X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak spisz jeszcze? Czyżby Janinka dała coraz wiecej pospać?
    Tak, daje :) Wstałam tylko dlatego, że budzik M. dzwonił, bo spałabym jeszcze :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope! Ogromne gratulacje!!!! :)
    I trzymam kciuki za Agę!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, listę wstawię jak wstanę z łóżka:) poki co próbuje jeszcze zasnąć :)

Tak sobie myślę, że kupię ten klin do łóżeczka. Nie drogie to, a bede spokojniejsza:)
    No i muszę laktator w końcu zamówić, tylko na wypłatę czekam:)

Powiem Wam, że weszlam przed chwila na styczniowki zobaczyc czy po porodzie ich wątek dalej działa - i działa:)
    I jak pisały o wadze, to prawie każda ma mniej niż przed ciążą:)

Katiś a jak Ty się czujesz? Pola czesto sie budzi?
    Kurde, ja bede jechac na porodowkę, a Ty na pierwszy spacer:)

Bella, Twoja córeczka jest prześliczna!!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a wlasnie jednak zostala Lili i jak tam Twoj kot zareagowal ? Na nowego domownika? Spi z wami w pokoju?

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie jest złe .. Jak m przyniósł mała to kotka ja obwachalan pogłowie i tyle :) ogólnie w nocy śpi z nami a w dzień czasem przyjdzie na kanapę jak małej z nami nie ma ... Ale póki co większość dnia woli leżeć na podłodze lub drapaku czyli tak jak wtedy gdy mamy gości .. Tak jakby foch mały... A zawsze jednak jak małej nie było leżała ze mną Indie tuliła.. Powoli się oswaja.. Nie nasiąkła ani razu wiec zawsze coś :p No ale wczoraj np jak mała odniosłam to przyszła do mnie do łóżka i się przytuliła wiec jakiś tam gest się pojawił:) myśle ze się oswoi z czasem.. Najważniejsze ze nie wykazuje agresji bo np kolegi kot zrobił się agresywny do dziecka i musieli oddać a wiec bałam się tego i tego ze mała będzie miała alergie .. Ale jest dobrze :)

Lara 82, Pia Gizela lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze sie powolutku oswaja, mysle ze bedzie ok tylko nie mozesz zapomniec o pieszczotach dla niej rowniez :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    jestescie mistrzyniami mialam do nadrobienia 6 stron po nocy.

Penelope gratuluje z calego serca. Ciesze sie ze jestes juz szczesliwa mamusia :')

Agaa trzymam kciuki...niech bedzie laskawie :-)

Bella piekna Lilianka!!! No imie boskie <3 fajnie ze z kp coraz lepiej.

Ja w lozeczku jeszcze. U nas tak dla odmiany pada deszcz :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie w 39tc :-) <3 :-) <3
    Czas leci...jeszcze 6 dni o jaaa

Gosiak, megg, marcela29, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mój maź czasem mnie zabija.. Chciałam ja przebrać przednkarmieniem a on ze teraz tam siku a puszcza baki i będzie kupa nie chciało mi się sprzeczać już bo ciagle głowa mnie boli wiec dałam mu by zrobił jak chce i wyszło tak ja ja nakarmiłam potem on mm potem położył ja bonzasnela i teraz wybudził ja na zmianę pieluchy.. W której kupy nie było tylko siku tj przed karmieniem gdy mówiłam ze wtedy ja przebrać...he ma za swoje teraz... Mała beczy i musi ja uspokajać ma fart bomsciagnelam mleko wiec ma jako taki uspokajacz który ja uśpi.. Faceci... Do tego zapytałam czemu wogole tak chciał zrobić a nie przebrać gdy siku a on ze będzie przebierał tylko gdy kupka bo pieluszki są takie dobre ze wsiąkają siku i nic nie czuć :p padłam :D No ale po paru minutach płaczu już widać jego skruchę :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej :) wpadłam do Was z nowiną ale najpierw chciałam pogratulować wszystkim mamusiom! śledzę na bieżąco i nie wierzę, że ledwo luty się zaczął a tu już tyle ślicznych dzieciątek!!! a co jedno do piękniejsze!!! <3 cudowne!!!

chciałam Was poinformować, że dołączyła do Was kolejna księżniczka. Dziś w nocy o 3.30 Gusiaa urodziła śliczną Kornelkę! poród poszedł bardzo szybko - z 7cm rozwarcia co 10 cm w 4 skurcze:) Nelka jest drobniutką dziewczynką (2680g) o pięknej oliwkowej cerze :) Mamusia jest zmęczona ale szczęśliwa :)

a drugą nowiną jaką chciałam się z Wami podzielić to będę miała wymarzonego drugiego synka <3 <3 :)

trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane jeszcze - życzę błyskawicznych i bezproblemowych porodów! a wszystkim mamusiom z dziećmi przy sobie życzę przespanych nocek, ładnie jedzących dzieci i absolutnego zdrowia bez uczuleń, kolek i innych strakcji! <3 buziaki lutóweczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:05

AsiaSzw, Gosiak, słoneczna 85, derii84, angelstw, LadyDi, Maarta:), Patrycja20, juska19, Sue, przedszkolanka:), Bietka, Lara 82, dorocia2324, Katiś, Angélique89, asia888, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się dalej z bólem pleców i podbrzusza :)

Penelope gratuluję! Nareszcie jesteście razem! Tyle, co ty się naczekałaś!
    Odpoczywajcie i kochajcie się mocno :*

Aga, dobrego porodu! Żebyście szybko byli razem!

Januszkowa, ciekawe co tam ci dziś wyjdzie na ktg :)

Wizytującym życzę owocnych wizyt!

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella faceci maja swoje teorie na wszystko. Kiedy idziesz szwy zdjac? Czyzby w czwartek?? Ja mam wizyte u Branickiego.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, piękna córeczka! Dobrze, że kot się porządnie zachowuje :)

Może jeszcze się w małej zakocha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:03

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSz tak w czwartek mam przyjść o którejkolwiek miedzy pacjentki :)
    Dora gratulacje dla Gusi , jej Kornelka ma wagę jak moja mała, moja miała 2640 :)
    Zamówiłam nowa pakę ciuszków bo miałam same na 62 i tylko 3x body i 3 x pajac na 56... W 56 ona pływa bo ma 48:p wiem ze szybko urośnie ale nie tak od razu do 62 wiec zamówiłam na 56 i tez coś na 50 :p
    Masakra kasy idzie ze hej, wagę kupiliśmy i jeszcze puściłam zamowienie kolejne z gemini...
    Wiec takie becikowe 1000 to śmiech na sali :) ale my i rak nawet tego nie dostaniemy.. Niech się cmokną :p

dora8201 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu zasnelam.
    Jakie objawy? Tak mnie bolalo ze nie moglam sie przekrecic.
    Glut nadal jest ale dzis kremowy. Bol wczoraj jak na @ a moze i bardziej i silne klucie w szyjce jak sue domyslam. Brzuch twardy, napina sie..

Agaa tak czulam ze cos sie dzieje!!!
    Trzymam kciuki!!

Ja mialam dzis zly sen i jakas niespokojna jestem.

Ide na drzemke bo trzeba byc w gotowosci kazdego dnia!!

Penelope gratulacje!! Daj znac jak juz bedziesz miec sily

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Gusi! Dora wszystkiego dobrego!

dora8201 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no idzie kasy idzie. Wasza kruszynka faktycznie malutka nawet 50 pewnie bedzie za duze.

Sloneczna cos sie rozbujac u ciebie nie moze

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a co jeszcze domawiałaś z Gemini? W co się warto zaopatrzyć?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Penelope i Gusia gratuluję :-)

Wczoraj wam pisałam o tym,że dziewczyna do porodu poleciała, urodziła przed drugą, ekspresowo, oj tylko zazdrościć

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co dziś Angelci powiedzą :)

A u mnie sypie śnieżek sypie.... Ulice w naszej okolicy białe. A rano okazało się, że brama zamarzła u nas na osiedlu, a mąż jest pierwszym który rano wyjeżdża :]

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ