X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, moze zacznie sie samo:)
    Ale to jak Cie położą, to już bedą wywoływać czy tylko kontrolować cisnienie?

A wlasnie, orientujesz sie jak to jest - jesli mam l4 do 20.02 i leze w szpitalu to nie leci macierzyński? Ostatnio czytałam, ze nawet jak sie z dzieckiem trafia do szpitala, to macierzyński sie "zawiesza". Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, moze zacznie sie samo:)
    Ale to jak Cie położą, to już bedą wywoływać czy tylko kontrolować cisnienie?

A wlasnie, orientujesz sie jak to jest - jesli mam l4 do 20.02 i leze w szpitalu to nie leci macierzyński? Ostatnio czytałam, ze nawet jak sie z dzieckiem trafia do szpitala, to macierzyński sie "zawiesza". Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam:)
    Za pobyt w szpitalu normalnie dostaje się zwolnienie, macierzyński liczy się od dnia porodu. Ale już sama nie wiem, czytam teraz jakieś wpisy na forum z 2008 i mam mętlik. Trzeba by było to gdzieś sprawdzić.
    Zapytam o to w czwartek położnej na KTG - obyśmy nie musiały tego stosować w praktyce tylko urodziły do tego czasu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:01

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mam to samo wczoraj zaczęłam ogarniać dom powoli, a w nocy obudził mnie okrutny ból i tak do teraz :/ Aż mi się wyć chce. W takim stanie to nie widzę siebie na porodówce.
    Nawet piłka nie pomaga.

kurcze Pia tragedia :(
    ja mialam juz przed ciaza problemy z kregoslupem i mowiono mi ze przy ciazy sie pogorszy, jednak to sporo dodatkowych kg do dzwigania dla kregoslupa, u mnie juz 15 i jest coraz gorzej zauwazylam, tez wylam w nocy, a dzis leze, nigdzie sie nie ruszam
    mam dosc chcialabym juz urodzic :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja już nie wiem co chcę. Z jednej strony ten kręgosłup mi tak dokucza, nie potrafię nawet z kibelka się normalnie podnieść ani z łóżka. A z drugiej nie wiem czy z takim bólem potrafiłabym urodzić.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Za pobyt w szpitalu normalnie dostaje się zwolnienie, macierzyński liczy się od dnia porodu. Ale już sama nie wiem, czytam teraz jakieś wpisy na forum z 2008 i mam mętlik. Trzeba by było to gdzieś sprawdzić.
    Zapytam o to w czwartek położnej na KTG - obyśmy nie musiały tego stosować w praktyce tylko urodziły do tego czasu... ;)

Gosiak, ja bede u kadrowej w czwartek, bo musze zawieźć dokumenty z medicover, to moge ja zapytać jak to jest. Moje 3 kolezanki z pracy przenosiły ciążę i wiem, ze im chyba z macierzyńskiego poszło. No ale ja nie biorę takiej opcji pod uwagę nawet!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, ja bede u kadrowej w czwartek, bo musze zawieźć dokumenty z medicover, to moge ja zapytać jak to jest. Moje 3 kolezanki z pracy przenosiły ciążę i wiem, ze im chyba z macierzyńskiego poszło. No ale ja nie biorę takiej opcji pod uwagę nawet!!
    Ja też nie biorę, to jest chamstwo według mnie. Szpital powinien wystawić L4 a często nie chce podobno.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam dziewczyny z tymi bolami, ja mam chate tak wysprzatana ze nie wiem co jeszcze moge zrobic szukam sobie zajecia zeby sie ruszac a moje dziecko spi, za to w nocy daje mi do wiwatu.

Odliczam sobie spokojnie 2 dni do terminu+7 = za 9 dni na pewno bede tulic moja krolewne :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieki laski. Lepiej mi juz bo troche minelo czasu. Pogadalam z mlodym.
    Gosia moj Pawel tez wodnik. Wiec wlasnie taki bunt wczoraj byl ze hej. Generalnie na noc sie nie zgodzilam i nie zgodze nie ma mowy. Ustalilismy ze moj M pojedzie po niego o 1 bo jak wczoraj powiedzialam ze o polnocy to malo z okna nie wyskoczyl. Nie jest zachwycony ale przystal na moje po dluzszej dyskusji. I tak zadzwonie do rodzicow tego chlopaka i bede rozmawiac jak oni to widza. No mam nadzieje ze do soboty ochlonie.

Ciekawe co u Agi. Jak jej idzie.

Ja bykam wczoraj na kawie u kokezanki ktora miala termin na marzec. Fajnie sie gadalo ona taki brzuszek malutki jak nasza Katis jakby grochu sie najadla. smialysmy sie ze ja za 6 dni malego witam a ona pewnie jeszcze spokojnie do marca da rade. A dzis rano wyslala mi fotke synka. Nic nie zapowiadalo wczesniejszego porodu. W szoku jestesmy

Gosiak, asia888, derii84, przedszkolanka:), Pia Gizela, Sue, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, od kilku dni nie idzie mi już spanie do 10-11, tylko budzę się o 7. Dzisiaj jest prze okropnie! Cały czas czuję się jak wypruta, nawet kawa nie pomaga. Nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień :(. Jeszcze zaraz na spacer z Milusińskim, a później z Mamą do księgowej i kupić jakiś termos obiadowy do szpitala, bo szpitalna stołówka mnie raczej nie zachwyca :(

• dorocia2324 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Ja przenosilam ciaze. Do dnia porodu dostalam zwolnienie ze szpitala a dopiero od dnia porodu zaczelo mi sie macierzynskie.

Gosiak, Sue, marcela29 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kathy's Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny:) chcialam wam sie pochwalic w niedziele 02/08/15 urodzila sie moja coreczka o godzinie 10:47 waga 3215 dluga 50 cm to byl 39/5 tydzien oczywiscie rodzilam normalnie:) dzis juz wychodzimy do domku Mala jest przesliczna narazie ja karmie MM bo nie mam pokarmu w cycach ale mysle ze lada dzien pokarm bedzie Bo caly czas odciagam I troszke sie jest :)

asia888, Maarta:), dorocia2324, derii84, Lara 82, Angélique89, Sue, mala_mi1982, megg, Bietka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie mnie też zastanawia kwestia z L4 mam do 14.02 a położą mnie na oddział 16.02. Także jak któraś będzie miała sprawdzone informacje jak to jest z macierzyńskim będę wdzięczna :)

Dzisiaj boje się wstać z łóżka żeby nie zacząć rodzic bo mąż pracuje do późna..a torbe ma w samochodzie..i tak zalegam ale cieszą mnie te ostatnie chwile błogiego lenistwa, bo z dwójką dzieci już pewnie nigdy tak nie poleżę do 11 :)

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia w sumie racja tylko sie obawiam czy pozniej bole nie beda jeszcze gorsze

kurcze Asiu niezle, jednak dzieciaczki przychodza kiedy chca i wychodzi na to ze na nic te nasze herbaty z malin i inne zaklecia

Sue lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's gratulacje :)))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ciaza to jednak wielka zagadka, jedne dzieciaczki pchaja sie na swiat inne nie chca wyjsc.

Kathy´s sliczna coreczka, gratulacje i oby laktacja sie rozkrecila.

asia888 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's gratulacje!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych, Agnieszkaa trzymam kciuki no i 100 lat dla Katiś :-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's gratuluje!!!

Asia istnieje obawa, że będzie gorzej. Ale na chwilę obecną boję się, że jak zacznę rodzić b=przy tym bólu pleców, to się skończy na cc :/ I du.pa.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathy's serdeczne gratulacje!! Duzo zdrowka dla Was!
    Uzupełnię listę jak wrócę do domu, bo właśnie jadę na ktg:)

No dla mnie paradoksem byłoby, gdyby leciał mi macierzyński, jak nie mam dziecka jeszcze fizycznie na świecie:)

Wlasnie, kolejne z pytań moich dzis jest następujące:
    Skoro wzięłam slub i przyjęłam nazwisko męża, to podpisuje sie juz nazwiskiem męża, mimo, ze w dowodzie mam stare?
    Musze jutro zawieźć do pracy dokumenty, a ni cholery nie wiem, jak sie podpisać :P

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj uprosiłam lekarkę o l4 do dnia porodu, w efekcie dostałam do 22,02 i jakby nic się nie wydarzyło, wizyta 23.02. Ale i tak za tydzień mam wizytę.
    A że nie wszyscy chcą dawać L4 to słyszałam. Niektórzy już od ciąży donoszonej każą macierzyński wybierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:52

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ