X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kciuki :-) zacisniete.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka powodzenia nie czekaj tak długo od odejścia czystych wód po około 2-3h powinnaś być w szpitalu. Trzymam kciuki za lekki poród.

U mnie bezsenna noc:(

oar843r8kh12ukn4.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA LAURA PENELOPE GRATULACJE... Jesteście mamusIami... Je..
    Ja właśnie się witam z nocnego karmienia...

U nas jest też mała zoltaczka... Wczoraj była u nas położna środowiskowa... Bardzo fajna wizyta... Rozwiala wiele moich wątpliwości.

Agnieszka trzymam kciuki za szybka akcje

Penelope lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak jedna reka pisze w skrocie.

W niedziele o 0:30 wyskoczylam z lozka, bo poczulam sie mokro.Spodziewalam sie sluzu a zobaczylam krew i wode.

Ok 3:00 zostalam przyjeta. Potwierdzilo sie, ze to wody i powiedziano mi, ze mnie zatrzymuja, bo rozwarcie na 4 cm i ze tego dnia urodze - SZOK! Skurczy jak nie czulam tak nie czulam.

7:30 poczulam pierwszy lekki bol podbrzusza jak miesiaczkowy. Rozwarcie 5 cm.

Podpieta bylam caly czas do antybiotyku i przeciwbolowe przyjmowalam dozylnie. Zoo odmawialam.

Godziny mijaly a rozwarcie postepowalo bardzo wolno okolo 1 cm na 3 godziny zamiast na godzine pomimo postepujacego bolu i czestotliwosci skurczy.
    Po 16:00 mialam juz wszystkiego i wszystkich dosyc. Jeden mega silny i mega dlugi skurcz + slowa pielegniarki, ze spodziewalaby sie ze do tej pory juz urodze wytracily mnie z rownowagi i wpadlam w szloch. Wyprosilismy wszystkich i byl juz ze mna tylko maz. Wyplakalam mu sie i zgodzilam na zoo. Stalo sie dokladnie to, czego sie obawialam
    - wraz z bolem zniknelo odczucie wszystkiego innego. Ok 17:30 rozwarcie bylo na 9,5 cm. Pielegniarka, ktora zostawila nas o 7 rano wrocila o 19:00 w szoku, ze nadal tam jestesmy. Ja caly czas czekalam na "odczucie potrzeby parcia lub zrobienia kupy" a nie czulam nic i lewa noge mialam prawie kompletnie bezwladna. Moja pielegniarka podjela decyzje, ze jestem prawie gotowa by przec. Zaczely sie przygotowania. O 20:15 zaczelam przec. Musialam zgadywac kiedy mam skurcz i przez caly czas niczego nie czulam, ale postanowilam, ze pora najwyzsza urodzic to dziecko! Parlam dokladnie 60 minut. O 21:15 na swiecie pojawila sie Luna Faustyna.

Nie nacinali mnie, peklam w dwoch miejscach. Szwy maja sie rozpuscic w przeciagu tygodnia. Poki co sa nieprzyjemne a przy siedzeniu bola.

Wszystko co najgorsze pojdzie zaraz w niepamiec, bo malutka jest sliczniutka!

Penelope, Lara 82, Gosiak, mala_mi1982, Januszkowa, Maarta:), dorocia2324, LadyMK, Bietka, ash, laureczka25, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, no to też Ci trochę zeszło. Zo to dobry rzecz, ja nigdy nie powiem że brak uczucia skurczów to zła rzecz.
    Ciesz się malutką :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, do do dzieła więc, mam nadzieję że akcja już postępuje :)

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, powodzenia!!!!
    U mnie cisza i spokój. W nocy pospałam, na 8:30 jadę na KTG i na wizytę.

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka najwazniejsze ze Luna jest z Wami. A Ty w domu czy w szpitalu jeszcze?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w dniu terminu z USG I OM i nadal nic sie nie dzieje, ja chce rodzic.
    Wczoraj wieczorem jedynie 3 skurcze takie bolace poszly az w plecy ze musialam wstac bo na lezaco bylo nie fajnie, ale to pikus minelo wszystko po prysznicu i mysle ze to bardziej bylo krecenie w jelitach po soku ktory wypilam.
    I co dalej?
    W czwartek termin z reguly.

megg, Januszkowa, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dalej?
    Lara, cóż Ci mogę powiedzieć... życzę Ci, żeby się rozkręciło samo, ale czekanie jest dość frustrujące...
    Wszystkie przyspieszacze to trochę pic na wodę, na każdego działa coś innego a dziecko i tak wyjdzie kiedy będzie chciało albo kiedy je wygoni kroplówka z oksy :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wkoncu pora na Ciebie, powodzenia i najwspanialszych pierwszych chwil z maluchem!!! Laurka- gratuluje, dzielna bylas!!! To kto teraz- chyba Gosiak;)

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka poooowodzenia :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratuluję!! Odpoczywajcie i cieszcie się!

Agnieszka trzymam kciuki, żeby wszystko się potoczyło jak trzeba :)

Megg, tobie też powodzenia, bo pewnie już jesteś podekscytowana tym, co się zbliża :)

Laurka, najważniejsze że jesteście już razem :) Mała wszystko na pewno wynagrodzi!

Penelope, nie martw się że tyle śpi :) Jeszcze będziemy tęsknić za tymi śpioszkami ;)

A ja witam się z bólem w lędźwiach. Masakra. Ten ból aż mnie w nocy wybudził i nie przechodzi :/ Mój mąż też w nocy się pyta czy mi pomóc. Ale przecież co on może?

Penelope, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Agnieszkaa, trzymam kciuki!!

Lara dzień jest długi, wiec jeszcze nic straconego:)

Gosiak, trzymam kciuki za ktg, daj znac po:)

Ja sie jeszcze zdrzemne z godzinke, bo oczy mi sie kleją. A miałam takie głupie sny, że szok!!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no dokladnie nie pozostaje nic tylko czekac ja tez jeszcze pospie, nawetnz lozeczka mi sie nie chce wyjsc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis pies pobudke zrobil o 5, M poszedl z nia na dwor, potem o 6 ja z nia wyszlam bo cos ja brzuch bolal, zawsze do 7 spala i tesc ja zabieral na spacer wiec dzis juz ma 3 spacery za soba, ja od 5 nie spie bo mi bole @ nie daja, zrobilam juz sos do spaghetti, zjadlam sniadanie i probuje drzemji,ale ciezko bo czuje jakby zaraz miala mnie krew zalac:/
    Megg- powodzenia!!! To dzis mamy na 100% dwie nowe mamusie, choc mam nadzieje ze jeszcze ktos sie zdecyduje z maluchow:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś z Was jest dobrym negocjatorem i na dobrych warunkach wykurzy moja core z apartamentowca? :)

Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Laurka dalas rade. Super :-) imie piekne. Teraz szybko dojdziesz do siebie i bedziesz sie juz mogla tylko cieszyc malutka.

Agnieszka trzymam kciuki. Nie wiem tylko czy twoj maz pojechal do Wrocka czy jest z toba.

Ja witam sie w mega dolem. Nosz kurwa do tej pory nie miesci mi sie w glowie jak mozna tak powiedziec wlasnemu dziecku. Moja mama mnie tak urazila i zdenerwowala ze i mojemu synowi sie oberwalo bo jak juz cierpliwosc wisi na wlosku to niedaleka droga zeby wpasc w szal. Noc koszmarna. No masakra.

DZIEWCZYNY PYTANIE DO WAS BO SPORO JEST TU WAS DUZO MLODSZYCH ODE MNIE. W JAKI SPOSOB SPEDZALYSCIE 15 URODZINY???

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Penelope musisz spać i być silna dla swojego synka. Przez tyle miesięcy radził sobie świetnie w brzuszku to i teraz śpiąc nic mu się nie stanie.

Laurka zazdroszczę Ci, że masz już córeczkę przy sobie, nic się u Ciebie nie zapowiadało na rychły poród i tak Cię wzięło z zaskoczenia :) Będąc po terminie siedzi się cały czas jak bombie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze rodzące, wizytujące i Wasze KTG.

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ