X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziś się odważe ;)
    Dziewczyny takie chudziutkie że szok...
    ;););)
    Dziś ustapilo, nie boli mnie
    Ją już wstalam, dziś wolne jeszcze..

Jeszcze śniadania nie jadłam a już się zastanawiam co na obiad, i tak myślę że krokiety ziemniaczane zrobie, a do tego pierś z pieczarkami i serem zapiekana w piekarniku.. Mniaaam ;)

Zaraz wstaję z wyrka i biorę się za sprzątanie ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie:) brzuszka moze nie widac jeszcze, ale ubrania w talii robia sie ciasniejsze. Dzis sukienka zaklinowała mi sie na biuście i nuz zaczęłam nawet panikować!
    Asia jak tam, przeszło?
    Ja dzis sie bardzo źle czuje. Cała noc nie mogłam spac, budziłam sie co godzinę, masakra! Jest mi niedobrze, jade do pracy jak na skazanie. Mam nadzieje, ze te dolegliwości ustapia, bo nie chce w pracy byc tylko pracowac!

• angelstw Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to obiadek zaplanowałaś mega pyszniutki :) dobrze że ból przeszedł i już cię nie dręczy.

Sue ja też dziś miałam noc z głowy. Zasnęłam o 22. O 23:40 obudziłam się było mi ciepło i zimno na przemian :/ poszłam do salonu na kanapę..tam zasnęłam. O 3:30 obudziło mnie tłuczenie się sąsiadów zza ściany pakowali się do auta bo wyjeżdżali dziś na urlop więc od tej pory już nie zmrużyłam oka...masakra jakaś. Śniadanie zjadłam ale czuję że mnie coś zamula...

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie!
    Widzę wszystkie ranne ptaszki. Moim codziennym rytuałem stało się oglądanie m jak miłość na dwójce, bo co innego robić o tej godz.
    Obiad tez mam wymyślony. Tradycyjny schabowy z ziemniakami oraz pomidory z cebulą i śmietaną :D

Tak się cieszyłam, że mdłości mnie opuściły, aż do dziś. Nic mi na nie nie pomaga...

A brzuszki macie piękne :)

juska19 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Obiad tez mam wymyślony. Tradycyjny schabowy z ziemniakami oraz pomidory z cebulą i śmietaną :D
    Ja generalnie obiady robię tylko w weekendy. Bo w pracy jadamy na mieście. Bo dla mnie posiłek o 17-18 to już kolacja a nie obiad ;) I kolację staram się kilka razy w tyg. robić na ciepło - jakaś zupka czy krokiecik...
    Cały tydzień jestem słomianą wdową, to w ogóle nie chce mi się nic robić w domu do jedzenia.
    A na śniadanko wsuwam kanapki z żytniego chlebka z pastą jajeczną i pomidorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 07:47

Madlene lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na śniadanie również kanapki, zazwyczaj z pasztetem podlaskim. Ostatnio o 3:30 się obudziłam i musiałam się pasztetu najeść, bo zasnąć nie mogłam :D

Kurcze, fajnie macie, że normalnie funkcjonujecie. Mi szef nie pozwolił pracować, więc od 28 maja siedzę w domu. Niby dobrze, bo odpoczywam i nic złego dziecku się nie powinno przytrafić, ale takie ciągłe siedzenie już mi bokiem wychodzi. Codzienne gotowanie, sprzątanie i leżenie na kanapie. Monotonia totalna i jeszcze złe samopoczucie. Czasem mam uczucie jakby mi ktoś życie odebrał...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja generalnie obiady robię tylko w weekendy. Bo w pracy jadamy na mieście. Bo dla mnie posiłek o 17-18 to już kolacja a nie obiad ;) I kolację staram się kilka razy w tyg. robić na ciepło - jakaś zupka czy krokiecik...
    Cały tydzień jestem słomianą wdową, to w ogóle nie chce mi się nic robić w domu do jedzenia.
    A na śniadanko wsuwam kanapki z żytniego chlebka z pastą jajeczną i pomidorem.

hej wam ja juz w pracy..

U nas w tak cipełe dni sa praktycznie same sałatki ,nie daje rady siedziec przy garach i sie gotowac zaraz jest mi słabo..

Własnie wcinam mlecznego rogala z nutella !! Oj grzesze :) oj grzesze :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, witaj w naszym gronie:)
    Ja dzis rano pomyslalam - ciążowe dolegliwości odpuściły, to pewnie zły znak. Wyszłam z domu i z cała pewnością moge powiedziec, ze nie przeszło :(
    Jeszcze w domu miałam tylko domowy chleb na zakwasie, niedobrze mi po nim i na sama mysl, ze mam z nim kanapkę mam odruch wymiotny. Moj P. bedzie niepocieszony :(
    Jeszcze tylko 8 godzin :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na taka biała bule z żółtym serem i ketchupem :)
    A dzis na obiad zrobie chyba placki ziemniaczane :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, witaj w naszym gronie:)
    Ja dzis rano pomyslalam - ciążowe dolegliwości odpuściły, to pewnie zły znak. Wyszłam z domu i z cała pewnością moge powiedziec, ze nie przeszło :(
    Jeszcze w domu miałam tylko domowy chleb na zakwasie, niedobrze mi po nim i na sama mysl, ze mam z nim kanapkę mam odruch wymiotny. Moj P. bedzie niepocieszony :(
    Jeszcze tylko 8 godzin :(

Cieszyć się trzeba jak odpuszczają, to wcale nie jest zły znak ;) Chleba na zakwasie nigdy nie lubiłam, więc się nie dziwię, że Ci niedobrze. W ogóle nie wyobrażam sobie jak ludzie mogą pić zakwas chlebowy, bleee

No i dziękuję za mile powitanie! :) może tak nudzić się nie będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:12

Sue lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie bardzo lubiłam taki chlebek:) a teraz mi śmierdzi tym zakwasem, ble :/
    A jak ludzie moga pic ten razowy kwas chlebowy, to tez nie wiem:)
    Dzis pierwszy raz pomyslalam, babo, po jaka cholerę Ty sie tak męczysz w tej pracy, trzeba było iść na L4 juz dawno :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue uważałabym z takim stwierdzeniem. Kilka dni wolnego ok, ale na dłuższą metę to nie jest fajne... Jak człowiek ma za dużo czasu to za dużo myśli i w ogóle jakoś tak się zmienia. Jak chodziłam do pracy to byłam jakoś bardziej zorganizowana. A teraz? Cokolwiek mam zrobić to odwlekam to jak tylko się da. Stałam się leniwą i rozlazłą babą.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziekuje sloneczna za odpowiedz.. Jak nie przejdzie jeszcze ze 2-3 dni to zapytam lekarza o te czopki, ja niestety nie mam przerwy od 7 tygodni juz prawie... Wystarczy ze poczuje zapach z lodowki a juz biegne i ledwo wyrabiam na zakrecie do wc.... Dzisiaj moj m patrzyl w necie ze sa lekarze czy tez sa to pielegniarki ktore do domu kroplowke przynosza i podlaczaja... Jeszcze sie nad tym zastanawiamy.... Staram sie to przetrwac ale im dluzej trwa tym ciezej sobie z tym radze:/

ja mialam kroplowke w tamtym tyg- mial mi kto zalozyc wenflon.
    takie codzienne wymioty wykanczaja. mysle ze warto by bylo jakbys dostala kroplowki

albo kup elektrolity dla niemowlat w aptece- ale ja nie moglam tego przelknac.

co do Torecanu- to tak ja spalam jak wzielam czopek- ale czasem trzeba bylo zaaplikowac

wiem, ze tez jest drugi lek polecany w ciazy Diphergan

Bella ja mam caly czas te opaski na rekach poza tym

atdcqtkf2affvuei.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też bułki bardzo pasują, zwykłe świeże kajzerki z żółtym serem ;) z wędlinami różnie bywa. Ostatnio zjadłam bułkę z wędliną no i co? Cała bułka wylądowała w kibelku :/ zauważyłam że jak przesadzę ze śniadaniem tzn przejem się to wtedy jest źle..wczoraj tak miałam, uczucie jakby żołądek nie umiał poradzić sobie z przetrawieniem śniadania. I tak miałam cały dzień...

na L4 siedzę od początku, lekarz mnie nie puścił do pracy ze względu na moją poprzednią ciążę zakończoną tak a nie inaczej...ale to dobrze, bo w ten upał nie dałabym rady pracować, w domu mi ciężko wysiedzieć a co dopiero w pracy..

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, Moze masz racje:) a jestes na l4 cały czas? Ja mam dzis po prostu kryzys, masakra. Zaszylam sie w innej sali, moze mi sie uda zdrzemnąc, moze to pomoże. O 10 mam wazne spotkanie, a póki co, cały czas mnie muli i mam ten taki odruch przed wymiotami :(
    Trzymajcie kciuki, żebym dała radę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:38

LadyDi lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na śniadanie 2 kromki chleba i nic więcej nie jem. A ja jestem zdania, że jak się człowiek czymś zajmie to i się lepiej czuje. Co do upałów, to prawda, tragiczne są, ale poza tym to całkiem dobrze byłoby popracować sobie i z ludźmi poprzebywać. No ale u Ciebie ANGELSTW to wskazane w domu odpoczywać. Zobaczysz, że tym razem wszystko będzie ok :)
    Sue wrote:
    LadyDi, Moze masz racje:) a jestes na l4 cały czas? Ja mam dzis po prostu kryzys, masakra. Zaszylam sie w innej sali, moze mi sie uda zdrzemnąc, moze to pomoże. O 10 mam wazne spotkanie, a póki co, cały czas mnie muli i mam ten taki odruch przed wymiotami :(
    Trzymajcie kciuki, żebym dała radę :*

od 28 maja siedzę w domu i już tak zostanie do września 2015. Także jestem na najdłuższym urlopie w życiu. A próbowałaś jeść chlebek Wasa? Mi on bardzo pomagał jak nic innego jeść nie mogłam, a też takie odruchy miałam. Czasami jadłam suche kromki, a czasami smarowałam masłem i lekko soliłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:42

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami, byłam na l4 1,5 tygodnia i faktycznie nic mi się nie chciało, leżałam... nie podobało mi się. Ale jeśli ktoś fatalnie się czuje albo ma ciężką pracę, to oczywiście nie ma co ryzykować.

Teraz w pracy się nie przemęczam, ale mam zadania do wykonania, człowiek się mobilizuje, układa włosy, robi ładny makijaż ;)
    Przy upałach nawet lepiej, bo w pracy mam klimę i jest przyjemnie.
    A dziś dodatkowo torcik czekoladowy od Sowy mnie przywitał :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam takiego zdania, chciałam pracowac jak najdłużej, ale dzis naprawdę czuje sie beznadziejnie. W sumie złe sie czuje od soboty. Rozpielam sukienkę, jest troche lepiej :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze współczuje dziewczynom, ktore wymiotuja/wymiotowały. Ja czuje sie źle z powodu mdlosci, to co dopiero Wy...
    Juz minęły 2 h, jeszcze tylko 7:)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Sue, jak ten czas szybko mija. Zaraz masz to spotkanie i zanim się obejrzysz już będziesz w domu :D

Wiecie co, mam problem. Nie mam co pić. Nie w sensie, że nic nie mam w domu, ale w sensie, że mi nic nie smakuje. Ani herbata, ani napoje gazowane, nawet woda niegazowana mi nie wchodzi, bo wtedy mam uczucie przepełnionego żołądka, odbija mi się, co skutkuje wymiotami. A co Wy pijecie w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:23

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ