X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    A uzywa ktoras moze ekologicznych pieluszek wielorazowych?
    Ja myślę, że dla takiego maluszka te wielorazówki jeszcze za wielkie to raz, dwa - trzeba poczekać aż pępuszek całkowicie się wygoi, a trzy aż kupki się trochę ustabilizują, bo teraz mamy kupę praktycznie przy każdym przewijaniu ;)
    Mam cały spory zestaw i czekam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:11

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, ja zamierzam uzywac, ale pozniej, bo teraz mały co karmienie robi kupę, wiec nic bym nie robiła, tylko prala pieluchy:)
    Mysle, ze tak od 3-4 miesiaca, jak bedzie robic kupkę rzadziej :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A gdzie kupowałaś?

na allegro http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-super-dla-dzieci-na-kolke-i5117372581.html taki mam

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wlasnie takie wielorazowki i zastanawialam sie kiedy jest najlepszy czas zeby je zaczac uzywac. Mam tez takie otulaczki ktore sie dopasowuja rozmiarowo. Przedzial jest dpsc spory bo od 4 albo 5kg do 16. Ale jeszczenie uzywalam. Tez czekam.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy sie kąpać i spac:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wykąpani karmimy się :) i mam nadzieję, że pójdziemy spać :D

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slodziak spi juz ponad 2 h;)) ale fajnie;))

Nakarmie i bedziemy kapac. Pupka w jednym miejscu czerwona.

Ciekawe jak tam Patrycja??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów, maści, to u nas było odparzenie, ani bepanthen ani linomag nie pomógł, a właśnie pomógł sudocrem. Widać działanie I skuteczność maści jest jak dupa, każdy ma swoją :)

Gosiak, megg, Patrycja20, Stokrota :), Pia Gizela, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam juz ze moja ma coraz bardziej wydluzony czas aktywnosci w dzien. Kiedys tylko spala, budzika sie na jedzenie i znowu zasypiala. A teraz jak zje to widac ze jeszcze.nie jest spiaca tylko coraz bardziej ciekawa swiata. :)
    My juz tez po kapieli. Ale wlasnie zasnela. Bo o 18 karmimy przewaznie i potem godzinke jest aktywna. O 19 kapiemy i potem spimy.
    Wiec teraz ja ide sie kapac razem z niania elektroniczna....Jestem strasznie przewrazliwiona na jej punkcie. Ale teraz jestem sama z nia w domu i musze wiedziec ze wszystko ok.

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wykąpani i karmimy. Mały walnął kupę, wiec jakies 10 minut po jedzeniu go bede musiała przewinac :)
    Następne karmienie pewnie ok 23-24, wiec nie moze spac w kupie:)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wy już wykapani :D a my dopiero kapiemy ok 21, co by przed 22 karmić i spać tak do 2.
    W czwartek idziemy do księdza załatwić chrzest. Trzymajcie kciuki za powodzenie w tym temacie.

Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal nie śpimy ...

katiś, kciuki trzymam za pozytywne załatwienie sprawy :)

my jutro popołudniu wybieramy się na badania bilirubiny. a 11 marca na usg bioderek.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nad czym ostatnio sie zastanawialam? Ktora z naszego grona bedzie najszybciej w kolejnej ciazy :)

Kurczaki nie umiem zasnac! :/
    I jeszcze jak na zlosc w kuchni spalila mi sie zarowka...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walcze z laktatorem i młodym na zmianę. Mam nadzieje, ze bol mi puści do jutra :-( Nie mam pojęcia czemu tak mi się wydarzyło. Do tego siadl mi nastrój i w ogóle cala jestem rozbita. Mężowi się dostało, a ja przeplakalam pol wieczoru, ale dzięki temu może mi trochę lepiej psychicznie.
    Dziś do mnie dotarło ze w ciągu dnia nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, bo młody nie śpi... Jak zasypia kolo 15 to lecimy do przedszkola po starszaka. A starszemu trzeba zrobić cos dobrego do jedzenia, dopilnować żeby zjadł, potem poświęcić mu trochę czasu. Kiedy mam odespać albo odpocząć? Maz wraca późno, pomoże ale i tak mi ciężko. Takie mnie dziś smutki do padły. Niech juz przyjdzie ta wiosna!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laurka a ile czasu mialas przystawiony laktstor. Musisz spokojnie pobudzic wpierw piers. Nie stresuj sie. Zrob cieply oklad i odciagaj z 15 minut kazda piers. Zobaczysz wtedy.

Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmie. Moje dziecko dzisiaj mało spalo jak nigdy. Baki go meczyly tak, że zasnąć nie mógł. Dopiero jak położyłam go na klatce piersiowej i z nim lezalam ro usnal.

Bol dziasla nie ustępuje...co prawda juz nie jest tak tragiczny ale jeść muszę raczej miekkie rzeczy, bo nie mogę do końca szczęki zamknąć. Byłam wczoraj u dentysty i mnie nie Pocieszyla, bi na moja dolegliwość potrzebny jest antybiotyk a że karmie piersią nie mogę go barc, więc pozostaje działanie miejscowe czyli plukanki. Zastanawiam się czy w ogóle mi to minie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:13

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[
    Ktoś tam wspominał o tym żeby odciągać w tym samym czasie kiedy karmi się drugą piersią. Powiem Ci, że to dobre jest. Dzisiaj przez przypadek to przetestowalam. Byłam dziś umowiona do kosmetyczki i rano przez pól godz udało mi się odciągnąć z trudem 60ml żeby zostało na popołudnie. Mialam wychodzic po południu z domu a pół godz wcześniej obudziła się mała ssawka. Musiałam ją nakarmić, wyszykować się, ubrać i jeszcze odciągnąć pokarm żeby zostawić mojemu D. Stwierdziłam, że czasu mało i zarzuciłam na jednego cyca Michalinę a na drugiego laktator i w chwilę było 50ml uzbierane :) Spróbuj to przetestować :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literowki, ale pisze na tel i ciężko mi wszystko kontrolować.

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Maz ma kupic dada dzis. Bede testowac.
    Mielismy dwa op zielonych pampkow i kurcze ciagle mokre plecy!!! Nie wiem czy za plytko zakladam? Pepek nie odpadl wiec moze za nisko zapinam?
    Ale mialam biale i bylo ok.
    Odkupilismy od znajjomych bo im zostaly. Sa gorsze. Sztywniejsze.
    Zobaczymy jak dada a potem jeszcze babydream sprobuje

Ja pampersow nie uzywam, ani zadnej innej marki popularnej w Polsce (moze poza Huggies), ale wyprobowalam juz trzy rozne rodzaje pieluszek - wszystkie w rozmiarze N (newborn/noworodek), a mimo to jedne sa duzo mniejsze od pozostalych i te mniejsze nie przeciekaja, ale sa za ciasne, natomiast wieksze nie uciskaja, ale przeciekaja czasem i jest mokra plama na plecach :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ktoś tam wspominał o tym żeby odciągać w tym samym czasie kiedy karmi się drugą piersią. Powiem Ci, że to dobre jest. Dzisiaj przez przypadek to przetestowalam. Byłam dziś umowiona do kosmetyczki i rano przez pól godz udało mi się odciągnąć z trudem 60ml żeby zostało na popołudnie. Mialam wychodzic po południu z domu a pół godz wcześniej obudziła się mała ssawka. Musiałam ją nakarmić, wyszykować się, ubrać i jeszcze odciągnąć pokarm żeby zostawić mojemu D. Stwierdziłam, że czasu mało i zarzuciłam na jednego cyca Michalinę a na drugiego laktator i w chwilę było 50ml uzbierane :) Spróbuj to przetestować :)

Chcialam tak zrobic, ale pozycja w ktorej Luna je zupelnie mi to uniemozliwila. Bede musiala cos wykombinowac. EEEeehhh.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ