X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokupowalam bella mama - idzie mi tego jak wody, z tym że ja zmieniam podkłady bardzo często. W zwykłych podpaskach mam wrazenie ze rana tak sie nie wietrzy jak wlasnie w bela mama. No i witaminki K i d3.

Mój maluszek również jest najsłodszy na swiecie :* Mogę patrzeć na niego godzinami :) Pierwszą kąpiel tez już mamy za sobą. Z tym że Tymcio był zachwycony! Był wyspany, najedzony i w dobrym nastroju. My go zawinelismy w pieluszkę i dopiero do wody. Jak poczul cieplo na dupce to miał uśmiech od ucha do ucha :) no cudny po prostu :) na wycieraniu tez się cieszyl. Ciekawe jak będzie potem, mam nadzieje ze mu to zostanie :)

AsiaSzw, derii84, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tych kapieli doczekac sie nie moge...<3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dalej jako inkubatorka, choć już w nocy myślałam, że to tuż, tuż... :-) :-)

Januszkowa daj znać co tam na ktg:-)

Gratuluję Penelope i Gusi. Jestescie wielkie :)

Dorze gratuluje drugiego synka!

Adze zycze szybkiego porodu i pociechy z Malenstwa.

Pia mi nic dzisiaj nie powiedza, bo ktg mam w czwartek :(

dora8201, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry cała noc przespałam chyba zbieram siły na poród:)

Penelope byłaś bardzo dzielna podziwiam! Gratuluje

Agaa trzymam kciuki za Twój poród

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaraz się jeszcze kładę pospać, trzeba zbierać siły :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, a ja bym sobie dało rękę odciąć, że to dziś masz ktg. Normalnie kalafior zamiast mózgu mam!

Myślałąm, że uda mi się jeszcze zdrzemnąć, ale chyba nic z tego.

Idę się ogarnąć, pościelić i puszczę zmywarkę.

Powiedźcie czy na porodówce można mieć pomalowane paznokcie bezbarwnym lakierem? Bo przez ostatnie 2 tygodnie tak mi się rozdwoiły paznokcie, że masakra. Muszę je jakoś ratować odżywką w lakierze.

relg9vvjrtqik460.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :D
    jejku expresowo to idzie :D mi zostalo 3 dni tylko energia mnie rozpiera domek wysprzatalam wczoraj okna pomylam plus wysprzatalam przed domem hmm co sie dzieje ze mna nie mam pojecia i wiecznie cos bym robila :D
    Syn caly zeszly tydzien siedzial w domu bo byl chory ,a od wczoraj Corcia kaszle jak nie wiem wiec ona zostaje w domu bardzo ciekawie w dodatku jest placzliwa od rana do wieczora o wszystko:/
    Codziennie rano jak wstaja to odliczaja dni i sie ciesza bo chca juz miec barata z soba hehe ciekawe jak w praktyce to wyjdzie :D
    Milego dnia kobietki

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w moim teoretycznym dniu porodu.
    Gratuluje nowym mamusiom i jednocześnie zazdroszcze....
    U mnie nadal bez zmian......no może poza jedna od rana płacze i nie mogę się uspokoić, staram się jakoś ogarnąć, ale wyjdzie na to ze rozmazana i smarkajaca do szpitala pojazd:-\ tłumacze sobie, ze to juz ostatnia "prosta", ze pewnie max za tydzień malutka bedzie z nami no i żeby urodzić to trzeba do szpitala jechać, ale widocznie kiepskie te moje argumenty....
    A może oddział będzie przepełniony i mnie dr do domu odesle, zawsze to lepiej w swoich kątach pierwsze godziny porodu przezywac z mężem...
    Awersja do szpitali nadal mnie trzyma mimo, ze juz 6 lat minęło od mojego traumatycznego pobytu (co prawda inny szpital i inny oddział ale było okropnie)

Proszę o mocne kciuki i ja tez będę trzymać, teraz szczególnie za Gosiaka, Januszkowa, Topole, angelcie.....

derii84, Lara 82, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia z pkt medycznego nie powinno się, ale to zależy od szpitala. Chodzi tylko o zasinienie płytek paznokcia w razie niedotlenienia organizmu

Ja mam pomalowane, w razie czego biorę zmywacz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domawiam :
    -pieluchy1 ki bo miałam 1 opak 1 ek i 2 ek pampersa ale jako ze mała jest mała to narazie 1 ki bedą
    -osłonki medali do wietrzenia cycków bo mimo ze mała ma dobry odruch ssania to brodawki nie są przystosowane do takich rzeczy i już bolą... Wietrze ale ciagle z cycami gołymi nie będę paradować przecież...
    - chusteczki do przewijania nawilżane- miałam 2 opakowanie musieli ale idzie tego tyyyyyyyyle
    -krem Purelan na brodawki miałam 37 g i już mam chyba pół opakowania bo smaruje często by się regenerowaly - trzeba z nim uważać bo jest tłusty i na koszuli( nie zakładałam wcześniej stanika z wkładkami laktacyjnych) są tluste plamy
    - bephanten plu- mam opakowanie 30 g ale tez używam na brodawki na zmianę z Purelan bo ten bephanten suuuuper chłodzi jest ulga No i nie syfi jak chce pochodzić bez stanika
    - suszarka do butelek i akcesoriów- przypadkiem na nią natrafiłam ale ciagle myje te butelki i laktator a potem kładę na papierowy ręcznik co nie wiem czy jest jakieś takie higieniczne, ta suszarka wydaje się być bdb rozwiązaniem a kosztuje jedynie 30 zł
    -2 butelki do przechowywania pokarmu medali bo mam tylko 1 butelkę ta medela calma a ona zaraz po karmieniu mm jest myta tj ta od laktatorów i wole mieć 2 osobne do tego
    - herbatka na laktację bocianek, mi ona dużo bardziej smakuje niż ta remakiem z mlekiem, a poza tym lubię herbatki wiec pije ja 5x dziennie zamiast jakiejkolwiek innej, przyjemne z pożytecznym bo laktacja się pobudza

.. Może przez herbatkę może przystawianie inodciaganie a może to i to :)
    - pas brzuszny poporodowy :)

- nożyczki cążki i pilnik, bo wcześniej kupiłam tylko cążki a potrzebuje i tak palnika i nożyczek , musimy jej spiłować bo tak sobie mordkę drapie ze szok, a niedrapki które mamy są za duże i spadają
    -krążki laktacyjne- je w sumie dlatego bo jak smaruje lanolina brodawki to potem ona tak brudzi ze np z koszuli nocnej już Mielec nie wszystko chce a stosowałam taka chemię ze szok, większość dała radę ale coś tam jeszcze zostało...
    - i chusteczki nawilżane do ciałka bo my po kąpieli tymi chusteczkami jeszcze ja przecieramy :)
    I takim sposobem każda rzecz niby 7-30 zł a uzbierało się 450 :( nie mówiąc ze maź wczoraj kupił wagę dla małej i wybrał najdroższa możliwa firmy Luvion ... Z wydatków jeszcze tez kupujemy kosz na pieluchy.. Ha wysłałam męża po ten kosz nawet mu zdjęcie zrobiłam opakowania co ma dokładnie kupi!!! Miał być kosz z wkładami zapasowymi x4 gratis tomee topie bodajże i np w mama i ja w Gdańsku zestaw z wkładami kosztuje 139 zł.. Maź pojechał do Gdyni i nie było z wkładami gratis- co w moim języku znaczy nie kupować!!! A on kupił i za sam kosz zapłacił 129 zł!!! Myślałam ze go zaje&@&€.. Bo dokupienie wkładów teraz 4 sztuk to kupa kasy. Do tego w mama i ja nie ma zwrotów wiec ma stanąć na uszach i to oddać bo go zabije inaczej ... Tyle razy mówiłam mu co ma kupić. Zreszta nie pierwszy raz tak jest wysyłam mu foty i mowię ze jak będzie coś innego ma dzwonić i ze mną uzgadniać a on i tak po swojemu.. Np kazałam mu jak byłam w szpitalu kupić ta herbatkę bocianek na laktację, nie było.. Mówiłam ze żadnej innej... Kupił mi inna bo pani w aptece powiedziała ze to ten sam skład... Grrrrrrrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:10

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zapomnialam jeszcze, ze Lara tez na finiszu.....no to przemy dziewczyny na raz, dwa, trzy....
    ....oglądam ddtvn o obrzezaniu dziewczynek jest, ja juz jednak wole poród przeżyć, niż to.......coreczko wylaz na pewno nie czeka cie tu to co w afrykańskiej wiosce, nie ma się czego bać....czekamy z tatusiem i pieskiem

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej dopakuję mały zmywacz do paznokci, ta buteleczka mi nie zaciąży :)
    Odżywka jest bezbarwna to może przejdzie, a zmycie jej to max. minuta.

Idę ogarniać się.

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:

Powiedźcie czy na porodówce można mieć pomalowane paznokcie bezbarwnym lakierem? Bo przez ostatnie 2 tygodnie tak mi się rozdwoiły paznokcie, że masakra. Muszę je jakoś ratować odżywką w lakierze.

Ja na dłoniach mam odzywke, u nóg pomalowane na czerwono, cały rok mam kolorowe paznokcie, najwyżej zmyje jednego w szpitalu jak będzie trzeba:p żeby podgląd mieli

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt wybudzenia małej przez mojego męża do zmiany pieluchy bo miała być kupa której nie był: wrzask krzyk brak spania, musiałam ja dostawić choć cycki mnie bolą na maxa bo odstawiałam ja przecież 40 min a potem odciągając 30 min interes znowu odstawiałam kupę czasu i nie dałam rady wiec m wpakował w nią mm- zjadła 30 ml skubana wiec żre jak durna aż nie wiem ze nie przesada bo wcześniej ssała ode mnie potem dostała 60 ml potem odciągnięte ok 20 ml potem znowu ssała i teraz 30 ml mm znowu.. Masakra porostu.. Wiec teraz jej nie będziemy wybudzać na kolejne karmienie bo mieliśmy o 10!ale jak tyle wtrazoliLa to niech śpi ile chce... :)

marcela29, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella widze ze twoj facet wszystko po swojemu robi.
    A sprobujcie pampersy 0 sa mniejsze moze lepiej beda na dupce Lilki lezec. O tej suszarce na butelki tez mysle ale zobacze czy bede musiala dokarmiac.

Bella a brakowalo ci czegos w szpitalu czego nie spakowalas? Jak to z twojej perspektywy wyglada?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, ja tez tak mam, ze pilnuje M na zakupach, bo były lata ze za bardzo poszalal, ale przy kompletoewaniu wypraski pozwoliłam mu na kupienie kilku rzeczy, które pewnie były droższe, albo wydały mi się zbędne, ale widząc ile radości mu to sprawiło było warto....min tez kupił kosz na piluch tylko angelcare bez wkładów gratis;)

• ash Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie przysną cos 7 z minutami do teraz.
    Muszę umyć włosy, zjeść śniadanie bo straszliwie głodna jestem i jadę na paznokcie, a pózniej po skierowania na badania krwi do Enelmedu.

Ciekawe jak Agaaa :)
    Słoneczna ciekawa jestem kiedy u Ciebie ruszy. Cos czuje ze na dniach i moze sie spotkamy w szpitalu.
    Ja jutro mam ktg i decydujące usg. Ciekawe kiedy mnie położy na oddział.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Bella za listę. A mąż faktycznie niezły, też bym się wkurzyła. Mój to z kolei za dużo razy dzwoni czasem, żeby dopytać, ale może to i lepiej tak teraz myślę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Penelope to co przeszłaś na pewno bylo trudne,ale dalas radę i teraz będzie już cudownie :) Gratulacje !
    Aga powodzenia! Trzymam kciuki

My po wizycie,mam lekki zonk bo wszystko zamknięte :-o to co wydawalo się czopem raczej nie bardzo nim było,dziwne.. Ale coz,u mnie wszystko możliwe. Szyjke jeszcze mam! Skąd? Też nie wiem. Ale juz wszystko mam odstawić,zakaz leżenia ;) i lenienia się, mam wszystko juz robić oczywiscie z rozsądkiem bez przesady. Na spacery chodzić i moze w tym tygodniu na prawdę pojedziemy po Syna:)

AsiaSzw, Maarta:) lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pospalam jeszcze 2 godziny, od razu lepiej!!
    Rano jak sie obudzilam to stwierdziłam, że teraz nie bede miec wyrzutów sumienia, jak w dzien zasne, bo porod moze sie w nocy zaczac i późnej bede nieprzytomna:) trzeba zbierać siły!!

Gusia, gratulacje!! Ona miała termin taki jak ja!! Witamy na świecie Kornelię:)

Dora, cudowne wieści!

dora8201 lubi tę wiadomość

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ