X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kciuki trzymam aby cisnienie sie ustabilizowalo i abys mogla wrocic do domku.

Katis wszystkiego najlepszego :-)

Moj syn tez wymysli domowke. I wszystko super gdyby nie to ze u kolegi a nie w domu i z noclegiem. Chlopaka na oczy nigdy nie widzialam. No i w ta sobote gdzie ja w niedziele mam cc i nie dosc ze bede sie stresowac sama cc to jeszcze nim gdzie jest u kogo i co robi. Rece mi opadaja :-( czuje sie czasem zagubiona. Do tego wszelkie negocjacje z nim nie maja sensu bo jak se cos w ten lep wkreci to wytlumaczyc mu ze mozna inaczej sie nie da. Ja 15 urodzing to w domu z kokezankami i to w ciagu dnia. Do tego nie chce pipelniac bkedow mojej mamy bo mam jej wiele za zle ale nie az tak aby wszystko pozwalac :-/ badz tu babo madra :-(

Katiś lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, sto lat!! Wszystkiego co najwspanialsze z okazji urodzin!! Milosci, radości i spełnienia marzen. To największe, choć jeszcze takie maleńkie już masz przy sobie :)
    Wszystkiego najlepszego!! :)

Katiś lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis dużo zdrówka !

Ja 15 urodziny miałam 17 lat temu :D wiec to nie te czasy. My nie świętowaliśmy jakos specjalnie urodzin aż do 18-stek, które wyprawiane byly z wielkim hukiem :-)

Katiś lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, wszystkiego najlepszego!! Zdrowia i miłości! Udanych urodzinek!!!

Katiś lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, powiem Ci tak, moi rodzice w życiu nie zgodziliby sie na to:)
    Byłoby nie i bez dyskusji. A i w wieku 15 lat to musiałam byc w domu chyba przed 22 albo 23.
    Moje kolezanki ze szkoły jeździły na dyskoteki, mne to nie bawiło, moE dlatego mi to nie przeszkadzało:)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, trzymam kciuki żeby ciśnienie Ci sie poprawilo.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, ponieważ z racji wieku mogłabym być matka 15-latka, to wypowiem sie ze ja bym sie na pewno na takie urodziny nie zgodzila. Ja w wieku do ok 17 roku zycia musiałam być w domu przed 21, no chyba ze lato, wakacje to troche dluzej. I wcale jakos nad tym nie ubolewalam. A calonocne imprezy w tym wieku, szczególnie teraz, kiedy młodzież jest bardziej "wyzwolona" - ja bym sie bala na miejscu rodzica.

Fedra lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis wszystkiego najlepszego!!!!!

Ja urodzilam synka 19 dni po terminie (ten termin wyliczany z tej smiesznej reguly) a idealnie w terminie wyznaczonym z USG.
    Ciekawe jak bedzie teraz bo nie chce mi sie lezec w szpitalu :/

Katiś lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, wytrwałości i samej radości z macierzyństwa :-)

Katiś lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też by takie urodziny nie przeszły. Impreza ok, ale w domu.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja bym go nie puściła nawet jakbym znała tego kolegę :(. Wiesz dlaczego? Bo sama wiem jaką byłam krętaczką w wieku Twojego Syna, ale absolutnie nie mówię, że on taki jest. Kombinowałam, że jak powiem, że idę do koleżanki to mama będzie spokojna, a my wolne i będziemy mogły iść w jakieś zakazane na ten wiek miejsce...

Wytłumacz mu, ze to nie jest teraz dobry czas na takie balety poza domem. Na pewno się obrazi, ale po czasie zrozumie. U mnie w domu tak jak u niektórych z Was - zasady były, powrót o tej i o tej godzinie i nie ma zmiłuj - nie powiem, jakiś niesmak mi po tym został, ale raczej jestem za to wdzięczna, że nie pozwolili mi robić niektórych głupot.

LadyMK lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Katis wszystkiego najlepszego!!!!!

Ja urodzilam synka 19 dni po terminie (ten termin wyliczany z tej smiesznej reguly) a idealnie w terminie wyznaczonym z USG.
    Ciekawe jak bedzie teraz bo nie chce mi sie lezec w szpitalu :/

Dorocia, Ty mnie nie strasz, bo na zawał zejde.... Termin z ich usg mam na 28go, to chociaż niech tego 22go się urodzi, bo faktycznie goście z Pl nie zobaczą szkraba :'(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSz takie urodziny poza domem, u kolegi zaciągają kombinatorstwem :) Zawsze możesz poprosić o tel. do rodziców tego kolegi i dowiedzieć się co i jak. Ja mając 15 lat miałam różne głupie pomysły, np. palenie papierosów. Później zmądrzałam :D
    Katiś 100 lat!

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis wszystkiego co najlepsze <3

Katiś, LaRa lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem podobnego zdania jak MalaMi i Januszkowa:)
    Telefon do rodziców i jak najwiecej szczegółów.
    Moi rodzice zawsze musieli wiedzieć gdzie, z kim i jak wrócę do domu.
    No i powroty późniejsze to tylko wakacje.
    Tak sobie teraz mysle, że mieli łatwiej, bo miałam dwie szkoły i absolutnie zero wolnego czasu na robienie głupot, kombinowaniem czy imprezy. Niezle to sobie wymyślili... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle kolega nie miał za lajtowych rodziców i nie dali się wciągnąć w kombinatorstwo młodocianych - wybaczcie dziewczyny, ale ja już wszystkie opcje przejrzałam, Ada chyba będzie miała ze mną cięzko, dlatego nie chce wyjść!

Fedra lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Dorocia, Ty mnie nie strasz, bo na zawał zejde.... Termin z ich usg mam na 28go, to chociaż niech tego 22go się urodzi, bo faktycznie goście z Pl nie zobaczą szkraba :'(

Nie strasze ale u mnie niestety tak bylo. Oczywiscie mam nadzieje, ze sytuacja sie nie powtorzy bo zwariuje w tym szpitalu...

Ale spokojnie Ty urodzisz wczesniej ;)

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłą odpowiednio kontrolowana. Jeśli już gdzieś mi wolno było iść, to byłam odwożona, miejsce sprawdzane przez tatę i powrót również kontrolowany, o godzinie którą wybrali rodzice i tata też mnie odbierał. Nie było, że sama, czy że jakiś inny rodzic :D Ale jak miałam 15 lat, to nie było zmiłuj, impreza max. do 21,00 ;)

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, tak sobie myślę, że Tomek tez:)
    Chociaż, mam starszego brata i wiem, ze chłopcom mozna wiecej!! Co kiedys uważałam za ogromna niesprawiedliwość i nienawidziłam za to swoich rodziców. Teraz jestem im wdzięczna, że mnie dobrze wychowali :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie zaciąga tu kombinatorstwem...jeżeli postapisz Asia, tak, jak dziewczyny sugerują, syn zapewne będzie miał żal, przerabialam to na własnej skórze, zawsze jakaś moja prośba, wymarzona impreza kończyła się płaczem, i na pytanie dlaczego, tato(bo był bardziej konsekwentny) odpowiadał, że będę mieć własne dzieci to zrozumiem, a jego nie interesuje to,że inni mogą, bo on ich nie wychowuje. Z biegiem czasu zaczynam rozumieć, co tato wypowiadając te wszystkie słowa miał na myśli.

Porozmawiaj na spokojnie z synem, powiedz, że teraz jest to trudny czas dla Cb,że nad taką imprezą można pomyśleć za rok??

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ