X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Tamten kupon jest do 15.02 wiec pewnie po tym bedzie nastepny. Zawsze to 10 zl- prawie kurier;))

Ja go nie mogę pobrać, nie wiem czemu :(

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) nadrabiam i nadrabiam...
    Wczoraj w efekcie końcowym 3spore czopki odleciały. No, ale co z tego? Skoro cisza na morzu...
    A za oknem śnieżyca, jest pięknie!
    Topola wrote:
    Penelope, ja też chcę epidural i nie będę wogóle się zastanawiać. Dlaczego cierpieć tyle godzin skoro można ulżyć. No chyba że s trakcie zmienię zdanie :)

Wiecie co, przepraszam że Wam dziś tak marudzę ale mam do kitu humor. Kolejne smsy dostaję z pytaniem czy czuję cały czas ruchy dziecka!? Okropnie mnie to wkurza!!! Może to przez ten dzisiejszy nastrój, ale do jasnej chol... co to jest za idiotyczne pytanie?! Opierniczcie mnie jeśli przesadzam to mnie może postawi do pionu! Przez te kretyńskie smsy dostaję tylko świra jak tylko się młody nie poruszy przez chwile.
    dostajesz takie smsy zapewne po wiadomościach ostatnich w tv z tą dziewczyną co 12dni się nie orientowałam, że dziecko się nie rusza.
    Też wczoraj słyszałam to pytanie. Ludzie się martwią, nie ma co od razu się złościć. Myślę, że smutniej by Ci było, gdyby nikt się o Ciebie nie martwił. Spokojnie :*
    przedszkolanka:) wrote:
    to ja dorzucę jeszcze , bo u mnie pytań raczej nie ma i telefonów(bo do terminu jeszcze chwila),ale wkurza mnie jak teść co mnie widzi to teksty typu"a co tam masz, osa użądliła?", "'a co to za wielki brzuch" noszzz kuźwa...jakby pierwszy raz widział mój brzuch...

hueheuhe też słyszę podobne teksty i od taty i od teścia :D ale odpowiadam, że "to po porodzie na dietę razem przechodzimy?" :D
    albo, że "mi to po porodzie zginie, a tutaj...(klepiąc bądź pokazując na ich brzuchy) zostanie"

:P

przedszkolanka:), Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wazeline do ust... Ja mam ziai i smaruje nia czesto
    Co do pampersow tomszlo sporo ww szpitalu bo mala w piierwszych dniach robila kupke co przewijanie w sumie- co ok 2.5-3 h :) ja wzielam z 50 pieluch do szpitala a zuzylam ok 20 :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    ja dzisiaj tez sie nasluchalam na obiedzie....
    jaki wielki brzuch!
    to kiedy w koncu urodzisz?
    co ciezko juz sie poruszac z takim brzuchem?
    to kiedy w koncu urodzisz?
    czujesz ze to juz blisko?
    a jak myslisz, KIEDY W KONCU URODZISZ?

o matkoooo
    i jeszcze tesciowa wyjechala z tekstem zeby dzwonic odrazu jak sie zacznie porod, ze ona ma zamiar wziasc wolne i przyjechac do szpitala na moj porod! bo "moze bedzie do czegos potrzebna" .....

ja pier*...! no sory ale rece mi juz opadly! mam nadzieje ze wybilam jej to dzis z glowy i uprzedzilam ze wszyscy sie dowiedza po fakcie...
    a moj ma zakaz dzwonienia do rodziny i odbierania telefonow podczas porodu!

ja mam w planach od razu wysłać mmsa z malutkiem, ale również dodam "Wituś bardzo chętnie pozna wszystkich, dlatego zaprasza w odwiedziny za 2 tygodnie" :)

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Cholera mnie bierze jak czytam posty już tych "prawdziwych" mamuś. Ta moja cholera polega na tym, że strasznie Wam dziewczyny zazdroszczę!!! :) Dzisiaj Młoda po raz pierwszy w ciązy napędziła mi stracha - zawsze jak rano wstawała na siku razem ze mną to nagle cisza - ani lodowate mleko, ani serek, ani potrząsanie brzuchem i zaczepki nie skutkowały... już miałam czarny scenariusz, a bo przeciez łożysko już dojrzałe i w ogóle :/ No kuźwa!

No nic, pierwszy termin jest raczej mission failed, choć nie będę jeszcze mówić hop. Jest jeszcze tyle innych terminów, pocieszające jest to, że za tydzień na pewno Adulec będzie wykurzony z apartamentu :) choć mam tak jak Sue i Gosiak - nie chcę tej wstrętnej oxy, chcę, żeby mój organizm sam sobie ją wyprodukował!!! No, ale co z tego, że ja chce..;] ile ludzi na świecie coś chce, a nie ma :)

W ogóle dostałam od sąsiadki wiejski chleb, masło i kiełbasę, podłoga mi wyschnie to chyba się na ten zestaw skuszę - fajnie, że jest jeszcze na świecie ktoś bezinteresowny i się podzieli czymś na prawdę dobrym, jakoś muszę się jej zrekompensować :)

Za godzinę pójdę z moim Przytulaskiem na dwór pohasać ;) a jak wrócę to czeka na mnie gar przepysznej zupy pieczarkowej, ooo tak - przecież to może być już ostatnia pieczarkowa przed porodem - mhm :) głupia Angelcia.

derii84, marcela29, Sue, Gosiak, Aagnieszkaa, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry zimowo :)

Penelope już możesz tulić swoje maleństwo :) gratuluję <3

Dora gratuluję synusia :)

Agaaa trzymam kciuki by szybko poszło :

Pia ja też mam ciągle odżywkę na paznokciach :)

Boroniówka a wcześniej co mówił na wizycie a propo szyjki<otwartości i długości> ?

Lady u mnie teść brzucha nie ma, wkurza mnie samym wyglądem ostatnio :P
    ooo i takiego mmsa z wiadomościa właśnie też będę wysyłała :D

LadyMK lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja tak samo i zastanawiam sie dlaczego jeszcze nie urodzilam i jak to sie dzieje ze jedne rodza kilka tyg. wczesniej a inne czekaja czekaja i nic... a takich frykasow sama bym nie odmowila:)

U mnie pralka wstawiona, herbata z lisci malin sie parzy.

Sue no wlasnie na tvp2 i tvn dzis pizza w telewizji sniadaniowej to tak jak u Ciebie ;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Wysyłam Wam zdjecia mojej kruszynki <3 Ona będzie modelką na bank <3
    8bb3c646ee4f33cbmed.jpg
    1e98a3ddad1a843amed.jpg

Maarta:), megg, derii84, maja35, marcela29, Sue, Lara 82, Boroniówka, Angélique89, angelstw, Gosiak, dorocia2324, lula88, Aagnieszkaa, słoneczna 85, LadyMK, Bietka, LadyDi, ash, juska19, Fedra, asia888, Januszkowa, AsiaSzw, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath jejku jaka slodka dziewczynka, ona wynagradza Ci wszystko co przeszlas w szpitalu! Zazdroszcze i czekam na moja krolewne:)

cath lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We mnie także wzbiera zazdrość, qrcze Tymka to już miałam w tym czasie, ba juz w domu byliśmy, a tu berbec w kulki sobie leci :-(
    Im bliżej terminu tym bardziej fiksuje, a najgorsza jest świadomość, że wcale sobie tym nie pomagam.

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, jak ktoś lubi piżamy to super są w c&a dla mamusiek, fajna bawełna i ładnie wyglądają

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja mam paczkę, w której jest 30 pampków, więc myślę, że starczy. Poza tym, szpital nie jest na pustyni, najwyżej mąż dokupi i dowiezie. Już mi powiedział, że wykupi mi salę jednoosobową, żeby móc cały dzień być ze mną - jaaaasne :P P. nienawidzi szpitali tak jak ja, więc czarno to widzę :)

Angelcia, Ada wyjdzie, prędzej czy później :) Połaź po schodach (po dwa ponoć trzeba wchodzić).

Ja muszę posprzątać, nastawić pranie i zrobić pizzę :)
    A jak P. wróci to może pojedziemy do home&you i do Ikei, bo właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mamy wanienki :P

A ja wczoraj usłyszałam najlepsze pytanie od mojej kuzynki - "Kiedy zmienisz dane na fb?" Tak jakby to było potwierdzeniem mojego małżeństwa :P

P i ja śmialiśmy się, że jak tak dalej ludzie będą wariować na punkcie fb, to w kościołach i USC będzie dodana formułka w trakcie ślubu "A teraz możecie zmienić status związku na facebooku" :D

Angélique89, Gosiak, Aagnieszkaa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath jeszcze nie widziałam, żeby noworodek takie miny strzelal- slicznosci....alez mnie ciekawość zjada jak wygląda moje maleństwo:)

cath lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Witam się w moim teoretycznym dniu porodu.
    Gratuluje nowym mamusiom i jednocześnie zazdroszcze....
    U mnie nadal bez zmian......no może poza jedna od rana płacze i nie mogę się uspokoić, staram się jakoś ogarnąć, ale wyjdzie na to ze rozmazana i smarkajaca do szpitala pojazd:-\ tłumacze sobie, ze to juz ostatnia "prosta", ze pewnie max za tydzień malutka bedzie z nami no i żeby urodzić to trzeba do szpitala jechać, ale widocznie kiepskie te moje argumenty....
    A może oddział będzie przepełniony i mnie dr do domu odesle, zawsze to lepiej w swoich kątach pierwsze godziny porodu przezywac z mężem...
    Awersja do szpitali nadal mnie trzyma mimo, ze juz 6 lat minęło od mojego traumatycznego pobytu (co prawda inny szpital i inny oddział ale było okropnie)

Proszę o mocne kciuki i ja tez będę trzymać, teraz szczególnie za Gosiaka, Januszkowa, Topole, angelcie.....
    Marcelka...a za mnie nie trzymasz kciuków...buuu :-(

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jaka słodka maleńka!! I podobna do Ciebie! Przynajmniej tak jak pamiętam zdjęcia Twoje, które tu wstawiałaś :)
    Tu oczko, tu dzióbek - kamera ją kocha :P

cath lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kuzynka ma wyczucie smaku, nie powiem..

U mnie pytali dlaczego nie dodalam na fb oczekiwanie na dziecko...
    Ale znajoma wygrala dodala sobie zdjecie testu ciazowego z dopiskiem test nr 1 druga kreska slabo widoczna i potem zdjecie kolejne test nr 2 druga kreska dobrze widoczna... ja nie moge z ludzi co oni wyprawiaja i jaki wplyw ma facebook na zycie. Smutne to troche.

Sue, asia888 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dzień dobry zimowo :)

Penelope już możesz tulić swoje maleństwo :) gratuluję <3

Dora gratuluję synusia :)

Agaaa trzymam kciuki by szybko poszło :

Pia ja też mam ciągle odżywkę na paznokciach :)

Boroniówka a wcześniej co mówił na wizycie a propo szyjki<otwartości i długości> ?

Lady u mnie teść brzucha nie ma, wkurza mnie samym wyglądem ostatnio :P
    ooo i takiego mmsa z wiadomościa właśnie też będę wysyłała :D

W szpitalu miałam już podobno na 1 cm ,ale nie wiem już teraz sama czy to faktycznie było rozwarcie,a szyjki podobno tylko ślad. chyba ,ze mnie do dupy zbadali bo na wizytach zawsze miałam zamknięte wszystko tyle,ze bardzo miękkie i gotowe ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ! Wasz córcia jest przecudowna :) zakochałam się <3

cath lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj dostał instrukcję. Żadnych telefonów na porodówce. Mamy zostaną poinformowane po fakcie. Żadnych opowieści z porodówki! I ma zadbać, by nikt nam nie zakłócał spokoju w szpitalu. Po powrocie do domu też wolałabym zostać tylko z mężem i synkiem. Ale dopuszczam ewentualnie wizytę mam. Żadnych ciotek i babć męża! Zakaz! Jak będę gotowa to wtedy, a czy to będzie za tydzień, dwa, czy cztery to ja zdecyduję!

słoneczna 85, Sue, megg, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :D oj tak ona takie miny strzela ze czasem się tak śmieje ze boje sie aby mi szwy nie poszly!

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ale ona fajnie oczko puszcza :)

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2249 2250 2251 2252 2253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ