Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suri97 wrote:A uzywa ktoras moze ekologicznych pieluszek wielorazowych?
Mam cały spory zestaw i czekamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:11
Sue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam wlasnie takie wielorazowki i zastanawialam sie kiedy jest najlepszy czas zeby je zaczac uzywac. Mam tez takie otulaczki ktore sie dopasowuja rozmiarowo. Przedzial jest dpsc spory bo od 4 albo 5kg do 16. Ale jeszczenie uzywalam. Tez czekam.
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Co do kremów, maści, to u nas było odparzenie, ani bepanthen ani linomag nie pomógł, a właśnie pomógł sudocrem. Widać działanie I skuteczność maści jest jak dupa, każdy ma swoją
Gosiak, megg, Patrycja20, Stokrota :), Pia Gizela, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZauwazylam juz ze moja ma coraz bardziej wydluzony czas aktywnosci w dzien. Kiedys tylko spala, budzika sie na jedzenie i znowu zasypiala. A teraz jak zje to widac ze jeszcze.nie jest spiaca tylko coraz bardziej ciekawa swiata.
My juz tez po kapieli. Ale wlasnie zasnela. Bo o 18 karmimy przewaznie i potem godzinke jest aktywna. O 19 kapiemy i potem spimy.
Wiec teraz ja ide sie kapac razem z niania elektroniczna....Jestem strasznie przewrazliwiona na jej punkcie. Ale teraz jestem sama z nia w domu i musze wiedziec ze wszystko ok. -
nick nieaktualny
-
A ja walcze z laktatorem i młodym na zmianę. Mam nadzieje, ze bol mi puści do jutra
Nie mam pojęcia czemu tak mi się wydarzyło. Do tego siadl mi nastrój i w ogóle cala jestem rozbita. Mężowi się dostało, a ja przeplakalam pol wieczoru, ale dzięki temu może mi trochę lepiej psychicznie.
Dziś do mnie dotarło ze w ciągu dnia nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, bo młody nie śpi... Jak zasypia kolo 15 to lecimy do przedszkola po starszaka. A starszemu trzeba zrobić cos dobrego do jedzenia, dopilnować żeby zjadł, potem poświęcić mu trochę czasu. Kiedy mam odespać albo odpocząć? Maz wraca późno, pomoże ale i tak mi ciężko. Takie mnie dziś smutki do padły. Niech juz przyjdzie ta wiosna! -
AsiaSzw wrote:Laurka a ile czasu mialas przystawiony laktstor. Musisz spokojnie pobudzic wpierw piers. Nie stresuj sie. Zrob cieply oklad i odciagaj z 15 minut kazda piers. Zobaczysz wtedy.
Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja właśnie karmie. Moje dziecko dzisiaj mało spalo jak nigdy. Baki go meczyly tak, że zasnąć nie mógł. Dopiero jak położyłam go na klatce piersiowej i z nim lezalam ro usnal.
Bol dziasla nie ustępuje...co prawda juz nie jest tak tragiczny ale jeść muszę raczej miekkie rzeczy, bo nie mogę do końca szczęki zamknąć. Byłam wczoraj u dentysty i mnie nie Pocieszyla, bi na moja dolegliwość potrzebny jest antybiotyk a że karmie piersią nie mogę go barc, więc pozostaje działanie miejscowe czyli plukanki. Zastanawiam się czy w ogóle mi to minie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:13
-
Laurka wrote:Godzine siedzialam :[ Zalamka na calej linii. Przy kolejnej probie odciagania poszlo lepiej i rozwiazalam jeden problem, ale po godzinie odciagania z obu piersi sutki mialam skatowane (a Luna mi przez 3 tygodnie ssania nic nie zrobila) a mleka bodajze 60 ml. Przelalam do super-hiper butelki Dr Brown's Natural Flow antykolkowej i tak cholernie szybko lecialo, ze plynelo jej po brodzie i malo sie nie zakrztusila. Oczywiscie w ogole sie nie najadla, bo duza czesc sie zmarnowala. Zalamana jestem i naprawde wkurzona tym stanem rzeczy, bo wyjdzie na to, ze bedzie trzeba jej dawac mm :[
Spróbuj to przetestować
-
słoneczna 85 wrote:Maz ma kupic dada dzis. Bede testowac.
Mielismy dwa op zielonych pampkow i kurcze ciagle mokre plecy!!! Nie wiem czy za plytko zakladam? Pepek nie odpadl wiec moze za nisko zapinam?
Ale mialam biale i bylo ok.
Odkupilismy od znajjomych bo im zostaly. Sa gorsze. Sztywniejsze.
Zobaczymy jak dada a potem jeszcze babydream sprobuje
Ja pampersow nie uzywam, ani zadnej innej marki popularnej w Polsce (moze poza Huggies), ale wyprobowalam juz trzy rozne rodzaje pieluszek - wszystkie w rozmiarze N (newborn/noworodek), a mimo to jedne sa duzo mniejsze od pozostalych i te mniejsze nie przeciekaja, ale sa za ciasne, natomiast wieksze nie uciskaja, ale przeciekaja czasem i jest mokra plama na plecach :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Stokrota :) wrote:Ktoś tam wspominał o tym żeby odciągać w tym samym czasie kiedy karmi się drugą piersią. Powiem Ci, że to dobre jest. Dzisiaj przez przypadek to przetestowalam. Byłam dziś umowiona do kosmetyczki i rano przez pól godz udało mi się odciągnąć z trudem 60ml żeby zostało na popołudnie. Mialam wychodzic po południu z domu a pół godz wcześniej obudziła się mała ssawka. Musiałam ją nakarmić, wyszykować się, ubrać i jeszcze odciągnąć pokarm żeby zostawić mojemu D. Stwierdziłam, że czasu mało i zarzuciłam na jednego cyca Michalinę a na drugiego laktator i w chwilę było 50ml uzbierane
Spróbuj to przetestować
Chcialam tak zrobic, ale pozycja w ktorej Luna je zupelnie mi to uniemozliwila. Bede musiala cos wykombinowac. EEEeehhh.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya