Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maarta:) wrote:Wspolczuje Wam dziewczyny z tymi bolami, ja mam chate tak wysprzatana ze nie wiem co jeszcze moge zrobic szukam sobie zajecia zeby sie ruszac a moje dziecko spi, za to w nocy daje mi do wiwatu.
No to będziesz miała przegwizdane noce jak się urodzi taki nocny marek -
Pia Gizela wrote:Sue, ja bym podpisała nowym
Daj znać po ktg
No mnie też się tak wydawało:) w pracy pewnie bede musiała zostawić kopie aktu ślubu i pozmieniać wszystkie dane- umowę, ZUS itd. No i w szpitalu też sie bede musiała przedstawić nowym.
Mega mi dziwnie, czuje sie jalby mi ktoś tożsamość zabrał
Dam znac, trzymajcie kciuki!!Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Wlasnie, kolejne z pytań moich dzis jest następujące:
Skoro wzięłam slub i przyjęłam nazwisko męża, to podpisuje sie juz nazwiskiem męża, mimo, ze w dowodzie mam stare?
Musze jutro zawieźć do pracy dokumenty, a ni cholery nie wiem, jak sie podpisać
Sue lubi tę wiadomość
-
hehe Sue ja wlasnie tak mam, mi macierzynski leci juz od 12 stycznia :p
moze i temu moja niecierpliwosc oczekiwania na synka juz teraz siega zenitu, bo mamy limit czasu dla siebie, a zegar tyka :p teraz kazdy jego tydzien w brzuchu to tydzien krocej urlopu
Pia trzeba pozytywnie sie nastawic, urodzimy tak czy siak, niektore kobietki maja bole porodowe z krzyza i tez musza urodzic, damy rade
-
Asiu Szw ja miałam 15 lat prawie 18 lat temu, więc bardzo dawno. Ale my nie obchodziliśmy takich urodzin. Pierwsze huczne to była 18.
No ale ja byłam krótko trzymana. Na pierwszej disco byłam 4 ms. po skończonych 17 urodzinach i jeszcze 4 lata starsza kuzynka musiała tłumaczyć moim rodzicom, co gdzie i jak i że będzie mnie pilnować. Poza tym zawsze musiałam przed 22 być w domu.
No i była taka umowa, że zawsze musiałam powiedzieć gdzie idę i o której będę, a jak zmieniałam lokal musiałam dać znać rodzicom. Bardzo tego przestrzegałam bo zawsze mi tłumaczyli, że jakby mi się coś stało muszą wiedzieć gdzie mnie szukać i to rozumiałam bardzo.
Z moim 6 lat młodszym bratem już nie mieli rodzice tak łatwo. Wyszedł na ludzi, skończył studia i teraz jest OK. Ale było hardkorowo: kurator, izby wytrzeźwieńChoć to właściwie za jakieś bzdury nie tyle, że przestępstwa tylko głupoty
Zdecydowanie rozmowa jest najważniejsza i nie całkowity zakaz i nie całkowite pozwolenie, tylko kompromis. Tak, że on się musi troszkę ugiąć i Ty też. No i kontrola, czasem jawna, czasem troszkę ukryta,ale musi być, przecież jest podstawą zaufania -
Ja mialam l4 do wczoraj do terminu, pytalam lekarza o zwol dalej, to mi powiedzial ze na dwa dni mi nie wypisze bo nie bardzo honoruja czy jakos tak to ujal i zebym w czwartek na wizycie mu przypomniala to mi wypisze kontynuacje jak zostane w szp- nie rozumiem o co mu chodzilo, ale bede sie domagac zwol do dnia porodu, bo szkoda mi macierzynskiego tym bardziej ze nie planuje rocznego, aga- a czemu od 12 stycz juz Ci macierzynski leci? W PL chyba tylko 2 tyg macierz przed porodem moze byc"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
jak sie skonczy L4 a nie bedzie dziecka to przedluzcie..po co ma leciec macierzynski?
nawet nie wiem czy to tak jest ze leci??
bo chyba dopiero od dnia porodu....
ja zrobilam kawe z 1 lyzeczki bo strasznie mi sie spac chce....
moze dzis troche ogarne kuchnie?zrobie nalesniki bo na nic innego nie mam weny.
-
15 lat i urodziny....kiedy to bylo? nawet nie wiem czy wyprawialam?
jak bylam mala to zapraszalam kolezanki i kolegow do domu-mama robila tort i jakies tam galaretki, byl Piccolo i siedzielismy, gralismy w cos;)
teraz 15 urodziny to fajki alko i Bog jeden wie co jeszcze?)
Sue lubi tę wiadomość
-
Bylam ostatnio w ZUS-ie, bralam te papiery na macierzynskie. Pan ktory mi je wydawal powiedzial, ze macierzynski liczy sie od dnia porodu. Bo nawet oddajac papiery o macierzynski pracodawcy trzeba dolaczyc akt urodzenia dziecka i trzeba to zalatwic w terminie 14 dni od porodu.
Ginekolog musi dac zwolnienie do terminu porodu. Pozniej w razie czego szpital wystawia Ci zwolnienie. Rozmawialam z polozna z mojego szpitala i tak mi wlasnie powiedziala, ze jak przyjde na termin ale jeszcze nie bede rodzic to do porodu szpital wystawi mi zwolnienie. I tak wlasnie mialam z pierwszym synkiem.
Wiec nie rozumiem jak mozecie przed terminem porodu nie dostac zwolnienia i juz byc na macierzynskim?laureczka25, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny