X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapakuje sztućce i kubek do torby, zeby sie nie prosić :)
    Trzymam kciuki, zbys sie rozpakowała jak najszybciej ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a ty umowe o prace tez masz?? jak tak to do zakl pracy tez musisz zlozyc dokumenty.

Boszzzz mieloneee mniammmm

Ja mam do torby spakowane sztuczce, kubek, plyn do naczyn i gabke i sciereczke :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja zaraz za Tobą ;) ;)

Może urodzimy tak dzień po dniu też. Byle tylko to było niedługo :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam umowy. Tylko dzialalnisc. Jak pracowalam w 2 miejscach to wystawialam rachunek jednemu i drugiemu pracodawcy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore plynu do naczyn. Po obiafku sztucce mylam i kubek. Dobrze ze talerzy swoich nie trzeba;))

Gosiak, ash, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/53994784596452221337_thumb.jpg

oto one :) wieszać będzie mąż :)

Gosiak, AsiaSzw, słoneczna 85, Sue, asia888, ash, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj biomet chyba niekorzystny, bo czuję się jak wypluta :( zaraz zrobię sobie kawkę z kakao, może postawi na nogi...

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast płynu do naczyń będę używać mydła w płynie do rąk, bo spakowałam :) O płynie i ściereczce nie pomyślałam.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja też się czuję jak przeżuta i wypluta... Właśnie kawę piję, może mnie postawi na nogi, bo czuję się dziś, jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił.

Ja właśnie dopakowałam do torby kapcie, pastę do zębów i nową szczoteczkę.
    Jutro dokupię wodę z ustnikiem i jakieś jedzonko dla mnie i dla P.
    Tak w ogóle zastanawiam się czy nie zrobić jakichś kanapek - w końcu jak złapią mnie skurcze albo odejdą wody, to będę mieć chwilę na to, a mój P. z głodu nie umrze ;)

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis szmalam pizze ,narobiliście mi wczoraj smaka ;)
    też sie źle czuje,miałam już normalnie funkcjonować a nie daje rady wszystko mnie boli i skurcze mi się robią,czuję że są coraz mocniejsze i dłuższe chętnie wzięłabym magnez no ale mam już zakaz ;)

Pudel bardzo szybciutko urodziła,chyba kolo 10 odeszly jej wody,s o 17 Maly juz byl ,też bym chciala tak żeby sie dlugo nie męczyć,moze to zalezy os nastawienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:21

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja wzielam biszkopty a dla meza zrobie kanaPki. Taki mam plan, przeciez to chwila. Niech ma;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek - mi położna i pediatra mówiły, żeby nie ruszac napletka. On teraz jest zrosniety i każde odciaganie powoduje lekkie naderwanie.
    Ale pewnie ile oisób tylke teorii. My nic z nim nie robimy

ash lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Asia to macierzyńskie to chyba od 12 lutego ?

Lara niestety nie, od 12 stycznia juz mi idzie moj urlop macierzynski mimo ze jeszcze nie urodzilam! :p
    W Pl jest inaczej, a tutaj w Be tak jest jezeli idzie sie na L4, wtedy macierzynski zaczyna sie na 6 tygodni przed przewidywana data porodu.
    jesli nie idzie sie na L4 macierzynski zaczyna sie tydzien przed porodem, ale to musiesz pracowac do 39tyg ciazy zeby sobie na to zasluzyc.
    A macierzynskiego jest tylko 15 tyg wiec dlatego bardzo bym chciala juz urodzic eh
    zazdroszcze Wam tych rocznych urlopow ale to juz pisalam :)

Gabrys slodziaczek! <3

u mnie na obiad spagetti :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to kwestia lepszego odżywiania czy karmienie piersią działa cuda ale od porodu zrzuciłam 13kg (a miała +18) no i brzucha prawie juz nie mam - mała fałdka po środku - ale to zwalczę szybko brzuszkami. Została jeszcze ciemna linia...

:-)

Gosiak, Sue, asia888, marcela29, słoneczna 85, Angélique89, mala_mi1982, Lara 82, dorocia2324, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam pizzę i idę do piekarni po chlebek. Może kupię pączka z wiśnią :P

słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mega pozytywnie doladowuje to co piszesz :) mam nadzieje ze u nas kg tez poznikaja magicznie w tak ekspresowym tempie :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamówiłam pączki w piekarni na czwartek! I faworki tez :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Wiecie co, ja nawet nie wiem ile waży moje dziecko. Boję się, że jak tak jeszcze posiedzi to nie dam rady go urodzić ;-)
    Na początku 33 tygodnia ważył 1850. Czy na tej podstawie można wnioskować wagę urodzeniową?
    U mnie ok 32\33 tyg było 1900, obecnie 3800 ale raczej trudno oszacować na tej podstawie u Ciebiebo niby są jakieś normy przyrostu wagi na tydzień, ale to bardzo indywidualna kwestia....może Ci zrobią USG przed samym porodem

Ja kompletnie bez sił juz od paru dni, zmuszam się żeby wstać z łóżka, ale zwykle po spacerze mi się lepiej robi na chwile i potem znowu padam.... Po kawie moje ciśnienie 100\65 :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:31

Angélique89 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kathy's serdeczne gratulacje!! Duzo zdrowka dla Was!
    Uzupełnię listę jak wrócę do domu, bo właśnie jadę na ktg:)

No dla mnie paradoksem byłoby, gdyby leciał mi macierzyński, jak nie mam dziecka jeszcze fizycznie na świecie:)

Wlasnie, kolejne z pytań moich dzis jest następujące:
    Skoro wzięłam slub i przyjęłam nazwisko męża, to podpisuje sie juz nazwiskiem męża, mimo, ze w dowodzie mam stare?
    Musze jutro zawieźć do pracy dokumenty, a ni cholery nie wiem, jak sie podpisać :P
    musisz zmienić dane w pracy, tam Ci powinni dać jakiś wniosek do wypełnienia, i dajesz też ksero aktu małżeńskiego. Dopiero wtedy podpisujesz się nowym nazwiskiem

Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie wiem czy to kwestia lepszego odżywiania czy karmienie piersią działa cuda ale od porodu zrzuciłam 13kg (a miała +18) no i brzucha prawie juz nie mam - mała fałdka po środku - ale to zwalczę szybko brzuszkami. Została jeszcze ciemna linia...

:-)

Sylwia, mów nam tak jeszcze!! ;) A mówią, że nie ma diety cud :)

Słoneczna, ja też właśnie zrobię P. kanapki, bo przecież spędzi trochę czasu ze mną.
    Wczoraj mi powiedział "Jak już urodzisz i mnie wygonią od Ciebie, to pójdę się naj...ać". Dodam, że on w ogóle alkoholu nie pije, ale widzę, że mój poród go stresuje. Jak tylko coś stęknę lekko, to już na mnie patrzy z przerażeniem ;)

Cały czas myślę o Agnieszce, ciekawe jak u niej :) Pamiętam, że ona rodzi w tym domu narodzin, tym bardziej jestem ciekawa przebiegu porodu :)

derii84, Gosiak lubią tę wiadomość

‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ