X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Kathy's gratuluje!!!

Asia istnieje obawa, że będzie gorzej. Ale na chwilę obecną boję się, że jak zacznę rodzić b=przy tym bólu pleców, to się skończy na cc :/ I du.pa.
    dziewczyny,mam dokładnie tak samo..tak mn bola plecy,że plakac się chce... A kregoslup u mnie to wbijajace sie noze w plecy,przez to pojechalam na ip w czwartek bo tak bolalo i to kilka razy :/ mam nadzieje,że wytrzymam,no ale czy mam inne wyjście?

Gratuluje nowym mamusiom :) to cudone miec już dzieciątko przy sobie :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii a moze to na porod juz mdli? podobno mozna wymiotowac bo oragnizm sie oczyszcza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak mdli od kilku dni, z tyłka tez częściej,ale dzisiaj to osiąga zenitu.

Słoneczna dużo bym dała, żeby to było w końcu to,na czym nam wszystkim zależy

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez bym chciala mimo ze sie boje..

ale nogi mi puchna, rece tez, w nocy jakos tak dretwieja?
    ciezko sie przekrecac.

jak slon jakis:)

derii84 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathys Gratulacje! :*

Katis wszystkiego najlepszego :)

Kciukam za wszystkie rodzace!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Cioteczki :)

Moze ktoraś w skrócie napisze co sie tu dzieje??:)
    nie mam czasu wejść :(
    Urodziła któraś? Mamy jakies nowe Dziecinki ?

u nas oki, mam nawał pokarmu, leje mi sie dosłownie z cyców, wczoraj odciagnełam troche i od razu ulga:) Maluszek pije tez strasznie duzo ale szybko sie meczy wiec co 1,5-2h jest przy cycu dosłownie na 5 min :)

a dziś w nocy sukses...nakarmiony został o 23.50 a obudził sie pozniej o 5 rano! także i ja troche odpoczełam :)

ogólnie czuje sie oki, krocze piecze ale zalewam octaniseptem i jest oki :)

Jutro ma nas odwiedzić panipołozna, takze dowiem sie co i jak, czy wszystko git z Malym:) martwie sie troche jego ptaszkiem, bo nie wiem czy ten napletek trzeba sciagnąć zeby sie pokazał środek czy nie...kurde mol :) na szczescie odparzeń nie ma, kupa idzie jena za druga..niby ma robić do 6 na dobe a moj 6 to robi na 12h..i już jest taka jajecznica :)
    a wczoraj zrobił niespodzianke mamie i mnie osikał..prosto na szyje :)

to tak w skrócie :)

Ciocie a to jaaa :)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/10/stas6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:58

derii84, Lara 82, słoneczna 85, Pia Gizela, Stokrota :), Januszkowa, Suri97, Bietka, Sue, angelstw, Gosiak, megg, Maarta:), LadyDi, Angélique89, mala_mi1982, asia888, Patrycja20, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja slyszalam i nawet maz mi mówil,ze podobno od malego trzeba z ta skórka robic i rozciągać bo potem jak sie zawali to operacyjnie usuwają jak przy obrzezaniu :/ tez mnie to czeka jak juz nasz przyjdzie na świat :)ale pewnie położna wszystko powie i pokaże
    z dziewczynkami podobno jest prościej pod tym względem :) no cóż nalezy do nas dbanie o klejnociki ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, w poniedziałek kolejne. Mały spał, dopiero pod koniec sie obudził. Położna zmacala brzuch i stwierdziła, że główka jeszcze luźno, nie wstawiona w kanał. No i zauważyła, ze młody strasznie wciska mi tyłek pod zoladek i ze cały jego kręgosłup mam pod żebrami:/ musiałam leżeć na plecach, bo mały spał i tak mi sie wcisnal w zebra, ze az mnie pieką teraz! A zgaga myslalam, że mnie tam zniszczy:/

Od dzisiaj ćwiczę, kręcę kolka na piłce, zeby sie wstawił jak najszybciej, bo jak tak dalej pójdzie, to przenoszę.
    I jesli mam jego tyłek zaraz pod zoladkiem, a główkę czuje juz w szyjce nisko, bo położna tak ja zmacala na wysokości kosci łonowej, to az sie boje pomyśleć, jaki on bedzie wielki...

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, nam położna na sr mowila, zeby absolutnie nie ruszac napletka. Dbać, zeby czysty był, ale nic nie scisgac. Jak jutro Cie odwiedzi, to zapytaj jej albo lekarza pediatry.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja już się nawet bać przestałam, ja chcę urodzić.
    Ja dziś w nocy co chwila się budziłam bo mnie tak bolała prawa dłoń tak była zdrętwiała i w żadnej pozycji nie przechodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:05

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku tez slyszlalam ze nic nie robimy z napletkiem narazie.

lara no to ja to samo - jak slonica

a umyc sie jak ciezko......
    jak np padnie mi gabka to porazka- nachylic sie po nia:D

juz mam dosc.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUe czyli nic sie nie zapowiada. a na samolocie Cie nie badali?
    w ogole idziesz jeszcze do dr?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka też myślałam, ze z dziewczynkami łatwiej, ale to tak nie jest. Z chłopcami trzeba dbać o siusiaka, z dziewczynkami o pipkę też tylko pod innym kątem. Dziewczynką kupka może się tam dostać szybciej i trzeba mega dokładnie myć za każdym razem, aby zapalenia pęcherza nie było. Co u dziewczynek jest częstsze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, do dzieła :)

Czyli zgaga to może być efekt tego, że mi dzieć dupką żołądek zgniata :D

Rudasku, miło się czyta to, co piszesz :)

Co z tym napletkiem, ja nie wiem! Różne opinie słyszałam. Ale nikt nie jest moim autorytetem w tej dziedzinie ;)

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po KTG, które wypadło wzorowo.
    W najbliższy piątek kładą mnie na oddział, a cc mam zaplanowane na 19.02.15 wiec poproszę o zmianę terminu na liście :)

Lara 82, słoneczna 85, asia888, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za życzenia. Wzruszylam się ahh te hormony :D Mam serniczek i owocowa galaretka na biszkopcie- wybierajcie.

Lara 82, Gosiak, mala_mi1982, asia888, Patrycja20, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue pamiętam, że do Urzędu Skarbowego wysyła się pismo o zmianie nazwiska.

Dobrze, że zaczęłyście dyskusje o L4, właśnie sobie uświadomiłam, że mam je do 15.02. 16.02 kładą mnie na oddział jeśli nie urodzę do tego czasu. Moja gin mówiła, że daje mi L4 "na wyrost", że spokojnie urodzę do tego czasu i pewnie przed terminem. Ehe- sprawdziło się. Mam nadzieję, że na pewno zostanę przyjęta tego 16-stego do szpitala i dostanę to L4.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja wizyty już nie mam, położna mi tylko brzuch zmacala.
    Mowila tez zeby rak wysoko na brzuchu nie trzymać, bo dziecko podplywa do ciepła rak. Wiec od dzis rece bede trzymać na zuliecie:) trzeba pokazać młodemu drogę do światła:)

Generalnie nic sie u mnie nie zapowiada, na ktg ani jednak skurczu nie było, ciaza słonia chyba bedzie.

A w rossmannie kupiłam taka fajna mała paczuszkę pampersow babydream, akurat do szpitala:)

Januszkowa, słoneczna 85, mala_mi1982, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś 100lat 100lat!!!!! Najlepszego!!!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U nas cisza.
    Wczoraj miałam tyle energii, że nie mogłam usiedzieć chwili. Pranie, sprzątanie, gotowanie, prasiwanie, .... szał. A mały na to niewzruszony zupełnie. Nie nadrobię Was od wczoraj, jakieś nowości? Nowe mamy? Muszę poszukać listy.

Jutro mija tydzień po terminie i mamy umówioną wizytę w szpitalu. Mają oceniać czy już go trzeba wykurzyć czy jeszcze można czekać.

Widzę, że chyba urodzinki Katiś? 100 lat kochana, spełnienia marzeń!

‹‹ 2270 2271 2272 2273 2274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ