procedurach, nie wie czego może wymagać od położnej a czego od lekarza. Przy tej babce z Zaspy też był mąż, a jednak lekarze zaniedbali i dziecko zmarło... tego obawiam się najbardziej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To jest osoba niezależna od męża. Mąż pewnie nie zna się na wszystkich procedurach, nie wie czego może wymagać od położnej a czego od lekarza. Przy tej babce z Zaspy też był mąż, a jednak lekarze zaniedbali i dziecko zmarło... tego obawiam się najbardziej.

Ale mogą być obie osoby mąż i ta kobieta?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Ale mogą być obie osoby mąż i ta kobieta?
    Tak, oczywiście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra z tymi lalkami, tam akurat byla historia kobiety ktora opiekowala sie swoim wnukiem bo jej corka zachorowala na raka zaraz po urodzeniu, dwa lata wnuk z dziadkami mieszkal a po dwoch latach matka wyzdrowiala, poznala faceta i z nim zamieszkala w nowej zelandii i synka wziela ze soba, a ogolnie wczesniej mieszkala w anglii

i ta babcia z żalu sobie kupila lalke co wygladala jak wnuk po urodzeniu, i potem ta lalke wnukowi na skype pokazywala i mowi "zobacz mam dzidziusia" a wnuk mowi "babciu to lalka" a babcia "nie. to jest dziecko" a wnuczek "jestes glupia, to jest lalka"

a inne babki to juz kompletna obsesja, zmienianie pieluszek, lans na miescie i czesanie wloskow :O i to stare baby po 50, 60

jedna z anglii az do waszyngtonu poleciała do hotelu po odbior lalki i czekala na nia z takim namaszczeniem że masakra :O

i wszyscy mezowie tych kobiet sa temu przeciwni... te lalki to masakra, są zbyt realistyczne, wszystkie byly brane na rece jak niemowleta, zadna kobieta nie wziela jej poprostu jak lalki, tylko odrazu glowke podtrzymujac

Gosiak jakiej babce? rodzila na Zaspie? slyszalam dobre opinie o tym szpitalu i jak bylam ostatnio u ginekologa to dwie kobietki rozmawialy i to juz w zaawansowanej ciazy i tez Zaspe chwalily, ja wlasnie o Zaspie myslalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 10:27

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, oczywiście.

To fajnie bo mąż bardzo chce być :)

Vel
    z tymi lalkami to tragedia... nie umiałabym chyba tak ale róznie w życiu bywa jak widać

• juska19 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pochmurny dzionek u nas wieje i pada co chwila :/ u mnie mojego meza nie bedzie przy porodzie bo on mdleje na widok krwi w szpitalu z trudem wytrzymuje godzinke wiec bede zdana sama na siebie

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Witam w pochmurny dzionek u nas wieje i pada co chwila :/ u mnie mojego meza nie bedzie przy porodzie bo on mdleje na widok krwi w szpitalu z trudem wytrzymuje godzinke wiec bede zdana sama na siebie

zapraszamy do dopisania ie

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit?pli=1#gid=0

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) my zaczynamy dziś 11 tydz ;-)
    U nas w wlkp gorąco jak niewiem a ja na popołudniu do pracy :-/

We wtorek wizyta denerwuje się :-/

Jak wasze samopoczucia

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

To mój mąż patrzy jak pobierają mu krew ja za to nie mogę i nawet mdleje przy pobraniu jeśli mam na siedząco :)

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia czemu się denerwujesz? Ja mam wizytę dopiero prawie w połowie sierpnia a chciałabym wcześniej niestety nie dało się :( bo lekarz na urlopie a później ja :(

Samopoczucie w miarę dobre tylko coś jeść nie mogę, a jak Twoje?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Gusia czemu się denerwujesz? Ja mam wizytę dopiero prawie w połowie sierpnia a chciałabym wcześniej niestety nie dało się :( bo lekarz na urlopie a później ja :(

Samopoczucie w miarę dobre tylko coś jeść nie mogę, a jak Twoje?

Bo poprzednia moja ciążą obumarła w 10 tyg dziś zaczynamy 11 objawy mniejsze ale to mam nadzieję przez hormony które się stabilizuja...

A samopoczucie ok poza tym ze idę do pracy..
    Ale cóż wskocze w jakąś kiecke i pójdę do sklepu ;-)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia teraz rozumiem, ja jestem w pierwszej ciąży i też się martwię bo na nfz jak ja chodzę są tylko 3 usg i czekam na pierwsze :( które będzie 11 sierpnia :(
    Ja jestem w 9 tygodniu teraz

• Vel Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Gusia teraz rozumiem, ja jestem w pierwszej ciąży i też się martwię bo na nfz jak ja chodzę są tylko 3 usg i czekam na pierwsze :( które będzie 11 sierpnia :(
    Ja jestem w 9 tygodniu teraz

Na NFZ jest wiecej niz 3 usg w trakcie ciazy ale zalezy gdzie trafisz, jesli jakas przychodnia ma usg w gabinecie to czesciej bedziesz miec robione, a jak chodzisz do jakiejs malutkiej przychodni gdzie nie maja to faktycznie dadza Ci tylko 3 skierowania w trakcie ciazy

u mnie w przychodni kolo domu wlasnie daja tylko 3

ale np w POLMEDZIE albo w NADMORSKIM CENTRUM MEDYCZNYM gdzie swiadcza rowniez prywatnie uslugi, ale ja chodze na nfz to normalnie na kazdej wizycie mam usg ale to są takie "sieciówki" s polmed to nawet w innych miastach jest :)
    i jeszcze jak dzwonilam sie pierwszy raz zarejestrowac to pytalam czy doktor ma usg i babka w rejestracji mowila, ze tak

a tak to w internecie wyszukiwalam przychodnie i patrzalam czy ma umowe z nfz i dzwonilam i mowilam ze chce sie umowic na nfz do ginekologa i ze jestem w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 11:38

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie przy porodzie. Sam stwierdzil że "siedzimy" w tym razem. :)
    wczoraj była u nas moja kuzynka ma 4,5 roku i tak z moim M chodziła :D caly czas wołała go. Wszyscy byli w szoku jaki on cierpliwy bo nawet uczył ją ryby łowić (mamy staw) :) ah ten mój M <3
    u nas na Pomorzu gorączka. Zaraz lecimy nad morze pochodzić cos zjeść :)
    miłego dnia wam życzymy. :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel u mnie w gabinecie nie ma usg na nie trzeba się zapisywać i z miejscami też nie jest łatwo ale zdaje się na lekarza bo to znam parę osób u których prowadził ciąże i było dobrze :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem :) zawsze możesz umówić się gdzieś indziej na NFZ dodatkowo i pójść i dostaniesz USG za darmo jak sie bardzo niepokoisz

ja sie troche martwie bo bylam w 10tyg 4dniu na usg i slyszalam serduszko, ale maluszek sie nie chcial ruszac byl zaspany jakis

a potem musialam isc do innej przychodni po wyniki i tam nie maja usg i mi lekarz takim glosnikiem z kabelkiem i bolcem jezdzil po brzuchu zeby uslyszec serduszko i nie bylo slychac :( przez brzuch tym bolcem jezdzil, to urzedzenie sie nazywa doppler?? nie wiem.. cos takiego

http://1.bp.blogspot.com/_0EsDVOhlY9E/TA6-iPfwfZI/AAAAAAAAAvw/JtPP0kL0Bh8/s1600/BT_200_Hi_Bebe_Hand_Held_Fetal_Doppler.jpg

i to bylo w piatek ten co teraz byl i tez sie martwie :(

zjk3p18.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel fajnie że rozumiesz :) moje dwie koleżanki na mnie naskoczyły że jeszcze nie miałam usg i jak można cieszyć się z ciąży na podstawie krwi... jak będę się martwić to u mnie w przychodni robią za 60zł :)
    Napewno wszystko jest dobrze :* może coś ze sprzętem miał :*

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ