Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam z karmienia
Ja na pupe stosuje puder,mam krem na odparzenia z nivea ale nie bardzo mi podchodzi..
Pampersy mamy białe i teraz zielone pampers a dzisiaj tata kupił dade bo pròbke mieliśmy i fajne były
Wielorazowe bym oszalała zmieniać i prać...i tak sporo ich idzie bo albo siusiu zrobi albo do kąpieli czy na ulanie
Mamy kąpiel za sobą,narazie pol płacz jak za długo juz
Jutro lekarz i sie ważymy... A od czwartku werandujemy i w niedziele spacerek -
I ja karmię
Dziewczyny dobrze radzą spróbować pracować laktatorem przy karmieniu, u mnie jest tak że karmię z jednej piersi a z drugiej samo leci i konieczny jest stanik do karmienia plus wkładki laktacyjne które schodzą dość szybko przy tym albo tetrą łapie mleczko w związku z czym ciągle jakaś wisi na grzejniku i się suszy.
U mnie jest odwrotny problem bo mam jakąś nadprodukcje mleka w nocy, mały nie opróżnia do końca piersi i muszę ściągać laktatorem bo inaczej są twarde, bolą i boję się zastojów. Pewnie to dlatego że w nocy śpi dłużej to i piersi rzadziej są oprozniane bo w dzień to prawie co chwilę by jadł.
Trzeba przyznać że nie taka prosta sprawa to kp, większość ma jakieś problemy.
Co do pieluch to my używamy dady 2 i są ok nie przesikuje póki co ale też pamiętam o wywijaniu falbanek przy nóżkach i odpowiednio ciasno zapinam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 02:13
-
Suri97 wrote:A uzywa ktoras moze ekologicznych pieluszek wielorazowych?
karmilismy sie teraz,ale ulalo Mu sie i teraz leze i sie martwie zeby znow czasami nic sie nie stalo,a Mlody spi