Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po nieprzespanej nocy i w nowym tygodniu
Ja niestety spać teraz nie będę bo trzeba zebrać się do gina zobaczyć co słychać u panny Natali
Juska 100 lat i wszystkiego co najlepsze przedewszystkim zdrowego dzidziusia i lekkiego porodu
Trzymajcie się ciepło i organizm od Was wszystkie choroby i złe samopoczuciajuska19, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Czesc;)
My juz tez na nogach. Zaliczylam juz piekarnie i przedszkole. Synek odprowadzony. Poszlam spac gdzies o 2 ,potem o 4 Alexander sie obudzil no i po 7 trzeba bylo wstawac;)
Wiecie dzis rano czekala mnie nie mila niespodzianka ... w okolicach pepka zrobily mi sie czerwone rozstepy! Wczoraj jeszcze ich nie bylo!!! Moja mała sie rozpycha! Brzuszek mi opadł, czułam ze Mala schodzi w dól ale nie spodziewałam sie takiego prezentu ;//
Jak urodzilam synusia to moj maz przyjechał po mnie z kwiatkami;) Och pamietam jak dzis jak ryczałam bo to jeszcze hormony buzuja i wogole czlowiek taki rozklejony chodzi;)
Milego dnia! -
Hej dziewczyny
Juska wszystkiego,co najlepsze,zdrowego dzidziusia oraz lekkiego porodu @-}--
Gosiak dobrze,ze wirtualnie czekasz na torty,bo tyłek w szybkim tempie by urósł
Fedra to tylko 4 dni
juska19, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej Kobietki
Dziele sie z wami wirtualnym Torcikiem
Dziekuje za zyczonka Kochane jestescie :*
Rowniez nie spie nocami masakra jakas zasnelam o 3 a wstac trzeba bylo o 7
zaraz sie zbierac na usg pewnie posiedze z 2 h w szpitalu
W sobote jednak pojechalam do szpitala sprawdzic co sie dzieje ktg wyszlo dobrze na usg maly sie ruszal ale delikatnie dlatego nie czulam go wogole
bol krocza jest dlatego ze maly jest bardzo nisko i napiera glowka badania ginekologicznego nie mialam wiec nie wiem czy cos sie dzieje w srodku ,pewnie bali sie zeby nic sie nie zaczelo ..Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja wróciłam własnie od gina do którego chodze na nfz. Wzasadzie nic ciekawego, szyjka zamknieta ale skrócona. O ile to nie wiem bo ona bada tylko palcami. Zrobił mi wymaz w kierunku gbs ale tylko z pochwy. Pytałam go czy jest sens skoro przyjmuje antybiotyki jeszcze, to on powiedział że wg niego to badanie jest w ogóle bez sensu. Nie komentowałam tego.
Za tydzień mam wizyte u mojego gina gdzie tez pobierze mi gbs. Mam mieszane uczucia bo po antybiotykach nic nie wyjdzie, a jak byłam w szpitalu to powiedzieli mi że jak raz wyjdzie to uznaje sie że jest nawet jesli w kolejnych badaniach nie będzie. Zdurniec mozna -
bella84 wrote:Dziewczyny a co myslicie o tych pluszakach z bijacym sercem? Np cloudb ma takiego krolika:
Dodatkowo tesciowa zaproponwala ze kupi bujaczek a ja dalej mam zagwozdke czy tine love 3w1 czy graco sweetpeace?
Geberalnie od poczatku chcialam graco tylko nie wiem jak to faktycznie jest z tym ulozeniem kregoslupa, czy dziecko lezac w takim bujaczku nie jest narazone na zle ulozenie kregoslupa, i czy faktycznie mac czas w ciagu dnia w takim bujaczku to 2 h bo powyzej moze byc szkodliwe a np tiny love jest zdrowszy i lepiej sie sprawdzi ? Jak myslicie? Jakie Wy macie lub planujecie miec bujaczki?
Ja zdecydowalam się na zakup tony love ze wzg na możliwość położenia maluszka na płasko ( jako rehabilitant przywiązuje dużą uwagę do prawidłowego ułożenia, noszenia itp bo coraz więcej dzieci ma problemem z kręgosłupem) zwykle bujaczki są nachylone po katem i układanie w nich noworodków nie wpłynie dobrze na kręgosłup, w takim lezaczku dziecko może spędzić max godz no może 2 ciągu dnia z przerwami) a w tony love mogę położyć i do spania w ciągu dnia, dodatkowe funkcje- wibracja i pozytywka uspokoja maluszka, lozeczko córki będzie od poczatku stało w jej pokoiku wiec dzięki kołysce tony love będę mogła spędzać z nią czas i miec ja na oku będąc w sypialni, salonie cz kuchni, a gdy wyrośnie z kołyski mam tradycyjny bujaczek, a potem fotelik- jak dla mnie produkt rewelacjabella84 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dzień dobry. Juska wszystkiego najlepszego!
Dziewczynki, trzymajcie się i nie dajcie choróbskom!
Ja dziś spałam całkiem dobrze gdyby nie to, że miałam dziwne sny. Całą noc śniło mi się, że już urodziłam i zapominałam żeby karmić albo karmiłam w łóżku i zasypiałam a dziecko gdzieś mi się zaplątywało pod kołdrą. Czyżby jakieś podświadome lęki.
Dziś mam kontrolę u lekarz rodzinnej. Mam nadzieję, że mi powie że dzidzua już nisko jest usadowiona i się zbliżamy. Miłego dnia wszystkimjuska19 lubi tę wiadomość
-
dzien dobry
witam się po całonocnych skurczach i pojedynczych wymiotach, a teraz od nowa mi niedobrze...
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
PatrycjaP wrote:dzewczyny mam bóle jak na miesiączke. W podbrzuszu i w pachwinach i na dole pleców czy to normalne w tym tygodniu ciazy czy mam juz sie czegoś obawiac ?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g