X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa gratuluję Kubusia :)

Pudel też urodziła Tomusia :) w pamiętniku są wymiary :)

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja własnie nie wiem czy schodzi - nie jestem w stanie tego ocenić. Wszpitalu miał pomiar robiony bilirubinometrem i wyszłokoło 11 a w sobote badanie krwii i wyszło 11,5. Więc nie wiem. Generalnie pomiar z krwii jest duzo bardziej wiarygodny bo dokładny. I cięzko ocenic czy spada czy nie. Pediatra mówiła, że mam obserwowac przyrost wagi. JEsli dobry to się nie przejmować. Ehhh same stresy

Mój miał przy wypisie 10. Ja się nie przejmuję, to są dobre wyniki. A lekarka w szpitalu od noworodków mówiła, że jak nogi są żółte to jest gorzej. A z buzi to zejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dostała skurczy o godzinie 4 rano, a kilka minut po już mnie tuliła ;) - jakoś nie wymagałam wielkiej adoracji podczas porodu, spieszyło mi się :D

Sue też zjadłabym serowych chrupek! Śmierdzą i są dobre!

Moja Ada też nie miała czkawki kilka dni, a miewała tylko wieczorami po tym, jak się czegoś napiłam. I co? Napiłam się kubusia i czkawka była. Adinek lubi bardzo soczki :). Pamiętam jak byłam mała, to nie mówiłam, że mam czkawkę tylko "Mamooo, szczeka mnie"... :)

Aga gratuluję Kubunia! Wracajcie do formy! <3

Megg z checia poszlabym juz za Ciebie do tego szpitala! Zazdroszczę bardzo!

megg lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Postanowilismy narazie nie dawac smoczka tylko ja tulic :) i jak polozylam ja na klacie to nie ssala tylko zasnela wiec nie chodzilo ze potrzebuje ssac tylko bliskosci chyba :) pewnie moglabym dac smoczek i by sie tez uspokoilaa ale mam nadzieje ze bede wytrwala i do 2 msca obejdzie sie bez smoczka :) zamiast tego bede ja sobie klasc i bedziemy sie tulic, skoro ja to uspokaja a dla mnie to nie jest uciazliwe to sprobuje :)

No to zazdroszczę :) Mój by sobie rękę odgryzł :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ale niespodzianka!!!! Wielkie gratulacje! :)
    kiedy co jak opowiadaj :) Luna piekne imie

Aga gratulacje!!!! kawal chlopa :)µ

Pudel gratulacje!!!

Katis Pola jaki slodziak!!!!

dziewczyny ja juz tez chce..... :(

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Mój miał przy wypisie 10. Ja się nie przejmuję, to są dobre wyniki. A lekarka w szpitalu od noworodków mówiła, że jak nogi są żółte to jest gorzej. A z buzi to zejdzie :)

no z brzuszka i twarzy najpóźniej schodzi.
    A nóżki tj uda są delikatnie zażółcone. Mma wrażenie że łydki robią sie powoli różowe. Ale może mi sie wydaje sama nie wiem.
    Niestety ale ja przejmuje sie wszytskim. Chyb ajeszcze bardziej niz w ciąży

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wody pachną trochę jak sperma? Dwa razy uciekło coś ze mnie. Ledwo dobieglam do toalety. Nie wiem czy to były siuski czy jednak wody. Spodnie mam mokrusienkie. Ale żadnych skurczy nie mam.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci nie pomoge, nie wachalam. Skurcze mi się zaczely tak do godziny od odejścia wod.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak pisZą wszedzie że właśnie wody mają taki zapach, szkoda że nie masz tych testow do badania wód..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Dziewczyny, czy wody pachną trochę jak sperma? Dwa razy uciekło coś ze mnie. Ledwo dobieglam do toalety. Nie wiem czy to były siuski czy jednak wody. Spodnie mam mokrusienkie. Ale żadnych skurczy nie mam.
    Aagnieszkaa, no to chyba się u Ciebie zaczyna, trzymam kciuki, żeby szybko i w miarę bezboleśnie poszło!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Katis pisała, ze jak cos z niej pociekło, to miało wlasnie zapach spermy.
    Trzymam kciuki, zeby sie akcja rozpoczęła!!

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 00:36

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Katiś o tym pisała, że to taki zapach.

Zaczęłam odczuwać jakieś skurcze, ale jeszcze nic mnie nie boli więc to pewnie nie to. Zerkam na zegarek i liczę na skurcz, który zaboli. Na prawdę wolałabym już jechać niż dłużej czekać.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka

AGAAA, GRATULUJĘ DZIECIACZKOW :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope jak się czujesz? Odpoczęłaś trochę?? Jak dzidziuś?

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w szpitalu, oboje na antybiotyku wiec do środy rana tu jesteśmy. Jak pierwszy raz dziś rano przystawiałam do piersi to byłam taka zagubiona ale słuchajcie udało się. Nie boli. Synek to taki spokojny i tak dużo śpi że aż mnie to martwi. Ale jeszcze doby nie ma a poród nas umeczyl, plus może i ten antybiotyk jakoś tak działa. Wzruszam się co chwilę, dziś mi się jakby ślina zakrztusil i musiałam go odbijać. Po wszystkim się poplakalam. Bałam się spać. Mąż go miał na rękach półtorej godziny to zasnęłam. Jaki to strach o dziecko, nie do pomyślenia. i,e

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami w sumie pierwsza noc, wczoraj polozne Go wzięły na 3 godziny wiec tyle spałam, od 5 już nie, głowa mi leci. Ja sie boje iść spać, Boże jak ja kocham to dziecko :)

Lara 82, megg, Januszkowa, Boroniówka, asia888, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci ze mnie jak z kranu, więc to muszą być wody. I godzine po ich odejsciu zaczęły się skurcze. Zaraz zaczne je mierzyć, ale już wiem że nie będzie łatwo.
    Wykapalam się, dopakowalam, spróbuję zasnąć.

mala_mi1982, Lara 82, Penelope, Gosiak, Pia Gizela, Sue, megg, LadyDi, Januszkowa, słoneczna 85, przedszkolanka:), dorocia2324, Bietka, ash, asia888, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa jak przy skurczach uda ci się zasnąć to niezla jesteś ;)
    Powodzenia zycze jakby się rozkrecilo!

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem że może być ciężko, bo one są caraz intensywniejsze. Ale nie chce jeszcze jechać do szpitala :-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem podekscytowana i szczęśliwa ze się zaczęło!!

Lara 82, mala_mi1982, Penelope, Gosiak, Januszkowa, słoneczna 85, dorocia2324, Bietka, Boroniówka, asia888, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ