Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Już znam cały plan na najbliższe dni - teraz dostałam lek na obniżenie ciśnienia. Za dwa dni kolejne KTG w Medicover, bez wizyty. A w Walentynki do szpitala mam się kłaść. Szyjka się skróciła wyraźnie, rozwarcie na opuszek palca. Liczę na te dwa zabiegi akupunktury. No i odstawiam liście malin skoro podwyższają ciśnienie.
derii84, mala_mi1982, asia888, AsiaSzw, Angélique89, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi sie ze w tych czasach dobrzy lekarze przynajmniej w PL nie ryzykuja przenoszeniem ciazy o dluzej niz 14 dni, a nawet po tyg juz zalecaja hospitalizacje, ja max w pn wbijam do szpitala i nie mam zamiaru z niego wyjsc bez malenstwa, jak dla mnie jesli ktos wie kiedy mial ostatnia @ i cykle ma reguralne (26-32dni) to nie powinien dluzej chodzic w ciazy niz 42tyg nawet jesli podstawowe badania sa ok...ostatnie tyg ciazy sa meczace zarowno dla matki i dziecka i kazda minuta ponad w dwupaku jest ryzykiem
Katis-100latek i spelnienia w nowej roli, ktos mi kiedys powiedzial ze dopiero po urodzeniu dziecka stajemy sie prawdziwymi kobietami wiec zycze odnalezienia nowej siebie
Asia co do urodzin syna cokolwiek zdecydujesz nie argumentuj ewentualnego zakazu ciaza bo zmajac hormony nastolatkow moze to wplynac na relacje rodzenstwa, ja tez bym sie nie zgodzila na calonocna impreze bez nadzoru doroslych, nie w tym wieku i nie w tych czasachJanuszkowa, Katiś lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Agaa gratulacje! Szkoda tylko ze po mekach 17h robia cc.
Tydz tenu bylo 3800 wiec mysle ze u mnie juz pewnie z 3500..
Agnieszka powodzenia!
U nas rada poloznej co dosie nie sprawdzila..
Jutro ktg i mam nadzieje ze zastane dr. Wg usg mialam 8.02 termin..
Juz mnie to wkurza..to golenie itd. Az mi podraznienie na nogach wyszlo. Cale czerwone po maszynce.
Gosiak nie wiem co to bedzie. Chodzilas po 2 schody? Ja pojde dzis powchodze moze ??
A moze stres nas blokuje??
Katis jaki masz torcik???
Wszystkiego Najlepszego!!! Zazdroszcze Ci!!! Zaraz wyjdziesz na spacer.
A my nadal w dwupakach!!!!! Wczoraj mialam zly sen i zaczelam myslec ze nie przezyje porodu;) -
AsiaSzw, ja też miałam raczej krótką smycz, ale jako, że byłam wodnikiem, buntowałam się i w pewnym momencie rodzice zrozumieli, że i tak zrobię co będę chciała - czy to będzie godzina 12:00, 17:00 czy 24:00
W wieku 17 lat puścili mnie na obóz z moim chłopakiem na Słowację - niby wychowawcy pilnowali itp. ale tak się dobraliśmy w pokojach, że w dwie pary się wymienialiśmy pokojami i przez 2 tyg. spałam z moim facetem w pokoju.
18-tkę wyprawiałam w pensjonacie mojego kolegi z półwyspu - a miałam 18-tkę jako pierwsza w klasie i po imprezie każdy miał swój pokój do dyspozycji.
I mając taką swobodę - nie ciągnęło mnie do papierosów - nigdy nie paliłam, w życiu nie spróbowałam marihuany, nie mówiąc o innych narkotykach, alk dopiero na studiach zaczęłam pić. W ciążę nie zaszłam do teraz
Więc nie ma reguły, na każdego jest inny sposób. Zważywszy, że ja 18 lat miałam 20 lat temu, wszystko się trochę wcześniej zaczyna.
Pogadałabym na pewno z rodzicami tego kolegi jak to ma wyglądać. Ale tak naprawdę wychodzę z założenia, że jak syn będzie chciał zrobić coś głupiego, to może to zrobić i o 9:00 rano. A jak zostanie obdarzony zaufaniem, to też pewnie będzie się jednak pilnował, żeby go nie zawieźć. Ale ja to wodnik jestem - buntownikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:15
Fedra lubi tę wiadomość
-
Eh tak pomyslalam ze tez bym juz mogla byc mama kilkulatka, a tak to wg okreslen medycznych jeqgptem "staroródka" nie podoba mi sie ta nazwa, mam nadzieje, ze macierzynstwo odmlodzi mnie i meza:)
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ciekawe co tam u Agnieszki:)
Zabawne, bo zamiast iść na pierwsze ktg to pojechała na porodowkę
Moj maluszek dzis rano nadzwyczaj spokojny. Siostra mojego P zostawiła mi detektor tetna, kurcze, fajne to. Posłuchalam serduszka i od razu lepiej. Tym bardziej, że młodzież śpi w najlepsze, bo tętno takie miarowe, ze szok:)
Słoneczna, nie zaszkodzi spróbować ponownie z- zawsze to masaż szyjki i prostaglandyna
A Maciek czeka na Tomka:) i moze jeszcze dołączy do nas Janinka:)
Ludzie pojadą do kina na ta szmire Grey'a, a my na porodowkęi tez bedzie gorąco:P
Gosiak, słoneczna 85, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość
-
Sloneczna spokojnie ja juz minelam wszystkie terminy z usg:/ takze wczoraj byl z reguly i z wyliczen lekarza, teraz licze na piatek 13, mam nadzieje ze w czw zostane juz w szpitalu bo perspektywa walentynek w domu na bombie mnie przeraza jakos bede spokojniejsza jak mnie tam beda monitorowac, te wyjazdy do szpitala tez mnie stresuja i mala chyba tez bo sie wscieka na ktg, w czw wyjazd nr 3"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Przed pierwsza ciaza mialam bardzo nieregularne cykle. Moj gin wyznaczyl termin z reguly. W tym dniu poszlam do szpitala. Polezalam tydz. Zbadali mnie, porobili USG i stwierdzili, ze termin z niego jest na pozniej i nie beda wywolywac na razie, nie bylo zadnego rozwarcia, skurczy. Po tyg kazali wrocic na oddzial. I tak wytrwalam tydz lezac i idealnie w terminie urodzilam sn. Synus zdrowy.
A tak sobie mysle, ze gdyby zaczeli wczesniej wywolywac porod moglo by to sie zakonczyc cc.
Teram tez mam na termin isc do szpitala. Tam na pewno mnie zostawia i wtedy po wszystkich badaniach zdecyduja co dalej. -
Gosiak, jak pisałam, miałam 2 szkoły, wiec jakoś nie chciało mi sie kombinować. Miałam troche inne zajawki niż moje kolezanki z klasy - dla nich ważna była sobotnia imprezka, chłopaki, papierosy. Ja miałam szkole muzyczna, wyjazdy na koncerty, itd.
Czesto sie mowi, ze jak sie dziecku duzo zakazuje, to tm bardziej spróbuje. Mnie nie musieli zakazywać, nie wiem czemu:)
Tu chodzi o charakter chyba
Moj brat grał w piłkę w klubie piłkarskim i tez nie w głowie mu były imprezy:)
Moze to był sposob moich rodziców na nas - mieliśmy swoje pasje i nie w głowie nam było, zeby głupoty robic:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
Laurka najwazniejsze ze juz porod za Toba i tulisz swoja coreczke:)
Angelcia jak Ty mlodziutka jestes:)
Ja na 15ste urodziny mialam torta, kolezanki, chipsyy itp. podobnie jak Sue. Tez tak mialam ze zawsze w domu na czas o dyskotekach moglam sobie pomarzyc.
Ciekawe jak Agnieszka sobie radzi.
Gosiak fajnie ze juz wiesz co Cie czeka w najblizszych dniach gdyby Janinka sie nie zdecydowala, mam jednak nadzieje ze sie zdecyduje wyjsc szybciutko.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Agnieszka powodzenia
Katis wszystkiego najlepszego
Ja wczoraj pospacerowalam troche, zeby popedzic moze co nieco, i pol nocy meczylam sie z bolem krzyza, boli do teraz, jestem zalamana
chyba bede musiala wrocic do lezenia i oszczednego trybu zycia, i niewiem kiedy w takim razie sie doczekam porodu eh
dolek mam dzis -
asia888 wrote:Ja wczoraj pospacerowalam troche, zeby popedzic moze co nieco, i pol nocy meczylam sie z bolem krzyza, boli do teraz, jestem zalamana
chyba bede musiala wrocic do lezenia i oszczednego trybu zycia, i niewiem kiedy w takim razie sie doczekam porodu eh
dolek mam dzis
Mam to samo wczoraj zaczęłam ogarniać dom powoli, a w nocy obudził mnie okrutny ból i tak do terazAż mi się wyć chce. W takim stanie to nie widzę siebie na porodówce.
Nawet piłka nie pomaga. -
Sue to Ty jestes z zawodu muzykiem?
Co do tej imprezy.. w takim wieku za moich nie tak odleglych czasow -11 lat temu pojawial sie juz na takich imprezach alkohol
znam tez osoby ktore w takim wieku rozpoczynaly wspolzycie m.in. na takich imprezach, a teraz jest ponoc jeszcze gorzej
ja bym nie pozwolila