Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nie macie wrażenia patrząc na listę, że już połowa rozpakowanych?!
ta lista taaaaaaaaka długa:)))słoneczna 85 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Penelope, Gusia gratuluje!
Aga, Pudel powodzenia za szybka akcje
sliczne dzieciaczkiKonstancja super slodka
mi ta zyrafka tez sie kompletnie nie podoba:)
nasza lista cudownarosnie w zastraszajacym tempie heh
czy Was tez mecza takie okropne bole kregoslupa?u mnie nici ze spacerow chwile pochodze i krzyz wchodzi w tylek
Penelope lubi tę wiadomość
-
macie pomysł jak przyrządzić bakłażana??
chcę go zrobić na patelni..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Wróciłam z KTG. Czekałam 2 godziny. Na KTG nie było skurczy, później miałam USG i badanie "ręczne"
Dzidziuś według dzisiejszych pomiarów waży 3800 ! Następne KTG w czwartek, kolejne w poniedziałek i wtedy już przyjęcie do szpitala.
Szpital (na Kopernika) zrobił na mnie póki co pozytywne wrażenie, wszyscy mili.
A teraz idę spać, bo całą noc myślałam o dzisiejszym KTGmala_mi1982, asia888, dorocia2324, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:
czy Was tez mecza takie okropne bole kregoslupa?u mnie nici ze spacerow chwile pochodze i krzyz wchodzi w tylek
Ja też cierpię na te bólePiłka trochę pomaga i masowanie.
Kady, ja bakłażana kroję w kostkę i na oliwę na patelnię, do tego pomidory z puszki, oliwki. I duszę, przyprawiam. I zjadamy z makaronem. -
Aagnieszkaa wrote:Gosiak, u mnie też zupa pyrka, nie wiem czy wesoło, bo chyba za bardzo się gotuje
. Siemię i maliny właśnie piję. Ananas czeka w kolejce. Tylko cholera nie mam tej aku. Może poproszę męża żeby mnie trochę pomasowal
i będzie prawie jak u Ciebie.
Mi zostal jeszcze do wyparzenia laktator, i też jestem gotowa.
A powiedzcie mi jak jezdzicie na ktg, to zabieracie ze soba już torbę do szpitala?
moja torba od wyjecia pessara jezdzi w aucie:) -
Jednak los bywa przewrotny...po 1,5godz na IP zostałem przebadana i odesłana do domu w dwupaku.... Z jednej strony się cieszę ze nie będę bez potrzeby leżała w szpitalu, z drugiej strony rozczarowana:-\ cały ranek i drogę do szpitala przeplakalm na darmo...dziecię ma się dobrze, wazy 3800!!!! Ilość wód ok, główka coraz niżej....na ktg sporo skurczy po 100%, 80%, a o dziwo prawie nic nie czulam, położna pytają czy czasem nie dotykalam tych nakładek bo dziwny ten zapis, ale tętno ok....
Po badaniu znowu brzuch boli, kolejne podejście w czwartek, juz nawet torby z bagażnika nie wyciągam... I jak cis to dokumentacje do przyjęcia mam wypełniona i czeka na mnie na IP..... zdzuwily mnie pytania w ankiecie o wizytę w ciągu ost. 6mc u kosmetyczki, fryzjera, akupunkture itp...
Teraz troszkę odpoczne, a potem jakiś spacer i uzupełnienie lodówki bo w związku z tym ze mialkam zostać w szpitalu nawet obiadu nie mam na dzisFedra, asia888 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
marcela29 wrote:dokumentacje do przyjęcia mam wypełniona i czeka na mnie na IP..... zdzuwily mnie pytania w ankiecie o wizytę w ciągu ost. 6mc u kosmetyczki, fryzjera, akupunkture itp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 14:24
-
Januszkowa wrote:Wróciłam z KTG. Czekałam 2 godziny. Na KTG nie było skurczy, później miałam USG i badanie "ręczne"
Dzidziuś według dzisiejszych pomiarów waży 3800 ! Następne KTG w czwartek, kolejne w poniedziałek i wtedy już przyjęcie do szpitala.
Szpital (na Kopernika) zrobił na mnie póki co pozytywne wrażenie, wszyscy mili.
A teraz idę spać, bo całą noc myślałam o dzisiejszym KTG
Heh czyli mamy ta sama wagę i ten sam plan na najbliższe dni....z tym ze mój dr stwierdził ze w czwartek zostanę w szpitalu, no ale dziś tez miałam zostać wiec juz teraz się nie nastawiamJanuszkowa lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela - bo teoretycznie u kosmetyczki jest duze prawdopodobienstwo zarazenia np WZWb czy innym syfem.
przedszkolanko, Pudel przeciez pisze tu zs nami. Skad wiesz ze wody odeszly?
Agaa juz pewnie po......
ciekawe ile wazyl Kubus tak naprawde??
a ja chyba pojde po drozsdze i ulepie pizze:)) skoro dzis takie swieto:))
teraz znowu drzemalam wiec mam sporo sil:D
-
Gosiak wrote:Pewnie chodzi o zagrożenie zarażeniem się HIV"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
kochane chodzi o to, że bakłażana mam połówkę (przekrojonego wzdłuż), bo ostatnio robiłam makaron właśnie z bakłażanem, a teraz muszę tę resztę wykorzystać, żeby się nie zepsuł.
słoneczna, ze skórką nic nie robiłam, poza umyciem i opłukaniem całego bakłażana.
Marcela, mnie też dziwią te pytaniapapiery mam po ostatnim leżeniu w szpitalu wypełnione, wraz z tym planem porodu, więc mam nadzieję, że już truć mi nie będą zbytnio przy przyjęciu do szpitala.
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
A ja rozwaliłam swoje ukochane buty
Właśnie zauważyłam, że bok cały poszedł... No nic, skleić się ich nie da, bo to w takim miejscu, że byłoby widać. Będzie trzeba kupić nowe, oj jaka szkoda
Angelcia, ja szłam do sklepu i miałam wrażenie, że normalnie mam główkę dziecka między nogamiJakoś tak nisko strasznie ten brzuch czuję. Belly wyliczyło mi termin na 11.02, ciekawe... I podbrzusze też ćmi. NIech ćmi - to znak, że coś się dzieje!
Wypychanie dupki młodego czuję prawie na wysokości pępka!
U mnie do torby muszę dopakować wodę, koszulę do rodzenia (której nie mam), staniki do karmienia (których nie mam:P) i kubeczek i sztućce.
A co do skóry, to moja też jest jakaś taka bardziej wrażliwa. Muszę nosić tylko bawełniane, delikatne rzeczy i obowiązkowo podkoszulek!
Nie wiem czy napić się herbaty z liści czy kawyDylemat życia wręcz