Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no dobra to się umawiamy na kolejne grupowe rodzenie w środę, ok ?
przedszkolanka:), derii84, dorocia2324, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Jeszcze się okaże, że Boroniówka i Pia jutro po tych wizytach nam się zaczniecie rozpakowywac
Mi po żadnej wizycie to nie grozi, ostatnie badanie dopochwowe miałam w Pl w 9 tyg ciążypewnie nawet rozwarcia nie mam:-D
Mój miał wyjść juz w styczniu wg lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:32
Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
coraz częściej mi twardnieje macica u samej góry, ale super, to chyba oznacza, że mój organizm kieruje małego ku dołowi :PP
derii84 lubi tę wiadomość
-
dziwne jest to z tą płatnością... przecież powinni się cieszyć, że ktoś z bliskich jest! W końcu wtedy położne nie muszą aż tak być obok, bo jak się by coś działo to zawsze bliska osoba pójdzie powiadomić. Tak mi się wydaje
i tak jest u mnie w szpitalu..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
a jak długie cykle miałyście? bo ja miałam np.po 42 dni, ale w tym udanym byłam na stymulowaniu i nie mam pojęcia jak to liczyć mimo że mniej więcej wiem kiedy owulka była...
Lady ja mam na dole tylko i nic to może i Ty się rozkręcisz
derii jak to wizyta tylko w 9 tygodniu???? -
Hey. U mnie cisza. Sączą się minimalnie wody, skurczy nie ma. Dostałam antybiotyki z racji pęknietego pecherza. W nocy dostane jeszcze raz a rano o szóstej będą coś kombinować.
Januszkowa może Tobie jednak się uda. Sue ja już nie zdążę na urodziny męża ale Ty chyba tak. Gosiak trzymam kciuki.
-
przedszkolanko te od góry zaczęły mi się jakoś w zeszłym tygodniu i po jakimś czasie promieniują na podbrzusze, a raczej na nr 2:P ale to różnie, czasami są promieniujące, a czasami tylko góra jak skała się robi. A mój maluch...sprytnie je omija
ja miałam cykle po 30/31dni, ale w ostatnim cyklu miałam miesiączkę wywoływaną luteiną, bo torbiel mi się zrobiła i pękła. Dzięki tej torbieli i pęknięciu w kolejnym cyklu pojawił się nasz maluszek, bo najwidoczniej mi się oczyścił jajowódtak sobie to naturka wymyśliła.
chyba dobrze opisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:42
-
Ostatnia wizyta z badaniem dopochwowym. W Norwegii, bynajmniej w mojej okolicy nie badają dopochwowo w ogóle, chyba,że kobieta skarży się na świąd i w badaniu moczu coś wyjdzie. Oni tutaj nie ingeruja wewnątrz. Jedynie jak mnie skurcze złapią lub wody odejdą wtedy mój lekarz sprawdzi jak rozwarcie, bo helikopter musi wezwać
Niestety Lady Lady,jeszcze takie rzeczy w Pl się zdarzają.
Tutaj bynajmniej ja do porodu mam własną sale z mężem i łóżkiem dla niego, z własną łazienką i pełnym wyposażeniem. Pierwsze 24h mąż nie płaci, następne jak chce to chyba 250kr
Ja miałam różnie, mój organizm po odstawieniu tabletek preferowal 10go każdego miesiąca... Trochę dziwne to byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:44
-
Derii rozumiem, co kraj to obyczaj.
W Niemczech partner moze byc przy porodzie za darmo, a jesli chce zostac z mama na noc trzeba oplacic pokoj rodzinny ok. 80€ za dobre. Chcemy wziac zeby nikt nam nie lazil i zebym byla spokojniejsza.
Dorocia moja corcia tez tak napierala i ginka mowila ze wtedy sie skraca szyjka a potem robi rozwarcie
Ok to Wy mozecie w srode, ja sie pisze na wtorek zeby mama prezent miala - wnusie:)
Jutro mam ktg na 8:00.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:45
-
Ja mialam dlugie cykle tak ok 32 dni? Roznie.
Pia bylam na ktg-maz mowil ze byly nawet 50-60 to lepiej niz wczoraj ale tak to ok 2o wiec zadne skurcze.
To pewnie w sr lub czw u mnie ? Chyba ze po malych dawkach ruszy sie we wt.
Albo dr zmieni zdanie?
Juz mnie nic nie zdZiwi -
Gosia jednak ta oxy, brrrrr
Może w twoim przypadku szybko zadziała i w miarę bezboleśnie, trzymam za to kkciuki.
Dorocia, Aga im nas więcej, tym przyjemniejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 21:49
dorocia2324 lubi tę wiadomość