X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel- nie potrafię dokładniej wytłumaczyć który to dokładnie biustonosz, szczerze to nie wiedziałam o bocznych itd. push upach:) Zobaczyłam reklamę w TV, pobiegłam do sklepu i zapytałam o ten biustonosz z reklamy:) I to był strzał w 10:)
    Trzymam kciuki dzisiaj za Ciebie :*

Asia jak robi się krokiety ziemniaczane? Podsyłaj przepis:) I pokaż brzusio:)

Ja dzisiaj robię naleśniki z serem. Wczoraj była kaczka- wystarczy tego dobrego:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Daj znać jak było. Pewnie mega odprężenie...
    Tak, na bank, ja na jogę chodzę od lat właściwie. Joga wspaniale odpręża, odstresowuje. 10 minutowy relaks końcowy daje ponoć tyle co 1,5h snu.
    Bardziej liczę na to, że te asany, które są odpowiednie w ciąży są też bardzo korzystne dla dziecka + dla miednicy i innych narządów i z tego co czytałam ułatwiają poród.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!
    Ciekawe czy uda Ci sie poznac płeć:)
    W ogole ciekawa jestem, ktora z nas pierwsza pozna płeć
    Mi babka na USG prenatalnym powiedziała, że wg niej będzie chłopiec, ale że jeszcze wcześnie i żeby się nie nastawiać na 100%
    Ale moje dwie koleżanki, które urodziły chłopców usłyszały dokładnie to samo, że nic pewnego, żeby się nastawiać, a jednak się sprawdziło ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi sie bardzo chce pic to robie sobie sorbety.. Wlewam herbatę cytrynowa badz brzoskwiniowa ewentualnie jakis kwasny sok do woreczków na lód wkładam do zamrazalnika czekam az lekko sie sciagnie i wyciagam do misieczki odrazu mi lepiej po tym:)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi babka na USG prenatalnym powiedziała, że wg niej będzie chłopiec, ale że jeszcze wcześnie i żeby się nie nastawiać na 100%
    Ale moje dwie koleżanki, które urodziły chłopców usłyszały dokładnie to samo, że nic pewnego, żeby się nastawiać, a jednak się sprawdziło ;)

Ja sie tak stresuja ta plcia bo mi lekarz w wojewodzkim tez powiedzial, ze chlopak a potem ze moze pepowina ale naogladalam sie zdjec w internecie

5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png

i jeszcze takich czarno bialych z normalnego usg a tam roznica pod jakim katem cos odstaje, jak bardziej w gore to dziewczynka a jak pod katem to chopak albo na odwrot, w obydwoch plciach widac taki "dyngs" ale pod innych katem sie podnosi

oo znalazlam

http://www.iv.pl/images/23864407490487503061.jpg

tak wiec latwo o pomylke i nie wiem :( ale mam nadzieje, ze dzis sie dowiem napewno :D bo lekarz powiedzial, ze powinno byc juz widac :) ale chcialabym miec pewnosc, zeby pepowina byla osobno i zeby dzidzius sie ladnie ulozyl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:05

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel powodzenia... czekamy na wieści

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam :* i odezwe sie jak wroce :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dzis znow gorzej- moze ta pogoda tez wplywa na moje mdlosci ii wymioty- w sob czulam sie wspanaiale, nawet jadlam sledzie , wedliny, wszytsko normalnie az dziwne!

wczoraj obiad oddany i sie zaczelo..

dzis sniadanie tez, rano tez..
    a w pracy niestety 8h, do tego okkropny bol glowy

Bella zapomnialam dodac,ze lekarz rodzinny powiedzial zebym ratowala sie coca cola, male lyki- ale taka zwykla z cukrem- nie jakies light cczy zero

i powiem Ci ze naprawde to mi pomaga

daj znac jak sie czujesz

a co do bolu glowy? myslicie dziewczyny ze np smarowanie skroni jakims olejkiem lawendowym cos pomoze??

ktos ostatnio pisal o bolach glowy- macie jakies sposoby??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla inspiracji o jodze w ciąży: http://portal.abczdrowie.pl/joga-w-ciazy

http://www.joga-joga.pl/pl118/teksty460/w_jaki_sposob_joga_pomaga_kobietom_w_ciazy_dr_kris

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a co do bolu glowy? myslicie dziewczyny ze np smarowanie skroni jakims olejkiem lawendowym cos pomoze??

ktos ostatnio pisal o bolach glowy- macie jakies sposoby??
    Wiesz co ja przez długi czas miewałam migreny i kupowałam olejek w aptece eukaliptusowy w takim metalowym pojemniczku roll on. Łatwo się nakładało i co najważniejsze pomagało. Mnie zapach lawendy bardzo dokuczał, a ten wyjątkowo nie. i chyba koszt do 10 zł. Ale nie mogę za chiny przypomnieć sobie nazwy. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki cath, zapytam o olejek- chyba w aptece powinni wiedziec:)

bo czesto mi sie te bole glowy pojawiaja.

ale mi sie trafilo, co? smieje sie do meza, ze pewnie jeszcze Hemoroidy mi sie trafia:)

cath, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, chiwlke mnie tu nie bylo :)
    u mnie w mkare ok...wczoraj na wieczór mnie bardzoi zemdliło, nawet nie wiedziałam jak zasne ale dziś jest oki :)

Lula88 przepraszam ze tak pózno ale pisze!
    do jakiego lekarza chodzisz? kto CIe prowadzi ?
    Moj prowadzący też pracuje w Tuchowie i wszystkie swoje pacjentki tam zabiera! a po drugie słyszałam ze maja bardzo dobrze wyposazony oddział położniczo ginekologiczny, pokoiki itd! ze na prawde jest tam super atmosfera i komfort do rodzenia! no ja tak czy siak nie mam w czym wybrac jesli chodzi o tarnowskie szpitale! wiec te 20 km do Tuchowa może jakoś dojade :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rudasek :) też miałam pod wieczór większe nudności niż przez cały dzień musiałam przed snem się najeść czegoś lekkiego wtedy dopiero mogłam zasnąć. :)

Sloneczna jeśli tego nie będzie to jakiś inny pani pewnie poleci. Ten używałam i bóle głowy znikały natychmiast a smarowałam tak po bokach głowy bardziej przy uszach i na środku głowy. CUDO <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie tez wczoraj niesamowicie zemdlilo wieczorm...ehhhhhh:) a dziś juz oki, byle nie zapeszyć :D

cath lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam kciuki aby mdłości nie powróciły. :*
    Ja podjadam dużo jogurtów i owoców między posiłkami i na razie mdłości nie mam. Byłam u znajomego dietetyka na konsultacji i mówi aby nie dopuszczać do sytuacji kiedy jesteśmy głodne. Czyli mówi wychodzi na to ze co dwie godziny coś przekąsić. Oczywiście śniadanie a miedzy obiadem i kolacją jakieś owocki, orzechy, jogurty czy nawet coś słodkiego :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, ja tak robie od początku! dlatego może uniknęlam wymiotów, tylko mnie mdli :)
    jogurty teraz tez mi wchodza bardzo ale staram sie nie jesc duzo nabiału bo boje sie zeby dziecko nie miało skazy białkowej :( wiec jem z umiarem :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbys miala miec wymioty to bys miala! ja jadlam male porcje, lezalalam na booku itd a jak mialo zerwac to zrywalo od razu.

tego nie da sie opisac..

pocieszam sie ze to juz koncowka

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie nad ranem po 3 burza szalała i spania nie było. Strasznie głowa mnie boli :/ ja ostatnio najwięcej piję kompotow np z mirabelek. Do tego kubus play mi smakuje z marchwi i pomarańczy nie jest on taki gęsty i oczywiście sok multiwitamina z biedronki za 1.99zl. Nadal nie mam apetytu. O tyle dobrze ze mogę jeść zupy. Dziś na obiad rosół. Smakuje mi też fasolka szparavowa z bułką tartą i masełkiem. Niestety w mój groszek cukrowy robaki wlazły bo za sucho a taką ochotę na niego miałam.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a u mnie od wczoraj zero mdłości nawet zaczęłam jeść :) zaczynam się martwić czy nie za dobrze się czuje hehe :)

Sara_nar mi też właśnie taka fasolka smakuje z bułka tartą i masłkiem właśnie wczoraj do obiadku była u nas mniam :) pierwszy raz tak dużo obiadku zjadłam aż za dużo bo mnie trochę naciągło ale położyłam się i przeszło :)

Też czasami mnie boli głowa, ale na razie do wytrzymania:)

Vel powodzenia ;) daj znać po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:32

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

Asia jak robi się krokiety ziemniaczane? Podsyłaj przepis:) I pokaż brzusio:)

Ja dzisiaj robię naleśniki z serem. Wczoraj była kaczka- wystarczy tego dobrego:)

Krokieciki są bardzo proste

Potrzebujesz:

0,5 kg ziemniaków

2 srednie cebule

Sól, pieprz, czosnek granulowany

Bułka tarta

Jajko

Obierasz, gotujesz i studzisz ziemniaki
    Jak masz maszynke do mielenia, to zmiel w niej ziemniaki, cebulę. Jeśli nie masz zrób to blenderem. Potem dodaj szczyptę soli pieprzu, czosnku, wymieszaj i formuj albo kuleczki, albo kwadraty albo poprostu krokiety. Jajko rozkloc w miseczce i zamaczaj każdego w jajku bułce tartej i na patelnię ;)

Smacznego ;)

słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: