X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wyparzacie zyrafki?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to wyparzacie zyrafki?:)
    Ja mam żyrafkę jeszcze schowaną w komodzie, podejrzewam, że przez pierwsze kilka dni i tak nie podam jej Janeczce.
    Ale pewnie wyparzę.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kurier mnie obudził. Przyszedł stanik naturana - jest świetny i super leży - dziecko - jeśli na niego czekałaś, masz zielone światło ;)
    Zastanawiam się czy jutro u lekarza będą jakieś efekty dzisiejszej akupunktury - bo mam jutro ostatni raz KTG i wizytę.
    Gosiu, a który staniczek wybralas, ten czarny czy kolorowy?
    Strasznie jestem ciekawa tej Twojej dzisiejszej akupunktury :-)
    Chciałabym to zobaczyć. A wiesz gdzie będziesz mieć wbijane igielki?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rodziców i teściów na miejscu tj 1km i 3km od siebie i w sumie powiedziałam mamci szczególnie i teściowej, że liczę na ich odwiedziny i pomoc. W tym czasie jak one będą zerkały na małego, tuliły, to ja będę mogła się ogarnąć.
    Chcę, żeby czuły się pomocne i ważne, ale wiedzą, że ja posiadając swoje 9letnie doświadczenie w opiece nad dziećmi + studia + od wieków zainteresowanie maluchami + wieczne przeprowadzanie rozmów z sąsiadkami bądź znajomymi, które zostały mamuśkami...mam swoje ukształtowane podejście i za chu chu... nie dadzą rady mnie przegadać. ALE... też chętnie pytam o to jak one miały na początku i szczerze interesuję się tym- z psychologicznego punktu widzenia zaspokajam ich potrzeby hihhiihih. W efekcie końcowym, nic mi nie narzucają :)

U ludzi jest tak, że jak widzą niepewność to zaczynają narzucać swoje zdanie i dzielić się radami. Dlatego...w końcu nadszedł czas, że nauczyłam się okazywać pewność siebie w swojej dziedzinie :) Jeśli na inne tematy się nie znam to pytam i przytakuję, albo mówię, że sama muszę doczytać i się przekonać.

Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja zaraz nastawię zmywarkę, pranie i wstawię zupę mocy - mam nadzieję, że już ostatnią :P

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja narazie nie bede wyparzac:)

Gosiak no juz pewnie ostatni raz:)) juz czas;))
    a ja cos czuje ze bedzie tak- w sr pojde na ktg i potem do dr to jest 11.02 i mi powie ze wywolamy i w czw na oddzial. w czw sie nie uda i pwoie to jeszcze raz w pt!

i w pt bedzie 13 luty pt i wtedy urodze a nie chce 13 w pt;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja już jestem po porannych badaniach, po których zaliczyłam zakupy. I chyba energią mi się skończyła. A muszę jeszcze pobiegać po schodach...

Kupiłam kurczaka na rosół, mięsko na mielone, zamarzyly mi się buraczki na cieplo. Wszystko na mnie czeka w kuchni, a mi tak się nie chce. Rany.

Chyba muszę się zregenerować krótką drzemka, tylko nastawie rosolek, żeby sobie pyrkal :-)

regeneruj się póki jeszcze jest czas:))
    ja dziś planuję zrobić danie "dla karmiącej" tudzież dietetyczne... mintaja z ziemniaczkami. Mintaj na parze z ziołami prowansalskimi, ale jestem ciekawa jak mi to wyjdzie...jeszcze nigdy nie robiłam nic na parze.
    Mam taki garnek z wkładką u góry, która ma dziurki... tak na logikę myślę, że muszę ją posmarować oliwą, żeby mi się ryba nie przywarła. Ale czy na pewno ?!...

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholerka, ja jutro ktg mam! :o
    zaaaapomniałam...

słoneczna, a ja znowu liczę na 13.02 ! :D chciałabym, na przekór wszystkim, bo my w zabobony nie wierzymy, a wszyscy dokoła tak hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:20

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Wybrałam całkowicie biały, bawełniany bez fiszbin, ma być do spania, bo mam dwa z alles mama, ale podejrzewam, że spać mi w nich będzie niewygodnie.
    A co do aku, to mówił gdzie - 4 igły w nogi w różne miejsca - dwa przy kostkach, dwa wyżej nad kolanami chyba... ale nie pamiętam i jedna w część krzyżową pleców.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    regeneruj się póki jeszcze jest czas:))
    ja dziś planuję zrobić danie "dla karmiącej" tudzież dietetyczne... mintaja z ziemniaczkami. Mintaj na parze z ziołami prowansalskimi, ale jestem ciekawa jak mi to wyjdzie...jeszcze nigdy nie robiłam nic na parze.
    Mam taki garnek z wkładką u góry, która ma dziurki... tak na logikę myślę, że muszę ją posmarować oliwą, żeby mi się ryba nie przywarła. Ale czy na pewno ?!...
    mysle ze w folie aluminiowa i do garnka to CI sie nei rozpadnie ta ryba!

tak robila mama jak miala jakas tam diete po szpitalu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam, że żyrafy nie można wyparzać bo się zniszczy. Producent pisze , żeby ją umyć wodą z mydłem. Jakaś dziewczyna pisała, że wygotowała i jej sie zdeformowała, piszczałka wpadla do brzuszka i już nie piszczy. Coś tam się z kolorami stało.
    Może można ja oblać na szybko gorącą wodą przy myciu.

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy a ja bym chyba juz wolala 14 luty;))

w ogole to moze byc 9,10,11,12:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Dziewczyny czytałam, że żyrafy nie można wyparzać bo się zniszczy. Producent pisze , żeby ją umyć wodą z mydłem. Jakaś dziewczyna pisała, że wygotowała i jej sie zdeformowała, piszczałka wpadla do brzuszka i już nie piszczy. Coś tam się z kolorami stało.
    Może można ja oblać na szybko gorącą wodą przy myciu.

TO DOBRZE ZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK JA MOGLABYM POPSUC BIEDNA ZYRAFKE SOPHIE...:)NIE WYBACZYLABYM SOBIE!!!!!

Gosiak, megg, Angélique89, Patrycja20 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, ja musiałam leżeć na prawym boku, bo mój Tomasz upodobał sobie lewą stronę mojego brzucha.
    I jak Twój synek sobie mieszka po lewej stronie, to powiedz to położnej, bo po co masz się stresować ;)

U mnie na pierwszym badaniu ktg przyłożyła tę głowicę po prawej, a tam cisza - jej mina bezcenna.
    No i powiem Ci, że słuchanie serduszka przez 20 minut to coś wspaniałego. Na pewno poprawi Ci to nastrój :)
    Ja na ktg jadę jutro na 12 ;) Też już się nie mogę doczekać!

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd czopka...
    ile go tam jest?! żeby to mało wychodziło...a to wręcz przeciwnie
    coraz żółciejszy :P

dodatkowo opiszę Wam coś...dziwnego...
    siadam na kibelek siusiu i... zamiast siusiu to słyszę takie ogromne "plum", patrzę... a tam nic:| O CO SIĘ ROZCHODZI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:26

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Coś źle otworzyłam stronę, i zobaczyłam tylko jeden model w dwóch kolorach. A jest ich znacznie więcej.
    Ja póki co mam dwa staniczki z Alles, i na razie nie zamawiam kolejnych. Zaczekam na rozwoj wypadków (a raczej piersi) po porodzie. Tak mi się zmienia rozmiar piersi ze już dwa razy musiałam odsyłać zamówione staniki.

Te staniki z Naturany wyglądają na bardzo wygodne, więc są na mojej liście poporodowej. Te z Alles są śliczne, ale okropnie mnie uwieraja. :-)

Gosiak, Agus89 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    LAdy a ja bym chyba juz wolala 14 luty;))

w ogole to moze byc 9,10,11,12:)
    oj to prawda... teraz to każda wcześniejsza data jest na topie i będzie najpiękniejszą datą w życiu !! <3 <3 <3
    Aagnieszkaa wrote:
    Coś źle otworzyłam stronę, i zobaczyłam tylko jeden model w dwóch kolorach. A jest ich znacznie więcej.
    Ja póki co mam dwa staniczki z Alles, i na razie nie zamawiam kolejnych. Zaczekam na rozwoj wypadków (a raczej piersi) po porodzie. Tak mi się zmienia rozmiar piersi ze już dwa razy musiałam odsyłać zamówione staniki.

Te staniki z Naturany wyglądają na bardzo wygodne, więc są na mojej liście poporodowej. Te z Alles są śliczne, ale okropnie mnie uwieraja. :-)

dobrze, że piszesz o tym uwieraniu, bo ja chciałam po porodzie kupić sobie Alles, żeby odzyskać kobiecość, a nie ma nić lepszego jak piękna bielizna.

Są jeszcze jakieś takie a'la Alles godne zainteresowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:28

3523x2t.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    TO DOBRZE ZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK JA MOGLABYM POPSUC BIEDNA ZYRAFKE SOPHIE...:)NIE WYBACZYLABYM SOBIE!!!!!

Znalazlam też coś takiego:
    Uwaga: ze względu na to, że Sophie jest produktem z naturalnej gumy, nie wolno jej sterylizować. Zabawkę należy myć wodą i mydłem i po umyciu wycierać do sucha.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze żyrafki ;) Ale dobrze wiedzieć, że nie można jej wyparzać, bo pewnie bym jej nie gotowała, nie wsadzała do wrzątku, ale na pewno wrzątkiem oblała.

A mnie się spać chce! A zasnąć nie umiem. Za to zrobiłam sobie mini SPA ;) Jeszcze tylko ogarnę moje paznokcie u rąk.

14 luty dobry dzień :) My i tak Walentynek nie świętujemy jakoś szczególnie :P

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja robilam test ciazowy 13stego w piatek, wiec nie zdziwie sie jak corcia moja sie urodzi tez 13stego w piatek i to bedzie nasza data :d

A ja nie kupilam tej zyrafki jakos mnie ona nie powala a duzo z Was pisze ze jest super, jestem jakas inna ;)

megg, Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ