X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wyparzacie zyrafki?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to wyparzacie zyrafki?:)
    Ja mam żyrafkę jeszcze schowaną w komodzie, podejrzewam, że przez pierwsze kilka dni i tak nie podam jej Janeczce.
    Ale pewnie wyparzę.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kurier mnie obudził. Przyszedł stanik naturana - jest świetny i super leży - dziecko - jeśli na niego czekałaś, masz zielone światło ;)
    Zastanawiam się czy jutro u lekarza będą jakieś efekty dzisiejszej akupunktury - bo mam jutro ostatni raz KTG i wizytę.
    Gosiu, a który staniczek wybralas, ten czarny czy kolorowy?
    Strasznie jestem ciekawa tej Twojej dzisiejszej akupunktury :-)
    Chciałabym to zobaczyć. A wiesz gdzie będziesz mieć wbijane igielki?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rodziców i teściów na miejscu tj 1km i 3km od siebie i w sumie powiedziałam mamci szczególnie i teściowej, że liczę na ich odwiedziny i pomoc. W tym czasie jak one będą zerkały na małego, tuliły, to ja będę mogła się ogarnąć.
    Chcę, żeby czuły się pomocne i ważne, ale wiedzą, że ja posiadając swoje 9letnie doświadczenie w opiece nad dziećmi + studia + od wieków zainteresowanie maluchami + wieczne przeprowadzanie rozmów z sąsiadkami bądź znajomymi, które zostały mamuśkami...mam swoje ukształtowane podejście i za chu chu... nie dadzą rady mnie przegadać. ALE... też chętnie pytam o to jak one miały na początku i szczerze interesuję się tym- z psychologicznego punktu widzenia zaspokajam ich potrzeby hihhiihih. W efekcie końcowym, nic mi nie narzucają :)

U ludzi jest tak, że jak widzą niepewność to zaczynają narzucać swoje zdanie i dzielić się radami. Dlatego...w końcu nadszedł czas, że nauczyłam się okazywać pewność siebie w swojej dziedzinie :) Jeśli na inne tematy się nie znam to pytam i przytakuję, albo mówię, że sama muszę doczytać i się przekonać.

Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja zaraz nastawię zmywarkę, pranie i wstawię zupę mocy - mam nadzieję, że już ostatnią :P

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja narazie nie bede wyparzac:)

Gosiak no juz pewnie ostatni raz:)) juz czas;))
    a ja cos czuje ze bedzie tak- w sr pojde na ktg i potem do dr to jest 11.02 i mi powie ze wywolamy i w czw na oddzial. w czw sie nie uda i pwoie to jeszcze raz w pt!

i w pt bedzie 13 luty pt i wtedy urodze a nie chce 13 w pt;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja już jestem po porannych badaniach, po których zaliczyłam zakupy. I chyba energią mi się skończyła. A muszę jeszcze pobiegać po schodach...

Kupiłam kurczaka na rosół, mięsko na mielone, zamarzyly mi się buraczki na cieplo. Wszystko na mnie czeka w kuchni, a mi tak się nie chce. Rany.

Chyba muszę się zregenerować krótką drzemka, tylko nastawie rosolek, żeby sobie pyrkal :-)

regeneruj się póki jeszcze jest czas:))
    ja dziś planuję zrobić danie "dla karmiącej" tudzież dietetyczne... mintaja z ziemniaczkami. Mintaj na parze z ziołami prowansalskimi, ale jestem ciekawa jak mi to wyjdzie...jeszcze nigdy nie robiłam nic na parze.
    Mam taki garnek z wkładką u góry, która ma dziurki... tak na logikę myślę, że muszę ją posmarować oliwą, żeby mi się ryba nie przywarła. Ale czy na pewno ?!...

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholerka, ja jutro ktg mam! :o
    zaaaapomniałam...

słoneczna, a ja znowu liczę na 13.02 ! :D chciałabym, na przekór wszystkim, bo my w zabobony nie wierzymy, a wszyscy dokoła tak hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:20

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Wybrałam całkowicie biały, bawełniany bez fiszbin, ma być do spania, bo mam dwa z alles mama, ale podejrzewam, że spać mi w nich będzie niewygodnie.
    A co do aku, to mówił gdzie - 4 igły w nogi w różne miejsca - dwa przy kostkach, dwa wyżej nad kolanami chyba... ale nie pamiętam i jedna w część krzyżową pleców.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    regeneruj się póki jeszcze jest czas:))
    ja dziś planuję zrobić danie "dla karmiącej" tudzież dietetyczne... mintaja z ziemniaczkami. Mintaj na parze z ziołami prowansalskimi, ale jestem ciekawa jak mi to wyjdzie...jeszcze nigdy nie robiłam nic na parze.
    Mam taki garnek z wkładką u góry, która ma dziurki... tak na logikę myślę, że muszę ją posmarować oliwą, żeby mi się ryba nie przywarła. Ale czy na pewno ?!...
    mysle ze w folie aluminiowa i do garnka to CI sie nei rozpadnie ta ryba!

tak robila mama jak miala jakas tam diete po szpitalu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam, że żyrafy nie można wyparzać bo się zniszczy. Producent pisze , żeby ją umyć wodą z mydłem. Jakaś dziewczyna pisała, że wygotowała i jej sie zdeformowała, piszczałka wpadla do brzuszka i już nie piszczy. Coś tam się z kolorami stało.
    Może można ja oblać na szybko gorącą wodą przy myciu.

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy a ja bym chyba juz wolala 14 luty;))

w ogole to moze byc 9,10,11,12:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Dziewczyny czytałam, że żyrafy nie można wyparzać bo się zniszczy. Producent pisze , żeby ją umyć wodą z mydłem. Jakaś dziewczyna pisała, że wygotowała i jej sie zdeformowała, piszczałka wpadla do brzuszka i już nie piszczy. Coś tam się z kolorami stało.
    Może można ja oblać na szybko gorącą wodą przy myciu.

TO DOBRZE ZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK JA MOGLABYM POPSUC BIEDNA ZYRAFKE SOPHIE...:)NIE WYBACZYLABYM SOBIE!!!!!

Gosiak, megg, Angélique89, Patrycja20 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, ja musiałam leżeć na prawym boku, bo mój Tomasz upodobał sobie lewą stronę mojego brzucha.
    I jak Twój synek sobie mieszka po lewej stronie, to powiedz to położnej, bo po co masz się stresować ;)

U mnie na pierwszym badaniu ktg przyłożyła tę głowicę po prawej, a tam cisza - jej mina bezcenna.
    No i powiem Ci, że słuchanie serduszka przez 20 minut to coś wspaniałego. Na pewno poprawi Ci to nastrój :)
    Ja na ktg jadę jutro na 12 ;) Też już się nie mogę doczekać!

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd czopka...
    ile go tam jest?! żeby to mało wychodziło...a to wręcz przeciwnie
    coraz żółciejszy :P

dodatkowo opiszę Wam coś...dziwnego...
    siadam na kibelek siusiu i... zamiast siusiu to słyszę takie ogromne "plum", patrzę... a tam nic:| O CO SIĘ ROZCHODZI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:26

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Coś źle otworzyłam stronę, i zobaczyłam tylko jeden model w dwóch kolorach. A jest ich znacznie więcej.
    Ja póki co mam dwa staniczki z Alles, i na razie nie zamawiam kolejnych. Zaczekam na rozwoj wypadków (a raczej piersi) po porodzie. Tak mi się zmienia rozmiar piersi ze już dwa razy musiałam odsyłać zamówione staniki.

Te staniki z Naturany wyglądają na bardzo wygodne, więc są na mojej liście poporodowej. Te z Alles są śliczne, ale okropnie mnie uwieraja. :-)

Gosiak, Agus89 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    LAdy a ja bym chyba juz wolala 14 luty;))

w ogole to moze byc 9,10,11,12:)
    oj to prawda... teraz to każda wcześniejsza data jest na topie i będzie najpiękniejszą datą w życiu !! <3 <3 <3
    Aagnieszkaa wrote:
    Coś źle otworzyłam stronę, i zobaczyłam tylko jeden model w dwóch kolorach. A jest ich znacznie więcej.
    Ja póki co mam dwa staniczki z Alles, i na razie nie zamawiam kolejnych. Zaczekam na rozwoj wypadków (a raczej piersi) po porodzie. Tak mi się zmienia rozmiar piersi ze już dwa razy musiałam odsyłać zamówione staniki.

Te staniki z Naturany wyglądają na bardzo wygodne, więc są na mojej liście poporodowej. Te z Alles są śliczne, ale okropnie mnie uwieraja. :-)

dobrze, że piszesz o tym uwieraniu, bo ja chciałam po porodzie kupić sobie Alles, żeby odzyskać kobiecość, a nie ma nić lepszego jak piękna bielizna.

Są jeszcze jakieś takie a'la Alles godne zainteresowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:28

3523x2t.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    TO DOBRZE ZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK JA MOGLABYM POPSUC BIEDNA ZYRAFKE SOPHIE...:)NIE WYBACZYLABYM SOBIE!!!!!

Znalazlam też coś takiego:
    Uwaga: ze względu na to, że Sophie jest produktem z naturalnej gumy, nie wolno jej sterylizować. Zabawkę należy myć wodą i mydłem i po umyciu wycierać do sucha.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze żyrafki ;) Ale dobrze wiedzieć, że nie można jej wyparzać, bo pewnie bym jej nie gotowała, nie wsadzała do wrzątku, ale na pewno wrzątkiem oblała.

A mnie się spać chce! A zasnąć nie umiem. Za to zrobiłam sobie mini SPA ;) Jeszcze tylko ogarnę moje paznokcie u rąk.

14 luty dobry dzień :) My i tak Walentynek nie świętujemy jakoś szczególnie :P

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja robilam test ciazowy 13stego w piatek, wiec nie zdziwie sie jak corcia moja sie urodzi tez 13stego w piatek i to bedzie nasza data :d

A ja nie kupilam tej zyrafki jakos mnie ona nie powala a duzo z Was pisze ze jest super, jestem jakas inna ;)

megg, Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ