X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oczywiscie laureczka, u mnie istnieje taka mozliwość, jesli dzidzia nie zaskoczy wczesniej to mozna umowic sie na dany termin i wtedy podaja oksytocyne na wywołanie... sama sie zastanawiam nad ta mozliwoscia. Moje dwie kolezanki tak rodziły, jest ten komfort ze nie jedziesz nagle jak bole do szpitala a ja sie obawiam ze bede wtedy sama w domu bez meza;;;

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ja też się boje ze będę sama musiała dojechać do szpitala a na dodatek mam dwuletnią córkę i nie mam jej z kim zostawić ale na Twoim miejscu bym poczekala :) pierwszy poród miałam po terminie wywołany oksytocyna..strasznie się dłużyl i bylam wyczerwana po 12h ze w nocy nawet nie słyszałam jak mała płacze i pielęgniarki mnie budziły..

Ja tez juz się niecierpliwie ale wole poczekać aż bobas sam zechce wyjść może potrzebuje jeszcze paru lub parunastu dni :) warto poczeksc :) takie jest moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 00:50

Laureczka25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kiedy masz termin? tez wolalabym poczekac i urodzic w pełni naturalnie po 38 tyg;)

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 luty ale pierwsza ciążę przenosiłam 9dni i bylam juz cala spuchnieta i w ogole beznadziejnie sie czułam..ja się bałam porodu i pewnie dlatego nawet oksytocyna na mnie nie działała..

A Ty na kiedy masz termin?

Laureczka25
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś jakiś dzień spa:)
    Ja też zrobiłam sobie pedicure, wymoczyłam się w wannie, wydepilowalam się cała, wyregulowałam brwi:)
    I czuję się cudownie :)

Jutro o 16 idę naprawiać włosy, muszę się też umówić do kosmetyczki na paznokcie:)

Dziś się czuję koszmarnie, cały dzień mi niedobrze, czuję się jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze!!
    Jak pod koniec I trymestru! Nieeee, tylko nie to...

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a co robisz z paznokciami? To już będą do porodu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 01:10

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie ze Was faceci bedą przy porodzie u Nas niestety przy Cc nikt być nie może :/

A ja się chyba wyciszyłem zauważyłam ze całe otoczenie bardziej przezywa mój poród niż ja sama :)

Co do paznokci to tez mam dość ładne i mocne choć nigdy na nie nie narzekałam, co do włosów miałam iść farbować bo mam siwy łeb ale stwierdziła ze nie usiedzę wiec włosy zrobię przed chrzcinami ;)

Ktoś pisał ze kiedyś nie było Cc i kobieta musiała rodzic zgadza się tylko ze wtedy więcej dzieci rodziło się martwych jak tak patrzyłam po cięciach, wujkach czy dziadkach to dużo było małych grobów lub pozostały tylko opowieści...
    Ja się cieszę ze jest możliwość Cc czy znieczulenia i ze kobieta ma teraz takie możliwości :)

megg, Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Oj zazdroszcze tym ktorzy sobie smacznie spią :(

Kochana i co z tego że poszłam spać o 23 jak o 2 pobudka i za cholere nie idzie usnąć!

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przestalam się denerwować bezsennoscią, i już nie pamiętam kiedy ostatnio poszłam spać przed 2, a bywa że i o 3-4 (jak dzisiaj np.) jak się dziecko urodzi to nawet jakbym nie wiadomo jak ułożony teraz plan nocy i dnia miała to i tak wszystko się poprzestawia. Wiec ja do późna oglądam TV czy czytam i idę spać dopiero jak zaczyna mnie mulić na na spanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 03:30

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. My juz nie spimy i wstajemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 05:30

Fedra, Kourtney lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę tak od 2 do teraz, wynurze się dopiero po 9 bo listonosz będzie chodził, a czekam na paczuszki ;)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze spać nie poszłam. Ale idę właśnie, pierwsze podejście :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja!

Ja co godzine sie budze i do toalety.. Siku albo "2" niezle :-/ ehh... A kot za mna lezie :P wlasnie przysmyczyla wszystko ze soba do naszego lozka :p

paznokcie mam ladne, pomaluje bezbarwnym lakierem, wlosow nie farbuje.. Mam dlugie, proste wiec nic z nimi nie robie :-)

A porod wywolywany.. To chyba po terminie? Po co "gonic" Malucha?
    Ale to tylko moje zdanie.

U mnie malzonek bedzie przy porodzie; o ile nie zemdleje :P

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko 2 razy na siku się obudziłam, w tym raz po 4 i już nie zasnęłam.
    Trudno, odeśpię w dzień.
    Nie wiem co z tą moją chorobą, niby lepiej, a z nosa dalej leci... dzisiaj czuję jakby krtań, już nie gardło.
    Chyba się zarejestruję do lekarza jakiegoś, kaszlu nie mam, ale wolę sprawdzić - kurcze masakra z tym naszym chorowaniem :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, moje zamówienie w Gemini na laktator i butelkę ma już nr listu przewozowego, czyli jutro będzie u mnie. Nareszcie!
    A dzisiaj w doręczeniu jest ciśnieniomierz.

Groszek, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Gosiak, lepiej sprawdzic czy cos gorszego sie nie dzieje...

Ehh te chorowania i noce nieprzespane...

Mnie tez gardlo lekko smiga i chyba wole ta wodnista wydzieline z nosa niz suchote przed :P

zapewne zasne za chwile i do 11 :D

relge6yd309xm1zq.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie śpię. Obudziłam się o 4 i koniec... :/ Próbowałam jeszcze zasnąć ale bez szans. Więc się podniosłam, zjadłam no i jestem. Po 9 jadę na KTG a potem musimy z mężem załatwić kilka spraw i mamy dziś po południu kolędę.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez wstalam mezu do pracy, pewnie dalej zasne. Gosiu jeszcze raz dzieki za ksiazke.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo ja tez sie obudzilam, ale to chyba przez w zorajsza akcje mijej kotki .. Balam sie ze dzis sie powtorzy.. Ogolnie caly dzien w czoraj spala, mielismy gosci i wogole, a ona sobie lezala obok mnie i spala... Zawsze w sumie tak tobi... Wykazuje obojetnosc jak ktos wpadnie o ile potem wychodzi a nie zostaje na noc... :/ juz mi sie spac nie chce z tego wszystkiego wiec zaraz chyba zbiore sie na morfologie i crp... Oby wyszlo dobrze :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga chcialabym zauwazyc ze coraz wiecej z nas zbliza sie do progu donoszonej ciazy, wiele juz go przekroczylo :) pieknie lutoweczki:)

Gosiak, agaaa28, Asiaa1201, Lara 82, derii84, Fedra, asia888, Penelope, justta lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ