X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bardzo cieszy, że nasze lutowe dzieciaczki grzecznie tego lutego doczekały, lub okolic :)

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie macie wrażenia patrząc na listę, że już połowa rozpakowanych?!
    ta lista taaaaaaaaka długa:)))

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, Gusia gratuluje! :)

Aga, Pudel powodzenia za szybka akcje :)

sliczne dzieciaczki :) Konstancja super slodka :)

mi ta zyrafka tez sie kompletnie nie podoba:)

nasza lista cudowna :) rosnie w zastraszajacym tempie heh :)

czy Was tez mecza takie okropne bole kregoslupa? :( u mnie nici ze spacerow chwile pochodze i krzyz wchodzi w tylek :(

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie pomysł jak przyrządzić bakłażana??
    chcę go zrobić na patelni..

3523x2t.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z KTG. Czekałam 2 godziny. Na KTG nie było skurczy, później miałam USG i badanie "ręczne" :) Dzidziuś według dzisiejszych pomiarów waży 3800 ! Następne KTG w czwartek, kolejne w poniedziałek i wtedy już przyjęcie do szpitala.

Szpital (na Kopernika) zrobił na mnie póki co pozytywne wrażenie, wszyscy mili.

A teraz idę spać, bo całą noc myślałam o dzisiejszym KTG :)

mala_mi1982, asia888, dorocia2324, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

czy Was tez mecza takie okropne bole kregoslupa? :( u mnie nici ze spacerow chwile pochodze i krzyz wchodzi w tylek :(

Ja też cierpię na te bóle :/ Piłka trochę pomaga i masowanie.

Kady, ja bakłażana kroję w kostkę i na oliwę na patelnię, do tego pomidory z puszki, oliwki. I duszę, przyprawiam. I zjadamy z makaronem.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    macie pomysł jak przyrządzić bakłażana??
    chcę go zrobić na patelni..
    A ja bym zrobiła faszerowanego mięskiem mielonym i posypanego serem - mmm :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosiak, u mnie też zupa pyrka, nie wiem czy wesoło, bo chyba za bardzo się gotuje :-). Siemię i maliny właśnie piję. Ananas czeka w kolejce. Tylko cholera nie mam tej aku. Może poproszę męża żeby mnie trochę pomasowal :-) i będzie prawie jak u Ciebie.

Mi zostal jeszcze do wyparzenia laktator, i też jestem gotowa.

A powiedzcie mi jak jezdzicie na ktg, to zabieracie ze soba już torbę do szpitala?

moja torba od wyjecia pessara jezdzi w aucie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a co na tej pilce robic mozna? jakies cwiczenia specjalne czy poskakac pokrecic koleczka?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest ze skorka z baklazana? nie trzeba jej jakos obrobic termicznie?:))

Januszkowa a masz jakies rozwarcie??

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak los bywa przewrotny...po 1,5godz na IP zostałem przebadana i odesłana do domu w dwupaku.... Z jednej strony się cieszę ze nie będę bez potrzeby leżała w szpitalu, z drugiej strony rozczarowana:-\ cały ranek i drogę do szpitala przeplakalm na darmo...dziecię ma się dobrze, wazy 3800!!!! Ilość wód ok, główka coraz niżej....na ktg sporo skurczy po 100%, 80%, a o dziwo prawie nic nie czulam, położna pytają czy czasem nie dotykalam tych nakładek bo dziwny ten zapis, ale tętno ok....
    Po badaniu znowu brzuch boli, kolejne podejście w czwartek, juz nawet torby z bagażnika nie wyciągam... I jak cis to dokumentacje do przyjęcia mam wypełniona i czeka na mnie na IP..... zdzuwily mnie pytania w ankiecie o wizytę w ciągu ost. 6mc u kosmetyczki, fryzjera, akupunkture itp...

Teraz troszkę odpoczne, a potem jakiś spacer i uzupełnienie lodówki bo w związku z tym ze mialkam zostać w szpitalu nawet obiadu nie mam na dzis

Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    dokumentacje do przyjęcia mam wypełniona i czeka na mnie na IP..... zdzuwily mnie pytania w ankiecie o wizytę w ciągu ost. 6mc u kosmetyczki, fryzjera, akupunkture itp...
    Pewnie chodzi o zagrożenie zarażeniem się HIV

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 14:24

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Wróciłam z KTG. Czekałam 2 godziny. Na KTG nie było skurczy, później miałam USG i badanie "ręczne" :) Dzidziuś według dzisiejszych pomiarów waży 3800 ! Następne KTG w czwartek, kolejne w poniedziałek i wtedy już przyjęcie do szpitala.

Szpital (na Kopernika) zrobił na mnie póki co pozytywne wrażenie, wszyscy mili.

A teraz idę spać, bo całą noc myślałam o dzisiejszym KTG :)

Heh czyli mamy ta sama wagę i ten sam plan na najbliższe dni....z tym ze mój dr stwierdził ze w czwartek zostanę w szpitalu, no ale dziś tez miałam zostać wiec juz teraz się nie nastawiam

Januszkowa lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela - bo teoretycznie u kosmetyczki jest duze prawdopodobienstwo zarazenia np WZWb czy innym syfem.

przedszkolanko, Pudel przeciez pisze tu zs nami. Skad wiesz ze wody odeszly?

Agaa juz pewnie po......
    ciekawe ile wazyl Kubus tak naprawde??

a ja chyba pojde po drozsdze i ulepie pizze:)) skoro dzis takie swieto:))

teraz znowu drzemalam wiec mam sporo sil:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pewnie chodzi o zagrożenie zarażeniem się HIV
    Pewnie tak, faktycznie fryzjer czy kosmetyczka mogą zaciąc nożyczkami...

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane chodzi o to, że bakłażana mam połówkę (przekrojonego wzdłuż), bo ostatnio robiłam makaron właśnie z bakłażanem, a teraz muszę tę resztę wykorzystać, żeby się nie zepsuł.
    słoneczna, ze skórką nic nie robiłam, poza umyciem i opłukaniem całego bakłażana.

Marcela, mnie też dziwią te pytania :) papiery mam po ostatnim leżeniu w szpitalu wypełnione, wraz z tym planem porodu, więc mam nadzieję, że już truć mi nie będą zbytnio przy przyjęciu do szpitala.

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozwaliłam swoje ukochane buty :( Właśnie zauważyłam, że bok cały poszedł... No nic, skleić się ich nie da, bo to w takim miejscu, że byłoby widać. Będzie trzeba kupić nowe, oj jaka szkoda :)

Angelcia, ja szłam do sklepu i miałam wrażenie, że normalnie mam główkę dziecka między nogami :P Jakoś tak nisko strasznie ten brzuch czuję. Belly wyliczyło mi termin na 11.02, ciekawe... I podbrzusze też ćmi. NIech ćmi - to znak, że coś się dzieje! :)
    Wypychanie dupki młodego czuję prawie na wysokości pępka!

U mnie do torby muszę dopakować wodę, koszulę do rodzenia (której nie mam), staniki do karmienia (których nie mam:P) i kubeczek i sztućce.

A co do skóry, to moja też jest jakaś taka bardziej wrażliwa. Muszę nosić tylko bawełniane, delikatne rzeczy i obowiązkowo podkoszulek!

Nie wiem czy napić się herbaty z liści czy kawy :P Dylemat życia wręcz :)

• ash Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bakłażana kroje w plastry i trochę sole zeby puścił ten gorzki sok. Odsączam, doprawiam i piękę w piekarniku lub na grilu.

Przeleciałam po promenadzie i brzuch mnie ciągnie :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, u mnie dziś też pizza ;) Ciasto muszę butelką po winie rozwałkować, bo jeszcze się nie dorobiłam wałka ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja bakłażana kroje w plastry i trochę sole zeby puścił ten gorzki sok. Odsączam, doprawiam i piękę w piekarniku lub na grilu.

Przeleciałam po promenadzie i brzuch mnie ciągnie :/

tez czesto tam chodze:))

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2253 2254 2255 2256 2257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ