Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    A uzywa ktoras moze ekologicznych pieluszek wielorazowych?
    Ja myślę, że dla takiego maluszka te wielorazówki jeszcze za wielkie to raz, dwa - trzeba poczekać aż pępuszek całkowicie się wygoi, a trzy aż kupki się trochę ustabilizują, bo teraz mamy kupę praktycznie przy każdym przewijaniu ;)
    Mam cały spory zestaw i czekam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:11

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, ja zamierzam uzywac, ale pozniej, bo teraz mały co karmienie robi kupę, wiec nic bym nie robiła, tylko prala pieluchy:)
    Mysle, ze tak od 3-4 miesiaca, jak bedzie robic kupkę rzadziej :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A gdzie kupowałaś?

na allegro http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-super-dla-dzieci-na-kolke-i5117372581.html taki mam

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wlasnie takie wielorazowki i zastanawialam sie kiedy jest najlepszy czas zeby je zaczac uzywac. Mam tez takie otulaczki ktore sie dopasowuja rozmiarowo. Przedzial jest dpsc spory bo od 4 albo 5kg do 16. Ale jeszczenie uzywalam. Tez czekam.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy sie kąpać i spac:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wykąpani karmimy się :) i mam nadzieję, że pójdziemy spać :D

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slodziak spi juz ponad 2 h;)) ale fajnie;))

Nakarmie i bedziemy kapac. Pupka w jednym miejscu czerwona.

Ciekawe jak tam Patrycja??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów, maści, to u nas było odparzenie, ani bepanthen ani linomag nie pomógł, a właśnie pomógł sudocrem. Widać działanie I skuteczność maści jest jak dupa, każdy ma swoją :)

Gosiak, megg, Patrycja20, Stokrota :), Pia Gizela, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam juz ze moja ma coraz bardziej wydluzony czas aktywnosci w dzien. Kiedys tylko spala, budzika sie na jedzenie i znowu zasypiala. A teraz jak zje to widac ze jeszcze.nie jest spiaca tylko coraz bardziej ciekawa swiata. :)
    My juz tez po kapieli. Ale wlasnie zasnela. Bo o 18 karmimy przewaznie i potem godzinke jest aktywna. O 19 kapiemy i potem spimy.
    Wiec teraz ja ide sie kapac razem z niania elektroniczna....Jestem strasznie przewrazliwiona na jej punkcie. Ale teraz jestem sama z nia w domu i musze wiedziec ze wszystko ok.

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wykąpani i karmimy. Mały walnął kupę, wiec jakies 10 minut po jedzeniu go bede musiała przewinac :)
    Następne karmienie pewnie ok 23-24, wiec nie moze spac w kupie:)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wy już wykapani :D a my dopiero kapiemy ok 21, co by przed 22 karmić i spać tak do 2.
    W czwartek idziemy do księdza załatwić chrzest. Trzymajcie kciuki za powodzenie w tym temacie.

Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal nie śpimy ...

katiś, kciuki trzymam za pozytywne załatwienie sprawy :)

my jutro popołudniu wybieramy się na badania bilirubiny. a 11 marca na usg bioderek.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nad czym ostatnio sie zastanawialam? Ktora z naszego grona bedzie najszybciej w kolejnej ciazy :)

Kurczaki nie umiem zasnac! :/
    I jeszcze jak na zlosc w kuchni spalila mi sie zarowka...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walcze z laktatorem i młodym na zmianę. Mam nadzieje, ze bol mi puści do jutra :-( Nie mam pojęcia czemu tak mi się wydarzyło. Do tego siadl mi nastrój i w ogóle cala jestem rozbita. Mężowi się dostało, a ja przeplakalam pol wieczoru, ale dzięki temu może mi trochę lepiej psychicznie.
    Dziś do mnie dotarło ze w ciągu dnia nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, bo młody nie śpi... Jak zasypia kolo 15 to lecimy do przedszkola po starszaka. A starszemu trzeba zrobić cos dobrego do jedzenia, dopilnować żeby zjadł, potem poświęcić mu trochę czasu. Kiedy mam odespać albo odpocząć? Maz wraca późno, pomoże ale i tak mi ciężko. Takie mnie dziś smutki do padły. Niech juz przyjdzie ta wiosna!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laurka a ile czasu mialas przystawiony laktstor. Musisz spokojnie pobudzic wpierw piers. Nie stresuj sie. Zrob cieply oklad i odciagaj z 15 minut kazda piers. Zobaczysz wtedy.

Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmie. Moje dziecko dzisiaj mało spalo jak nigdy. Baki go meczyly tak, że zasnąć nie mógł. Dopiero jak położyłam go na klatce piersiowej i z nim lezalam ro usnal.

Bol dziasla nie ustępuje...co prawda juz nie jest tak tragiczny ale jeść muszę raczej miekkie rzeczy, bo nie mogę do końca szczęki zamknąć. Byłam wczoraj u dentysty i mnie nie Pocieszyla, bi na moja dolegliwość potrzebny jest antybiotyk a że karmie piersią nie mogę go barc, więc pozostaje działanie miejscowe czyli plukanki. Zastanawiam się czy w ogóle mi to minie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:13

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[
    Ktoś tam wspominał o tym żeby odciągać w tym samym czasie kiedy karmi się drugą piersią. Powiem Ci, że to dobre jest. Dzisiaj przez przypadek to przetestowalam. Byłam dziś umowiona do kosmetyczki i rano przez pól godz udało mi się odciągnąć z trudem 60ml żeby zostało na popołudnie. Mialam wychodzic po południu z domu a pół godz wcześniej obudziła się mała ssawka. Musiałam ją nakarmić, wyszykować się, ubrać i jeszcze odciągnąć pokarm żeby zostawić mojemu D. Stwierdziłam, że czasu mało i zarzuciłam na jednego cyca Michalinę a na drugiego laktator i w chwilę było 50ml uzbierane :) Spróbuj to przetestować :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literowki, ale pisze na tel i ciężko mi wszystko kontrolować.

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Maz ma kupic dada dzis. Bede testowac.
    Mielismy dwa op zielonych pampkow i kurcze ciagle mokre plecy!!! Nie wiem czy za plytko zakladam? Pepek nie odpadl wiec moze za nisko zapinam?
    Ale mialam biale i bylo ok.
    Odkupilismy od znajjomych bo im zostaly. Sa gorsze. Sztywniejsze.
    Zobaczymy jak dada a potem jeszcze babydream sprobuje

Ja pampersow nie uzywam, ani zadnej innej marki popularnej w Polsce (moze poza Huggies), ale wyprobowalam juz trzy rozne rodzaje pieluszek - wszystkie w rozmiarze N (newborn/noworodek), a mimo to jedne sa duzo mniejsze od pozostalych i te mniejsze nie przeciekaja, ale sa za ciasne, natomiast wieksze nie uciskaja, ale przeciekaja czasem i jest mokra plama na plecach :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ktoś tam wspominał o tym żeby odciągać w tym samym czasie kiedy karmi się drugą piersią. Powiem Ci, że to dobre jest. Dzisiaj przez przypadek to przetestowalam. Byłam dziś umowiona do kosmetyczki i rano przez pól godz udało mi się odciągnąć z trudem 60ml żeby zostało na popołudnie. Mialam wychodzic po południu z domu a pół godz wcześniej obudziła się mała ssawka. Musiałam ją nakarmić, wyszykować się, ubrać i jeszcze odciągnąć pokarm żeby zostawić mojemu D. Stwierdziłam, że czasu mało i zarzuciłam na jednego cyca Michalinę a na drugiego laktator i w chwilę było 50ml uzbierane :) Spróbuj to przetestować :)

Chcialam tak zrobic, ale pozycja w ktorej Luna je zupelnie mi to uniemozliwila. Bede musiala cos wykombinowac. EEEeehhh.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ